Grand Slam * Stats & News
Updated: 20 januari 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Henk Seppen)

Loek van Mil maakt rentree op heuvel in Australië voor Brisbane
English

GEELONG, Victoria (Australië) - De Nederlandse werper Loek van Mil heeft zijn rentree gemaakt op de heuvel in de Australian Baseball League. In de laatste ronde van de reguliere competitie gooide de 34-jarige Van Mil op donderdag (17 januari) en zaterdag (19 januari) voor Brisbane Bandits tegen Geelong-Korea.

...Loek van Mil is terug in actie...
(© Foto: Henk Seppen)
Na in de voorgaande drie seizoenen te hebben gespeeld voor Adelaide Bite stond Van Mil dit seizoen op het roster van regerend kampioen Brisbane. In de eerste weken van het seizoen gooide Van Mil in vijf wedstrijden en gooide zes innings. Hij was 1-0 en kreeg drie saves op zijn naam.

Maar toen kwam het bericht dat Van Mil op 8 december in kritieke toestand was opgenomen in het ziekenhuis. Bericht werd dat hij ''ernstig hoofdletsel had opgelopen bij een niet-honkbal gerelateerd ongeluk''. Hij was met Brisbane in Canberra voor een 4-game series tegen Canberra Cavalry. Op 11 december werd bekend gemaakt dat artsen Van Mil van de kritieke lijst hadden afgehaald en bevestigden dat een bloeding in de hersenen was gestopt en dat een operatie niet nodig was. Lokale kranten meldden toen dat Van Mil zijn letsel had opgelopen tijdens een wandeltocht, waarbij hij met zijn hoofd een rots raakte wat resulteerde in een hersenbloeding. De Brisbane Times berichtte dat ''Van Mil 24 uur bewusteloos zou zijn geweest voordat hij door een bushwalker werd gevonden buiten de hoofdstad''.

Gelukkig herstelde Van Mil goed en ging zijn conditie goed vooruit. Nadat hij uit het ziekenhuis was ontslagen werd de afgelopen weken bericht dat Van Mil was teruggekeerd naar zijn ploeg en alweer wat aan het trainen was.

Afgelopem donderdag maakte Van Mil zijn rentree op de heuvel. Met Brisbane op een 21-2 voorsprong halverwege de achtste inning tegen en bij Geelong-Korea beklom Van Mil de heuvel. In de 2e8 kreeg de rechtshander een one-out single tegen, maar volgde met een strikeout. Hierna kreeg hij nog een honkslag tegen, maar een grounder sloot de enige inning af die hij gooide. Brisbane won met 21-5.

Op zaterdag gooide Van Mil wederom een puntloze inning tegen de Zuid-Koreaanse ploeg. Dit keer sloot hij de wedstrijd af en gooide de negende inning met een 9-2 voorsprong. Hij kreeg een lead-off single tegen, maar werd daarna gesteund met een dubbelspel. Een volgende honkslag en een fout zorgden even later voor twee honklopers, maar opnieuw zorgde een grounder voor de laatste uit.

Nu Brisbane zich opnieuw heeft geplaatst voor de Play-Offs is Van Mil een welkome aanwinst voor hun bullpen.

(20 januari)

Gerelateerde Artikelen:
Loek van Mil stabiel, herstelt in Australisch ziekenhuis. (11 december 2018)
Loek van Mil in kritieke toestand in Australisch ziekenhuis. (10 december 2018)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.