Grand Slam * Stats & News
Updated: 8 mei 2017
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2017
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Olympia Haarlem verlengt winning streak naar tien wedstrijden
English

MOERGESTEL - De ongeslagen koploper FysioExpert Olympia Haarlem verlengde hun winning streak naar tien wedstrijden met de winst van de double-header tegen Roef! op zaterdag (6 mei).

Olympia Haarlem won beide wedstrijden met dezelfde uitslag, 10-2. In de opener stond de ploeg na twee innings met 2-0 achter, maar scoorde daarna driemaal in de derde inning en nam meer afstand in de vijfde en zesde slagbeurt.

In de tweede wedstrijd had Olympia Haarlem slechts ťťn inning nodig, want het scoorde alle tien punten in de tweede slagbeurt.

Met de overwinningen van vandaag werd Olympia Haarlem de eerste ploeg die het seizoen begon met tien opeenvolgende overwinning sinds Sparks Haarlem de eerste 28 wedstrijden in winst omzette in het seizoen 2015.

(6 mei)

Compleet Speelschema
Roef! vs. FysioExpert Olympia Haarlem (game one)
In de opener van vandaag keek Olympia Haarlem na twee innings tegen een 2-0 achterstand aan, maar dat had meer kunnen zijn, want Roef! liet zowel in de eerste als de tweede inning twee loopsters achter.

Aanvankelijk was het Olympia Haarlem dat een loopster in scoringspositie achterliet in de eerste helft van de eerste inning. Met ťťn uit kreeg Eva Voortman vier wijd, stal het tweede honk en schoof op na een wilde worp, maar bleef daarna achter op het derde honk.

In de tweede helft van de eerste inning, nu als startende pitcher, kreeg Eva Voortman het eerste punt tegen. Wies Ligtvoet begon met een honkslag en kwam in scoringspositie dankzij een opofferingsstootslag van Denisa PodzimkovŠ, die vandaag debuteerde in de hoogste afdeling. De Tsjechische international speelde voor Joudrs Praha, met wie ze vorig jaar op de tweede plaats eindigde in het toernooi om de European Premiere Cup in ItaliŽ. In 2015 won ze het brons met de Tsjechische ploeg op het Europees Kampioenschap in het Nederlandse Rosmalen.

Ligtvoet bereikte het derde honk na een honkslag van Kim Donkers, waarna ze scoorde toen ook volgende slagvrouw Isa Los een honkslag sloeg. Hierna leek ook Cindy van der Zanden een honkslag te laten noteren. Echter, linksveldster Tomoko Goda wist de bal op tijd op het derde honk te krijgen om Donkers daar gedwongen uit te schakelen. Twee loopsters bleven achter toen een grounder de inning afsloot.

Nadat Roef!-starter Marjolein Merkx drie nullen op rij had gekregen in de 1e2 voegde de thuisploeg weer een punt toe. Lead-off hitter Charlotte Haen werd geraakt door en worp en schoof op na een one-out single van Ilse van Kerkoerle en een wilde worp. Met loopsters op het tweede en derde honk leverde Wies Ligtvoet een puntscorende honkslag af. Dat bracht de stand op 2-0 en zorgde ook weer voor loopsters op het tweede en derde honk, maar die bleven achter.

In de 1e3 scoorde Olympia Haarlem drie punten om het duel in eigen voordeel om te draaien. Met twee uit en Shareday Christina (velderskeus) op het eerste honk kwamen de honken vol te staan toen Eva Voortman een honkslag sloeg en MariŽlle Vleugels vier wijd kreeg. Een punt werd vervolgens gescoord op een doorgeschoten bal en Jessie van Aalst volgde met een 2-run single om er een 3-2 stand van te maken.

In de 2e3 nam de Australische pitcher Ellen Roberts het werpen over van Eva Voortman en schakelde negen van de tien slagvrouwen die ze tegenover zich kreeg uit in de drie innings die ze gooide. Ze gooide driemaal drie slag in de vierde inning.

Na op rij te zijn uitgeschakeld in de vierde voegde Olympia weer drie runs toe in de vijfde inning. Met ťťn uit sloeg Ellen Roberts een tweehonkslag, waarna Gini Ketelaars de pitching bij Roef! overnam. Zij gooide vier wijd op MariŽlle Vleugels, zag de twee loopsters opschuiven na een wilde worp en kreeg daarna een 2-run triple tegen van Jessie van Aalst, die zelf ging scoren toen Dinet Oosting volgde met een honkslag. Stephanie Pearce werd even later ingezet als pinch-runner voor Oosting en probeerde te scoren op een daarnavolgende tweehonkslag van Brenda Beers, maar werd uitgeschakeld op de plaat.

In de zesde inning kwam Olympia Haarlem tot een rally van vier punten om een mercy-rule punten-verschil te bereiken. Met ťťn uit sloeg Maranca Ham een honkslag en kreeg Masha Meloni vier wijd, wat leidde tot een nieuwe pitcherswissel. Kim Horsten nam de pitching over en debuteerde daarmee dit seizoen in het team van Roef!, maar niet in de hoogste afdeling. In het Openings Weekeinde had ze reeds haar debuut op het hoogste niveau gemaakt als pitcher van het Talent Team Holland. Ze kreeg een puntscorende honkslag tegen van Ellen Roberts, waarna ze de honken vol zag komen toen ook MariŽlle Vleugels een honkslag sloeg. Nadat de laatste was vervangen door pinch-runner Emma Wůjcik werd een punt gescoord toen Amber Krijgsman vier wijd kreeg. Hierna werden twee runs werden toegevoegd toen Stephanie Pearce volgde met een 2-run single om de stand op te voeren naar 10-2.

In de 2e6 nam Eva Voortman de Olympia-pitching weer over. Met ťťn uit schakelde ze de volgende drie slagvrouwen met drie slag uit. Drie? Ja, de eerste slagvrouw bereikte het honk na een wilde worp, maar zou achterblijven.Roef! - FysioExpert Olympia Haarlem 2-10 (6 inn.) (game 1)
RHE
FysioExpert Olympia Haarlem003034 -10110
Roef!110000 -260
pitchers Olympia Haarleminn.SOBBHRER
Eva Voortman22-522

Ellen Roberts, W (5-0)33-1--

Eva Voortman (re-entry)13----

pitchers Roef!inn.SOBBHRER
Marjolein Merkx, L (2-3)4.133443

Gini Ketelaars1-2444

Kim Horsten0.211322
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Bob Gieskens, 1B-Arjan de Wever.
Official Scorer-Dieks Bannink.
Play-by-Play Scorer-Stefan Slinger.
Public Address Announcer-Rieke Dirks.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-1:51 uur.
Locatie-Sportpark 'Stokeind', Moergestel.

Game Notes:
Denisa PodzimkovŠ (Roef!) debuteert in de hoogste afdeling.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 19,2° C; windrichting oost;
windsnelheid 21 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 49%.
Roef! vs. FysioExpert Olympia Haarlem (game two)
In de tweede wedstrijd had Olympia Haarlem slechts ťťn inning nodig om het duel te beslissen, want het scoorde alle tien punten in de tweede slagbeurt. Vorig jaar was het Sparks Haarlem, die hetzelfde deed. Toen, op 12 juni, scoorde Sparks Haarlem eveneens 10 punten in de tweede inning tegen het Talent Team Holland en won met 10-2. Een maand eerder had Sparks Haarlem al eens 11 punten gescoord in ťťn inning.

Na een loopster te hebben achtergelaten op het tweede honk in de eerste inning kwam Olympia Haarlem tot scoren in de tweede slagbeurt op negen honkslagen. Dinet Oosting opende de rally met een lead-off homerun, waarna Eva Voortman en Shareday Christina (stootslag) beiden een honkslag sloegen. Een double-steal werd daarna gevolgd door een foute aangooi, resulterend in het volgende punt. Met ťťn uit sloeg Stephanie Pearce een honkslag, waarna Emma Wůjcik en Brenda Beers puntscorende honkslagen afleverden, gevolgd door een RBI-double van MariŽlle Vleugels en een RBI-single van Jessie van Aalst. De honken kwamen vol te staan toen Dinet Oosting vier wijd kreeg in haar tweede slagbeurt in deze inning. Dat bracht Marjolein Merkx naar de cirkel om de pitching over te nemen van starter Mikayla Endicott. Ze werd begroet met een 2-run double van Eva Voortman en nog eens twee punten werden toegevoegd op twee wilde worpen. Hierna liet Olympia Haarlem twee loopsters achter, maar stond ondertussen wel met 10-0 voor.

De Haarlemse ploeg kreeg de kans nog wat punten toe te voegen in de volgende inning, maar liet toen drie loopsters achter.

Olympia-starter Ellen Roberts schakelde zes slagvrouwen op rij uit in de eerste twee innings, waarna ze werd opgevolgd door MariŽlle Vleugels. Die zag, met twee uit, Naftely Pietersz een honkslag slaan, waarna ze een 2-run homerun moest incasseren van Wies Ligtvoet die er een 10-2 stand van maakte. In de volgende twee innings kreeg Vleugels drie nullen op rij om het duel af te sluiten.

Voor Wies Ligtvoet was dit haar tweede Hoofdklasse-homerun, maar haar eerste in bijna drie jaar. Ze sloeg haar eerste op het hoogste niveau op 1 juni 2014 toen ze uitkwam voor Jong Oranje (nu Talent Team Holland) tegen Gryphons. Toen sloeg ze een inside-the-park-homerun in de eerste wedstrijd van een double-header in Rosmalen. Isa Los was ook in dat duel haar teamgenoot, terwijl een andere huidige teamgenoot Kim Donkers toen speelde voor tegenstander Gryphons.Roef! - FysioExpert Olympia Haarlem 2-10 (5 inn.) (game 2)
RHE
FysioExpert Olympia Haarlem0(10)000 -10120
Roef!00200 -221
pitchers Olympia Haarleminn.SOBBHRER
Ellen Roberts21----

MariŽlle Vleugels, W (3-0)33-222

pitchers Roef!inn.SOBBHRER
Mikayla Endicott, L (2-3)1.112899

Marjolein Merkx3.242411

Homeruns: Olympia Haarlem: Dinet Oosting (1)(2e,solo,op Endicott); Roef!: Wies Ligtvoet (1)(3e,2-run,op Vleugels).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Arjan de Wever, 1B-Bob Gieskens.
Official Scorer-Dieks Bannink.
Play-by-Play Scorer-Stefan Slinger.
Public Address Announcer-Rieke Dirks.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-16:25 uur.
Speeltijd-1:29 uur.
Locatie-Sportpark 'Stokeind', Moergestel.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 20° C; windrichting oost;
windsnelheid 18 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 48%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2017 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.