Grand Slam * Stats & News
Updated: 12 juni 2017
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2017
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Fred Versluis)

DSS verslaat Sparks Haarlem nipt en deelt double-header
English

HAARLEM - DSS deelde hun double-header op zaterdag (10 juni) tegen Oolders Omaco Sparks Haarlem en klom naar een gedeelde vijfde plaats.

Sparks Haarlem won de opener met 5-3, waarna DSS de regerend landskampioen nipt met 1-0 versloeg.

DSS deelt de vijfde plaats nu met Roef!, dat vandaag tweemaal verloor van FysioExpert Olympia Haarlem.

In de opener kwam Sparks Haarlem tot slechts zes honkslagen, maar stond in de vierde inning met 4-0 voor. In de tweede wedstrijd 'outhitte' DSS Sparks Haarlem met 6-3 en scoorde het enige punt in de derde inning.

(10 juni)

Compleet Speelschema
DSS vs. Oolders Omaco Sparks Haarlem (game one)
Sparks Haarlem besliste het duel al vroeg en scoorde vier punten in de eerste vier innings. DSS scoorde hun drie punten in de laatste drie slagbeurt en eindigde een '5-game winning streak'.

In de eerste helft van de eerste inning opende Sparks Haarlem de score op starter Quincey Catsburg. Met één uit bereikte Anne Blaauwgeers het honk via een stootslag-honkslag, stal het tweede honk en scoorde op een 2-out single van Karin Tuk.

Na twee loopsters te hebben achtergelaten in de tweede inning voegde Sparks Haarlem een punt toe in de derde, maar liet ook drie loopsters achter. Sparks Haarlem kreeg de honken snel vol met nul uit, maar scoorde slechts eenmaal. Lead-off hitter Anne Blaauwgeers werd geraakt door een worp, stal het tweede honk en bereikte het derde honk na een wilde worp. Hierna kreeg Maxime van Dalen vier wijd en kwam via velderskeus op het tweede honk terecht. Met het eerste honk open kreeg Karin Tuk opzettelijk vier wijd om de powerhitter te omzeilen, maar ook om een gedwongen loop te creëren. Na een vangbal volgde de gedwongen actie inderdaad, want Blaauwgeers werd op de plaat uitgeschakeld na een grounder van Kingsley Avery. Met de honken nog altijd vol werd het punt gescoord toen Kehli Washington vier wijd kreeg. Drie loopsters bleven daarna achter toen een nieuwe gedwongen actie de slagbeurt afsloot.

Sparks Haarlem verhoogde de stand naar 4-0 in de vierde inning door weer tweemaal te scoren. Met één uit sloegen Maaike Blaauwgeers en Anne Blaauwgeers (stootslag) beiden een honkslag. Maxime van Dalen volgde met een puntscorende tweehonkslag, die werd gevolgd door een fout en dat resulteerde in het tweede punt.

Sparks Haarlem-starter Ginger de Weert hield DSS hitloos in de eerste vier innings. Ze gooide vier wijd op Areke Spel met één uit in de eerste inning, maar die strandde op het tweede honk. Stephanie Ruiter kreeg vier wijd met twee uit in de tweede slagbeurt, maar bleef achter op het eerste honk. Nadat DSS op rij was uitgeschakeld in de derde inning opende Morgan Sampson met vier wijd in de vierde maar strandde eveneens op het eerste honk.

Met de stand op 4-0 halveerde DSS de achterstand in de 2e5. Met één uit sloeg Denice van Dijk een tweehonkslag en maakte daarme een einde aan de No-Hitter van Ginger de Weert, waarna Melissa de Greef vier wijd kreeg. De honken kwamen vol te staan toen Noa Brand een honkslag sloeg en dat bracht Leonella Elizabeth in als nieuwe pitcher. Zij zag een punt gescoord worden na een doorgeschoten bal, waarna ze vier wijd gooide op Areke Spel, wat weer voor volle honken zorgde. Met twee uit maakte DSS er een 4-2 stand van toen De Greef scoorde na een wilde worp. Brand probeerde ook te scoren op een nieuwe wilde worp, maar werd op de plaat uitgeschakeld, zodat de inning ten einde kwam.

Sparks Haarlem voegde een 'insurance run' toe in de 1e7. Lead-off hitter Karin Tuk bereikte toen het honk na een fout, waarna Virginie Anneveld vier wijd kreeg. De twee schoven op na een opofferingsstootslag van Kingsley Avery en Tuk scoorde op een velderskeus-grounder van Kehli Washington.

In de 2e7 wist DSS nog een punt te scoren om de achterstand te verkleinen naar 5-3. Denice van Dijk opende met een honkslag. Nadat Leonella Elizabeth de volgende twee slagvrouwen met drie slag had uitgeschakeld kreeg ze een RBI-double tegen van Areke Spel, maar daarna sloot ze de wedstrijd af met haar zesde strikeout in 2 2/3 inning.


...Links: Anne Blaauwgeers steelt het 2e honk in de 1e inning en ontwijkt de tik van korte stop Feline Poot...
...Op de achtergrond staan 2e honkvrouw Melissa de Greef en Umpire Arjan de Wever...
...Rechts: Ginger de Weert was de startende en winnende pitcher voor Sparks Haarlem...

...Links: Maaike Blaauwgeers scoort voor Sparks Haarlem in de vierde inning...
...Rechts: Sparks Haarlem Hoofd Coach Peter van Dalen in gesprek met zijn dochter Maxime na haar RBI-double in de 4e...

...Kehli Washington gaat uitgetikt worden door 2e honkvrouw Melissa de Greef in de...
...vijfde inning onder toeziend oog van Umpire Arjan de Wever...
(© Alle Foto's: Fred Versluis)DSS - Oolders Omaco Sparks Haarlem 3-5 (game 1)
RHE
Oolders Omaco Sparks Haarlem1012001-560
DSS0000201-343
pitchers Sparks Haarleminn.SOBBHRER
Ginger de Weert, W (2-4)4.144222

Leonella Elizabeth, SV (1)2.262211

pitchers DSSinn.SOBBHRER
Quincey Catsburg, L (2-2)3.124543

Svenja de Lincel3.22211-
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Bob Gieskens, 1B-Arjan de Wever.
Official Scorer-Leo van den Brun.
Play-by-Play Scorer-Ben Goorts.
Public Address Announcer-Bert Daniëls.
Scoreboard Operator-Bert Daniëls.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-2:15 uur.
Locatie-Pim Mulier Sportpark, Haarlem.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 20,1° C; windrichting zuid-zuidwest;
windsnelheid 19 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 59%.
DSS vs. Oolders Omaco Sparks Haarlem (game two)
In de tweede wedstrijd bereikte Sparks Haarlem het honk slechts viermaal. De team kwam maar twee keer in scoringspositie op Dagmar Bloeming, die het hele duel gooide voor DSS, achtmaal drie slag liet noteren en slechts drie honkslagen toestond.

DSS scoorde het enige punt in deze wedstrijd in de derde inning op Leonella Elizabeth, die de pitching in de tweede inning overnam van starter Rebecca Soumeru. In deze slagbeurt sloeg DSS drie van hun zes wedstrijden in dit duel. Lorraine Kieft begon met een honkslag, waarna de honken vol kwamen te staan met één uit toen Noa Brand ook een honkslag sloeg en Areke Spel vier wijd kreeg. Sophie Bugter volgde met een nieuwe honkslag die Kieft over de plaat bracht en DSS op een 1-0 voorsprong zette. De overige drie loopsters bleven achter toen Elizabeth de volgende twee slagvrouwen met drie slag uitschakelde. Maar het punt zou beslissend zijn.

DSS kwam nog driemaal in scoringspositie in deze wedstrijd, maar geen van de loopsters kwam verder dan het tweede honk.

In de eerste inning kreeg Areke Spel vier wijd met één uit en stal het tweede honk, maar strandde daar. In de vijfde sloeg Noa Brand een honkslag met één uit en stal het tweede honk. Volgende slagvrouw Areke Spel sloeg ook een honkslag, maar Brand werd uitgeschakeld bij een poging het derde honk te bereiken. Spel schoof op naar het tweede honk, maar bleef daar achter. In de zesde opende Lisa Waasdorp met een honkslag, schoof op na een opofferingsstootslag en was de laatste loopster die op het tweede honk achterbleef.

Winnende werpster Dagmar Bloeming gooide een prima wedstrijd en stond slechts drie honkslagen toe. Ze stond maar twee loopsters tot het tweede honk toe.

De eerste daarvan deed dat in de eerste inning. Met één uit bereikte Jenny Kinburn het honk via een stootslag-honkslag en schoof op na een grounder, maar Bloeming sloot daarna af met een strikeout. In de vierde, met twee uit, bereikte Kingsley Avery het tweede honk na een foute aangooi, maar strandde daar eveneens.

Na het toestaan van de honkslag in de eerste inning kreeg Dagmar Bloeming ook honkslagen tegen in de tweede en derde inning. In de tweede sloeg Tammie Lijbers een honkslag met twee uit, net als Jenny Kinburn in de derde.

De rechtshander, die acht keer dre slag gooide, schakelde de laatste tien slagvrouwen op rij uit.


...Rebecca Soumeru en Leonella Elizabeth gooiden voor Sparks Haarlem...
(© Beide Foto's: Fred Versluis)


DSS - Oolders Omaco Sparks Haarlem 1-0 (game 2)
RHE
Oolders Omaco Sparks Haarlem0000000-030
DSS001000X-161
pitchers Sparks Haarleminn.SOBBHRER
Rebecca Soumeru111---

Leonella Elizabeth, L (3-3)571611

pitcher DSSinn.SOBBHRER
Dagmar Bloeming, W (5-9)78-3--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Arjan de Wever, 1B-Bob Gieskens.
Official Scorer-Leo van den Brun.
Play-by-Play Scorer-Ben Goorts.
Public Address Announcer-Bert Daniëls.
Scoreboard Operator-Bert Daniëls.
Aanvangstijd-16:47 uur.
Speeltijd-1:44 uur.
Locatie-Pim Mulier Sportpark, Haarlem.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 22,4° C; windrichting zuid-zuidwest;
windsnelheid 16 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 51%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2017 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.