Grand Slam * Stats & News
Updated: 7 augustus 2017
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2017
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Fred Versluis)

Roef! naar derde plaats na puntendeling met Sparks Haarlem
English

HAARLEM - Roef! klom zaterdag (5 augustus) naar de vijfde plaats na een puntendeling van hun double-header tegen titelverdediger Oolders Omaco Sparks Haarlem.

In de opener won Sparks Haarlem met 10-3 in 4½ inning, wat een einde maakte aan Roef!'s winning streak van zeven wedstrijden. In de volgende wedstrijd herstelde Roef! zich en won met 8-2.

Door de winst in de tweede wedstrijd klom Roef! naar de derde plaats en passeerde Terrasvogels, dat vandaag tweemaal verloor van koploper FysioExpert Olympia Haarlem.

Hoewel Roef! momenteel in de top-4 staat heeft het nog een aantal cruciale wedstrijden te spelen. De ploeg staat nu zes punten voor op nummer vijf Tex Town Tigers, dat nog zes wedstrijden op het programma heeft staan.

Ondanks verlies van de tweede wedstrijd en nog geen officiële plaatsing voor de Play-Offs verzekerde Sparks Haarlem zichzelf wel weer van een plek in de Golden League van volgend jaar. Er zijn nog verschillende scenario's mogelijk waarbij teams gelijk eindigen, maar één ding is zeker, zelfs wanneer Sparks Haarlem alle resterende wedstrijden zou verliezen kan het niet lager eindigen dan de vijfde plaats. De ploeg die zesde wordt moet spelen in de Promotie/Degradatie Play-Offs.

(5 augustus)

Compleet Speelschema
Oolders Omaco Sparks Haarlem vs. Roef! (game one)
In de opener nam Sparks Haarlem een 4-0 voorsprong in de tweede inning, maar Roef! halveerde de achterstand in de derde slagbeurt. Sparks Haarlem besliste het duel even later met een 6-run rally.

Sparks Haarlem kwam tot 11 honkslagen, waaronder drie van Virginie Anneveld. Zij was ook één van de vier speelsters die tweemaal scoorde.

Beide teams werden op rij uitgeschakeld in de eerste inning. Beide teams kwam in scoringspositie in de tweede slagbeurt. Echter, Roef! liet drie loopsters achter, terwijl Sparks Haarlem vier punten scoorde.

Roef! kreeg de honken vol met één uit in de 1e2 op Leonella Elizabeth toen Isa Los een honkslag sloeg, Eva van Knegsel vier wijd kreeg en Manon van Alebeek ook een honkslag liet noteren. Zij bleven achter, want een binnenhoog en een grounder volgden.

Karin Tuk opende de 2e2 op starter Mikayla Endicott met een honkslag, schoof op na een wilde worp en bereikte het derde honk na een honkslag van Virginie Anneveld, die vervolgens het tweede honk stal. Kingsley Avery volgde met een puntscorende honkslag om de score te openen. Even later kwamen de honken vol te staan toen Onaisha Franka vier wijd kreeg en twee punten werden toegevoegd toen Tammie Lijbers een honkslag afleverde. Nadat Franka en Lijbers een double-steal hadden uitgevoerd sloeg Desiree Adriaansz een grounder, wat voor het volgende punt zorgde, maar ook leidde tot een dubbelspel.

Roef! verkleinde de achterstand naar 4-2 in de 1e3 met het scoren van twee onverdiende punten. Wies Ligtvoet begon met een honkslag, waarna een fout volgde op een 'force play-grounder' van Cindy van der Zanden. Met loopsters op het eerste en derde honk zorgde Manoa Weijgertse met een honkslag voor een punt. Nadat Van der Zanden en Weijgertse waren opgeschoven na een doorgeschoten bal scoorde de eerste op een opofferingsslag van Kim Donkers.

Sparks Haarlem besliste het duel door zesmaal te scoren in de 2e3 op zes honkslagen. De eerste vijf slagvrouwen sloegen allemaal een honkslag. Anne Blaauwgeers opende met een stootslag-honkslag, stal het tweede honk en scoorde op een tweehonkslag van Maxime van Dalen, die daarna zelf scoorde op een hiernavolgende honkslag van Karin Tuk. Hierna was het Virginie Anneveld die ook een honkslag liet noteren, waarna Kingsley Avery een puntscorende honkslag afleverde. Met loopsters op het tweede en derde honk nam Gini Ketelaars de pitching over bij Roef!, maar zij kreeg de honken vol toen ze Onaisha Franka met een worp raakte. Nadat de twee volgende slagvrouwen waren uitgeschakeld werden nog eens twee punten toegevoegd op een honkslag van Kehli Washington. De honken kwamen opnieuw vol te staan toen Anne Blaauwgeers het eerste honk kreeg via hinderen-catcher. Vier wijd voor Maxime van Dalen bracht even later het volgende punt binnen en verhoogde de stand naar 10-2, maar ook bleven er drie loopsters achter.

Beide teams lieten een loopster achter in scoringspositie in de vierde inning, waarna Roef! weer tot scoren kwam in de 1e5. Manoa Weijgertse en <>Kim Donkers kregen toen beiden vier wijd. De laatste werd gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Isa Los en dat bracht Weijgertse naar het derde honk. En die scoorde vervolgens op een grounder van Eva van Knegsel. Sparks Haarlem hield het verschil van zeven punten vast, want een grounder maakte daarna een einde aan de inning en de wedstrijd.


...Links: Leonella Elizabeth gooide het hele duel voor Sparks Haarlem en was de winnende werpster...
...Rechts: Virginie Anneveld steelt het 2e honk in de 2e inning en glijdt langs korte stop Wies Ligtvoet...

...Links: Erik Vrugt, Waarnemend Hoofd Coach van Sparks Haarlem, in gesprek met Tammie Lijbers in de 2e inning...
...Rechts: Onaisha Franka scoort in de 2e inning en glijdt langs catcher Charlotte Haen; HP Umpire Patrick Reus kijkt toe...

...Maxime van Dalen (links) slaat een RBI-double in de 3e inning en brengt Anne Blaauwgeers binnen (rechts)...

...Virginie Anneveld sloeg 3-uit-3 en scoorde tweemaal; Rechts bereikt ze het 3e honk...
(© Alle Foto's: Fred Versluis)Oolders Omaco Sparks H'lem - Roef! 10-3 (4½ inn.)(game 1)
RHE
Roef!00201 -351
Oolders Omaco Sparks Haarlem0460X -10111
pitchers Roef!inn.SOBBHRER
Mikayla Endicott, L (8-9)2 (*)11999

Gini Ketelaars221211
(*) - Endicott gooide op vijf slagvrouwen in de derde inning

pitcher Sparks Haarleminn.SOBBHRER
Leonella Elizabeth, W (5-3)534531
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Patrick Reus, 1B-Britt Nielandt.
Official Scorer-Jeanette van Drunen.
Play-by-Play Scorer-Huub Nelissen.
Public Address Announcer-Wouter Hoos.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-1:43 uur.
Locatie-Noordersportpark, Haarlem.

Game Notes:
Erik Vrugt 'Acting Head Coach' van Sparks Haarlem als waarnemer voor de afwezige Hoofd Coach Peter van Dalen.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 18,9° C; windrichting west;
windsnelheid 21 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 63%.
Oolders Omaco Sparks Haarlem vs. Roef! (game two)
In de tweede wedstrijd stond Sparks Haarlem met 1-0 achter, maar nam een 2-1 voorsprong in de vijfde inning. Dat was van korte duur, want Roef! kwam tot een rally van zeven punten in de eerste helft van de zesde inning om met 8-2 te winnen.

De eerste drie innings bleven puntloos, maar het was Roef! dat de meeste scoringskansen kreeg.

In de eerste helft van de eerste inning, met twee uit, gooide Sparks Haarlem-starter Ginger de Weert vier wijd op Manoa Weijgertse en Kim Donkers, maar zij bleven achter. In de tweede inning opende Eva van Knegsel met een honkslag, schoof op na een opofferingsstootslag en een grounder, maar strandde op het derde honk. Met één uit in de derde bereikte Cindy van der Zanden het honk via een stootslag-honkslag, waarna ze uitging bij een poging het derde honk te bereiken op een honkslag van Manoa Weijgertse, die zelf achterbleef op het tweede honk.

Sparks Haarlem kon in de eerste drie innings niet in scoringspositie komen op Marjolein Merkx, die het hele duel gooide voor Roef!. Ze kreeg drie nullen op rij in de eerste inning en werd gesteund met een dubbelspel in de tweede. In de derde moest ze een infield-hit toestaan aan Desiree Adriaansz, maar die strandde op het eerste honk.

Roef! opende daarna de score in de 1e4. Met één uit kreeg Eva van Knegsel vier wijd en sloeg Sophie Mollee een honkslag, waarna Gini Ketelaars met twee uit het eerste punt binnenbracht met een honkslag.

Sparks Haarlem liet loopsters achter op het eerste en tweede honk in de 2e4, maar scoorde tweemaal in de vijfde om een 2-1 voorsprong te nemen. Tammie Lijbers begon met een honkslag, waarna de honken met één uit vol kwamen te staan toen ook Kehli Washington en Anne Blaauwgeers een honkslag sloegen. Een opofferingsslag van Maxime van Dalen bracht de stand in balans, terwijl de overige twee loopsters eveneens opschoven. Een infield-hit van Karin Tuk bezorgde de thuisploeg even later een 2-1 voorsprong.

De voorsprong was echter van korte duur, want Roef! antwoordde met een 7-run rally in de 1e6. Isa Los en Eva van Knegsel begonnen met honkslagen, wat zorgde voor loopsters 'op de hoeken'. Nadat Van Knegsel het tweede honk had gestolen scoorden de twee loopsters toen Sophie Mollee volgde met een 2-run single die Roef! op een 3-2 voorsprong zette. Britt Remmers werd ingezet als pinch-runner voor Mollee en schoof op na een infield-hit van pinch-hitter Manon van Alebeek. De honken kwamen vol te staan toen volgende slagvrouw Gini Ketelaars eveneens een honkslag sloeg, wat leidde tot een werpsterswissel. Rebecca Soumeru nam het over van Ginger de Weert, maar werd begroet met een puntscorende honkslag van Wies Ligtvoet. Nadat een binnenhoog voor de eerste nul had gezorgd werd weer een punt toegevoegd op een honkslag van Manoa Weijgertse. Met nog altijd drie honkloopsters volgde een gedwongen nul op de plaat na een grounder van Kim Donkers. Maar hierna veegde Isa Los de honken schoon met een 3-run triple om de stand op te voeren naar 8-2.

Sparks Haarlem wist de achterstand niet meer ongedaan te maken in hun laatste twee slagbeurten. In de zesde sloeg Onaisha Franka nog een honkslag met één uit, maar bleef achter op het eerste honk. En in de zevende zorgde Marjolein Merkx met drie opeenvolgende nullen voor het einde van de wedstrijd.


...Ginger de Weert (links) startte en Rebecca Soumeru gooide in relief voor Sparks Haarlem...

...Links: Onaisha Franka was de korte stop voor Sparks Haarlem...
...Rechts: Karin Tuk maakt contact, ze sloeg 2-uit-2 en kreeg eenmaal 4 wijd...
(© Alle Foto's: Fred Versluis)Oolders Omaco Sparks H'lem - Roef! 2-8 (game 2)
RHE
Roef!0001070-8130
Oolders Omaco Sparks Haarlem0000200-291
pitcher Roef!inn.SOBBHRER
Marjolein Merkx, W (7-6)751922

pitchers Sparks Haarleminn.SOBBHRER
Ginger de Weert, L (3-6)5 (*)431066

Rebecca Soumeru21-322
(*) - De Weert gooide op vijf slagvrouwen in de zesde inning
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Britt Nielandt, 1B-Patrick Reus.
Official Scorer-Jeanette van Drunen.
Play-by-Play Scorer-Huub Nelissen.
Public Address Announcer-Wouter Hoos.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-16:10 uur.
Speeltijd-2:11 uur.
Locatie-Noordersportpark, Haarlem.

Game Notes:
Erik Vrugt 'Acting Head Coach' van Sparks Haarlem als waarnemer voor de afwezige Hoofd Coach Peter van Dalen.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 19,8° C; windrichting west-noordwest;
windsnelheid 23 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 59%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2017 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.