Grand Slam * Stats & News
Updated: 12 februari 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: RTV Rijnmond & Henk Seppen)

Neptunus Rotterdamse Sportploeg van het Jaar
English

ROTTERDAM - Het honkbalteam van Curaçao Neptunus is gekozen tot Sportploeg van het Jaar 2018 tijdens de jaarlijkse Sport Awards Rotterdam-Rijnmond. De prijzen werden maandagavond (11 februari) uitgereikt in Rotterdam Ahoy tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament. Het was sinds 1986 de 32e keer dat Rotterdam de beste sporters en teams van het jaar huldigde. In 2017 kon de uitreiking op het laatste moment niet doorgaan vanwege hevige sneeuwval.

De nominaties voor de prijzen werden bekend gemaakt op 28 december. Op die dag was Neptunus één van de drie teams die was genomineerd voor Sportploeg van het Jaar. De anderen waren Sliedrecht Sport (volleybal vrouwen) en Rotterdam Offshore Sailing Team (zeezeilen).

...Dwayne Kemp wordt gefeliciteerd door presentator...
...Gert van 't Hof nadat Neptunus is gekozen...
...tot Rotterdamse Sportploeg van het Jaar...
(© Foto: RTV Rijnmond)
In 2018 veroverde Neptunus hun zesde opeenvolgende kampioenstitel en de 19e in de clubhistorie. Eerder in het jaar won Neptunus ook de European Champions Cup. Sliedrecht werd in 2018 ook landskampioen en won ook de nationale beker en de Super Cup. Het Sailing Team won het brons op het Wereldkampioenschap Zeezeilen voor IRC/ORC-schepen en won het goud op het Open Nederlands Kampioenschap in de IRC1 Klasse.

Maandagavond werd Neptunus voor de achtste keer gekozen tot Rotterdamse Sportploeg van het Jaar sinds de prijzen voor het eerst werden uitgereikt in 1986. De ploeg won de prijs eerder in 1991, 1994, 2000, 2001, 2003, 2009 en 2015. In 1981 won Neptunus ook een prijs voor Sportploeg van het Jaar. In die jaren reikte de Gemeente Rotterdam een prijs uit aan de Kampioen der Kampioenen.

Neptunus-outfielder Darryl Collins was één van de drie getalenteerde sporters die was genomineerd voor de prijs van Sporttalent van het Jaar. De 17-jarige Collins maakte deel uit van het succesvolle honkbalteam van Curaçao Neptunus met wie hij de European Champions Cup won en landskampioen werd. Hij tekende ook een profcontract bij Kansas City Royals en zal dit jaar zijn professionele debuut maken.

Ook genomineerd voor de Talentenprijs werden de 20-jarige Ceylin del Carmen Alvarado (veldrijden) en de 19-jarige Brett Zuijdwegt (korfbal). De eerste won het goud op het Europees Kampioenschap en het zilver op het Wereldkampioenschap in 2018. De tweede, als speelster van het Nederlands Team, won het goud op het Wereldkampioenschap Onder-21 en promoveerde vorig jaar met haar club DeetosSnel.

De prijs voor Sporttalent van het Jaar ging naar Ceylin del Carmen Alvarado.

...Darryl Collins was genomineerd voor...
...Sporttalent van het Jaar...
(© Foto: Henk Seppen)
Andere prijzen werden uitgereikt aan Raemon Sluiter (Tennis, Sportcoach van het Jaar), Nouchka Fontijn (Boksen, Sportvrouw van het Jaar), Michael van der Mark (Motorsport, Sportman van het Jaar) en Johan Wensveen (Tennis, Sportvrijwilliger van het Jaar). Rugby-club The Hookers won de prijs voor Club van het Jaar.

Neptunus werd voor de achtste keer Sportploeg van het Jaar, maar in het verleden gingen er ook nog andere prijzen naar honkballers tijdens de Rotterdamse prijsuitreikingen. Robert Eenhoorn was Sportman van het Jaar in 1999 als speler van Neptunus. Hij won de prijs ook in 1990 nadat hij zijn profdebuut had gemaakt in de Minor Leagues. In 2005 en 2007 won Eenhoorn de Coach van het Jaar Award voor zijn successen met het Nederlands Honkbal Team. In 2011 werd Neptunus-pitcher Diegomar Markwell gekozen tot Sportman van het Jaar en in 2013 en 2014 was Neptunus Hoofd Coach Evert-Jan 't Hoen Coach van het Jaar. In 2000 was jeugdspeler Sjoerd Hermans Talent van het Jaar. Theodoor 'Puck' van Rooijen won de prijs voor Vrijwilliger van het Jaar in 2007 voor zijn activiteiten bij Neptunus honkbal, softbal en voetbal. De heer Van Rooijen overleed vorig jaar maart, een maand voor zijn 100e verjaardag. In 2014 ging de Vrijwilligersprijs naar Henk Swinkels en Cees Rodenburg voor hun inzet bij The Saints.

(11 februari)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.