Grand Slam * Stats & News
Updated: 6 juni 2017
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2017
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

DSS wint eerste double-header van seizoen
English

HAARLEM - DSS won op zaterdag (3 juni) hun eerste double-header van het seizoen en deed via 2-1 en 3-0 overwinningen tegen Tex Town Tigers.

In voorgaande weken won DSS slechts vier van hun 16 gespeelde wedstrijden. Aan de andere kant had Tex Town Tigers 10 van hun 20 wedstrijden gewonnen om naar een gedeelde derde plaats te klimmen.

DSS heeft nu vijf opeenvolgende wedstrijden gewonnen en kroop dichter naar het op de vijfde plaats staande Roef!, dat vandaag tweemaal puntloos bleef tegen Oolders Omaco Sparks Haarlem. DSS staat nu slechts twee punten achter op Roef!

In de opener van vandaag won DSS op een 'walk-off sacrifice fly' van rookie Feline Poot in de zevende inning. In de tweede wedstrijd scoorde DSS de beslissende punten vroeger en stond met 3-0 voor na drie innings.

(3 juni)

Compleet Speelschema
DSS vs. Tex Town Tigers (game one)
In de openingswedstrijd werd DSS met 8-4 'outhit', maar verliet het veld als winnaar na het scoren van het winnende punt in de tweede helft van de zevende inning.

Beide teams scoorden een punt in de eerste inning.

Met twee uit in de 1e1 sloegen Nadine Marinus en Laura Wissink beiden een honkslag voor Tex Town Tigers op Quincey Catsburg. TTT opende score daarna toen ook volgende slagvrouw Lindsey Meadows een honkslag sloeg. Dat bracht Wissink's temporary runner Annemiek Jansen naar het derde honk, terwijl Meadpws opschoof naar het tweede honk op de aangooi richting plaat. Een vangbal volgde en dus liet TTT loopsters achter op het tweede en derde honk.

In de 2e1 kwam DSS langszij op Lindsey Meadows, die het hele duel gooide voor Tex Town Tigers. Met n uit sloeg Areke Spel een honkslag en stal het tweede honk. Met twee uit scoorde ze het gelijkmakende punt na een tweehonkslag van Sophie Bugter, die opschoof na een doorgeschoten bal, maar eveneens op het derde honk achterbleef.

TTT kwam weer in scoringspositie in de derde inning. Olivia Hornstein begon met een stootslag-honkslag en met n uit werd er een fout gemaakt op een 'force play-grounder' van Nadine Marinus. De scoringskans eindigde toen DSS een dubbelspel maakte.

In de vierde opende Lindsey Meadows met een honkslag voor TTT, stal het tweede honk, schoof op na een grounder, maar strandde eveneens.

In de 1e6 begon Laura Wissink met een tweehonkslag, waarna Lindsey Meadows opzettelijk vier wijd kreeg. De DSS-verdediging maakte daarna wederom een dubbelspel en een grounder sloot de slagbeurt af.

DSS kreeg twee loopsters in scoringspositie tussen de tweede tot de zesde inning. In de tweede begon Feline Poot met vier wijd, schoof op na een opofferingsstootslag van Denice van Dijk, maar bleef daarna achter. DSS werd daarna op rij uitgeschakled in de derde, vierde en vijfde inning.

Nadat Lindsey Meadows 12 opeenvolgende slagvrouwen op rij had uitgeschakeld kreeg ze een lead-off honkslag tegen van Noa Brand in de 2e6. Ze kwam ook in scoringspositie na een opofferingsstootslag van Areke Spel, maar strandde.

In de 1e7 begon Danille ten Donkelaar voor Tex Town Tigers met een honkslag en bereikte het tweede honk na een opofferingsstootslag van Myrthe Smid. Hierna nam Dagmar Bloeming de pitching over en schakelde de volgende twee slagvrouwen met drie slag uit wat een einde maakte aan deze scoringskans van TTT.

In de 2e7 besliste DSS de wedstrijd. Lisa Waasdorp begon met een driehonkslag en dat was pas de vierde honkslag op Lindsey Meadows, die negen keer drie slag gooide. Hierna sloeg rookie Feline Poot de bal het rechtsveld in en dat werd een 'walk-off sacrifice fly', want Waasdorp scoorde het winnende punt!DSS - Tex Town Tigers 2-1 (game 1)
RHE
Tex Town Tigers1000000-180
DSS1000001-241
(n uit toen het winnende punt werd gescoord in de zevende inning)
pitcher Tex Town Tigersinn.SOBBHRER
Lindsey Meadows, L (7-6)6.191422

pitchers DSSinn.SOBBHRER
Quincey Catsburg6.141811

Dagmar Bloeming, W (3-9)0.22----
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Albert Tolen, 1B-Martin Lemstra.
Official Scorer-Jeanette van Drunen.
Play-by-Play Scorer-Harumi Ueda.
Public Address Announcer-Loes Snijders.
Scoreboard Operator-Loes Snijders.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-1:45 uur.
Locatie-Pim Mulier Sportpark, Haarlem.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 21,5° C; windrichting west;
windsnelheid 21 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 78%.
DSS vs. Tex Town Tigers (game two)
Winnende pitcher Dagmar Bloeming gooide het hele duel voor DSS, kwam tot negen strikeout en stond slechts vier honkslagen toe om haar tweede zege van de dag op haar naam te krijgen. Ze werd gesteund met drie punten in de eerste drie slagbeurten en DSS hield deze voorsprong vast om hun eerste double-header van het seizoen te winnen.

Tex Town Tigers kwam voor het eerst in scoringspositie. Olivia Hornstein begon met een honkslag, schoof op naar het tweede honk na een opofferingsstootslag, maar bleef achter.

DSS opende daarna de score met twee punten in de 2e1 op starter Anna-B Bartels. Met twee uit sloeg Sophie Bugter een honkslag, stal het tweede honk en scoorde na een honkslag van Lisa Waasdorp. Hierna sloeg ook Feline Poot een honkslag en Denice van Dijk volgde met de vierde opeenvolgende honkslag en dat was een puntscorende klap die er een 2-0 stand van maakte.

DSS kwam dicht bij een nieuw punt in de tweede slagbeurt toen Annemiek de Rover begon met een tweehonkslag, maar zij bleef achter op het derde honk.

In de derde inning voegde DSS wel een punt toe. Areke Spel begon met een honkslag en dat leidde tot een werpsterswissel. Danille ten Donkelaar nam het over van Anna-B Bartels. Zij kreeg een honkslag langs de rechtsveld-lijn tegen van Sophie Bugter die Spel in staat stelde helemaal vanaf het eerste honk te scoren en er een 3-0 stand van te maken.

In het restant van het duel kwam DSS nog tweemaal in scoringspositie. In de vijfde sloeg Areke Spel een tweehonkslag met n uit, maar bleef op het tweede honk achter. In de zesde bereikte Denice van Dijk het honk via velderskeus, maar strandde ook op het tweede honk.

Winnende pitcher Dagmar Bloeming zag Tex Town Tigers in de eerste drie innings eenmaal in scoringspositie komen. In de openingsslagbeurt begon Olivia Hornstein met een honkslag, schoof op na een opofferingsstootslag, maar bleef ook op het tweede honk achter.

Met DSS op een 3-0 voorsprong kwam Tex Town Tigers dicht bij een punt in de vierde, maar twee loopsters werden op de plaat uitgeschakeld. Annemiek Jansen begon met een honkslag, waarna Laura Wissink het honk bereikte op een fout en dat zorgde tot loopsters op het eerste en derde honk. Jansen werd vervolgens op de plaat uitgeschakeld bij een poging te scoren op een grounder naar kort van Lindsey Meadows. Nadine Marinus volgde daarna met een honkslag. Wissink probeerde op deze klap te scoren, maar werd ook op de plaat uitgetikt. Een strikeout sloot de inning af.

In de zesde kreeg Tex Town Tigers weer een scoringskans, maar liet drie loopsters achter. Lead-off hitter Lizzy Uytendaal kwam na een fout op het honk en schoof op na een doorgeschoten bal met n uit. Hierna bereikte ook Laura Wissink het honk via een fout en schoven de twee loopsters even later op na een wilde worp. De honken kwamen vol te staan toen Lindsey Meadows vier wijd kreeg. Maar Uytendaal werd vervolgens op de plaat uitgeschakeld na een grounder van Nadine Marinus, waarna de slagbeurt even later ten einde kwam op een nieuwe grounder.

In de 1e7 zorgde Dagmar Bloeming met drie nullen op rij voor het einde van de wedstrijd.DSS - Tex Town Tigers 3-0 (game 2)
RHE
Tex Town Tigers0000000-040
DSS201000X-393
pitchers Tex Town Tigersinn.SOBBHRER
Anna-B Bartels, L (3-2)2 (*)1-633

Danille ten Donkelaar41-3--
(*) - Bartels gooide op n slagvrouw in de derde inning

pitcher DSSinn.SOBBHRER
Dagmar Bloeming, W (4-9)7914--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Martin Lemstra, 1B-Albert Tolen.
Official Scorer-Jeanette van Drunen.
Play-by-Play Scorer-Harumi Ueda.
Public Address Announcer-Loes Snijders.
Scoreboard Operator-Loes Snijders.
Aanvangstijd-16:20 uur.
Speeltijd-1:39 uur.
Locatie-Pim Mulier Sportpark, Haarlem.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 19,9° C; windrichting west-noordwest;
windsnelheid 23 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 72%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2017 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.