Grand Slam * Stats & News
Updated: 12 april 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Gryphons, UVV delen openings double-header
English
ROSMALEN / APELDOORN / AMSTERDAM / HOOFDDORP - Gryphons en UVV deelden op zaterdag 9 april hun openings double-header op de eerste speeldag van het nieuwe seizoen in de Overgangsklasse. Robur '58 werd de eerste koploper, want de Apeldoornse ploeg was de enige die de volle winst behaalde in hun double-header.

In Rosmalen vond de verwachte confrontatie tussen de Amerikaanse werpster Taryne Mowatt (Gryphons) en de Canadese werpster Leah McIntosh nooit plaats. De reden hiervoor is simpel, want Taryne Mowatt was er niet. Vorig weekeinde, tijdens het Mastenbroek Toernooi in Enschede, kondige Gryphons aan dat de rechtshander op de daarnavolgende maandag zou arriveren. In plaats daarvan arriveerde ze afgelopen zondag en miste daardoor Opening Day op zaterdag. Taryne Mowatt zal nu aanstaande zaterdag haar debuut in de Nederlandse competitie maken als Gryphons op bezoek gaat bij DSS in Haarlem. In het geval ze er wel geweest zou zijn voor de eerste wedstrijden zou de confrontatie tussen de twee buitenlandse werpsters er ook niet zijn geweest, want UVV besloot de Canadese werpster in te zetten in Game 2 in plaats van in de opener.


...Daisy Verstappen...
...verrassende starter...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
In de eerste wedstrijd van het seizoen gooide de Tsjechische international Vendy Draha (die de laatste seizoenen in de Hoofdklasse uitkwam voor Centrals) voor UVV. Gryphons had een verrassende starter in Daisy Verstappen, die vorig seizoen speelde voor Euro Stars in de Hoofdklasse. Na afloop van het seizoen kondigde Verstappen haar afscheid aan, maar er waren ook geruchten dat ze, samen met teamgenoot Rebecca Antonissen, naar Birds zou gaan om op een lager niveau te gaan spelen. Zover kwam het niet en dat betekende dat beiden stopten en dus ook lid bleven van Euro Stars. Omdat Euro Stars zich begin vorige maand terugtrok uit de Hoofdklasse betekende dit dat de resterende speelsters vrij kwamen voor andere ploeg en Gryphons voegde onlangs Verstappen aan de ploeg toe.

In de opener schakelde Daisy de Verstappen 15 van de eerste 16 slagvrouwen die ze zag uit, terwijl Gryphons een 1-0 voorsprong nam in de tweede inning. Claudia Kranendonk kreeg toen vier wijd en scoorde op een fout met twee uit. UVV leek het duel daarna in eigen voordeel om te draaien toen het driemaal scoorde in de zesde inning, waarin een fout eerst voor een gelijke stand zorgde. Hierna, met Mirjam Boode op het eerste honk bezorgde Natalie van der Wijst UVV een 3-1 voorsprong met een driehonkslag. Echter, in de 2e6 kwam Gryphons langszij. Eerst bereikte Yonina St. Jago het honk na een fout en scoorde op een honkslag van Sophie Mollee, waarna de laatste de gelijkmaker scoorde na een honkslag van Monique Melissant. Gryphons won het duel daarna in de zevende toen de UVV-verdediging twee fouten maakte, waardoor Cindy van der Zanden het winnende punt kon scoren.

In Game 2 startte McIntosh voor UVV en moest het opnemen tegen Marjolein Merkx. Gryphons nam een 1-0 voorsprong in de derde inning, dankzij een honkslag van Illiandra Figaroa, maar UVV kwam langszij de eigen derde beurt. Kayleigh Adelina opende toen met een driehonkslag en scoorde op een 2-out triple van Nathalie van der Wijst. Nadat Claudia Kranendonk een homerun had geslagen in de vierde om Gryphons op 2-1 te zetten kwam UVV tot een rally van vier punten in de vijfde. Adelina begon opnieuw met een driehonkslag en scoorde de gelijkmaker nadat volgende slagvrouw Floor van Dijk eveneens een driehonkslag sloeg. Na een werpsterwissel scoorde de laatste na een fout, waarna back-to-back doubles van Natalie van der Wijst en Leah McIntosh de voorsprong opvoerden naar 5-2. In de vijfde werden nog eens drie punten gescoord om de stand op 8-2 te brengen.

In Apeldoorn won Robur '58 tweemaal van DSS, dat vorig seizoen uit de Hoofdklasse degradeerde. DSS wist niet tot scoren te komen in de double-header en verloor met 4-0 en 7-0.

In Amsterdam opende Roef!, dat vorig seizoen naar deze afdeling promoveerde, met een 15-8 overwinning bij Amsterdam Pirates, dat daarna Game 2 met 9-5 won.

In Hoofddorp won Be Wild! Zuidvogels het eerste duel vs. Hoofddorp Pioniers met 7-4, maar verloor daarna het volgende duel met 8-1.

Meer details worden later toegevoegd

(9 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.