Grand Slam * Stats & News
Updated: 15 mei 2017
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2017
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Tex Town Tigers en Roef! delen opnieuw
English

ENSCHEDE - Tex Town Tigers en Roef! deelden hun double-header op zaterdag (13 mei). Tex Town Tigers won de opener met 9-6, waarna Roef! de tweede wedstrijd met 7-6 won.

Voor Tex Town Tigers was het de vierde keer dit seizoen dat het een double-header deelde. De ploegde deelde hun Opening Day-wedstrijden tegen Oolders Omaco Sparks Haarlem en deelde een andere double-header twee weken geleden tegen de titelverdediger. Vorige week werden de punten gedeeld met Terrasvogels.

Roef! heeft twee andere double-headers gedeeld tegen DSS en ook tegen Sparks Haarlem.

In de opener van vandaag stond Tex Town Tigers halverwege de eerste inning met 3-0 achter, nam de leiding over, zag Roef! langszij komen, maar had daarna vanaf de 2e4 een voorsprong.

In de tweede wedstrijd stond Roef! na drie innings achter, maar draaide het duel in hun voordeel om in de vierde door driemaal te scoren. De ploeg zou een 7-3 voorsprong nemen, zag TTT dichterbij komen, maar hield de voorsprong vast om de double-header te delen.

(13 mei)

Compleet Speelschema
Tex Town Tigers vs. Roef! (game one)
In de eerste wedstrijd opende Roef! de score snel door driemaal te scoren in de eerste helft van de eerste inning, maar eindigde met lege handen en verloor met 9-6.

In de eerste helft van de eerste inning, op Lindsey Meadows, scoorde Roef! drie punten met twee uit. De rechtshander raakte lead-off hitter Wies Ligtvoet met een worp, waarna ze het tweede honk stal en opschoof op een opofferingsstootslag van Kim Donkers. Met twee uit scoorde ze het eerste punt op een infield-hit van Cindy van der Zanden. Nadat de laatste het tweede honk had gestolen kwamen de honken vol te staan toen Eva van Knegsel en Manon van Alebeek beiden vier wijd kregen. Twee punten werden toegevoegd toen Mikayla Endicott een 2-run single afleverde.

In de tweede helft van de eerste inning startte Endicott voor Roef! als pitcher, maar moest vier punten toestaan. Twee daarvan waren onverdiend als gevolg van twee fouten. In dit duel maakte de Roef!-verdediging zes fouten, het hoogste aantal dit seizoen voor één team in één wedstrijd. Met één uit sloeg Annemiek Jansen een honkslag en kreeg Nadine Marinus vier wijd, die daarna opschoven na een wilde worp. De twee konden vervolgens niet opschuiven op een infield-hit van Laura Wissink, zodat de honken vol kwamen te staan. Lindsey Meadows volgde met een 2-run single, die werd gevolgd door een fout in het outfield. Met twee uit werd de gelijkmaker gescoord op een honkslag van Aafje van Baal en toen er weer een outfield-fout werd gemaakt nam TTT een 4-3 voorsprong.

Tex Town Tigers voegde een punt toe in de derde inning, dankzij een nieuwe fout. Met één uit schoof Jasmine Peters (velderskeus) op na een honkslag van Aafje van Baal, waarna ze scoorde toen er een foute aangooi werd gemaakt op een 'force play-grounder' van Cheyenne Scheffer. Mikayla Endicott sloot de slagbeurt af met twee strikeouts, maar TTT stond nu met 5-3 voor.

In de 1e4 kwam Roef! langszij. Mikayla Endicott en Naftely Pietersz begonnen met honkslagen en schoven op na een opofferingsstootslag van Gini Ketelaars. Ze scoorden daarna respectievelijk op een opofferingsslag van Wies Ligtvoet en een honkslag van Kim Donkers om er een 5-5 stand van te maken.

Opnieuw reageerde TTT onmiddellijk en antwoordde met twee runs in de 2e4 om de leiding te hernemen. Met één uit kreeg Nadine Marinus vier wijd en zorgde Laura Wissink met een honkslag voor loopsters op het tweede en derde honk. Een grouder van Lindsey Meadows eindigde even later in een foute aangooi en twee punten.

Roef! pakte een punt terug in de vijfde. Cindy van der Zanden begon met een tweehonkslag en Eva van Knegsel sloeg een honkslag. Toen de laatste het tweede honk stal volgde een fout en dat stelde Van der Zanden in staat te scoren.

Tex Town Tigers voegde twee 'insurance runs' toe in de zesde inning toen nog eens twee fouten werden gemaakt. Nadat lead-off hitter Annemiek Jansen het honk had bereikt volgden een aantal verdedigende wissels, waaronder het inbrengen van Marjolein Merkx als nieuwe pitcher. Zij kreeg honkslagen tegen van Nadine Marinus en Laura Wissink, waardoor de honken vol kwamen te staan. Een honkslag van Lindsey Meadows een fout zorgden daarna voor de punten. Merkx schakelde de volgende twee slagvrouwen met drie slag uit en een grounder sloot de slagbeurt af, maar TTT stond nu met 9-6 voor.

Lindsey Meadows kreeg geen problemen meer in de 1e7 om de voorsprong vast te houden.Tex Town Tigers - Roef! 9-6 (game 1)
RHE
Roef!3002100-696
Tex Town Tigers401202X-9101
pitchers Roef!inn.SOBBHRER
Mikayla Endicott, L (2-4)5 (*)94783

Marjolein Merkx12-31-
(*) - Endicott gooide op één slagvrouw in de zesde inning

pitcher Tex Town Tigersinn.SOBBHRER
Lindsey Meadows, W (5-3)763965
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Martin Lemstra, 1B-Patrick Reus.
Official Scorer-Jeanette van Drunen.
Play-by-Play Scorer-Ingrid Oosterveld (Tex Town Tigers).
Public Address Announcer-Jesse Maduro.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-15:00 uur.
Speeltijd-2:07 uur.
Locatie-Sportpark 'De Kroedkotten', Enschede.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 20,6° C; windrichting zuid-zuidwest;
windsnelheid 16 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 59%.
Tex Town Tigers vs. Roef! (game two)
In de tweede westrijd keek Tex Town Tigers opnieuw tegen een snelle achterstand aan, maar nam een 2-1 voorsprong in de derde slagbeurt. Maar dit keer was het Roef! dat het duel in hun voordeel omdraaide, want de ploeg stond vanaf de vierde inning voor.

Roef! opende de score in de eerste helft van de eerste inning op Anna-Bè Bartels. Met één uit sloeg Kim Donkers een honkslag en scoorde toen (voormalig TTT-speelster) Isa Los volgde met een driehonkslag.

Nadat Roef! een loopster had achtergelaten op het derde honk in de 1e3 scoorde Tex Town Tigers tweemaal in hun derde beurt op starter Marjolein Merkx. Myrthe Smid begon met vier wijd en Annemiek Jansen kreeg een vrije loop met één uit. Nadine Marinus kwam vervolgens op het honk via een infield-hit, die werd gevolgd door een fout aangooi met een punt tot gevolg. De honken kwamen vol te staan toen ook Laura Wissink vier wijd kreeg. Een nieuwe vrije loop volgde, dit keer voor Jasmine Peters en dat zette TTT op een 2-1 voorsprong. Drie loopsters bleven daarna achter toen een vangbal de inning afsloot.

Roef! antwoordde met drie punten op vijf honkslagen met twee uit in de 1e4 om de leiding weer over te nemen. En dit keer voorgoed. Met één uit en Mikayla Endicott (velderskeus) op het eerste honk kwamen de honken vol te staan toen Manon van Alebeek (infield-hit) en Eva van Knegsel (stootslag) beiden een honkslag sloegen. Na een binnenhoog leverde een honkslag van Naftely Pietersz het gelijkmakende punt op. Met de honken nog altijd vol nam Lindsey Meadows de pitching over, Roef! scoorde daarna nog een punt na een doorgeschoten bal en een puntscorende honkslag van Wies Ligtvoet volgde om er een 5-3 stand van te maken. Pietersz probeerde ook te scoren, maar werd op de plaat uitgeschakeld, zodat de inning ten einde kwam.

TTT pakte een punt terug in de 2e4 toen Myrthe Smid een driehonkslag sloeg met één uit en scoorde na een honkslag van Olivia Hornstein.

Roef! nam wat meer afstand door driemaal te scoren met twee uit in de zesde. Manon van Alebeek begon met een honkslag en daarna ging Roef! van tien naar negen speelsters op hun line-up. Maureen van Poorten, die op de 10e positie stond, werd ingezet als pinch-runner voor designated player Van Alebeek en schoof op na een opofferingsstootslag van Eva van Knegsel. Met twee uit sloegen pinch-hitter Ilse van Kerkoerle, Wies Ligtvoet en Kim Donkers back-to-back-to-back RBI-doubles om drie punten binnen te brengen en er een 7-3 stand van te maken.

Deze punten waren broodnodig, want TTT kwam tot een rally van drie eigen punten in de 2e6 op Mikayla Endicott, die de pitching in de voorgaande inning had overgenomen. Met één uit sloegen Myrthe Smid en Olivia Hornstein een honkslag en scoorden toen Annemiek Jansen volgde met een driehonkslag. Even later scoorde Jansen op een grounder van Nadine Marinus om de achterstand te verkleinen naar 7-6.

In de 2e7 bereikte Jasmine Peters het tweede honk na een fout met één uit, maar bleef achter. En daarmee kwam Roef! tot winst om de double-header te delen.Tex Town Tigers - Roef! 6-7 (game 2)
RHE
Roef!1003030-7142
Tex Town Tigers0021030-671
pitchers Roef!inn.SOBBHRER
Marjolein Merkx, W (3-3)4.116433

Mikayla Endicott, SV (1)2.21-333

pitchers Tex Town Tigersinn.SOBBHRER
Anna-Bè Bartels, L (1-1)3.211743

Lindsey Meadows3.13-733
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Patrick Reus, 1B-Martin Lemstra.
Official Scorer-Jeanette van Drunen.
Play-by-Play Scorer-Ingrid Oosterveld (Tex Town Tigers).
Public Address Announcer-Jesse Maduro.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-17:40 uur.
Speeltijd-1:58 uur.
Locatie-Sportpark 'De Kroedkotten', Enschede.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 20,7° C; windrichting west-zuidwest;
windsnelheid 14 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 53%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2017 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.