Grand Slam * Stats & News
Updated: 12 augustus 2017
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2017
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Gerard Koeman & Marco Stoovelaar)

Terrasvogels in Play-Offs; wint tweemaal van Tex Town Tigers
English

SANTPOORT-ZUID - Terrasvogels won zaterdag (12 augustus) van Tex Town Tigers om zich te plaatsen voor de Play-Offs van dit jaar. Terrasvogels kwam zaterdag tot winst via de mercy-rule en via een verlenging. In de opener won de thuisploeg met 9-0 in 4½ inning en in de tweede wedstrijd won Terrasvogels met 5-4 in acht innings.

De wedstrijden van vandaag waren belangrijk voor beide teams. Met het winnen van de eerste wedstrijd verzekerde Terrasvogels zichzelf opnieuw van een plek in de Play-Offs. Voor Tex Town Tigers zijn overwinningen welkom om te voorkomen op de zesde plaats te eindigen, maar ook om in de race te blijven voor de Play-Offs. Voor vandaag had de ploeg nog altijd een kans op een gedeelde vierde plaats te eindigen met Oolders Omaco Sparks Haarlem, wat in het voordeel zou zijn van de Enschedese ploeg. Echter, Sparks Haarlem won vandaag tweemaal om de Play-Offs te bereiken, zodat dit theoretische scenario van tafel kon worden geveegd.

Tex Town Tigers en Terrasvogels werden beide uitgeschakeld voor de tweede plaats door de dubbele winst van Sparks Haarlem. TTT na de eerste winst van Sparks Haarlem, Terrasvogels na de tweede overwinning. Terrasvogels kan nog altijd op een gedeelde tweede plaats terecht komen. Het onderlinge resultaat tussen Sparks Haarlem en Terrasvogels is 3-3. Echter, de Team Quality Balance is in het voordeel van Sparks Haarlem. Door op de tweede plaats te eindigen mag Sparks Haarlem de eerste speeldag organiseren van het Play-Off Weekend op zaterdag 16 september.

Tex Town Tigers heeft nog vier wedstrijden te spelen en kan nog op de vierde plaats eindigen. Die wordt nu bezet door Roef!, dat vandaag tweemaal verloor van koploper FysioExpert Olympia Haarlem. Zondag speelt TTT tegen het puntloze Talent Team Holland. Wanneer TTT tweemaal wint zorgt dat voor een allesbeslissende laatste series tegen Roef! op zaterdag 2 september, voor beide teams de slotdag van de reguliere competitie. Aan de andere kant, wanneer TTT tweemaal verliest van Roef!, kan het ook nog gelijk eindigen met DSS, wat vrijwel zeker zal betekenen dat er een beslissingswedstrijd volgt om de vijfde en zesde plaats. Om dat te realiseren moet DSS al hun vier resterende wedstrijden in het slotweekeinde winnen. De ploeg die zesde wordt moet deelnemen aan de Promotion/Relegation Play-Offs.

Na dit weekeinde wordt het seizoen (opnieuw) onderbroken voor de komende Europa Cup Toernooien. Terrasvogels en landskampioen Sparks Haarlem nemen deel aan het toernooi om de European Premiere Cup in Haarlem. DSS en koploper FysioExpert Olympia Haarlem reizen af naar Itali voor het toernooi om de European Cup Winners Cup, dat in Caserta wordt gehouden. Beide evenementen beginnen op maandag 21 augustus en worden afgesloten op zaterdag 26 augustus. Vorig jaar wonnen Sparks Haarlem en Olympia Haarlem respectievelijk de Premiere Cup en Cup Winners Cup.

Voor Terrasvogels wordt het de 36e keer dat het zal deelnemen aan een Europa Cup Toernooi, sinds het eerste werd georganiseerd in 1978. Hiermee breidt Terrasvogels hun eigen record weer uit als meest succesvolle Europese club.

(12 augustus)

Compleet Speelschema
Terrasvogels vs. Tex Town Tigers (game one)
In de opener kwam Micaela Whitney tot zeven strikeouts en gooide een 5-inning 2-hitter in de 9-0 shutout-overwinning. Terrasvogels kwam tot 11 honkslagen, waaronder drie van Sanne Korpel, die ook een punt scoorde en er twee binnensloeg. Katharina Szalay en Ella Krommendijk lieten beiden twee hits noteren.

Terrasvogels opende de score in de tweede helft van de eerste inning op Anna-B Bartels met een 4-run rally. Katharina Szalay begon met een honkslag, waarna ze safe was toen de TTT-verdediging probeerde haar gedwongen uit te schakelen op een grounder van Lizzie Clarijs. Nadat de twee waren opgeschoven via een doorgeschoten bal werd het eerste punt gescoord op een one-out single van Ella Krommendijk. Kimberly Jones volgde met een puntscorende tweehonkslag, Rhowan Stuart voegde een opofferingsslag toe en Sanne Korpel leverde ook een RBI-single af om de stand op te voeren naar 4-0.

Terrasvogels, dat is al hun slagbeurten tot scoren kwam, scoorde het volgende punt in de tweede inning. Met n uit sloeg Lizzie Clarijs een driehonkslag en scoorde op een opofferingsslag van Jessica Waasdorp.

...Sanne Korpel...
...3 hits, punt, 2 RBI's...
(© F: Marco Stoovelaar)
In de derde inning scoorde de thuisploeg hun zesde punt, maar liet ook drie loopsters achter. Met n uit kreeg Rhowan Stuart vier wijd en sloeg Sanne Korpel een honkslag. Nadat Kelly Koeman was uitgeschakeld na een line drive kwamen de honken vol te staan toen ook Dervisa Mutic een vrije loop kreeg. Katharina Szalay volgde met een puntscorende honkslag, maar een grounder sloot de slagbeurt af en dat betekende dat er drie loopsters strandden.

Tex Town Tigers kwam voor het eerst in scoringspositie in de 1e3. Lead-off hitter Myrthe Smid kwam toen na een fout op het honk en schoof op na een opofferingsstootslag van Olivia Hornstein. Na vier wijd voor Annemiek Jansen schoof Smid op naar het derde honk na een vangbal. Jansen stal even later het tweede honk, maar de twee loopsters bleven achter. In de vierde inning kreeg TTT wederom loopsters op het tweede en derde honk. Met n uit sloegen Jasmine Peters en Anna-B Bartels beiden een honkslag. Ze schoven op na een grounder, maar Micaela Whitney sloot vervolgens af met een strikeout.

In de 2e4 bereikte Terrasvogels het benodigde puntenverschil om het duel via de mercy-regel af te sluiten, door nog eens driemaal tot scoren te komen. Jessica Waasdorp opende met vier wijd en Ella Krommendijk kwam op het honk via een infield-hit. De twee schoven op na een wilde worp, waarna het zevende punt werd gescoord op een one-out single van Rhowan Stuart. Hierna leverde Sanne Korpel haar derde honkslag in de wedstrijd af en bracht daarmee het volgende punt binnen. Nadat een nieuwe wilde worp zorgde voor loopsters op het tweede en derde honk werd de voorste loopster uitgeschakeld na een grounder. Met twee uit verhoogde Dervisa Mutic de voorsprong naar 9-0 met een puntscorende honkslag.

In de 1e5 kreeg Micaela Whitney drie nullen op rij en sloot de wedstrijd af met twee strikeouts.


...Links: Hoofd Coaches (en vader-zoon) Jaap Braakman & Nick Braakman begroeten elkaar voor de wedstrijd...
...TTT Assistent Coach Rick Tuk en Umpires Carolien Stadouders en Arjan de Wever kijken toe...
...Rechts: Micaela Whitney gooide het hele duel voor Terrasvogels...

...Links: Ella Krommendijk op het 3e honk in de 1e inning met Hoofd Coach Nick Braakman; ze sloeg het 1e punt binnen...
...Rechts: Lizzie Clarijs slaat een driehonkslag voor Terrasvogels in de tweede inning...

...Links: Lizzie Clarijs wordt begroet na te hebben gescoord in de tweede inning...
...Rechts: Annemiek Jansen ontwijkt de tik van Lizzie Clarijs en steelt het 2e honk in de 3e inning...

...Links: Sanne Korpel sloeg 3-uit-3 in het eerste duel, scoorde eenmaal en had twee RBI's...
...Rechts: Rhowan Stuart scoort in de 3e inning na een honkslag van Katharina Szalay...

...Links: Jessica Waasdorp heeft net het 7e punt voor Terrasvogels gescoord in de 4e inning...
...Rechts: Een nieuw punt in de maak, Ella Krommendijk scoort op een honkslag van Sanne Korpel in de 4e inning...
(© Alle Foto's: Gerard Koeman)Terrasvogels - Tex Town Tigers 9-0 (4½ inn.) (game 1)
RHE
Tex Town Tigers00000 -021
Terrasvogels4113X -9111
pitcher Tex Town Tigersinn.SOBBHRER
Anna-B Bartels, L (3-5)4131199

pitcher Terrasvogelsinn.SOBBHRER
Micaela Whitney, W (8-6)5732--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Carolien Stadhouders, 1B-Arjan de Wever.
Official Scorer-Jeanette van Drunen.
Play-by-Play Scorer-Brigitta Zaal.
Public Address Announcer-Wouter Hoos.
Scoreboard Operator-Jan Zaal.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-1:27 uur.
Locatie-Sportpark 'De Elta', Santpoort-Zuid.

Game Notes:
Terrasvogels plaatst zich voor de Play-Offs.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 21° C; windrichting west;
windsnelheid 26 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 77%.
Terrasvogels vs. Tex Town Tigers (game two)
Tex Town Tigers nam een vroege 1-0 voorsprong in de eerste helft van de eerste inning op Micaela Whitney, die haar tweede start van de dag maakte. Terrasvogels draaide het duel in hun voordeel om in de derde inning en stond met 2-1 voor toen de zevende inning begon. TTT kwam daarna langszij om een verlenging af te dwingen en na een 4-2 voorsprong in de achtste. Terrasvogels antwoordde met een 3-run rally om met 5-4 te winnen.

Met n uit in de eerste helft van de eerste inning bereikte Jasmine Peters het honk voor Tex Town Tigers met een stootslag-honkslag. De Australische speelsters scoorde vervolgens toen Laura Wissink een tweehonkslag sloeg met twee uit. Hierna kreeg de Enschedese ploeg de honken vol toen Lindsey Meadows werd geraakt door een worp en Anna-B Bartels vier wijd kreeg. De drie loopsters bleven achter toen een vangbal een einde aan de slagbeurt maakte.

Terrasvogels liet een loopster in scoringspositie achter in de tweede inning op Lindsey Meadows, die het hele duel gooide voor TTT. Rhowan Stuart begon met een tweehonkslag, maar Meadows schakelde de volgende drie slagvrouwen uit.

Nadat Whitney drie nullen op rij had gekregen in de tweede inning nam Femke Duffhues de pitching bij Terrasvogels over in de derde. Met n uit gooide ze vier wijd op Annemiek Jansen, waarna een honkslag volgde van Laura Wissink. Jansen probeerde hierop het derde honk te bereiken, maar werd daar uitgeschakeld. Volgende slagvrouw Lindsey Meadows kreeg vier wijd, maar TTT liet daarna twee loopsters achter.

Voordat de tweede helft van de derde inning van start kon gaan werd het duel onderbroken wegens regen. Toen de regen was gestopt en de herstel-werkzaamheden aan het veld gereed waren werd het duel weer hervat na een 'delay' van 47 minuten. Katharina Szalay sloeg toen een tweehonkslag met n uit en scoorde het gelijkmakende punt op een hiernavolgende driehonkslag van Lizzie Clarijs. Die scoorde even later het leidende punt op een grounder van Jessica Waasdorp.

In de volgende drie innings kwam geen van de ploegen in scoringspositie. Lindsey Meadows schakelde negen speelsters op rij uit, terwijl Femke Duffhues twee honkslagen tegen kreeg, maar ook werd gesteund met een dubbelspel.

...Kimberly Jones...
...'walk-off single'...
(© F: Marco Stoovelaar)
Met een 2-1 voorsprong toen de 1e7 van start ging had Terrasvogels nog drie nullen nodig voor de winst, maar Tex Town Tigers kwam langszij. Pinch-hitter Olivia Hornstein opende met een honkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van Kimberley Zender. Met een loopster op het tweede honk keerde Micaela Whitney terug als pitcher. Zij zag Zehnder opschuiven naar het derde honk op een grounder van Nadine Marinus, waarna ze een honkslag tegen kreeg van Jasmine Peters, die er een 2-2 stand van maakte. Een strikeout sloot de slagbeurt af.

In de 2e7 opende Rhowan Stuart met vier wijd en schoof op na een opofferingsstootslag van Sanne Korpel. Pinch-hitter Kimberly Jones werd even later geraakt door een worp, maar twee loopsters bleven achter en dus volgde een verlenging.

Tex Town Tigers nam voor de tweede keer vandaag de leiding door tweemaal te scoren in de 1e8. Met Annemiek Jansen op het tweede honk als tie-break loopster werd Laura Wissink geraakt door een worp. De twee loopsters schoven op na een opofferingsstootslag van Lindsey Meadows. Met het eerste honk open wordt in deze tie-break situaties meestal een gedwongen loop opgezet via opzettelijk vier wijd voor de volgende slagvrouw, maar Terrasvogels Hoofd Coach Nick Braakman koos niet voor deze optie. Volgende slagvrouw Anna-B Bartels leverde een puntscorende honkslag af en Aafje van Baal volgde met een opofferingsslag om TTT op een 4-2 voorsprong te zetten.

In de 2e8 antwoordde Terrasvogels met drie punten om het veld winnend te verlaten. Tie-break loopster Dervisa Mutic scoorde op een honkslag van Katharina Szalay, waarna ook Lizzie Clarijs een honkslag sloeg. De twee loopsters bereikten het tweede en derde honk na een opofferingsstootslag van Jessica Waasdorp. Met het eerste honk open koos ook TTT's Hoofd Coach Jaap Braakman (de vader van de Terrasvogels Hoofd Coach) in deze situatie niet voor een opzettelijke vrije loop. De honken kwamen daarna vol te staan toen Ella Krommendijk hierna 'gewoon' vier wijd kreeg. Een strikeout zorgde voor de tweede nul, maar hierna bracht Sanne Korpel het gelijkmakende punt binnen met een honkslag. Met de honken nog altijd vol tekende Kimberly Jones voor een 'walk-off single' om een einde te maken aan de wedstrijd en de stand op 5-4 te brengen in het voordeel van Terrasvogels.


...Links: Jeske Meewisse was de eerste honkvrouw voor Terrasvogels in de tweede wedstrijd...
...Rechts: Femke Duffhues gooide in relief voor Terrasvogels...

...Links: Annemiek Jansen wordt uitgetikt door 3B Rhowan Stuart in de 3e inning; Links staat Hoofd Coach Jaap Braakman...
...Rechts: Ella Krommendijk gaat uit bij stelen en wordt getikt door korte stop Myrthe Smid in de 3e inning...

...Links: Jeske Meewisse maakte negen nullen op het 1e honk voor Terrasvogels...
...Rechts: Dervisa Mutic scoort voor Terrasvogels in de 8e inning; HP Umpire Arjan de Wever, catcher Laura Wissink,...
...pitcher Lindsey Meadows en coaches Jaap Braakman en Rick Tuk kijken toe...

...Links: Lizzie Clarijs slaat een honkslag voor Terrasvogels in de 8e inning...
...Rechts: Jessica Waasdorp brengt twee loopsters in scoringspositie met een opofferingsstootslag in de 8e inning...

...Links: Katharina Szalay kort voordat ze het gelijkmakende punt scoorde in de 8e; ze sloeg 3-uit-4 en scoorde 2x...
...Rechts: Kimberly Jones levert de 'game-winning, walk-off single' af in de 8e inning...
(© Alle Foto's: Gerard Koeman)Terrasvogels - Tex Town Tigers 5-4 (8 inn.) (game 2)
RHE
Tex Town Tigers10000012-480
Terrasvogels00200003-590
(twee uit toen het winnende punt werd gescoord in de achtste inning)
pitcher Tex Town Tigersinn.SOBBHRER
Lindsey Meadows, W (9-9)7.262954

pitchers Terrasvogelsinn.SOBBHRER
Micaela Whitney231211

Femke Duffhues4.1-2411

Micaela Whitney (re-entry), BS (1), W (9-6)1.21-221
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Arjan de Wever, 1B-Carolien Stadhouders.
Official Scorer-Jeanette van Drunen.
Play-by-Play Scorer-Brigitta Zaal.
Public Address Announcer-Wouter Hoos.
Scoreboard Operator-Jan Zaal.
Aanvangstijd-16:01 uur.
Speeltijd-2:05 uur.
Locatie-Sportpark 'De Elta', Santpoort-Zuid.

Game Notes:
47-minuten 'rain-delay' voor aanvang 2e3 met een 1-0 voorsprong voor Tex Town Tigers.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 20,2° C; windrichting west;
windsnelheid 24 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 83%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2017 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.