Grand Slam * Stats & News
Updated: 14 augustus 2017
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2017
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Tex Town Tigers wint tweemaal van Talent Team en blijft in Play-Off race
English

ENSCHEDE - Tex Town Tigers won zondag hun double-header tegen het puntloze Talent Team Holland om in de race te blijven voor de vierde en laatste plaats in de Play-Offs. Tex Town Tigers won met 6-1 en 3-0.

Door de overwinningen is er nu een allesbeslissend slotweekeinde gecreëerd. Niet alleen om te bepalen wie zich als vierde ploeg plaatst voor de Play-Offs, maar ook wie er zesde wordt.

Met de overwinningen van vandaag staat Tex Town Tigers nu slechts twee punten achter het op de vierde plaats staande Roef!, de tegenstander in de laatste double-header van het reguliere seizoen op zaterdag 2 september. Wanneer TTT het eerste duel zou winnen wordt de tweede ontmoeting beslissend. Wanneer Roef! de opener wint zal het zich plaatsen voor de Play-Offs.

Wanneer Tex Town Tigers tweemaal zou verliezen van Roef! kan het nog altijd gelijk eindigen met DSS, wat vrijwel zeker zal betekenen dat er een beslissingswedstrijd volgt om de vijfde en zesde plaats. Om dat te realiseren moet DSS hun resterende vier wedstrijden in het slotweekeinde allemaal winnen. De ploeg speelt op 2 september tegen Terrasvogels en sluit de volgende dag af tegen het Talent Team Holland. De ploeg die op de zesde ploeg eindigt moet deelnemen aan de Promotie/Degradatie Play-Offs en speelt eerst een best-of-one Play-Off tegen de nummer twee uit de Silver League en dat is momenteel Amsterdam Pirates. De winnaar van dat duel plaatst zich voor de Play-Off Finale en ontmoet de nummer één uit de Silver League, wat momenteel Hoofddorp Pioniers is.

Na dit weekeinde wordt het seizoen (opnieuw) onderbroken voor de komende Europa Cup Toernooien. Landskampioen Oolders Omaco Sparks Haarlem en Terrasvogels nemen deel aan het toernooi om de European Premiere Cup in Haarlem. Koploper FysioExpert Olympia Haarlem en DSS reizen af naar Italië voor het toernooi om de European Cup Winners Cup, dat in Caserta wordt gehouden. Beide evenementen beginnen op maandag 21 augustus en worden afgesloten op zaterdag 26 augustus. Vorig jaar wonnen Sparks Haarlem en Olympia Haarlem respectievelijk de Premiere Cup en Cup Winners Cup.

(13 augustus)

Compleet Speelschema
Talent Team Holland vs. Tex Town Tigers (game one)
In de opener stond Tex Town Tigers aanvankelijk met 1-0 achter na de eerste inning. Talent Team-starter Roos-Marijn Kramer kreeg drie nullen op rij in de eerste helft van de eerste inning, waarna ze even later werd gesteund met een punt.

In de tweede helft van de eerste inning opende Yindi Beekveldt voor het Talent Team met een infield-hit op Lindsey Meadows, die het hele duel gooide voor Tex Town Tigers. Ze schoof op na een opofferingsstootslag van Onaisha Franka, waarna ze scoorde op een tweehonkslag van Feline Poot. Met twee uit kreeg Charlotte Drijvers vier wijd, maar twee loopsters bleven daarna achter toen Meadows afsloot met een strikeout.

In de volgende twee slagbeurten kreeg Tex Town Tigers een loopster op het derde honk, maar wist niet te scoren. In de tweede inning stond Lindsey Meadows (velderskeus) op het eerste honk met één uit. Ze schoof op na een doorgeschoten bal en een wilde worp, maar strandde op het derde honk. In de derde begon Anna-Bè Bartels met vier wijd, schoof op na een opofferingsstootslag en een grounder, maar bleef ook achter op het derde honk.

Intussen schakelde Lindsey Meadows als werpster drie slagvrouwen op rij uit in de tweede en derde inning en gooide driemaal drie slag.

Bij het begin van de eerste helft van de vierde inning stond het Talent Team nog altijd met 1-0 voor, maar daarna kwam Tex Town Tigers tot een rally van vijf punten. Annemiek Jansen begon met een honkslag en Laura Wissink kreeg vier wijd. Nadat de twee waren opgeschoven na een wilde worp werd een gedwongen loop gecreëerd via opzettelijk vier wijd voor Lindsey Meadows. Met alle honken nu bezet leverde Nadine Marinus een 2-run single af om TTT op voorsprong te zetten, 2-1. Even later stal Marinus het tweede honk en toen daar een foute aangooi op volgde kon Meadows tot scoren komen. Hierna kreeg Jasmine Peters vier wijd en kreeg TTT loopsters op het tweede en derde honk na een doorgeschoten bal. Marinus en Peters scoorden respectievelijk op een opofferingsslag van Anna-Bè Bartels en een honkslag van Olivia Hornstein om er een 5-1 stand van te maken. Dat bracht ook nieuwe pitcher Nicole van Eijl naar de plaat.

In het restant van de wedstrijd werd het Talent Team puntloos gehouden, terwijl TTT nog een punt toevoegde. Dat werd gescoord in de 1e7. Lead-off hitter Olivia Hornstein bereikte toen het honk na een fout , schoof op na een grounder en een opofferingsstootslag en scoorde na een wilde worp.

In de vijfde en zevende inning kreeg het Talent Team nog een loopster in scoringspositie, maar wist niet meer te scoren. In de vijfde opende Lisa de Vries met een infield-hit, stal het tweede honk met één uit en bereikte het derde honk na een grounder, maar bleef achter. In de zevende begon Isa Smit met een honkslag en schoof op na een grounder. Hierna volgde Lindsey Meadows met een strikeout (haar achtste in de wedstrijd), waarna een grounder de wedstrijd afsloot. Hiermee won Meadows haar tiende wedstrijd van het seizoen en werd de tweede 10-game winner van het seizoen. Een week geleden werd Ilona Andringa (FysioExpert Olympia Haarlem) de eerste.Talent Team Holland - Tex Town Tigers 1-6 (game 1)
RHE
Tex Town Tigers0005001-660
Talent Team Holland1000000-153
pitcher Tex Town Tigersinn.SOBBHRER
Lindsey Meadows, W (10-9)781511

pitchers Talent Teaminn.SOBBHRER
Roos-Marijn Kramer, L (0-4)3.115455

Nicole van Eijl3.21-21-
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Patrick Reus, 1B-Martin Lemstra.
Official Scorer-Alex van den Berg.
Play-by-Play Scorer-Stefan Slinger.
Public Address Announcer-Jesse Maduro (Tex Town Tigers).
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-15:00 uur.
Speeltijd-1:46 uur.
Locatie-Sportpark 'De Kroedkotten', Enschede (veld Tex Town Tigers).
Game Notes:
Wedstrijd gespeeld op het veld van Tex Town Tigers in Enschede.
Weersomstandigheden bij aanvang: Halfbewolkt, 21,1° C; windrichting noord;
windsnelheid 11 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 61%.Talent Team Holland vs. Tex Town Tigers (game two)
In de tweede wedstrijd besliste Tex Town Tigers de wedstrijd opnieuw in de vierde inning. In de opener stond de ploeg met 1-0 achter na drie slagbeurten, dit keer werd een puntloze stand doorbroken.

Lindsey Meadows gooide opnieuw het hele duel voor Tex Town Tigers en won haar elfde wedstrijd van het seizoen. Hiermee kwam ze op gelijke hoogte met Ilona Andringa (FysioExpert Olympia Haarlem), die op zaterdag haar elfde duel won. Meadows is 11-9, Andringa is 11-1.

In dit duel gooide Meadows zesmaal drie slag en nam daarmee bezit van de eerste plaats in deze categorie. Ze heeft nu 127 strikeouts en passeerde Dagmar Bloeming (DSS), die op de tweede plaats staat met 122. Micaela Whitney (Terrasvogels) en Mikayla Endicott (Roef!) zijn de andere twee pitchers die seizoen met 100+ strikeouts. Whitney staat derde met 115, Endicott is vierde met 107. Zij zullen ook de enige vier blijven met 100 of meer strikeouts, want de op vijfde plaats staande Leonella Elizabeth (Oolders Omaco Sparks Haarlem) heeft er 66.

Whitney en Endicott volgen Meadows en Andringa ook in de winst-categorie. Whitney deelt de derde plaats met Rebecca Soumeru (Sparks Haarlem) met negen wins, terwijl Endicott de vijfde plaats deelt met Dani Bonnet (Terrasvogels), die beiden acht overwinningen hebben.

Overigens voeren Bloeming (1.40), Bonnet (1.51), Whitney (1.94) en Meadows (2.03) de competitie ook aan in ERA. Andringa staat op de zesde plaats met 2.49, die Quincey Catsburg (DSS) voor haar heeft, want zij is vijfde met een 2.44 ERA.

In de tweede wedstrijd van vandaag liet het Talent Team een aantal prima verdedigende acties zien, waaronder twee dubbelspelen in de eerste twee innings ter ondersteuning van Lisa Hop, die het hele duel gooide.

In de eerste helft van de eerste inning begon Olivia Hornstein met een honkslag, waarna een fout volgde op een 'force play-grounder' van Jasmine Peters. De twee schoven op na een opofferingsstootslag van Annemiek Jansen, waarna de honken vol kwamen te staan toen Laura Wissink vier wijd kreeg. De inning eindigde toen Lindsey Meadows in een 1-2-3 dubbelspel sloeg.

In de tweede inning kreeg Anna-Bè Bartels vier wijd met één uit, maar hierna was het Aafje van Baal, die in een dubbelspel sloeg.

Het Talent Team kwam in scoringspositie in de tweede slagbeurt. Charlotte Drijvers begon met een tweehonkslag, maar kon niet opschuiven toen volgende slagvrouw Isa Smit het honk bereikte met een stootslag-honkslag. Even later volgde een poging voor een 'double-steal', maar werd Drijvers op het derde honk uitgeschakeld. Smit strandde later op het tweede honk.

Het Talent Team bereikte het derde honk in de derde inning. Met één uit kwam Yindi Beekveldt via een infield-hit op het honk, schoof op na een opofferingsstootslag van Onaisha Franka en een wilde worp, maar bleef ook achter.

Tex Town Tigers opende daarna de score in de 1e4. Laura Wissink begon met vier wijd en schoof op na een doorgeschoten bal, waarna ze scoorde op een hiernavolgende tweehonkslag van Lindsey Meadows. TTT kreeg loopsters 'op de hoeken' toen Nadine Marinus even later een honkslag sloeg. Terwijl Marinus werd uitgeschakeld bij een steelpoging scoorde Meadows het tweede punt voor de Enschedese ploeg.

Het Talent Team kwam in het restant van de wedstrijd nog tweemaal in scoringspositie. In de vierde inning kreeg Charlotte Drijvers vier wijd met één uit, schoof op na een grounder en bereikte het derde honk na een wilde worp, maar vervolgen sloot Lindsey Meadows af met een strikeout. In de zesde sloeg Rhowan Stuart een honkslag, waarna Drijvers opnieuw vier wijd kreeg, maar ook dit keer sloot Meadows af met een strikeout.

Tex Town Tigers voegde het derde punt toe in de zevende inning. De ploeg kreeg de honken vol met nul uit, maar scoorde slechts eenmaal, omdat het Talent Team een paar prima plays maakte. Aafje van Baal begon met vier wijd, waarna haar pinch-runner Kimberley Zehnder opschoof na een wilde worp en volgende slagvrouw Myrthe Smid vier wijd kreeg. Iedereen was vervolgens safe op een velderskeus-grounder van Olivia Hornstein, zodat de honken vol kwamen te staan. Een andere 'force play-grounder' volgde, dit keer geslagen door Jasmine Peters, wat leidde tot de uitschakeling van Zehnder op de plaat. Even later scoorde Smid op een grounder van Annemiek Jansen, waarna een nieuwe grounder een einde aan de slagbeurt maakte.

In de 2e7 kreeg Lindsey Meadows drie nullen op rij ter afsluiting van haar 'league-leading' 15e complete wedstrijd.Talent Team Holland - Tex Town Tigers 0-3 (game 2)
RHE
Tex Town Tigers0002001-360
Talent Team Holland0000000-051
pitcher Tex Town Tigersinn.SOBBHRER
Lindsey Meadows, W (11-9)7625--

pitcher Talent Teaminn.SOBBHRER
Lisa Hop, L (0-8)716633
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Martin Lemstra, 1B-Patrick Reus.
Official Scorer-Alex van den Berg.
Play-by-Play Scorer-Stefan Slinger.
Public Address Announcer-Jesse Maduro (Tex Town Tigers).
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-17:10 uur.
Speeltijd-1:43 uur.
Locatie-Sportpark 'De Kroedkotten', Enschede (veld Tex Town Tigers).
Game Notes:
Wedstrijd gespeeld op het veld van Tex Town Tigers in Enschede.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 20,1° C; windrichting noord;
windsnelheid 10 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 59%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2017 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.