Grand Slam * Stats & News
Updated: 12 juni 2017
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2017
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Gerard Koeman, Johan Korpel & Marco Stoovelaar)

Terrasvogels houdt Tex Town Tigers tweemaal puntloos
English

ENSCHEDE - Terrasvogels boekte op zaterdag (10 juni) tweemaal een shutout tegen Tex Town Tigers en bleef daardoor op de tweede plaats staan in de Golden League.

In de opener won Terrasvogels nipt van Tex Town met slechts 1-0. In de tweede wedstrijd kwam Terrasvogels tot een comfortabele 6-0 overwinning.

In de opener sloeg TTT met acht tegen vier meer honkslagen dan Terrasvogels, maar wist niet tot scoren te komen.

In de tweede wedstrijd kwam Terrasvogels tot 13 honkslagen, waaronder vier van Jessica Waasdorp en drie van Suka Van Gurp, die een tweehonkslag, driehonkslag en homerun sloeg. Winnende pitcher Micaela Whitney gooide een 2-hitter en schakelde negen slagvrouwen met drie slag uit.

Vandaag was de tweede confrontatie dit seizoen tussen het vader-zoon-coaching-duo Jaap Braakman (Tex Town Tigers) en Nick Braakman (Terrasvogels). In hun eerste ontmoeting op 6 mei deelden ze de double-header in Santpoort.

(10 juni)

Compleet Speelschema
Tex Town Tigers vs. Terrasvogels (game one)
In de opener kreeg Terrasvogels de eerste loopster in scoringspositie in de eerste helft van de zesde inning en dat leidde tegelijk tot het eerste punt in de wedstrijd. Tex Town Tigers strandde vier loopsters in scoringspositie, maar beëindigde ook onnodig scoringskansen op de honkpaden.

In de tweede helft van de tweede inning kreeg Tex Town Tigers een grote kans de score te openen toen het de honken vol kreeg met nul uit! Lindsey Meadows opende met een honkslag op Dani Bonnet, die daarna stootslag-honkslagen moest toestaan aan Nadine Marinus en Aafje van Baal, zodat de honken vol kwamen te staan. Hierna maakte Terrasvogels een dubbelspel. Daniëlle ten Donkelaar popte de bal richting tweede honk en werd uitgegeven voor binnenhoog. Echter, Aafje van Baal was van haar honk af en werd hierna op het eerste honk uitgeschakeld om een dubbelspel te completeren. Een vangbal maakte een einde aan de scoringskans.

De Terrasvogels-defense maakte nog een dubbelspel in de derde inning. Olivia Hornstein begon met een stootslag-honkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van Lizzy Uytendaal. Volgende slagvrouw Annemiek Jansen sloeg een line drive terug naar pitcher Dani Bonnet, die de bal ving en het dubbelspel afmaakte op het tweede honk.

In de vierde kreeg de thuisploeg weer een loopster in scoringspositie toen Laura Wissink het honk bereikte na een fout en het tweede honk stal, maar ook zij strandde.

In de vijfde, met één uit kwam Myrthe Smid via een stootslag-honkslag op het honk. Even later leek ze gedwongen te worden uitgeschakeld op een grounder van Olivia Hornstein, maar dat werd teruggedraaid. Hornstein werd uitgegeven omdat ze bij het slaan van de bal op de plaat had gestaan en dus keerde Smid terug naar het eerste honk. Even later bereikte ze het tweede honk na een doorgeschoten bal, maar bleef achter.

In de 1e6 scoorde Terrasvogels het enige punt van de wedstrijd. Pinch-hitter Sanne Korpel opende met een honkslag. Haar pinch-runner Dervisa Mutic (re-entry) stal vervolgens het tweede honk met twee uit en bereikte het derde honk na een wilde worp. Volgende slagvrouw Lizzie Clarijs sloeg de bal terug naar pitcher Lindsey Meadows, die een fout maakte en dat stelde Mutic in staat te scoren. Het was de tweede comeback-hit in dit duel naar Meadows. In de derde inning was het Gabi Obia, die een hardere grounder naar de rechtshander sloeg en kreeg een infield-hit op haar naam. Maar deze grounder was bespeelbaarder en eindigde in een fout.

In de 2e6, met één uit, sloeg Laura Wissink een honkslag voor Tex Town Tigers, maar werd gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Lindsey Meadows. Hierna sloeg Nadine Marinus een honkslag in kort rechtsveld. Het was duidelijk dat Meadows hierop het derde honk niet kon bereiken, maar ze werd niet gestopt en dus werd ze op het derde honk uitgeschakeld na een aangooi van rechtsveldster Dervisa Mutic en kwam de inning ten einde.

Terrasvogels kreeg een kans nog een 'insurance run' toe te voegen in de 1e7. Ella Krommendijk begon met een honkslag en bereikte het tweede honk toen een pick-off eindigde in een foute aangooi. Ze schoof op naar het derde honk op een honkslag van Rhowan Stuart, die zelf in scoringspositie kwam op de aangooi richting derde honk. Met loopsters op het tweede en derde honk en één uit schakelde Lindsey Meadows de volgende slagvrouw met drie slag uit. Tweede honkvrouw Nadine Marinus ving daarna een line drive van Dervisa Mutic om een einde aan de slagbeurt te maken.

Dani Bonnet kreeg drie nullen op rij in de 2e7 om de minimale voorsprong te bezegelen en haar achtste overwinning van het seizoen te boeken.


...Links: Jesse Maduro was de Public Address Announcer tijdens de double-header van vandaag...
...Rechts: Vader-zoon-coaching-duo Nick Braakman en Jaap Braakman...
(© Beide Foto's: Marco Stoovelaar)

...Links: Kimberly Jones maakt contact voor Terrasvogels; Vanuit de TTT-dug-out kijken coaches Jaap Braakman en Rick Tuk toe...
...Rechts: Dani Bonnet gooide het hele duel voor Terrasvogels en was de winnende pitcher...

...Links: 2e honkvrouw Suka Van Gurp maakt een actie op het eerste honk voor Terrasvogels...
...Recht: Suka Van Gurp spingt uit de weg van korte stop Lizzie Clarijs die...
...Olivia Hornstein uitschakelt in een line drive dubbelspel in de derde inning...

...Links: Laura Wissink steelt het 2e honk voor TTT in de 4e inning en glijdt langs Lizzie Clarijs...
...Recht: Eerste honkvrouw Kelly Koeman schakelt een slagvrouw uit...

...Dervisa Mutic steelt het 2e honk en scoort daarna het enige punt in de 6e inning...
...Korte stop Lizzy Uytendaal en catcher Aafje van Baal kunnen dat niet voorkomen...
(© Foto's: Gerard Koeman)

...Suka Van Gurp (links) maakte contact en Jessica Waasdorp (rechts) wacht op een worp...

...Links: Terrasvogels 1B Coach Ferenc Jongejan in discussie met Home Plate Umpire Albert Tolen...
...Rechts: Pinch-hitter Sanne Korpel slaat een belangrijke honkslag in de 6e inning...
...Haar pinch-runner Dervisa Mutic scoorde het enige punt...
(© Foto's: Johan Korpel)Tex Town Tigers - Terrasvogels 0-1 (game 1)
RHE
Terrasvogels0000010-141
Tex Town Tigers0000000-082
pitcher Terrasvogelsinn.SOBBHRER
Dani Bonnet, W (8-4)72-8--

pitcher Tex Town Tigersinn.SOBBHRER
Lindsey Meadows, L (7-7)78141-
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Albert Tolen, 1B-Britt Nielandt.
Official Scorer-Marco Stoovelaar.
Play-by-Play Scorer-Ingrid Oosterveld (Tex Town Tigers).
Public Address Announcer-Jesse Maduro.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-15:00 uur.
Speeltijd-1:33 uur.
Locatie-Sportpark 'De Kroedkotten', Enschede.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Halfbewolkt, 22° C; windrichting zuidwest;
windsnelheid 16 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 46%.
Tex Town Tigers vs. Terrasvogels (game two)
In de tweede wedstrijd nam Terrasvogels een stuk sneller bezit van de wedstrijd door driemaal te scoren in de eerste inning. De ploeg was ook aanvallend productiever en kwam tot 13 honkslagen op drie pitchers. Vier daarvan kwamen op naam van Jessica Waasdorp, waaronder twee doubles. Suka Van Gurp sloeg 3-uit-4 en miste alleen de makkelijkste honkslag om 'for-the-cycle' te slaan. Ze sloeg een tweehonkslag, driehonkslag en homerun, maar miste de éénhonkslag.

Winnende werpster Micaela Whitney kwam tot negenmaal drie slag, stond slechts twee honkslagen en gooide een complete wedstrijd voor Terrasvogels.

In de eerste helft van de eerste inning, op starter Anna-Bè Bartels, scoorde Terrasvogels drie punten. Gabi Obia opende met een honkslag, waarna Lizzie Clarijs een honkslag sloeg met één uit. Beide loopsters scoorden toen Suka Van Gurp volgde met een 2-run double. Die scoorde even later zelf toen een klap van Ella Krommendijk eindigde in twee fouten.

Na een loopster te hebben achtergelaten op het derde honk in de tweede honk voegde Terrasvogels een punt toe in de derde toen Suka Van Gurp opende met een line drive homerun in links-midveld.

Terrasvogels maakte er een 5-0 stand van in de vierde slagbeurt. Gabi Obia begon met vier wijd, wat werd gevolgd door een werpsterswissel. Daniëlle ten Donkelaar nam het over van Anna-Bè Bartels, maar kreeg een tweehonkslag tegen van Sanne Korpel. Obia werd doorgestuurd richting plaat, maar werd op de plaat uitgeschakeld na een prima aangooi van linksveldster Cheyenne Scheffer. Op de aangooi bereikte Korpel het derde honk en zij scoorde even later op een opofferingsslag van Lizzie Clarijs.

Met één uit in de vijfde inning sloeg Jessica Waasdorp haar tweede tweehonkslag in de wedstrijd, maar bleef voor de derde keer achter.

In de zesde leek Terrasvogels weer tot scoren te komen. Pinch-hitter Jeske Meewisse begon met een tweehonkslag en werd vervangen door pinch-runner Dervisa Mutic (re-entry), waarna Gabi Obia vier wijd kreeg. Een nieuwe werpsterswissel volgde, want linksveldster Cheyenne Scheffer en pitcher Daniëlle ten Donkelaar wisselden van positie. Er volgde een dubbelspel, waarna de inning eindigde toen rechtsveldster Kimberley Zehnder een fraaie diving catch maakte op een line drive van Lizzie Clarijs.

Terrasvogels scoorde hun zesde punt in de zevende slagbeurt. Suka Van Gurp begon met een driehonkslag en scoorde op een hiernavolgende honkslag van Ella Krommendijk. Jessica Waasdorp sloeg daarna een honkslag, haar vierde hit in de wedstrijd, maar de twee loopsters bleven achter op het tweede en derde honk.

Terrasvogels-pitcher Micaela Whitney stond slechts één honkloopster toe in scoringspositie te komen in de eerste zes innings. De Amerikaanse rechtshander schakelde de eerste vijf slagvrouwen op rij uit, waarna ze een honkslag tegen kreeg van Nadine Marinus, wat tot en met de zesde inning de enige hit zou zijn. Na weer drie nullen op rij in de derde en vierde inning gooide Whitney vier wijd op Lindsey Meadows en Nadine Marinus, maar schakelde de volgende drie slagvrouwen uit. De inning eindigde toen eerste honkvrouw Kimberly Jones een line drive ving van Myrthe Smid.

Nadat Micaela Whithey in de zesde voor de vierde keer drie opeenvolgende nullen had gekregen moest ze een lead-off double toestaan van Laura Wissink in de zevende. Hierna kreeg Lindsey Meadows vier wijd. Een gedwongen nul op het derde honk volgde op een grounder van Nadine Marinus. Met twee uit stal Meadows het derde honk, maar de wedstrijd eindigde daarna met een vangbal.


...Links: Ella Krommendijk en korte stop Myrthe Smid hebben een onderonsje; de twee waren teamgenoot bij Terrasvogels...
...Rechts: Micaela Whitney gooide het hele duel voor Terrasvogels en was de winnende pitcher...

...Suka Van Gurp slaat een lead-off homerun voor Terrasvogels in de derde inning...

...Links: Gabi Obia schuift op naar het derde honk voor Terrasvogels in de 4e inning...
...Rechts: Suka Van Gurp slaat een driehonkslag voor Terrasvogels in de 7e inning...

...Jessica Waasdorp sloeg 4-uit-4 (twee doubles) voor Terrasvogels in de tweede wedstrijd...
(© Foto's: Gerard Koeman)

...Links: Het Terrasvogels-infield is klaar om de posities in te nemen...
...Rechts: Winnende pitcher Micaela Whitney had 9 strikeouts en stond slechts twee hits toe...
(© Foto's: Johan Korpel)Tex Town Tigers - Terrasvogels 0-6 (game 2)
RHE
Terrasvogels3011001-6130
Tex Town Tigers0000000-022
pitcher Terrasvogelsinn.SOBBHRER
Micaela Whitney, W (4-3)7932--

pitchers Tex Town Tigersinn.SOBBHRER
Anna-Bè Bartels, L (3-3)3 (*)11744

Daniëlle ten Donkelaar2 (**)-1311

Cheyenne Scheffer2--311
(*) - Bartels gooide op één slagvrouw in de vierde inning
(**) - Ten Donkelaar gooide op twee slagvrouwen in de zesde inning

Homerun: Terrasvogels: Suka Van Gurp (2)(3e,solo,op Bartels).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Britt Nielandt, 1B-Albert Tolen.
Official Scorer-Marco Stoovelaar.
Play-by-Play Scorer-Ingrid Oosterveld (Tex Town Tigers).
Public Address Announcer-Jesse Maduro.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-17:03 uur.
Speeltijd-1:53 uur.
Locatie-Sportpark 'De Kroedkotten', Enschede.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Halfbewolkt & Zonnig, 23° C; windrichting zuidwest;
windsnelheid 11 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 43%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2017 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.