Grand Slam * Stats & News
Updated: 4 september 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Terrasvogels dient Sparks Haarlem 2e verlies toe
English
HAARLEM - Iber Lengua Terrasvogels won zondag Game 1 van hun double-header vs. Oolders Omaco Sparks Haarlem met 4-3 om de regerend landskampioen slechts de tweede nederlaag van het seizoen toe te dienen. Sparks Haarlem won Game 2 met een 2-0 shutout. Olympia Haarlem won tweemaal vs. Alcmaria Victrix, 5-1 en 3-1. In realitiete hadden de wedstrijden geen invloed in de stand, want alle beslissingen vielen op zaterdag, zodat de combinatie bekend zijn voor de Play-offs, die op zaterdag 17 september van start gaan. De vastgestelde wedstrijden in de Tussenronde voor komende zaterdag zullen ook niet van invloed zijn, want Sparks Haarlem en Terrasvogels eindigen op de eerste en tweede plaats en ontmoeten respectievelijk Olympia Haarlem en Alcmaria Victrix in de best-of-five Play-Offs.Oolders Omaco Sparks Haarlem vs. Iber Lengua Terrasvogels
In Haarlem stond Iber Lengua Terrasvogels met 4-0 voor in de opener toen de zevende inning begon, waarin Oolders Omaco Sparks Haarlem hun drie punten scoorde en dat resulteerde in een 4-3 nederlaag. Het verlies was het eerste (en pas het tweede van het seizoen) voor Sparks Haarlem sinds zaterdag 14 mei. Op die dag werd ruim met 8-1 verloren van Terrasvogels, dat hierdoor de enige ploeg tot nu toe is dit seizoen die heeft gewonnen van Sparks Haarlem. Het verlies maakte een einde aan een winning streak van 18 wedstrijden van Sparks. Deze twee ploegen zijn favoriet om de Holland Series te bereiken, die op zaterdag 1 oktober begint.

In de opener sloeg Terrasvogels met drie runs toe in de derde inning op starter Kirsten Scheele, die in deze slagbeurt vijf hits moest incasseren. Dana Horeman opende met een tweehonkslag, schoof op na een OSS van Lotte Holvast en scoorde het eerste punt na een honkslag van Meike Witteveen. Marisèla de Wind volgde hierna met een RBI-triple en scoorde daarna zelf toen ook Solange Starrenburg een honkslag sloeg. Hierna tekende Kate Gentile voor de vijfde honkslag in deze inning, maar daarna volgden twee nullen en kwam de inning ten einde.

Terrasvogels-pitcher Kate Vanderham kreeg zes hits tegen in zes innings, maar toen scoorde Sparks drie onverdiende punten in de 2e7. Met één uit werd Celine van Roon geraakt door een worp, waarna Silea Bos vier wijd kreeg. Na een strikeout bereikte Chantal Versluis het honk na een gemiste vangbal en dat leidde tot een punt. Hierna sloegen Virginie Anneveld en Debby Connor beiden een honkslag en die brachten nog eens twee punten binnen. Met loopsters op het eerste en derde honk en twee uit kreeg Julie Owen opzettelijk vier wijd en dat betekende dat de loopster die het winnende punt vertegenwoordigde opschoof naar het tweede honk, maar daarna sloot een grounder het duel af.

In Game 2 won Sparks Haarlem met 2-0 en scoorde punten in de derde en vierde inning op Mariëlle Vleugels, die het hele duel gooide voor Terrasvogels en zes hits toestond. In de derde kreeg Silea Bos vier wijd met één uit en scoorde op een 2-out triple van Chantal Versluis. In de vierde sloeg Julie Owen een tweehonkslag met één uit, schoof op na een fout en scoorde na een opofferingsslag van Michelle van Driel.

Dagmar Bloeming gooide drie hitloze innings voor Sparks, waarna Rebecca Soumeru het restant van het duel gooide en slechts drie honkslagen toestond.Olympia Haarlem vs. Almcaria Victrix
In Haarlem won Olympia Haarlem vs. Alcmaria victrix. In de opener nam Alcmaria een 1-0 voorsprong in de eerste inning, maar verloor met 5-1. In de eerste inning opende Kimberly Jones met een honkslag, schoof op na een wilde worp en een fout, waarna ze scoorde na een honkslag van Maiken Rooker, maar Alcmaria liet de honken vol achter.

Olympia kwam langszij in de eerste slagbeurt. Elena Leon begon met een tweehonkslag, schoof op na een OSS van Rosanne de Vries en scoorde na een honkslag van Dinet Oosting. Olympia nam hierna bezit van het duel via een rally van vier runs in de tweede inning. Lisanne van de Berg opende met een honkslag, waarna Gwen Brinkman het honk bereikte na een fout. Nadat de twee waren opgeschoven via een opofferingsstootslag kwamen de honken vol na vier wijd voor Marit Molenaar. Met twee uit zorgde Rosanne de Vries met een honkslag voor een punt en zette Olympia op voorsprong, waarna Dinet Oosting een 3-run double toevoegde om de stand op 5-1 te brengen.

In de zesde inning liet Alcmaria opnieuw de honken vol achter. Alcmaria 'outhit' Olympia met 9-7, maar stond met lege handen.

In Game 2 scoorde Olympia opnieuw vroeg. In de eerste inning begon Elena Leon met een honkslag en scoorde na een one-out single van Dinet Oosting, maar hierna liet de thuisploeg de honken vol achter. In de tweede inning werden twee runs toegevoegd. Gwen Brinkman begon toen met een honkslag en Elena Leon kreeg vier wijd met één uit. De eerste scoorde toen er een velderskeus volgde na een vangbal, waarna een volgdend punt tot stand kwam na een honkslag van Maranca Ham.

In de vierde inning scoorde Alcmaria het enige punt toen Maxime van Dalen scoorde na een honkslag van Jessie van Aalst.

Alcmaria liet in beide wedstrijden negen loopsters achter.

(4 september)

Standen & Programma's


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.