Grand Slam * Stats & News
Updated: 7 augustus 2017
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2017
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar
(Tekst & Foto: Marco Stoovelaar)

Terrasvogels terug op derde plaats na dubbele winst
English

SANTPOORT-ZUID - Terrasvogels was zondag (6 augustus) tweemaal te sterk voor het puntloze Talent Team Holland en won met 8-0 (zes innings) en 8-3.

Met de dubbele overwinning keerde Terrasvogels weer terug naar de derde plaats. Op zaterdag was de ploeg naar de vierde plaats gezakt na tweemaal verlies tegen koploper FysioExpert Olympia Haarlem, terwijl Roef! de punten deelde met Oolders Omaco Sparks Haarlem.

In beide wedstrijden sloeg Terrasvogels vandaag tien honkslagen. In de opener sloeg Jessica Waasdorp vier punten binnen. In de tweede wedstrijd sloeg Rhowan Stuart drie tweehonkslagen, terwijl Dervisa Mutic homerde en drie binnengeslagen punten had.

(6 augustus)

Compleet Speelschema
Terrasvogels vs. Talent Team Holland (game one)
In de openingswedstrijd gooide Micaela Whitney negenmaal drie slag en stond slechts drie honkslagen toe, waaronder twee triples. Terrasvogels brak een puntloze stand in de derde inning en besliste het duel uiteindelijk via de mercy-regel.

In de eerste helft van de eerste inning sloeg Feline Poot een driehonkslag voor het Talent Team met twee uit, maar Micaela Whitney sloot af met een strikeout. Het Talent Team kwam ook in scoringspositie in de volgende twee slagbeurten. Met één uit in de tweede inning werd Nina Oomes geraakt door een worp, waarna ze in scoringspositie kwam na een grounder van Charlotte Drijvers, maar vervolgens werd uitgeschakeld bij een steelpoging van het derde honk. In de derde, met twee uit, sloeg Yindi Beekveldt een driehonkslag, maar Whitney sloot opnieuw af met een strikeout.

Terrasvogels werd in de eerste twee innings hitloos en puntloos gehouden door Lisa Hop. In de eerste inning had Jessica Waasdorp het honk bereikt na een fout, maar werd later gedwongen uitgeschakeld.

Terrasvogels kwam daarna tot een rally van drie punten in de 2e3, waarbij ook een driehonkslag werd geslagen. Met één uit kwam Dervisa Mutic op het honk met een stootslag-honkslag, waarna een fout volgde op een 'force play-grounder' van Katharina Szalay. Mutic werd even later gedwongen uitgeschakeld op het derde honk na een grounder van Lizzie Clarijs, maar hierna leverde Jessica Waasdorp een 2-run triple af. Ella Krommendijk volgde met een puntscorende honkslag om er een 3-0 stand van te maken.

Terrasvogels voegde weer een punt toe in de vierde. Met één uit sloeg Rhowan Stuart een honkslag, maar Lisa Hop schakelde de volgende slagvrouw met drie slag uit. Met twee uit volgden verschillende verdedigende wissels in het Talent Team, waaronder het inbrengen van nieuwe Daniëlle ten Donkelaar. Zij werd begroet met een RBI-double van Dervisa Mutic die Terrasvogels een 4-0 voorsprong bezorgde.

Het Talent Team kreeg de laatste loopster in scoringspositie in de vijfde. Met twee uit sloeg Rose Mwaro een honkslag en stal het tweede honk, maar Micaela Whitney sloot ook deze slagbeurt af met een strikeout.

In de 2e5 scoorde Terrasvogels hun vijfde punt. Lizzie Clarijs begon met een honkslag en schoof op na een grounder en daarna een honkslag van Ella Krommendijk. Met loopsters op het eerste en derde honk stal Krommendijk het tweede honk, maar dat werd gevolgd door een fout, die Clarijs in staat stelde te scoren vanaf het derde honk.

De thuisploeg bereikte het verschil van zeven punten in de 2e6. Rhowan Stuart begon met een honkslag en Kelly Koeman volgde met een tweehonkslag. Twee vangballen volgden, waarna de honken vol kwamen te staan toen Lizzie Clarijs vier wijd kreeg. Hierna tekende Jessica Waasdorp voor een 'walk-off, 2-run single', die de stand opvoerde naar 7-0 en een einde aan de wedstrijd maakte.Terrasvogels - Talent Team Holland 7-0 (6 inn.) (game 1)
RHE
Talent Team Holland000000 -033
Terrasvogels003112 -7100
(twee uit toen een verschil van zeven punten werd bereikt in de zesde inning)
pitchers Talent Teaminn.SOBBHRER
Lisa Hop, L (0-6)3.24-441

Daniëlle ten Donkelaar2-1632

pitcher Terrasvogelsinn.SOBBHRER
Micaela Whitney, W (6-5)6913--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Albert Tolen, 1B-Carolien Stadhouders.
Official Scorer-Stefan Slinger.
Play-by-Play Scorer-Karin Pieneman.
Public Address Announcer-Wouter Hoos.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-1:27 uur.
Locatie-Sportpark 'De Elta', Santpoort-Zuid.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 20,7° C; windrichting west-zuidwest;
windsnelheid 21 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 56%.
Terrasvogels vs. Talent Team Holland (game two)
In de tweede wedstrijd kwam het Talent Team weer in scoringspositie in de eerste helft van de eerste inning. Met één uit sloeg Rose Mwaro een honkslag, waarna een fout volgde op een 'force play-grounder' van Feline Poot. Hierna werd Mwaro uitgeschakeld bij een steelpoging van het derde honk. Micaela Whitney, die ook in deze wedstrijd de starter was, sloot af met een strikeout. Na negenmaal drie slag te hebben gegooid in de opener, voegde ze er nu acht aan toe in de 5 1/3 inning die ze gooide in dit duel.

In de tweede helft van de eerste inning liet ook Terrasvogels een loopster achter in scoringspositie op Lisa Hop, die ook weer startte voor het Talent Team. Met één uit kreeg Lizzie Clarijs vier wijd en stal het tweede honk, waarna ze het derde honk bereikte na een wilde worp, maar ook Hop sloot af met een strikeout.

In de volgende slagbeurt nam Terrasvogels een 3-0 voorsprong met twee uit. Kimberly Jones begon met vier wijd, maar werd uitgeschakeld in een dubbelspel. Met twee uit sloeg Rhowan Stuart een tweehonkslag en werd Gabi Obia geraakt door een worp. Beiden scoorden toen volgende slagvrouw Dervisa Mutic de bal over de linksveld-omheining sloeg voor een 3-run homerun, haar eerste van het seizoen. Het was haar eerste 'over-the-fence-homerun', maar de tweede homerun in haar loopbaan op het hoogste niveau. Op 30 augustus 2015 sloeg ze een inside-the-park-homerun als speelster van het Talent Team Holland. Ze sloeg de homerun toen op hetzelfde veld, want Terrasvogels was de tegenstander.

Dervisa Mutic werd de vijfde speelster van Terrasvogels die dit seizoen een homerun slaat, het hoogste aantal in de Golden League. DSS heeft vier verschillende speelsters die dit jaar homerden. Met zes homeruns deelt Terrasvogels de tweede plaats met Olympia Haarlem. De meeste homeruns zijn geslagen door Sparks Haarlem (3 speelsters) en Tex Town Tigers (2 speelsters), die er beiden zeven hebben.

Het Talent Team pakte een punt terug in de 1e3. Met één uit stond Onaisha Franka (velderskeus) op het eerste honk stal het tweede. Ze schoof op na een honkslag van Yindi Beekveldt. Een 'double-steal' volgde waarbij Franka scoorde, maar Micaela Whitney schakelde de volgende twee slagvrouwen daarna uit met drie slag.

In de 2e3 kwam Terrasvogels weer in scoringspositie, maar wist niet te scoren. Lizze Clarijs begon met vier wijd en Ella Krommendijk kreeg vier wijd met één uit. De twee schoven op na een doorgeschoten bal. Hierna volgde een squeeze-poging van Kimberly Jones, maar daarbij werd Clarijs op de plaat uitgeschakeld. Een gedwongen nul sloot de slagbeurt af.

...Dervisa Mutic...
...3-run homerun...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
In de vierde inning kwamen beide teams in scoringspositie. Uchenna Jong Loy begon voor het Talent Team met een honkslag, maar ging gedwongen uit op een klap van Tammie Lijbers. De laatste kwam in scoringspositie na een opofferingsstootslag van Charlotte Drijvers, maar hierna sloot Micaela Whitney wederom af met een strikeout.

In de 2e4 nam Daniëlle ten Donkelaar de pitching over bij het Talent Team. Ze kreeg een lead-off double tegen van Rhowan Stuart, maar die werd even later uitgeschakeld in een dubbelspel.

Het Talent Team scoorde daarna tweemaal in de 1e5 om langszij te komen en er een 3-3 stand van te maken. De eerste twee slagvrouwen kregen drie slag, maar daarna volgden vier opeenvolgende honkslagen. Yindi Beekveldt sloeg eerst met twee uit een honkslag, waarna Rose Mwaro volgde met een stootslag-honkslag. Toen dat werd gevolgd door een foute aangooi kon Beekveldt scoren en kwam Mwaro op het derde honk terecht. Zij scoorde even later toen ook Feline Poot een honkslag sloeg. Het Talent Team kreeg loopsters 'op de hoeken' toen Uchenna Jong Loy de vierde honkslag op rij afleverde. Maar hierna sloot Micaela Whitney de deur en sloot opnieuw af met een strikeout.

Terrasvogels reageerde onmiddellijk met vijf punten in hun vijfde slagbeurt op zeven honkslagen om een beslissende voorsprong te nemen. Met één uit sloeg Lizzie Clarijs een honkslag en Jessica Waasdorp een tweehonkslag, gevolgd door puntscorende honkslagen van Ella Krommendijk en Kimberly Jones. Een gedwongen nul op het derde honk volgde na een grounder van Jeske Meewisse. Na een 'double-steal' scoorden Jones en Meewisse beiden op de derde tweehonkslag in het duel van Rhowan Stuart, die vervolgens zelf scoorde op een honkslag van Gabi Obia om de stand op te voeren naar 8-3. Dervisa Mutic sloeg nog een tweehonkslag, maar twee loopsters bleven achter op het tweede en derde honk.

In de 1e6 gooide Micaela Whitney vier wijd op Nina Oomes met één uit. Ze werd hierna afgelost door Femke Duffhues, die de volgende twee slagvrouwen uitschakelde.

In de 2e6 kreeg Terrasvogels nog twee honkloopsters toen pinch-hitter Sanne Korpel en Ella Krommendijk beiden vier wijd kregen met één uit. Lisa Hop keerde hierna terug als pitcher en zag een line drive van Kimberly Jones eindigen in een 'inning-ending double play'.

Het Talent Team kreeg hun laatste loopster in de 1e7 toen Feline Poot met twee uit via een fout op het honk kwam, maar een grounder maakte daarna een einde aan de wedstrijd.Terrasvogels - Talent Team Holland 8-3 (game 2)
RHE
Talent Team Holland0010200-390
Terrasvogels030050X-8103
pitchers Talent Teaminn.SOBBHRER
Lisa Hop, L (0-7)324233

Daniëlle ten Donkelaar2.1-2855

Lisa Hop (re-entry)0.2-----

pitchers Terrasvogelsinn.SOBBHRER
Micaela Whitney, W (7-5)5.181933

Femke Duffhues1.2-----

Homerun: Terrasvogels: Dervisa Mutic (1)(2e,3-run,op Hop).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Carolien Stadhouders, 1B-Albert Tolen.
Official Scorer-Stefan Slinger.
Play-by-Play Scorer-Karin Pieneman.
Public Address Announcer-Wouter Hoos.
Scoreboard Operator-Jack Lijbers.
Aanvangstijd-16:10 uur.
Speeltijd-2:00 uur.
Locatie-Sportpark 'De Elta', Santpoort-Zuid.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 19,7° C; windrichting west-zuidwest;
windsnelheid 19 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 59%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2017 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.