Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar

(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Arribas wint Single-A titel met Black Bears
English
STATEN ISLAND, New York City, New York (USA) - Voormalig Nederlands Team-speler Danny Arribas en zijn team West Virginia Black Bears (Pittsburgh Pirates) hebben de kampioenstitel veroverd in de New York-Penn League (Single-A Short Season) door dinsdag (15 september) met 3-1 te winnen vs. Staten Island Yankees (New York Yankees). Met deze overwinning boekten de Black Bears een 'sweep' tegen de Yankees in de best-of-three Championship Final.

...Danny Arribas...
(© Foto: Henk Seppen)
De Black Bears wonnen de titel in hun eerste bestaansjaar. In het eerste seizoen veroverde de ploeg de Wild Card om zich te plaatsen voor de Play-Offs, waarna ook het kampioenschap werd gepakt.

In de opener op maandag wonnen de Black Bears met 4-3 en Arribas sloeg toen het winnende punt binnen met een honkslag in de tweede helft van de elfde inning.

In de tweede wedstrijd op dinsdag sloeg Arribas 0-uit-4.

In het Richmond County Bank Ballpark in Staten Island (één van de vijf stadsdelen van New York City) nam de thuisploeg een 1-0 voorsprong in de vijfde inning toen Jhalan Jackson opende met een homerun. In de eerste helft van de zesde inning kwamen de Black Bears langszij toen ook Mitchell Tolman de slagbeurt begon met een homerun.

In de eerste helft van de negende inning beslisten de Black Bears de wedstrijd. Met één uit sloeg Ke'Bryan Hayes een honkslag, waarna Casey Hughston homerde om zijn ploeg een 3-1 voorsprong te bezorgen.

In de tweede helft van de negende inning begon reliever Julio Eusebio met twee strikeouts. Een hierna volgende grounder sloot de wedstrijd af om de winst en het kampioenschap te bezegelen.

Danny Arribas nam in 2012 met het Nederlands Honkbal Team deel aan het Europees Kampioenschap, wat toen in Nederland werd gehouden.

In Hickory (North Carolina) namen de Hickory Crawdads (Texas Rangers) met Juremi Profar als derde honkman een 2-0 voorsprong in hun best-of-five Championship Final van de South Atlantic League (Single-A). De Crawdads wonnen dinsdag met 3-1 vs. Asheville Tourists (Colorado Rockies) en Profar sloeg 0-uit-4, maar scoorde wel één van de drie punten van zijn ploeg.

In de tweede inning scoorde Hickory tweemaal. Edwin Garcia begon met een tweehonkslag, waarna Eduard Pinto met één uit een honkslag sloeg. Met lopers op het eerste en derde honk kreeg Profar drie slag, maar hierna zorgde Carlos Arroyo met een honkslag voor een punt. Vier wijd voor José Cardona zorgde voor volle honken, waarna het volgende punt werd aangetekend toen Dylan Moore een honkslag sloeg.

In de vierde inning voegde Hickory een punt toe. Profar was de openingsslagman en kwam na een fout op het honk. Hij schoof op na een opofferingsstootslag van Arroyo en bereikte het derde honk na een honkslag van Cardona. Even later scoorde Profar op een grounder van Moore om de stand op 3-0 te brengen.

Asheville scoorde daarna hun enige punt in de vijfde inning.

De reeks gaat nu naar Asheville voor de volgende wedstrijd en eventuele vierde en vijfde ontmoeting.

In San Jose (California) brachten de San Jose Giants (San Francisco Giants) hun best-of-five North Division Championship Series in de California League (Single-A Advanced) in balans. Dinsdag wonnen de Giants met 5-4, dankzij een 2-out, walk-off homerun van Angel Villalona in de tweede helft van de 13e inning.

Visalia Rawhide (Arizona Diamondbacks, dat een 2-1 voorsprong had in de reeks, scoorde aanvankelijk drie punten in de eerste slagbeurt. De Giants scoorden vervolgens tweemaal in de tweede en derde inning om een 4-3 voorsprong te nemen. Maar in de eerste helft van de negende inning kwam Visalia langszij en volgde een verlenging.

De van Curaçao afkomstige John Polonius kwam in de 2e9 in het duel als pinch-runner voor Brian Ragira, die vier wijd had gekregen. Polonius schoof op naar het tweede honk na een opofferingsstootslag, maar bleef daarna achter. Polonius bleef vervolgens in het duel als de nieuwe designated hitter. In de tweede helft van de elfde inning kreeg Angel Villalona vier wijd met één uit, waarna Polonius hem met een honkslag in scoringspositie bracht. Echter, een hierna volgende line drive eindigde in een dubbelspel en het einde van de slagbeurt.

Twee innings later homerde Villalona om de Giants de winst te bezorgen.