Grand Slam * Stats & News
Updated: 3 september 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Sparks Haarlem, Terrasvogels winnen; Play-Offs bekend
English
SANTPOORT / HAARLEM / OOSTERHOUT - Iber Lengua Terrasvogels en Oolders Omaco Sparks Haarlem wonnen zaterdag beide hun double-header en daardoor zijn de Play-Off combinaties bekend. Terrasvogels won met 9-0 en 9-6 vs. Alcmaria Victrix om op de tweede plaats te eindigen. Sparks Haarlem won met 9-6 en 10-0 vs. Olympia Haarlem, dat alleen nog een theoretische kans had naar de derde plaats te klimmen, maar door het dubbele verlies van vandaag werd de ploeg vierde en dat betekende dat Alcmaria Victrix op de derde plaats eindigde. Hierdoor zal Sparks Haarlem Olympia Haarlem ontmoeten in de best-of-five Play-Off en opent op eigen veld op zaterdag 17 september. Op dezelfde dag opent Terrasvogels op eigen veld de best-of-five tegen Alcmaria Victrix. Alcmaria zou de Tussenronde nog op gelijke hoogte kunnen afsuiten met Terrasvogels, maar door het onderlinge resultaat van 2-0 van vandaag zal Terrasvogels op de tweede plek eindigen. Hierdoor zijn de resterende wedstrijden in de Tussenronde, waaronder twee inhaaldubbels vandaag en twee reguliere dubbels komende zaterdag, niet meer van invloed voor de eindstand in deze speelronde. Echter, deze wedstrijden blijven gewoon op het speelschema staan, hoewel ze dus eigenlijk niet meer nodig zijn.

In Santpoort gooide Kate Vanderham een 5-inning No-Hitter in Game 1 voor Terrasvogels vs. Alcmaria Victrix. Terrasvogels scoorde eenmaal in de eerste inning en kwam tot een rally van acht punten in de vierde inning op vier hits, waaronder een 2-run triple van Marisèla de Wind en een solo-homerun van Kate Gentile, die 3-uit-3 sloeg. In Game 2 stond Terrasvogels met 6-0 voor na twee innings, waarna Alcmaria vijfmaal scoorde in de derde. Terrasvogels kwam tot 13 hits, waaronder een solo-homerun van Solange Starrenburg en twee doubles van Anouk van den Heuvel, die 3-uit-4 sloeg.

In Haarlem stond Sparks Haarlem met 9-0 voor na vier innings, waarna Olympia Haarlem driemaal scoorde in de vijfde en zesde inning op nieuwe werpster Virginie Anneveld, die het overnam van starter Dagmar Bloeming. Beide ploegen sloegen acht honkslagen, waaronder een 3-run homerun van Debby Connor (Sparks) en een 3-run triple van Elena Leon (Olympia). In Game 2 gooiden Rebecca Soumeru (3 innings) en Shannah van der Kaaij (1 inning) een 4-inning No-Hitter. Sparks had 11 honkslagen, waaronder een 2-run homerun van Julie Owen en twee doubles van Beau van Gelder, die 3-uit-3 sloeg en ook drie RBI's had.

In Oosterhout won Twins met 6-4 en 9-1 vs. Centrals in de Play-Downs. In de opener stond Centrals met 3-2 voor na vier innings, waarna Twins driemaal scoorde in de vijfde. Centrals 'outhit' Twins met 11-8. Sophie Bugter sloeg 3-uit-4 voor Twins. In Game 2 nam Centrals een 1-0 voorsprong in de eerste inning, maar stond uiteindelijk opnieuw met lege handen.

(3 september)

Standen & Programma's


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.