Grand Slam * Stats & News
Updated: 26 april 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Centrals pakt eerste plaats
English
ENSCHEDE / OOSTERHOUT / HAARLEM - Centrals nam zaterdag bezit van de eerste plaats door tweemaal te winnen vs. Tex Town Tigers met 13-5 en 8-3. Twins kreeg een ruime 11-2 nederlaag toegediend door Olympia Haarlem, maar won daarna het eerste duel van het seizoen door Game 2 van de double-header met 6-2 in winst om te zetten. Landskampioen Sparks Haarlem speelde de eerste wedstrijden van het seizoen en opende met een nipte 5-4 zege vs. Alcmaria Victrix, maar won daarna comfortabel in Game 2 met 9-0. Op maandag staan nog twee double-headers op het programma. Iber Lengua Terrasvogels is dit weekeinde vrij.Twins vs. Olympia Haarlem
In Oosterhout diende Olympia Haarlem Twins het derde verlies op rij uit en won ruim met 11-2, maar verloor daarna Game 2 van de double-header met 6-2. Bij Olympia ontbraken vandaag C Lisanne van den Berg, IF Judith Diepeveen en OF Gwen Brinkman en dus reisde de ploeg met een kleine selectie naar Oosterhout, maar won desondanks overtuigend in de opener. Aan de kant van Twins is infielder Sandra Catoen het hele seizoen uitgeschakeld vanwege een gescheurde pees in haar schouder.

In de opener was het Twins dat de score opende met twee runs in de eerste slagbeurt op starter Amanda Lindsey. Lead-off hitter Fabienne van Uden kreeg vier wijd en schoof op na een wilde worp, waarna ze scoorde op een one-out single van Andee Lindgren. Nadat de laatste was opgeschoven naar het derde honk na een honkslag van Evelien Vonk werd ze vervangen door pinch-runner Jenna van Rijen, die vervolgens scoorde op een grounder van Kimberly Petrovich. Lindgren en Petrovich, de twee Amerikaanse speelsters op het roster van Twins, waren dus succesvol met het binnenslaan van de twee runs in de eerste slagbeurt, maar waren minder succesvol in dit duel als werpster.


...Elena Leon...
...4 hits (double, triple), 2 Runs, 4 RBI's...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Nadat Olympia twee loopsters had achtergelaten in de tweede inning pakte het een punt terug in de derde. Lauren True opende toen met een honkslag en scoorde toen Elena Leon volgde met een driehonkslag.

In de vierde inning scoorde Olympia driemaal om de leiding te nemen. Olympia had de honken vol met Maranca Ham (honkslag), Rosanne de Vries (velderskeus) en Marit Molenaar (honkslag) met twee uit op Andee Lindgren, toen die vier wijd wijd gooide op Lauren True en zo de gelijkmaker binnenbracht. Een honkslag van Elena Leon was daarna goed voor de volgende twee runs en bracht de stand op 4-2 in het voordeel van Olympia.

In de vijfde inning bracht de Olympia de stand buiten bereik van Twins door zevenmaal te scoren op Kimberly Petrovich. Met één uit en de honken vol zorgde Lindy van der Wal met vier wijd voor een punt, waarna (met twee uit) Lauren True eveneens vier wijd kreeg. Hierna werd Femke Duffhues de nieuwe werpster en die zag een punt gescoord worden na een fout en kreeg toen een 'baseclearing, 3-run triple' tegen van Laura Burggraaf. Even later scoorde de laatste zelf na een honkslag van Dinet Oosting, waardoor de stand op 11-2 kwam.

In Game 2 herstelde Twins zich en won het eerste duel van het seizoen. De ploeg nam een 3-0 voorsprong in de derde slagbeurt en wist dit keer de voorsprong wel vast te houden. Sarah Van Der Meiren opende met een honkslag, schoof op na een OSS van Fabienne van Uden en een honkslag van Michelle Haen en werd toen vervangen door pinch-runner Jenna van Rijen, die vervolgens scoorde toen Andee Lindgren volgde met een tweehonkslag. Een opofferingsslag van Evelien Vonk en een honkslag van Sophie Bugter brachten de stand daarna op 3-0.

In de vijfde inning verkleinde Olympia de achterstand tot 3-2. Lindy van der Wal begon met vier wijd en scoorde op een 2-out double van Elena Leon, die werd gevolgd door een RBI-single van Laura Burggraaf. Maar dit keer was het Twins dat meer afstand nam en driemaal scoorde in de tweede helft van de vijfde inning. Andee Lindgren kreeg vier wijd en Sophie Bugter sloeg een honkslag, waarna pinch-hitter Femke Duffhues een RBI-single afleverde, gevolgd door een 2-run triple van Kirsten Molle, die de stand op 6-2 bracht.

Line Scores, Box Scores & Play-by-Plays
Stand & ProgrammaTex Town Tigers vs. Centrals
In Enschede won Centrals tweemaal ruim vs. Tex Town Tigers, 13-5 en 8-3 en veroverde daardoor de koppositie. Centrals staat nu op 5-1 en dat is hun beste seizoenstart sinds het in 2006 voor het eerst in de Hoofdklasse uitkwam. Sindsdien opende de ploeg driemaal een seizoen met een 4-2 'record' in de eerste zes wedstrijden.

De twee overwinningen op één dag vs. Tex Town Tigers kwam ook nooit eerder voor bij Centrals. In 2006 won Centrals tweemaal vs. Tex Town Tigers, maar niet op dezelfde dag. Sinds 2006 speelde Centrals voor vandaag 24 wedstrijden tegen TTT en won er daarvan slechts vijf.

De 13 runs in de eerste wedstrijd zijn de meeste ooit door Centrals gescoord in een Hoofdklasse-wedstrijd en brak het record van 12 dat op 11 april 2010 werd gerealiseerd. De 16 honkslagen in één wedstrijd evenaren het teamrecord dat op 7 augustus vorig jaar werd bereikt.


...Marina Gusman Brown...
...6 hits (2 doubles, 2 triples), 5 Runs, 4 RBI's...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
In de opener scoorde Centrals tweemaal in de eerste inning. Een honkslag van Kimberly van der Lee en een fout zorgden voor deze eerste punten. In de tweede helft van deze beurt pakte TTT een punt terug toen Nadine Marinus vier wijd kreeg met twee uit en scoorde na een driehonkslag van Mieke Smit-Van der Zwaan.

Centrals voegde twee runs toe op Martina Lackner in de derde inning. Met één uit sloegen Marina Gusman Brown en Eva Voortman back-to-back doubles om een punt binnen te brengen, waarna de laatste scoorde op een 2-out triple van Isonette Polonius. Het volgende punt werd gescoord in de vierde toen Shadeney Castillo opende met een driehonkslag en scoorde na een honkslag van Stephanie Ruiter.

Centrals nam daarna meer afstand in de vijfde door nog eens drie punten te scoren met als hoogtepunt een RBI-double van Polonius. In de 2e5 wist TTT twee punten in te lopen dankzij wat controleproblemen van werpster Eva Voortman, die een slagvrouw raakt en twee wilde worpen had.

Centrals kwam vervolgens tot een rally van vijf runs in de zevende om de stand op 13-4 te brengen. Met de honken vol sloeg Marina Gusman Brown (die 3-uit-4 was, driemaal scoorde, het honk vijfmaal bereikte en drie RBI's had) een 3-run triple. Nadat Eva Voortman (die 3-uit-5 sloeg) een honkslag produceerde resulteerde een fout in nog eens twee runs. Shadeney Castillo sloeg eveneens drie honkslagen voor Centrals. TTT wist nog eenmaal te scoren in de zevende.

In Game 2 sloeg Centrals in de eerste drie innings toe door tweemaal te scoren in elk van deze slagbeurten. In de eerste inning opende Marina Gusman Brown met een driehonkslag en volgde Eva Voortman met een honkslag. Een punt werd toen gescoord in een gestolen honk-situatie, gevolgd door een RBI-grounder die de stand op 2-0 bracht. Twee punten werden daarna gescoord in de tweede inning. Dit keer begon Shadeney Castillo met een driehonkslag en scoorde na een stootslag van Eliza Rikkelman, die zelf scoorde na een tweehonkslag van Gusman Brown.

Tex Town Tigers scoorde tweemaal in de eigen tweede beurt via een '2-run error', maar daarna scoorde Centrals weer tweemaal in de derde na een tweehonkslag van Melissa Dowling en een honkslag van Castillo.

Een volgende fout in de Centrals-verdediging (die er vijf maakte) leidde tot het derde TTT-punt in de derde inning, maar in de zesde bracht Centrals de stand op 8-3 toen een punt werd gescoord na een wilde worp en een andere na een honkslag van Kimberly van der Lee.

Gusman Brown sloeg een éénhonkslag, tweehonkslag en driehonkslag in beide wedstrijden en bereikte het honk in al haar negen slagbeurten, terwijl Castillo ook in Game 2 drie honkslagen sloeg.

Line Scores, Box Scores & Play-by-Plays
Stand & ProgrammaOolders Omaco Sparks Haarlem vs. Alcmaria Victrix
In Haarlem boekte Oolders Omaco Sparks Haarlem een kleine 5-4 zege in hun eerste wedstrijd van het seizoen, maar volgde daarna met een overtuigende 9-0 shutout-winst vs. Alcmaria Victrix. Sparks opende het seizoen met 1B Shannah van der Kaaij in de ziekenboeg, want ze brak onlangs een teen na een ongelukje op haar werk, waarbij ze een tegel op haar voet kreeg en dus een aantal weken niet inzetbaar zal zijn. Vorige week was Sparks Haarlem vrij in het openingsweekend.

In de opener nam Alcmaria brutaal een 2-0 voorsprong in de eerste inning op Kirsten Scheele. De Australische catcher Kym Turnell en Kimberly Jones begonnen met honkslagen en schoven op na een grounder van Anne Vlietstra. Een honkslag van Laura Treurniet en een opoferingsslag van Nadia Bron zorgden daarna voor een snelle 2-0 voorsprong voor de Alkmaarse ploeg.

De voorsprong was echter van korte duur, want Sparks Haarlem antwoordde met vier runs in de eigen eerste slagbeurt. Met één uit sloeg Virginie Anneveld een driehonkslag in haar eerste officiële slagbeurt voor haar nieuwe ploeg (ze kwam sinds 2005 uit voor Tex Town Tigers) en scoorde toen Areke Spel volgde met een honkslag. Hierna sloegen Debby Connor en Celine van Roon (die ook in haar eerste officiële duel speelde voor Sparks Haarlem) RBI-singles om de stand op 3-2 te brengen. Een fout en een 'double steal' leverden daarna het vierde punt op.


...Chantal Versluis...
...vier gescoorde punten...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
In de tweede inning voegde Sparks Haarlem het vijfde punt toe toen Chantal Versluis het honk bereikte na een fout en scoorde na een honkslag van Areke Spel, maar verzuimde hierna meer afstand te nemen. De ploeg kreeg de honken vol met slechts één uit, maar een 'force play-grounder' en een vangbal sloten de slagbeurt af. Vanaf de derde inning bereikte Sparks nog maar viermaal het honk en kwam niet meer tot scoren op Femke van Dusschoten.

Met een 5-3 achterstand scoorde Alcmaria weer een punt in de zesde inning. Rookie Maxime van Dalen opende met een honkslag en dat leidde tot een werpsterwissel. Dagmar Bloeming nam het over, begon met een wilde worp en kreeg toen een RBI-double tegen van Annemiek de Rover, maar hield de slagploeg van Alcmaria hierna onder controle.

In Game 2 startte Dagmar Bloeming voor Sparks Haarlem en schakelde de eerste negen slagvrouwen uit, voordat ze haar enige honkslag toestond. Rebecca Soumeru gooide de vijfde en laatste inning.

De thuisploeg scoorde drie punten in de eerste inning toen een RBI-single met volle honken van Julie Owen werd gevolgd door een fout in het outfield, die nog eens twee runs opleverde. Drie punten werden daarna ook gescoord in de tweede inning. Met één uit sloeg Virginie Anneveld een RBI-double, waarna ze zelf scoorde op een 2-out single van Debby Connor, die werd gevolgd door een tweehonkslag (plus fout) van Julie Owen, die pas laat aan het roster van Sparks Haarlem werd toegevoegd in het off-season.

In de vierde scoorde Sparks Haarlem wederom drie punten. Chantal Versluis kreeg vier wijd en scoorde haar derde punt in het duel na een opofferingsslag, terwijl Anneveld een honkslag sloeg en scoorde na een tweehonkslag van Connor (die ook driemaal scoorde), gevolgd door een 2-out RBI-single van Michelle van Driel, één van de zes speelsters die debuteerden in een Sparks-uniform.

Line Scores, Box Scores & Play-by-Plays
Stand & Programma

(23 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.