Grand Slam * Stats & News
Updated: 10 augustus 2017
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2017
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Fred Versluis)

Sparks Haarlem 'one-runs' Terrasvogels in inhaalwedstrijd
English

SANTPOORT-ZUID - Hoewel er aanvankelijk weer wat regen was verwacht voor donderdag (10 augustus) was de tweede poging deze week om het inhaalduel tussen Terrasvogels en Oolders Omaco Sparks Haarlem te spelen succesvol. Na afgelasting op dinsdag werd het duel vanavond gespeeld won won Sparks Haarlem met slechte 1-0.

Met de winst kwam Sparks Haarlem weer een stap dichterbij om zich als tweede ploeg te plaatsen voor de Play-Offs. Het op de vijfde plaats staande Tex Town Tigers kan theoretisch nog altijd op een gedeelde vijfde plaats eindigen met Sparks Haarlem. Om dat te laten gebeuren moet TTT alle resterende zes wedstrijden winnen, terwijl Sparks Haarlem hun resterende vier wedstrijden moet verliezen. Wanneer TTT en Sparks Haarlem daadwerkelijk gelijk zouden eindigen is hun onderlinge resultaat de tie-breaker. Echter, dat is 3-3, zodat de Team Quality Balance in dat geval beslissend zal zijn en dat is nipt in het voordeel van Tex Town Tigers.

Sparks Haarlem en Terrasvogels kunnen beide komend weekeinde de Play-Offs bereiken. Sparks Haarlem speelt dan tegen DSS, terwijl Terrasvogels uitkomt tegen Tex Town Tigers.

De wedstrijd was het openingsduel van een double-header die oorspronkelijk op een zaterdag in augustus gespeeld zou worden. Vanwege de komende Europa Cup-Toernooien werd die doubleheader naar voren geschoven en vastgesteld als een gespleten double-header op dinsdag 6 en donderdag 8 juni.

Op de eerste datum ging de wedstrijd van start onder zware en dreigende bewolking en moest viermaal worden onderbroken wegens bliksem en regen. In de 2e5, met een 1-0 voorsprong voor Sparks Haarlem en nul uit, werd het duel defintief gestaakt wegens hevige regen. Zodoende werd het geen officiële wedstrijd en moest het duel dus in zijn geheel worden overgespeeld. De wedstrijd werd daarna aanvankelijk vastgesteld voor zaterdag 17 juni, maar werd kort daarna doorgeschoven naar dinsdagavond.

Op 8 juni kon de tweede wedstrijd wel gewoon worden gespeeld en won Sparks Haarlem net 3-1.

(10 augustus)

Compleet Speelschema
De wedstrijd vanavond was een pitching-duel tussen Micaela Whitney (Terrasvogels) en Rebecca Soumeru (Sparks Haarlem). Whitney gooide het hele duel, had zeven strikeouts en stond slechts drie honkslagen toe. Soumeru stond slechts één honkslag toe in de 5 1/3 inning die zij gooide en kwam tot vijfmaal drie slag.

De ploeg van Sparks Haarlem was vanavond weer uitgebreid door de komst van pitcher Monica Perry en outfielder Chantal Versluis, die dit seizoen in de Italian Softball League speelden. Perry kwam vanavond niet in actie, maar Versluis kreeg een pinch-hit optreden in de zevende en kreeg toen vier wijd.

Sparks Haarlem kwam dicht bij het openingspunt in de eerste helft van de eerste inning, want het kreeg de honken vol met twee uit. Kehli Washington begon met vier wijd en schoof op na een opofferingsstootslag van Maaike Blaauwgeers. Nadat een strikeout voor de tweede nul had gezorgd bereikte Karin Tuk het honk na een foute aangooi, waarna Virginie Anneveld met vier wijd voor volle honken zorgde. De drie loopsters bleven achter na een grounder van Kingsley Avery.

Sparks Haarlem scoorde daarna wat het enige punt in de wedstrijd zou zijn in de tweede slagbeurt. Onaisha Franka begon met vier wijd, stal het tweede honk tijdens een strikeout en stal even later ook het derde honk. Franka scoorde toen Desiree Adriaansz een lastige bad-hop, infield-hit langs de derde honk-lijn die opsprong voor korte stop Lizzie Clarijs. Het was daarna niet mogelijk om de slagvrouw of de loopster uit te schakelen en dus bereikte Adriaansz veilig het eerste honk met een infield-hit, terwijl Franka scoorde.

In het restant van de wedstrijd kwam Sparks Haarlem nog maar twee keer in scoringspositie, in de zesde en de zevende inning.

In de derde inning sloeg Karin Tuk een honkslag, maar volgde een dubbelspel. In de vierde bereikte Onaisha Franka het honk na een fout met één uit, maar daarna sloeg Tammie Lijbers een line drive naar pitcher Micaela Whitney, die een dubbelspel maakte.

In de zesde kreeg Kingsley Avery vier wijd met twee uit en stal het tweede honk, maar daarna sloot Whitley af met een strikeout. En in de zevende kwam Kehli Washington via velderskeus op het honk en stal het tweede honk, maar strandde eveneens toen Whitney wederom afsloot met een strikeout.

Met haar zeven strikeouts vanavond werd Micaela Whitney de vierde pitcher dit seizoen met 100 of meer strikeouts en nam bezit van de derde plaats met 104. Deze categorie wordt aangevoerd door Dagmar Bloeming (DSS), die 122 keer drie slag heeft gegooid. Lindsey Meadows (Tex Town Tigers) is tweede met 107, Mikayla Endicott (Roef!) is vier met 103 strikeouts.

'Veteraan'-rechtshander Rebecca Soumeru gooide vier hitloze innings en verhoogde haar 'record' naar 9-2. Ze gooide vier wijd op Gabi Obia met twee uit in de tweede inning, maar sloot af met een strikeout. In de vierde raakte Soumeru lead-off hitter Lizzie Clarijs met een worp. Zij kwam in scoringspositie via een opofferingsstootslag van Ella Krommendijk, maar strandde op het tweede honk.

Terrasvogels kwam vanavond slechts tweemaal in scoringspositie. De tweede keer was in de vijfde inning toen Sanne Korpel de bal het rechts-midveld indreunde voor een tweehonkslag die een einde maakte aan Soumeru's No-Hitter. Maar ook zij bleef achter op het tweede honk.

Toen Soumeru vier wijd gooide op Lizzie Clarijs met één uit in de zesde inning werd ze opgevolgd door Ginger de Weert, die daarna tweemaal drie slag gooide. In de zevende kreeg De Weert een one-out single tegen van Gabi Obia, maar schakelde de volgende drie slagvrouwen uit. En daarmee verdiende ze haar eerste save van het seizoen.


...Links: Monica Perry gooit wat voor de wedstrijd..
...Rechts: Home Plate Umpire Robin Stoevelaar in gesprek met Terrasvogels Hoofd Coach Nick Braakman (links)...
...en Sparks Haarlem Waarnemend Hoofd Coach Erik Vrugt; Field Umpire Martin Lemstra kijkt toe...

...Rebecca Soumeru (links) startte voor Sparks Haarlem en won haar 9e wedstrijd; Ginger de Weert sloot af...

...Onaisha Franka steelt het 2e (links) en 3e honk (midden) en scoort daarna het enige punt (rechts) in de 2e inning...
...Links glijdt ze langs korte stop Lizzie Clarijs terwijl umpire Martin Lemstra in de actie kijkt...
...Rechts passeert ze catcher Gabi Obia en vertelt Kehli Washington dat ze geen sliding hoeft te maken...

...Links: 3B Virginie Anneveld maakte een aantal prima verdedigende acties voor Sparks Haarlem...
...Rechts: Chantal Versluis pinch-hits in de 7e inning; Op de achtergrond zitten Huub Rustman...
...(Olympia Haarlem) en oud-speelsters Tineke Hoenderdos (Onze Gezellen) en Elly Nijhuis (HHC)...

...De speelsters van Sparks Haarlem high-fiven elkaar na de nipte 1-0 winst...
(© Alle Foto's: Fred Versluis)Terrasvogels - Oolders Omaco Sparks H'lem 0-1 (game 1)
RHE
Oolders Omaco Sparks Haarlem0100000-130
Terrasvogels0000000-022
pitchers Sparks Haarleminn.SOBBHRER
Rebecca Soumeru, W (9-2)5.1521--

Ginger de Weert, SV (1)1.23-1--

pitcher Terrasvogelsinn.SOBBHRER
Micaela Whitney (7-6)775311
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Robin Stoevelaar, 1B-Martin Lemstra.
Official Scorer-Marco Stoovelaar.
Play-by-Play Scorer-Huub Nelissen.
Public Address Announcer-None.
Scoreboard Operator-Loulou de Agrela.
Aanvangstijd-20:00 uur.
Speeltijd-1:48 uur.
Locatie-Sportpark 'De Elta', Santpoort-Zuid.

Game Notes:
Game One van een double-header, die oorspronkelijk in augustus zou worden gespeeld.
Wedstrijd daarna verschoven naar dinsdag 6 juni, maar toen afgelast in 2e5 wegens hevige regen met een 1-0 voorsprong voor Sparks Haarlem.
Wedstrijd opnieuw vastgesteld voor zaterdag 17 juni, maar daarna verschoven naar dinsdag 8 augustus.
Wedstrijd afgelast op dinsdag 8 augustus vanwege regen en veldcondities.
Erik Vrugt 'Acting Head Coach' van Sparks Haarlem als waarnemer voor de afwezige Hoofd Coach Peter van Dalen.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 18° C; windrichting noord-noordoost;
windsnelheid 19 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 67%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2017 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.