Grand Slam * Stats & News
Updated: 22 april 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Robur '58, UVV, Gryphons, Pirates winnen tweemaal
English
MOERGESTEL / HAARLEM / UTRECHT / AMSTERDAM - Na twee weken vormen Robur '58, UVV, Gryphons en Amsterdam Pirates de top-4 in de Overgangsklasse. Van dit kwartet is Robur het enige ongeslagen team, de anderen staan op 3-1.

Op zaterdag 16 april won Robur '58 in Moergestel tweemaal ruim vs. Roef! en kwam tegen de debutant tot shutouts van 11-0 en 16-0 om de koploper te worden.


...Sonja Pannen...
...back in business...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
In Haarlem boekte ook Gryphons twee shutouts vs. DSS, 4-0 and 1-0. Als gevolg daarvan heeft DSS nog altijd geen punt gescoord in de vier gespeelde wedstrijden tot nu toe. De Amerikaanse werpster Taryne Mowatt debuteerde voor Gryphons, terwijl veteraan-werpster Sonja Pannen uit 'retirement' kwam en in beide wedstrijden gooide voor DSS en totaal acht innings op de plaat stond. In de eerste wedstrijd, met een 4-0 achterstand, kreeg DSS nog de honken vol in de zesde inning, maar kwam niet tot scoren. Het tweede duel bleef zes innings lang puntloos.

In Utrecht was UVV het derde team vandaag dat tweemaal een shutout-overwinning registreerde en met 1-0 en 6-0 won vs. Hoofddorp Pioniers. In de opener viel de beslissing in de zevende slagbeurt. UVV kreeg de honken vol met twee uit in de tweede inning, maar toen volgde er een gedwongen nul op thuis, waardoor er drie loopsters achterbleven. In de vierde inning strandden twee loopsters. Vervolgens werden negen slagvrouwen op rij uitgecshakeld, voordat Laura Arp met twee uit in de zevende inning een honkslag sloeg. Nadat ze het tweede honk had gestolen volgde Kayleigh Adelina met een 'walk-off triple' om UVV een 1-0 zege te bezorgen. Pioniers sloeg slechts twee honkslagen op Vendy Draha.
In de tweede wedstrijd ging het wat makkelijker, want UVV kwam toen tot een rally van drie punten in de eerste slaghbeurt via een tweehonkslag van Cintia de Groodt en honkslagen van Natalie van der Wijst en Misja Koops. Een vierde punt werd toegevoegd in de derde beurt toen Mirjam Boode(die 3-uit-4 sloeg) een honkslag sloeg en scoorde na een honkslag van Melissa Burger. UVV bracht de stand op 6-0 in de zesde inning. Ylaine van de Hove bereikte toen het honk na een fout en scoorde op een driehonkslag van Kelly Platvoet, die vervolgens zelf scoorde na een honkslag van Kayleigh Adelina. De Canadese Leah McIntosh had elf strikeouts en gooide een 2-hitter.

In Amsterdam won Amsterdam Pirates tweemaal vs. Be Wild! Zuidvogels, 5-3 en 6-5. Ondanks de twee overwinningen was er geen reden voor een vreugdestemming, want Hoofd Coach Erik Boland maakte na afloop bekend dat hij met onmiddellijke ingang stopte om privé-redenen en zeer drukke werkzaamheden.

(16 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.