Grand Slam * Stats & News
Updated: 3 januari 2019
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Pitcher Mike Bolsenbroek verruilt Regensburg voor Heidenheim
English

REGENSBURG / HEIDENHEIM AN DER BRENZ (Duitsland) - De Nederlandse rechtshandige werper Mike Bolsenbroek zal dit seizoen een ander uniform dragen, want hij heeft afscheid genomen van Buchbinder Regensburg Legionäre, de club voor wie hij sinds 2008 uitkwam. Op donderdag (3 januari) maakte Regensburg Legionäre bekend dat Bolsenbroek dit jaar zal spelen voor Heidenheim Heideköpfe. Aan de andere kant maakte de club ook bekend dat rechtshandige werper Jan Tomek terugkeert naar Regensburg.

...Mike Bolsenbroek bij Regensburg tijdens het toernooi om...
...European Champions Cup 2017 in Regensburg...
(© Foto: Henk Seppen)
De 31-jarige Mike Bolsenbroek, die in 2005 kort in de Nederlandse Hoofdklasse gooide voor HCAW, kwam voor het eerst uit voor Regensburg in 2008. Dat was ook het jaar waarin hij zijn professionele debuut maakte en toen in vijf wedstrijden gooide voor het Rookie League-team van Philadelphia Phillies. De 2.03 meter lange rechtshander speelde ook in de volgende twee seizoenen in de Minor League. In 2009 gooide hij wederom in Rookie League, maar promoveerde ook naar Single-A (Short Season). In 2010 gooide Bolsenbroek op Single-A niveau. In zijn drie professionele seizoenen gooide hij in 41 wedstrijden (twee starts) en was 2-4 met een 2-4 with a 2.55 ERA en vier saves.

In zijn loopbaan bij Regensburg in de hoogste Duitse competitie (1.Bundesliga) gooide Bolsenbroek in 147 wedstrijden en kwam tot 983 keer drie slag in 882 2/3 inning, terwijl hij tot een ERA van 2.04 kwam.

,,We hebben alles gedaan om Mike te behouden'', aldus Regensburg's nieuwe Hoofd Coach Tomas Bison, die in november werd aangesteld. In het bericht van Bolsenbroek's vertrek werd gezegd dat het financiële aanbod van Regensburg niet aantrekkelijk genoeg voor hem was om te blijven. Regensburg-bestuurslid Armin Zimmermann stelt: ,,Het is een bitter verlies voor ons, maar we willen niet afwijken van onze doelstellingen om onze spelers te voorzien van de best mogelijke trainingsfaciliteiten en coaches voor de best mogelijke omgeving, in plaats van geld uit te geven aan spelersalarissen. We wensen Mike het allerbeste voor zijn verdere loopbaan. Hij heeft uitstekende dingen gedaan voor het honkbal in Regenburg''.

Mike Bolsenbroek debuteerde in 2014 in het Nederlands Honkbal Team tijdens de Haarlemse Honkbal Week. Sindsdien gooide hij voor Oranje tijdens alle daarnavolgende internationale evenementen, waaronder de World Baseball Classic van 2017. In 2014 en 2016 won hij met Nederland de titel op het Europees Kampioenschap. Bolsenbroek nam ook deel aan de Premier12 in 2015, drie Haarlemse Honkbal Weken, twee World Port Tournaments en vorig jaar aan de Super 6.

De 26-jarige rechtshander Jan Tomek zal dit seizoen weer gooien voor Regensburg, voor wie hij ook speelde in 2016. Hierna gooide de Tsjech in de Nederlandse Hoofdklasse voor Curaçao Neptunus in 2017. Vorig jaar speelde hij voor München-Haar Disciples in de Duitse Bundesliga. Daar had hij een 2.62 ERA en gooide 77 keer drie slag. Sinds 2010 gooit Tomek ook voor de Nationale Ploeg van Tsjechië.

Als werper van Neptunus in 2017 was Tomek 0-0 met een 0.84 ERA en gooide toen in zes wedstrijden als reliever. Hij had toen zeven strikeouts in 10 2/3 inning.

(3 januari)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.