Grand Slam * Stats & News
Updated: 14 juli 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Neptunus)

IN MEMORIAM

...Shavently Profar...
(1995 - 2019)
(© Foto: Neptunus)
23-jarige honkballer Shavently Profar onverwacht overleden
English

ROTTERDAM - De Nederlandse honkballer Shavently Profar, die speelde voor Euro Stars en pas 23 jaar was, is op zondag (14 juli) onverwacht overleden.

De afscheidsplechtigheid wordt gehouden op vrijdag 19 juli om 11:00 uur in de Sint Paulus Bekering Kerk aand de Merellaan 352 in Capelle a/d IJssel. Aansluiten zal de begrafenis plaatsvinden om 14:30 uur op de Algemene Begraafplaats Holy aan de Olmendreef 150 in Vlaardingen.

Voorafgaand aan de afscheidsplechtigheid is er een eerbetoon voor Profar bij zijn vereniging Euro Stars om 10:00 AM in het clubgebouw aan de Capelseweg 39 in Capelle a/d IJssel.

Voor aanvang van de wedstrijd tussen Nederland en Curaçao vanmiddag in Rotterdam op Dag 3 van het World Port Tournament was er een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan de jonge speler.

Shavently Romano Profar, bijgenaamd 'Shavo' of 'Shav', werd geboren op 2 december 1995. Profar's overlijden kwam onverwacht en heel snel. Na rugklachten in mei werd een tumor ontdekt. Minder dan twee maanden later overleed Profar.

Shavently Profar is de neef van Jurickson Profar en Juremi Profar. Jurickson speelt in de Major League voor Oakland Athletics. Juremi speelt in Triple-A voor Texas Rangers.

Shavently Profar begon zijn honkballoopbaan bij de Rotterdamse Baseball Academy Unicorns. Hij speelde daarna voor Tridents, het tweede team van Neptunus.

In 2014 maakte Profar zijn debuut in de Hoofdklasse toen hij in twee wedstrijden uitkwam voor Neptunus. Hij kreeg twee slagbeurten. Later dat jaar speelde hij in één wedstrijd tijdens de Holland Series voor Neptunus, met wie hij toen landskampioen werd.

Na in het seizoen 2015 te hebben gespeeld voor Tridents verhuisde Profar naar Hoofddorp Pioniers. Daar, tijdens het seizoen 2016, speelde de outfielder in 32 wedstrijden en sloeg .106 (5-uit-47), scoorde eenmaal en sloeg drie punten binnen.

Hierna ging Profar spelen voor Euro Stars in de Overgangsklasse.

De webmaster van Grand Slam * Stats & News condoleert de familie van Shavently en wenst hen veel sterkte met dit enorme verlies.

(14 juli)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.