Grand Slam * Stats & News
Updated: 26 november 2017
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2017
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar




(Tekst & Foto: Marco Stoovelaar)

Neptunus krijgt organisatie European Champions Cup-toernooi 2018
English

ZAGREB (Kroatië) - Het Uitvoerend Bestuur van de European Baseball Confederation (CEB) heeft de organisaties voor de internationale club-competities van vorig jaar toegekend en maakte donderdag (23 november) de keuzes bekend.

De organisatie van het toernooi om de European Champions Cup is toegewezen aan Curaçao Neptunus, dat dit jaar zowel de Cup veroverde als landskampioen werd. Op 6 juni, in het Duitse Regensburg, won Neptunus de Cup door in de Finale met 7-3 te winnen van UnipolSai Fortitudo Bologna (Italië). Op 8 oktober veroverde Neptunus voor de 18e keer in de clubhistorie het landskampioenschap door de Holland Series te winnen.

Neptunus zal het evenement organiseren in het Neptunus Familiestadion, hun thuisveld in Rotterdam, van 6 tot en met 10 juni. Naast Neptunus wordt Nederland vertegenwoordigd door L&D Amsterdam Pirates, dat de Cup in 2016 won. De andere deelnemers komen uit Italië (2), Duitsland (1), Frankrijk (1), San Marino (1) en Tsjechië (1).

Neptunus, dat volgend jaar het 75-jarige bestaan zal vieren, was eerder gastheer van het European Champions Cup Qualifier Toernooi in 2010, 2012 en 2015. Neptunus was niet succesvol in 2010 en 2012. In die edities plaatsten de twee beste teams zich voor de Final Four, maar Neptunus slaagde daar niet in na verrassende nederlagen in de voorronde. Neptunus won het toernooi wel in 2015 en bereikte toern de Best-of-Three Finale tegen Fortitudo Bologna. Na verlies van de eerste wedstrijd won Neptunus de volgende twee wedstrijden op eigen veld in Rotterdam om de Cup te veroveren.

Een jaar later werd Neptunus onttroond door Amsterdam Pirates, maar won de Cup dit jaar weer. Sinds vorig jaar is er weer gewoon één toernooi om de strijd te beslissen. De Rotterdamse ploeg won de Europa Cup (nu de European Champions Cup) negen keer. De ploeg won ook de Europese Cup Winners Cup vijfmaal.

...Het Neptunus Familiestadion is de locatie voor...
...het European Champions Cup-toernooi 2018...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
In dezelfde periode is Ostrava (Tsjechië) de locatie voor de CEB Cup. Aan dit toernooi wordt eveneens deelgenomen door acht teams, afkomstig uit België (1), Duitsland (1), Frankrijk (1), Kroatië (1), Oekraïne (1), Tsjechië (1), Wit-Rusland (1) en Zwitserland (1).

De Federations Cup, het derde Europa Cup-toernooi, zal worden gehouden in Brasschaat (België) van 11 of 12 juni tot en met de 16e of 17e. Zes teams nemen deel aan dit evenement en die komen uit België (1), Kroatië (1), Oostenrijk (1), Slowakije (1) en Spanje (2).

Voor de volgende toernooien werden de organisaties ook bekend gemaakt:
Federations Cup Qualifier, toegewezen aan Blagoevgrad (Bulgarije), 11/12-16/17 juni
Europees Kampioenschap Qualifier Onder-23, toegewezen aan Bratislava (Slowakije), 6-12 augustus
Europees Kampioenschap Senioren Qualifier C-Poule, toegewezen aan Elizavetgrad (Oekraïne), 23-29 juli (tweede locatie)

Begon oktober werden de gastheren al bekend gemaakt van een aantal Europese Kampioenschappen:
Europees Kampioenschap Onder-12 (Pupillen), toegewezen aan Boedapest (Hongarije), 2-8 juli
Europees Kampioenschap Qualifier Onder-15 (Cadetten), toegewezen aan Sisak (Kroatië), 16-22 juli
Europees Kampioenschap Onder-18 (Junioren), toegewezen aan Grosseto (Italië), 9-15 juli
Europees Kampioenschap Senioren Qualifier C-Poule, toegewezen aan Dublin (Ierland), 23-29 juli

Begin oktober werd ook de organisatie van de inaugurele editie van de Super Six toegewezen aan Hoofddorp (Nederland), waar het evenement zal plaatsvinden op 18-23 september.
In dit evenement nemen de Nationale Teams van Nederland, België, Duitsland, Italië, Spanje en Tsjechië deel aan het honkbal-toernooi. Er is ook een Super Six softbal-toernooi op dezelfde locatie met deelname van de Nationale Teams van Nederland, Griekenland, Groot-Brittannië, Italië, Rusland en Tsjechië.

(26 november)




Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2017 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.