Grand Slam * Stats & News
Updated: 30 mei 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Britt Vonk in College World Series!
English
LEXINGTON, Kentucky (USA) - Oranje-international Britt Vonk neemt van 2-8 juni deel aan de NCAA Women's College World Series in Oklahoma City (Oklahoma), want ze bereikte de finale op zondag 29 mei met de Golden Bears, het softbalteam van de University of California at Berkeley. Britt is de eerste Nederlandse speelster die zal deelnemen aan het prestigieuze kampioenstoernooi.

...Britt Vonk aan slag voor Oranje...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Na 1-0 winst op zaterdag vs. de University of Kentucky, verloor de ploeg het volgende duel zondag met 8-0, waardoor een derde en beslissende wedstrijd noodzakelijk werd. De Golden Bears wonnen toen met 9-0 om de Super Regional te winnen en zich de kwalificeren voor de World Series.

Op zaterdag openden de Golden Bears de Lexington Super Regional met een 1-0 winst in temperaturen van ruim 32 graden en een vochtigheidsgraad van 50 procent. Het enige punt was ene homerun van Frani Echavarria in de vierde inning, haar eerste van het seizoen. De Golden Bears kwamen tot zes honkslagen, waaronder twee van Britt, die 2-uit-3 sloeg. Voor een record-aantal van 1717 toeschouwers op het UK Softball Complex, het thuisstadion van tegenstander Wildcats, gooide Berkeley-pitcher Jolene Henderson een one-hitter en verhoogde haar 'record' naar 38-7. Henderson is de beste werpster in het land met het laagste ERA en leidt ook met 17 shutouts.

Op zondag eindigde Game 2 tussen Berkeley en Kentucky in een 8-0, 5-inning winst voor de Wildcats, die tot 10 honkslagen kwamen. De Golden Bears sloegen er slechts vijf. In dit duel sloeg Britt 0-uit-3, terwij werpster Henderson haar achtste nederlaag van het seizoen moest incasseren. Hiermee werd een derde en beslissende wedstrijd noodzakelijk.

In de derde ontmoeting kwam Jolene Henderson sterk terug, gooide een 3-hitter, had zeven strikeouts en won haar 39ste wedstrijd van het seizoen. De Golden Bears sloegen vroeg toe met vijf punten in de eerste inning. Britt (die 1-uit-4 sloeg) scoorde het eerste punt. Nadat ze een honkslag had geslagen met één uit kwamen de honken vol en scoorde Britt toen Brittany Cervantes vier wijd kreeg. In de zesde inning, met een 6-0 achterstand, kreeg Kentucky de honken vol met nul uit, maar hierna fielde Britt een harde grounder en zorgde voor een gedwongen nul op thuis. Met de honken nog altijd vol maakte Britt een einde aan de inning met het vangen van een pop-fly. In de zevende inning droeg Lindsey Ziegenhirt nog bij met een 2-run homerun. Berkeley won de wedstrijd met 9-0 en kwalificeerde zich voor de elfde keer voor de World Series, maar de eerste keer sinds 2005.

Tot nu toe speelde Britt dit seizoen in alle 55 wedstrijden voor Berkeley. Met een .412 slaggemiddelde (68-uit-165) voert ze haar ploeg aan en staat landelijk in de top-40. Britt leidt Berkeley ook in Gescoorde Punten (45), Honkslagen (68), 4 Wijd (26) en On Base Percentage (.505), terwijl ze tweede is in Gestolen Honken (26).

In 2008 debuteerde Britt in het Nederlands Softbal Team en nam ondermeer deel aan de Olympische Spelen 2008 (Peking, China), Europees Kampioenschap 2009 (Valencia, Spanje) en Wereldkampioenschap 2010 (Caracas, Venezuela). Ze speelde inmiddels in 43 officiële interlandwedstrijden. Wanneer Britt donderdag aan de College World Series begint doet ze dat op bekend terrein. In 2009 maakte Britt deel uit van het Nederlands Team, dat toen deelnam aan de World Cup of Softball in Oklahoma City, dat werd gehouden in hetzelfde stadion als de College World Series.

(29 mei)

...Links: Victoria Jones en Britt proberen koel te blijven in de dug-out...
...Rechts: Taylor Vincent en Britt vieren; Rechts loopt de succesvolle Hoofd Coach Diane Ninemire...
(© Foto's: University of California at Berkeley)
...De ploeg viert feest na kwalificatie voor de College World Series...
(© Foto's: University of California at Berkeley)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.