Grand Slam * Stats & News
Updated: 12 juni 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Sparks wint tweemaal; Oranje vs. FAST geschrapt
English
ALKMAAR - Op zaterdag begon de dag met de eerste wedstrijd van de double-header tussen Iber Lengua Terrasvogels en Centrals, maar die werd onderbroken door regen. Na een wachttijd werd het duel definitief gestaakt en dat betekende dat ook Game 2 werd afgelast. Maar het weer verbeterde daarna en dus konden de twee double-headers in de middag in Alkmaar volgens schema worden afgewerkt. Koploper Oolders Omaco Sparks Haarlem versloeg Tex Town Tigers met 2-1 (winnende punt in de 2e7) en 6-0 (twee homeruns van Debby Connor). Alcmaria Victrix won met 3-2 vs. Twins, maar verzuimde daarna een vroege 4-0 voorsprong vast te houden in Game 2 en verloor met 6-4 in acht innings.

De double-header tussen Terrasvogels en Centrals werd opnieuw vastgesteld voor zondag vanaf 13:00 uur en opnieuw in Alkmaar, want alle competitiewedstrijden worden dit weekeinde gespeeld op het complex van Alcmaria Victrix. Vorig jaar werden alle wedstrijden in het Pinksterweekeinde gespeeld op het complex van Olympia Haarlem tijdens het eerste Softball Gala.

Door het opnieuw vaststellen van de wedstrijden op zondag werden de geplande wedstrijden in de Holland Tour van het Nederlands Softbal Team tegen het Foreign All Star Team geschrapt om ruimte te maken voor de competitiewedstrijden. De wedstrijden van Oranje worden niet opnieuw vastgesteld. Oranje speelt nu de volgende wedstrijden in de Holland Tour op 26 juni in Utrecht en ontmoet dan het Nederlands Heren Softbal Team.Oolders Omaco Sparks Haarlem vs. Tex Town Tigers
In de eerste wedstrijd werd Sparks Haarlem met 8-7 outhit, maar won met 2-1. De Haarlemse ploeg opende de score in de vierde inning op Jenna DeLong. Areke Spel opende toen met een honkslag, schoof op na een OSS van Debby Connor en scoorde op een tweehonkslag van Julie Owen.

Tex Town Tigers kwam langszij in de vijfde slagbeurt. Martina Lackner begon met een honkslag en schoof op na een one-out single van Merel Oosterveld, waarna ze scoorde toen er een fout volgde op een OSS van Kirsten Holshof.

In de vijfde en zesde inning liet Sparks Haarlem twee loopsters achter, net als TTT in de zesde en zevende. In de 2e7 besliste Sparks Haarlem het duel. Met één uit kwam Shannah van der Kaaij in het duel als pinch-hitter in haar eerste optreden van het seizoen en eerste in een Sparks-pak. Kort voor aanvang van het seizoen brak Shannah haar teen en was sindsdien uitgeschakeld. In haar eerste slagbeurt sloeg Shannah (die was overgekomen van Terrasvogels) een honkslag en werd op het eerste honk vervangen door pinch-runner Beau van Gelder. De laatste schoof toen op na een honkslag van Chantal Versluis en scoorde het winnende punt op een 2-out single van Areke Spel.

Voor Tex Town Tigers kwam Petra van Heijst voor het eerst dit seizoen weer in actie en zij was weer terug als tweede honkvrouw. Petra herstelde de afgelopen weken van een ziekte en een operatie, maar in haar eerste wedstrijd vandaag sloeg ze gelijk 2-uit-3. In haar eerste slagbeurt van het seizoen in de derde inning opende ze met een honkslag op Dagmar Bloeming.

In Game 2 won Sparks Haarlem met 6-0. Nadat TTT twee loopsters had achtergelaten in de 1e1 scoorde Sparks tweemaal in hun deel van de eerste slagbeurt. Chantal Versluis begon met vier wijd en stal het tweede honk. Ze schoof op na een OSS van Virginie Anneveld en scoorde toen Debby Connor volgde met een 2-out, 2-run homerun.

Sparks Haarlem voegde twee runs toe in de derde inning. Met één uit sloeg Virginie Anneveld een driehonkslag en toen sloeg Debby Connor opnieuw een 2-out, 2-run homerun die de stand op 4-0 bracht.

Het vijfde punt kwam tot stand in de vierde. Nathalie Timmermans begon met een honkslag en bereikte het derde honk na een 2-out single van Celine van Roon Na een werpsterwissel scoorde ze na een wilde worp.

In de vijfde maakte Sparks er 6-0 van toen Julie Owen vier wijd kreeg met twee uit, het tweede honk stal en scoorde op een honkslag van Nathalie Timmermans.

Tex Town Tigers sloeg slechts twee honkslagen, beide op starter Kirsten Scheele, die acht strikeouts had in vijf innings. Dagmar Bloeming voegde daarna nog drie strikeouts toe in de resterende twee innings.

Line Scores, Box Scores & Play-by-Play
Stand & ProgrammaAlcmaria Victrix vs. Twins
In de eerste wedstrijd had Alcmaria Victrix aan één inning genoeg om het duel te beslissen en met 3-2 te winnen.

De ploeg scoorde alle drie de punten in de derde slagbeurt op vijf hits. Noëmie Brandjes opende met een honkslag en schoof op na een OSS van Maaike Blaauwgeers. Ze kon hierna slechts één honk opschuiven na een tweehonkslag langs de linksveldlijn van Kimberly Jones. De laatste werd even later uitgeschakeld bij een poging het derde honk te bereiken na een infield-hit van Anne Blaauwgeers, maar dat leidde ook tot het eerste punt. Hierna kwamen de honken vol toen Anne Vlietstra een stootslag-honkslag sloeg en Kym Turnell vier wijd kreeg. Een honkslag van Jessie van Aalst zorgde daarna voor 2-0. Hierna nam Andee Lindgren de pitching over voor Kimberly Petrovich, maar zijn gooide vier wijd op Nadia Bron en dat bracht het derde punt binnen. Een strikeout sloot de slagbeurt daarna af.

In het restant van het duel sloegen Maaike Blaauwgeers en Jessie van Aalst nog een honkslag, maar Alcmaria kwam niet meer tot scoren.

In de eerste helft van de zevende inning kwam Twins plotseling terug. In de voorgaande slagbeurten was Twins al dreigend in de vierde inning toen er twee honkslagen werden geslagen. Daarna opnieuw in de vijfde toen het de honken vol kreeg na twee vrije lopen en een foute aangooi, maar hierna volgde een vangbal, waarna werpster Femke van Dusschoten afsloot met een strikeout. Maar in de zevende kwam Twins wel tot scoren. Met één uit sloeg Fabienne van Uden een honkslag en bereikte Sarah Van Der Meiren het honk na een fout. Een groundout van Andee Lindgren en een fout op een grounder van Sandy Lauwers leverden toen twee punten op. Maar een vangbal sloot de wedstrijd vervolgens af.

In Game 2 scoorde Alcmaria opnieuw alle punten in één inning, maar wist dit keer de voorsprong niet vast te houden. De ploeg scoorde viermaal in de eerste slagbeurt met twee uit, maar verloor met 6-4.

In de eerste inning kreeg Anne Blaauwgeers vier wijd met één uit, waarna Anne Vlietstra het honk bereikte via een fout. Nadat de twee waren opgeschoven na een wilde worp kwamen de honken vol toen ook Kym Turnell vier wijd kreeg. Na een strikeout werden de honken schoongeveegd toen Maiken Rooker een 3-run double sloeg, waarna ze zelf scoorde toen volgende slagvrouw Maxime van Dalen eveneens een tweehonkslag sloeg. Dit betekende het einde voor startende werpster Andee Lindgren. Hierna nam Kimberly Petrovich het over en werd uiteindelijk de winnende werpster.

Twins verkleinde de achterstand tot 4-3 in de derde inning en scoorde toen driemaal met twee uit op starter Malou van Dusschoten. Sarah Van Der Meiren en Fabienne van Uden begonnen met honkslagen. Daarna, met twee uit, scoorden beide loopsters na een honkslag van Sandy Lauwers. Die schoof op na een honkslag van Evelien Vonk en scoorde terwijl de laatste uitging bij een steelpoging. Twins kwam langszij in de zesde toen EVelien Vonk scoorde op een grounder van Femke Duffhues.

Omdat beide ploegen niet scoorden in de zevende moest worden verlengd en het was Twins dat toen de winnende punten scoorde. Een honkslag van Sandy Lauwers en een foute aangooi leverden Twins toen een 6-4 voorsprong op en dat werd ook de eindstand.

Line Scores, Box Scores & Play-by-Play
Stand & Programma

(11 juni)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.