Grand Slam * Stats & News
Updated: 14 mei 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

IN MEMORIAM

...Jos Loogman...
(1942 - 2019)
Voormalig honkbal-umpire Jos Loogman overleden
English

HOOFDDORP - Voormalig honkbal-scheidsrechter Jos Loogman is op zaterdag 11 mei op 76-jarige leeftijd overleden.

De crematie- en afscheidsplechtigheid zal plaatsvinden op donderdag 16 mei om 10:30 uur in Crematorium Haarlemmermeer aan de Hoofdweg 1100 in Nieuw-Vennep.

Johannes Gerardus Maria (Jos) Loogman werd geboren op 19 oktober 1942 en is vele jaren in het honkbal actief geweest. Terwijl hij zelf honkbalde leidde Jos Loogman al verschillende wedstrijden op clubniveau als umpire. Naast het zelf honkballen was Loogman ook enige tijd coach van jeugdteams en speelde later een aantal seizoenen softbal bij Amsterdam Pirates.

In de jaren zeventig besloot hij een scheidsrechterscursus te volgen en debuteerde in 1975 als umpire in het toenmalige Rayon Amsterdam.

Loogman toonde talent en promoveerde, waarna hij in 1977 werd ingezet bij landelijke wedstrijden. In zijn scheidsrechtersloopbaan leidde Loogman voornamelijk wedstrijden in de Eerste en Tweede Klasse, toen de tweede en derde hoogste afdeling. Maar door de jaren heen maakte hij ook verschillende keren deel uit van een umpiring crew in de Hoofdklasse.

Jos Loogman stond bekend om zijn kalme manier van scheidsrechteren en zijn leiderschap in een wedstrijd. Hij stopte als scheidsrechter na afloop van het seizoen 1986.

Na zijn loopbaan als umpire bleef Loogman nog wel regelmatig wedstrijden leiden op clubniveau bij Amsterdam Pirates en Hoofddorp Pioniers. Zijn zoon John Loogman honkbalde bij beide verenigingen en zijn dochter Ingrid softbalde. In latere jaren genoot Jos Loogman van het kijken naar zijn kleinkinderen terwijl die aan het sporten waren.

De webmaster van Grand Slam * Stats & News condoleert Jos' zoon John en dochter Ingrid en verdere familie en wenst hen veel sterkte met dit verlies.

(14 mei)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.