Grand Slam * Stats & News
Updated: 8 mei 2017
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2017
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Terrasvogels en Tex Town Tigers delen double-header in vader-zoon ontmoetitng
English

SANTPOORT-ZUID - Terrasvogels en Tex Town Tigers deelden zaterdag (6 mei) hun double-header en wonnen een wedstrijd met één punt verschil.

In de opener kwam Tex Town Tigers terug van een achtefstand en won met 3-2 in acht innings. In de tweede wedstijd verzuimde Terrasvogels aanvankelijk een 5-1 voorsprong vast te houden, maar won uiteindelijk wel met 8-7.

De puntendeling van de double-header vandaag was eigenlijk wel toepasselijk, want het was een ontmoeting tussen een vader-zoon coach-combinatie. Nick Braakman is bezig aan zijn tweede seizoen als Hoofd Coach van Terrasvogels en stond vandaag tegenover zijn vader Jaap Braakman, die bezig is aan zijn eerste seizoen als Hoofd Coach van Tex Town Tigers.

En dat maakte het de allereerste vader-zoon coaching-ontmoeting in de Hoofdklasse-historie.

(6 mei)

Compleet Speelschema
Terrasvogels vs. Tex Town Tigers (game one)
In de opener van vandaag nam Terrasvogels een 1-0 voorsprong in de derde inning, maar kon geen afstand nemen en zag Tex Town Tigers langszij komen in de vijfde. In de tie-break won Tex Town Tigers uiteindelijk met 3-2.

Deze wedstrijd was een pitching-duel tussen Dani Bonnet (Terrasvogels) en Lindsey Meadows (Tex Town Tigers). Bonnet gooide zevenmaal drie slag en stond acht hits toe, Meadows kwam tot acht keer drie slag en kreeg zes hits te verwerken.

Terrasvogels liet een loopster in scoringspositie achter in de eerste twee innings, waarna de score werd geopend in de derde beurt. In de eerste inning opende Katharina Szalay met een infield-hit, maar strandde later op het derde honk. In de tweede sloeg Ella Krommendijk een honkslag met één uit, maar bleef achter op het tweede honk.

In de derde slagbeurt, met één uit, kwam Katharina Szalay wederom op het honk via een honkslag. Ze schoof op na een doorgeschoten bal, waarna ze scoorde op een 2-out double van Suka Van Gurp.

Tex Town Tigers kwam voor het eerst in scoringspositie in de 1e4. Lindsey Meadows begon toen met een tweehonkslag en Laura Wissink kreeg vier wijd. De twee schoven op na een grounder, maar daarna schakelde Dani Bonnet de volgende twee slagvrouwen met drie slag uit.

TTT kwam wel tot scoren in de volgende inning. Olivia Hornstein begon met een honkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van Lizzy Uytendaal. Hierna zorgde Nadine Marinus voor het gelijkmakende punt met een tweehonkslag, maar werd zelf uitgeschakeld bij een poging het derde honk te bereiken.

TTT kwam dicht bij het doorbreken van de gelijke stand in de 1e6. Met één uit sloeg Laura Wissink een driehonkslag, maar werd uitgeschakeld op de plaat in een dubbelspel toen ze probeerde te scoren op een grounder naar kort. In de zevende liet TTT een loopster achter op het tweede honk.

Terrasvogels werd op rij uitgeschakeld in de vijfde en zesde inning. In de zevende opende Lizzie Clarijs met een honklsag, maar bleef achter op het tweede honk en dus volgde een verlenging.

In de 1e8 schoof tie-break loopster Lizzy Uytendaal op na een opofferingsstootslag van Nadine Marinus.en scoorde toen Annemiek Jansen volgde met een driehonkslag. Lindsey Meadows voegde een puntscorende honkslag toe om er een 3-1 stand van te maken. Volgende slagvrouw Laura Wissink kreeg daarna opzettelijk vier wijd en de inning eindigde toen Jasmine Peters in een dubbelspel sloeg.

In de 2e8 schoof tie-break loopster Kelly Koeman op na een grounder met één uit van Katharina Szalay. Ze scoorde even later op een pinch-hit double van Sanne Korpel, maar die bleef achter op het tweede honk toen een grounder de wedstrijd afsloot.Terrasvogels - Tex Town Tigers 2-3 (8 inn.) (game 1)
RHE
Tex Town Tigers00001002-380
Terrasvogels00100001-260
pitcher Tex Town Tigersinn.SOBBHRER
Lindsey Meadows, W (4-2)88-621

pitcher Terrasvogelsinn.SOBBHRER
Dani Bonnet, L (4-2)873832
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Peter Vonk, 1B-Gerrit-Jan van der Hoeven.
Official Scorer-Ben Goorts.
Play-by-Play Scorer-Brigitta Zaal.
Public Address Announcer-Ben Goorts.
Scoreboard Operator-Ben Goorts.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-1:45 uur.
Locatie-Sportpark 'De Elta', Santpoort-Zuid.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 15,5° C; windrichting noordoost;
windsnelheid 29 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 64%.
Terrasvogels vs. Tex Town Tigers (game two)
In de tweede wedstrijd was het Terrasvogels dat met één punt verschil won. Aanvankelijk stond Terrasvogels met 5-1 voor toen de derde inning begon, maar stond halverwege de vijfde inning met 7-5 achter. De ploeg scoorde hierna in elk van de laatste drie slagbeurten een punt om met 8-7 te winnen.

Terrasvogels had een prima begin op startende pitcher Anna-Bè Bartels met het scoren van twee punten in zowel de eerste als de tweede inning.

In de tweede helft van de eerste inning begon Katharina Szalay met een honkslag en scoorde op een one-out triple van Suka Van Gurp, die daarna het volgende punt scoorde op een grounder van Kimberly Jones. In de tweede beurt, met één uit, was het Sanne Korpel die een honkslag sloeg en scoorde op een 2-out triple van Dervisa Mutic. Katharina Szalay volgde met een puntscorende honkslag om er een 4-0 stand van te maken.

En zo leek Terrasvogels een comfortabele voorsprong te hebben, maar dat veranderde vanaf de vierde inning.

Lizzie Clarijs was de verrassende startende pitcher voor Terrasvogels en kreeg drie nullen op rij in de eerste inning. Vervolgens werd ze gesteund met een dubbelspel in de tweede inning. Jasmine Peters sloeg hierna een driehonkslag, maar Clarijs sloot daarna af met een strikeout.

Tex Town Tigers scoorde hun eerste punt in de derde inning. Lead-off hitter Myrthe Smid bereikte het tweede honk na een fout, waarna ze scoorde op een hiernavolgende honkslag van Olivia Hornstein. Die bereikte even later het derde honk na een nieuwe fout, maar bleef vervolgens achter.

Terrasvogels pakte het punt onmiddellijk weer terug in de eigen derde slagbeurt. Suka Van Gurp en Kimberly Jones begonnen met honkslagen en schoven op na een opofferingsstootslag. Gescoord werd er daarna op een opofferingsslag van Ella Krommendijk, zodat de stand op 5-1 kwam.

Tex Town Tigers wiste de achterstand uit met een 4-run rallt (drie onverdiende punten) in de 1e4 op langszij te komen. Nadine Marinus begon met een honkslag en Jasmine Peters kwam via een fout op het honk, waarna de honken vol kwamen toen Aafje van Baal werd geraakt door een worp. Een opofferingsslag van Daniëlle ten Donkelaar en een honkslag van Myrthe Smid leverden twee punten op. Van Baal en Smid kwamen daarna beiden in scoringspositie via een opofferingsstootslag van Olivia Hornstein en scoorden toen Lizzy Uytendaal volgde met een 2-run double die er een 5-5 stand van maakte. Hierna nam Dani Bonnet de pitching over en kreeg een 'inning-ending grounder'.

TTT scoorde tweemaal met twee uit in de vijfde om een 7-5 voorsprong te nemen. Laura Wissink begon met vier wijd, schoof op na een OSS en bereikte het derde honk met twee uit toen Aafje van Baal een honkslag sloeg. TTT brak de gelijke stand hierna na een honkslag van Daniëlle ten Donkelaar en kreeg de honken vol toen Myrthe Smid vier wijd kreeg. Olivia Hornstein leverde vervolgens ook een puntscorende honkslag af, maar er bleven drie loopsters achter toen Dani Bonnet drie slag gooide op Lindsey Meadows.

In de 2e5 begon Terrasvogels aan de comeback. Suka Van Gurp opende met haar tweede driehonkslag in de wedstrijd en scoorde op een one-out single van Lizzie Clarijs. Van Gurp, die 3-uit-3 sloeg, werd hiermee de derde speelster dit seizoen die twee driehonkslagen sloeg in één wedstrijd.

In de zesde bracht Terrasvogels de stand weer in balans. Met één uit sloeg Dervisa Mutic een honkslag, schoof op na een opofferingsstootslag en scoorde toen Rhowan Stuart het honk bereikte via een fout.

In de 1e7 sloot de Terrasvogels-verdediging af met een dubbelspel, waarna het even later aanvallend de wedstrijd besliste. Met één uit sloeg Ella Krommendijk een tweehonkslag en kreeg Sanne Korpel vier wijd. Jessica Waasdorp leverde vervolgens een puntscorende 'walk-off single' af om de wedstrijd af te sluiten en Terrasvogels een 8-7 overwinning te bezorgen.Terrasvogels - Tex Town Tigers 8-7 (game 2)
RHE
Tex Town Tigers0014200-7111
Terrasvogels2210111-8133
(één uit toen het winnende punt werd gescoord in de zevende inning)
pitchers Tex Town Tigersinn.SOBBHRER
Anna-Bè Bartels41-855

Lindsey Meadows, BS (1), L (4-3)2.1-2532

pitchers Terrasvogelsinn.SOBBHRER
Lizzie Clarijs3.211651

Dani Bonnet, W (4-3)3.112522
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Gerrit-Jan van der Hoeven, 1B-Peter Vonk.
Official Scorer-Ben Goorts.
Play-by-Play Scorer-Brigitta Zaal.
Public Address Announcer-Ben Goorts.
Scoreboard Operator-Ben Goorts.
Aanvangstijd-16:20 uur.
Speeltijd-1:54 uur.
Locatie-Sportpark 'De Elta', Santpoort-Zuid.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 16,9° C; windrichting noordoost;
windsnelheid 27 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 62%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2017 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.