Grand Slam * Stats & News
Updated: 6 augustus 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Eerste professionele save voor Ronnenbergh
English

...Scott Ronnenbergh...
(foto: Henk Seppen)
TEMPE, Arizona (USA) - Linkshander Scott Ronnenbergh, de nieuwste Nederlandse profspeler, verdiende vrijdag de eerste save in zijn nog korte professionele loopbaan.

De 18-jarige Ronnenbergh, die vorig seizoen in de Hoofdklasse debuteerde als speler van L&D Amsterdam Pirates, speelde dit jaar voor Almere Magpies, voordat hij naar Amerika vertrok om aan zijn profloopbaan te beginnen in het Rookie League-team van de Seattle Mariners. Hij maakte zijn debuut als reliever op 4 juli tegen de Giants, maar dat was niet succesvol, want hij gooide slechts 2/3 inning, gaf twee vrije lopen weg, kreeg vier hits (waaronder een homerun) en twee verdiende punten tegen en werd de verliezende werper. Hij gooide daarna twee innings op 9 juli vs. de Rangers en nog eens twee op 12 juli vs. de Athletics, maar moest daarna tot vandaag (6 augustus) wachten (bijna een maand later) voor zijn volgende optreden. Hij gooide toen de laatste inning vs. de Indians, had één strikeout en een vrije loop, kreeg geen hits tegen en verdiende een save.

Ronnenbergh's team in de Arizona League staat momenteel op de derde plaats in de AZL West. Bij de Arizona Mariners is Ronnenbergh's teamgenoot werper Jeroen de Haas uit Alkmaar, die sinds 2008 in de Rookie League speelt.

(6 augustus)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.