Grand Slam * Stats & News
Updated: 16 mei 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Softbal-pionier Riet Vermaat overleden
English
AMSTERDAM - Voormalig Nederlands Softbal Team-speelster Riet Vermaat is op zaterdag 7 mei op 83-jarige leeftijd overleden. De afscheidsplechtigheid vond plaats op donderdag 12 mei op Begraafplaats Zorgvlied in Amsterdam.

Mevrouw Vermaat, die in Rotterdam werd geboren, werd een lerares lichamelijke opvoeding in Amsterdam en begon na afloop van de Tweede Wereldoorlog te softballen bij De Pinguïns in Heemstede.

In de jaren na de oorlog behoorde ze tot een klein groepje speelsters dat bleef spelen, nadat de sport tijdens de oorlosgjaren was geïntroduceerd. Na de oprichting van de Nederlandse Dames Softbal Bond (later omgedoopt in Nederlandse Amateur Softbal Bond) op 15 december 1951 bleef ze een actieve rol spelen. In 1954 werd ze de eerste vrouwelijke voorzitter van deze Bond.

In de jaren vijftig was Riet Vermaat ook één van de eerste speelsters die uitkwam voor het Nederlands Softbal Team. In die dagen stond ze bekend als een slagvaardige outfielder en werpster. Het is bekend dat ze in mei 1959 twee homeruns sloeg in één wedstrijd tegen HHC en ook een homerun sloeg voor het Nederlands Team tegen de Wiesbaden Comets op 28 juni 1959.

In de late jaren zestig verrichtte ze veel werk om te komen tot de realisering van het spelreglement softbal en als zodanig was ze van 1967-1970 voorzitter van de Spelregelcommissie voor de Softbal Bond.

Sinds 1982 bestaat er een naar haar vernoemde trofee, die jaarlijks wordt uitgereikt aan de Beste Nederlandse Jeugdwerpster.

Voor haar vele bijdragen aan het Nederlandse softbal ontving Riet Vermaat het Bondsonderscheidingsteken.

(11 mei)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.