Grand Slam * Stats & News
Updated: 12 juni 2017
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2017
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar
(Tekst & Foto's: Marco Stoovelaar)

Olympia Haarlem als eerste naar Play-Offs na dubbele winst tegen Talenten
English

HAARLEM - FysioExpert Olympia Haarlem won zondag (11 juni) tweemaal tegen het Talent Team Holland. De koploper won in de opener met 18-3 en werd daardoor de eerste ploeg die zichzelf verzekerde van een plek in de Play-Offs. Olympia Haarlem won het tweede duel met 9-4.

In de opener, met een 7-4 voorsprong, kwam Olympia Haarlem tot een rally van 11 punten in de vijfde inning om tot een ruime zege te komen. De ploeg kwam tot 22 honkslagen, waaronder drie van Dinet Oosting (die homerde), Emma Wjcik (die viermaal scoorde), Cheska Ham en Amber Krijgsman. Olympia gebruikte aanvallend elf slagvrouwen die allemaal minstens n honkslag sloegen, waaronder pitcher Ilona Andringa, die een pinch-hit beurt kreeg.

De 18 punten waren de meeste dit seizoen door n ploeg gescoord en zijn de meeste sinds Tex Town Town Tigers er 21 scoorde tegen het Talent Team op 22 mei van vorig seizoen. Op die dag was het Talent Team de laatse ploeg die 22 honkslagen liet noteren in een wedstrijd.

In de tweede wedstrijd gooide Roos-Marijn Kramer haar eerste 7-inning complete wedstrijd voor Olympia Haarlem. Ze kwam tot zesmaal drie slag, stond zes hits toe, maar gooide ook negenmaal vier wijd. In 2015 gooide de rechtshander drie complete wedstrijden van 7 innings (allen wins) als werpster van het Talent Team Holland. Olympia kwam tot 13 honkslagen, waaronder drie van Maranca Ham en Tomoko Goda.

(11 juni)

Compleet Speelschema
Talent Team Holland vs. FysioExpert Olympia Haarlem (game one)
Na een puntloze eerste inning opende Olympia Haarlem de score in de tweede slagbeurt op starter Nina Hendriks. Zij maakte haar eerste optreden in de ploeg en debuteerde tevens in de hoogste afdeling. Een aantal jaar geleden gooide ze in de tweede hoogste afdeling voor UVV en Amsterdam Pirates, voordat ze naar Canada vertrok. Met n uit sloeg Emma Wjcik een tweehonkslag. Ze schoof op na een vangbal en scoorde toen daar een foute aangooi op volgde.

Het Talent Team kwam langszij in hun tweede slagbeurt op Ilona Andringa. Met n uit kreeg de rechtshander honkslagen tegen van Tammie Lijbers en Rhowan Stuart en daarna, met twee uit, een puntscorende honkslag van Nina Oomes die er een 1-1 stand van maakte. Twee loopsters bleven achter toen Andringa afsloot met een strikeout.

Olympia Haarlem hernam de leiding in de derde inning. Met n uit sloeg Brenda Beers een honkslag, stal het tweede honk en scoorde na een honkslag van Dinet Oosting. De laatste stal eveneens het tweede honk en bereikte het derde honk na een fout, waarna ze scoorde op een 2-out double van Marille Vleugels.

Het Talent Team verkleinde de achterstand naar 3-2 door weer te scoren in de 2e3. Met n uit sloegen de zussen Ismay Poot en Feline Poot beiden een honkslag en zorgden voor loopsters 'op de hoeken'. Toen Feline even later vertrok om het tweede honk te stelen was het Ismay die de plaat stal en scoorde.

Olympia nam meer afstand door viermaal te scoren in de vierde op nieuwe pitcher Danille ten Donkelaar. Emma Wjcik begon met een tweehonkslag en scoorde na een honkslag van Cheska Ham, die even later werd uitgegeven omdat ze het eerste honk te vroeg had verlaten. Stephanie Pearce sloeg hierna een driehonkslag en Amber Krijgsman kwam via een infield-hit op het honk. Een punt werd vervolgens gescoord op een opofferingsslag van Brenda Beers en Dinet Oosting volgde met een 2-run homerun om de voorsprong te verhogen naar 7-2.

...Ilona Andringa...
...8e win van het seizoen...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Het Talent Team reageerde weer met een punt, maar omdat er slechts eenmaal werd gescoord had Olympia Haarlem nog altijd een comfortabele voorsprong. In de 2e4 opende Rhowan Stuart met een driehonkslag en scoorde op een opofferingsslag in fout gebied van Yindi Beekveldt.

Olympia Haarlem brak het duel daarna compleet open in de eerste helft van de vijfde inning door 11 punten te scoren op 12 honkslagen. In deze inning kwam er 16 slagvrouwen aan slag. Rachel van Veen, Cheska Ham en Amber Krijgsman sloegen allen twee honkslagen in deze slagbeurt. Van Veen, Ham en Emma Wjcik scoorden allemaal tweemaal.

Met n uit in deze slagbeurt volgden er zeven opeenvolgende honkslagen op Kim Horsten, die deze inning als reliever begon. Rachel van Veen begon de rally met een tweehonkslag en scoorde op een hiernavolgende driehonkslag van Emma Wjcik, die zelf scoorde na een fout. De honken kwamen daarna vol te staan toen Cheska Ham een honkslag sloeg, Stephanie Pearce een tweehonkslag en Amber Krijgsman het honk bereikte via een infield-hit. Hierna leverde Brenda Beers een 2-run single af, Dinet Oosting sloeg een RBI-double en Jessie van Aalst voegde een opofferingsslag toe. Met twee uit sloeg Tomoko Goda een tweehonkslag en scoorde op een honkslag van Rachel van Veen. Wjcik kwam even later via een fout op het honk en Cheska Ham volgde met een 2-run single. Hierna volgde een werpsterswissel, want starter Nina Hendriks keerde terug in de wedstrijd. Olympia-pitcher Ilona Andringa werd vervolgens ingezet als pinch-hitter en sloeg ook een honkslag. Hierna sloeg Amber Krijgsman het elfde en laatste punt in deze inning binnen met een nieuwe honkslag.

In de 2e5 kreeg het Talent Team nog n honkloopster toen Uchenna Jong Loy werd geraakt door een worp met twee uit, maar een grounder maakte daarna een einde aan de wedstrijd.

Ilona Andringa, die het hele duel gooide voor Olympia Haarlem, won haar achtste wedstrijd en werd de tweede werpster dit seizoen die dit totaal bereikt. Op zaterdag werd Dani Bonnet van Terrasvogels de eerste werpster van het jaar met acht overwinningen op haar naam.Talent Team Holland - F.E. Olympia Haarlem 3-18 (5 inn.)(game 1)
RHE
FysioExpert Olympia Haarlem0124(11) -18220
Talent Team Holland01110 -374
pitcher Olympia Haarleminn.SOBBHRER
Ilona Andringa, W (8-0)541733

pitchers Talent Teaminn.SOBBHRER
Nina Hendriks, L (0-1)3--532

Danille ten Donkelaar1--544

Kim Horsten0.2--10118

Nina Hendriks (re-entry)0.1--2--

Homerun: Olympia Haarlem: Dinet Oosting (3)(4e,2-run,op Ten Donkelaar).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Patrick Reus, 1B-Wout van der Horst.
Official Scorer-Brendy De Smet.
Play-by-Play Scorer-Maaike Houtkamp.
Public Address Announcer-Eric de Vries (Olympia Haarlem).
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-1:40 uur.
Locatie-Nol Houtkamp Sportpark, Haarlem.

Game Notes:
Nina Hendriks (Talent Team Holland) debuteert in de hoogste afdeling.
Wedstrijd gespeeld op het veld van Olympia Haarlem in Haarlem.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 26,4° C; windrichting zuid-zuidwest;
windsnelheid 21 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 51%.
Talent Team Holland vs. FysioExpert Olympia Haarlem (game two)
In de tweede wedstrijd nam Olympia Haarlem sneller meer afstand, want de ploeg kwam tot een rally van vijf punten in de eerste helft van de eerste inning op starter Isanthe Rouwenhorst. Brenda Beers begon de wedstrijd met een stootslag-honkslag, stal het tweede honk en scoorde toen Dinet Oosting een honkslag afleverde. Oosting stal even later het tweede honk, schoof op na een fout en scoorde het volgende punt na een honkslag van Jessie van Aalst. Volgende slagvrouw Maranca Ham liet ook een honkslag noteren. Van Aalst en Ham schoven op na een grounder, waarna beiden scoorden op een driehonkslag van Tomoko Goda, die vervolgens zelf scoorde op een grounder van Stephanie Pearce om er een 5-0 stand van te maken.

Nadat Olympia twee loopsters had achtergelaten in de 1e2 pakte het Talent Team twee punten terug in de tweede helft van de inning op Roos-Marijn Kramer, die het hele duel gooide voor Olympia Haarlem. Rhowan Stuart begon met een honkslag en Ismay Poot kreeg vier wijd. De eerste schoof op na een foul-out en scoorde in een double-steal situatie. Met Poot op het tweede honk kreeg Lisa de Vries vier wijd en volgde Rose Mwaro met een infield-hit. Toen dat werd gevolgd door een foute aangooi werd een punt gescoord om er een 5-2 stand van te maken.

Nadat reliever Nicole van Eijl drie nullen op rij had gekregen in de 1e3 dreigde het Talent Team weer tot scoren te komen in de 2e3. Tammie Lijbers opende met een honkslag en de honken kwamen vol te staan toen Rhowan Stuart en Ismay Poot beiden vier wijd kregen. Een gedwongen nul op de plaat volgde en de inning eindigde toen een line drive van Lisa de Vries werd gevangen.

...Roos-Marijn Kramer...
...complete wedstrijd...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
In de vierde nam Olympia Haarlem wat meer afstand door twee punten te scoren. Met twee uit sloeg Dinet Oosting een honkslag en bereikte Jessie van Aalst het honk na een fout, waarna ze respectievelijk scoorden op honkslagen van Maranca Ham en Masha Meloni. Een honkslag van Tomoko Goda zorgde daarna voor volle honken, maar de drie loopsters bleven achter.

In de vijfde strandde Olympia twee loopsters, maar voegde ook weer een punt toe. Met twee uit en de honken vol scoorde Emma Wjcik op een wilde worp van Lisa Hop, die de pitching in deze inning had overgenomen.

Olympia scoorde weer een nieuw punt in de zesde. Masha Meloni begon met vier wijd, schoof op na een wilde worp en een honkslag, waarna ze scoorde op een opofferingsslag van Stephanie Pearce.

Met een 9-2 achterstand scoorde het Talent Team tweemaal in de 2e6, maar dat had meer kunnen zijn. Pinch-hitter Danille ten Donkelaar bego met vier wijd, waarna Ismay Poot re-enterde als pinch-runner en het derde honk bereikte op twee opeenvolgende wilde worpen. Yindi Beekveldt kreeg vier wijd en toen zij het tweede honk stal scoorde Poot. Lisa de Vries werd daarna de derde slagvrouw die vier wijd kreeg en na een double-steal leverde Rose Mwaro een puntscorende infield-hit af. Beekveldt scoorde, maar De Vries werd uitgeschakeld bij een poging het derde honk te bereiken. Met Mwaro op het tweede honk sloeg Feline Poot een infield-hit. Even later werd Mwaro gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Onaisha Franka. Een wilde worp bracht de loopsters naar het tweede en derde honk, maar die bleven achter toen een vangbal een einde aan de inning maakte.

Beide teams lieten een loopster op het eerste honk achter in de zevende inning, maar er werd niet meer gescoord.Talent Team Holland - F.E. Olympia Haarlem 4-9 (game 2)
RHE
FysioExpert Olympia Haarlem5002110-9131
Talent Team Holland0200020-464
pitcher Olympia Haarleminn.SOBBHRER
Roos-Marijn Kramer, W (1-0)769644

pitchers Talent Teaminn.SOBBHRER
Isanthe Rouwenhorst, L (0-4)1--655

Nicole van Eijl3.11-53-

Lisa Hop2.223211
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Wout van der Horst, 1B-Patrick Reus.
Official Scorer-Brendy De Smet.
Play-by-Play Scorer-Maaike Houtkamp.
Public Address Announcer-Eric de Vries (Olympia Haarlem).
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-16:15 uur.
Speeltijd-2:07 uur.
Locatie-Nol Houtkamp Sportpark, Haarlem.

Game Notes:
Wedstrijd gespeeld op het veld van Olympia Haarlem in Haarlem.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 25,1° C; windrichting west;
windsnelheid 26 kmu; windkracht 5 Bft; luchtvochtigheid 57%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2017 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.