Grand Slam * Stats & News
Updated: 16 juli 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Strijd om vierde plaats duurt voort
English
OOSTERHOUT / ENSCHEDE / HAARLEM - De strijd om de vierde Play-Off plaats duurt voort met nog altijd drie ploegen in de race voor de laatste plek in de top-4. De beslissing valt mogelijk niet eerder dan donderdag 25 augustus, slechts twee dagen voor de start van de tussenronde die bepalend is voor de eindrangschikking en dus het thuisvoordeel in de Play-Offs.

Olympia Haarlem, dat momenteel op de vierde plaats staat, heeft een voorsprong van vier punten op Tex Town Tigers en Twins. Vandaag, zaterdag 16 juli, verloor Olympia met 3-1 van Tex Town Tigers, waarna Game 2 na vier innings werd onderbroken vanwege regen en uiteindelijk gestaakt. Op het moment is de voorgestelde inhaaldatum donderdag 25 augustus.
Twins won vandaag met 3-2 vs. Iber Lengua Terrasvogels dankzij de regen. Twins stond met 3-2 voor, maar Terrasvogels kwam langszij in de 1e6. Echter, met twee uit in de 2e6 werd het duel onderbroken door de regen en gestaakt. Hierdoor verviel de incomplete zesde inning en dat betekende dat de 3-2 stand na vijf innings de officiële stand werd en Twins dus een zege opleverde. Game 2 werd afgelast. Een inhaaldatum voor dit duel is nog niet bekend, maar dat wordt mogelijk ook 25 augustus.

Olympia Haarlem, Tex Town Tigers en Twins zijn allen kanshebber zich te plaatsen voor de Play-Offs. Maar er is ook een mogelijkheid dat er een gelijke stand komt tussen twee teams en zelfs tussen alledrie betrokken ploegen, waardoor een statische formula mogelijk beslissend zal zijn wie het vierde Play-Off team zal worden.

Na afloop van dit weekeinde wordt het reguliere seizoen een aantal weken onderbroken. In deze periode zal het Nederlands Softbal Team de Europese titel verdedigen tijdens het Europees Kampioenschap in Italië (31 juli-6 augustus). Hierna nemen drie ploegen deel aan de Europese bekertoernooien. Landskampioen Oolders Omaco Sparks Haarlem en bekerhouder Tex Town Tigers reizen naar Caserta (Italië) voor de Europa Cup, terwijl Iber Lengua Terrasvogels deelneemt aan de Cup Winners Cup in Castions Di Strada (Italië).

Het seizoen wordt weer hervat op 20 augustus met een double-header tussen Twins en Alcmaria Victrix gevolgd door de reeks van inhaalwedstrijden.In Oosterhout opende Iber Lengua Terrasvogels de score vs. Twins in de tweede inning, nadat er twee loopsters waren achtergebleven in de eerste slagbeurt. Anouk van den Heuvel bereikte toen het honk na een fout. Ze stal het tweede honk met één uit en bereikte het derde honk na een honkslag van Dana Horeman. Een wilde worp stelde haar vervolgens in staat het eerste punt te scoren.

Terrasvogels voegde het tweede punt toe in de vierde inning nadat er opnieuw twee loopsters waren achtergebleven in de derde. Met één uit sloeg Dana Horeman een driehonkslag en scoorde op een 2-out single van Meike Witteveen.

In de 2e4 scoorde Twins driemaal om een 3-2 voorsprong te nemen. Sandy Lauwers begon met een honkslag, waarna Evelien Vonk werd geraakt door een worp en Andee Lindgren met vier wijd voor volle honken zorgde. Hierna maakte Sarah Van Der Meiren de honken schoon met een tweehonkslag en bezorgde Twins een voorsprong.

In de vijfde inning liet Terrasvogels wederom twee loopsters achter, maar kwam langszij in de zesde. Met één uit sloeg Lotte Holvast een honkslag, schoof op na een honkslag van Meike Witteveen en scoorde op een 2-out single van Solange Starrenburg. Maar het punt verviel uitendelijk, omdat de wedstrijd door de regen werd gestaakt met twee uit in de 2e6.In Enschede stond Tex Town Tigers met 1-0 achter in de vijfde inning vs. Olympia Haarlem toen het tweemaal scoorde op weg naar een 3-1 zege in de opener. Na vier puntloze innings nam Olympia Haarlem een 1-0 voorsprong in de vijfde inning. Lisanne van de Berg opende met een tweehonkslag, schoof op na een OSS en scoorde op een 2-out stootslag-honkslag van Elena Leon.

In de 2e5 scoorde Tex Town Tigers tweemaal om de stand op 2-1 te brengen. Met twee uit sloeg Kirsten Holshof een honkslag en bereikte het tweede honk toen er een fout werd gemaakt op een 'force play-grounder' van Myrthe Smid. De twee loopsters scoorden toen Petra van Heijst volgde met een driehonkslag. Tex Town Tigers voegde een 'insurance run' toe in de zesde. Merel Oosterveld opende met een honkslag, waarna volgende slagvrouw Nadine Marinus het honk bereikte op een velderskeus-OSS. Nadat de twee loopsters waren opgeschoven na een wilde worp scoorde de voorste loopster op een grounder van Jenna DeLong.

Game 2 was vier innings puntloos toen het werd onderbroken door de regen. Later werd het duel definitief gestaakt. De voorgestelde inhaaldatum voor dit duel is donderdag 25 augustus. Tex Town Tigers was het dichtst bij een punt in deze wedstrijd, want het liet een loopster achter op het derde honk in de eerste slagbeurt en daarna drie loopsters in de tweede inning.In Haarlem werd de start van Game 1 van de double-header tussen Oolders Omaco Sparks Haarlem en Centrals aanvankelijk uitgesteld, vanwege de regen. Maar uiteindelijk werd de double-header afgelast. De voorgestelde inhaaldata zijn 23 en 25 augustus.

(16 juli)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.