Grand Slam * Stats & News
Updated: 15 mei 2017
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2017
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Johan Korpel)

Terrasvogels wint ruim van Talent Team
English

SANTPOORT-ZUID - Terrasvogels boekte zondag (14 mei) twee ruime overwinningen tegen het Talent Team Holland en klom naar de tweede plaats in de Golden League.

Terrasvogels won met 16-3 en 9-1 en sloot beiden wedstrijden af via de mercy-rule.

In de opener kwam Terrasvogels tot een rally van tien punten in de eerste inning met als hoogtepunt een grand slam homerun van Jessica Waasdorp, die vijf punten binnensloeg. Later in de wedstrijd sloeg Rhowan Stuart een 2-run homerun. Voor zowel Waasdorp als Stuart waren dit de eerste homeruns in hun loopbaan op het hoogste niveau. Alle negen startende speelsters scoorden minstens eenmaal, terwijl acht slagvrouwen minimaal één honkslag lieten noteren.

In de tweede wedstrijd kwam Terrasvogels tot 12 honkslagen, waaronder drie van Ella Krommendijk, die ook driemaal scoorde en drie punten binnensloeg. Twee van haar hits waren driehonkslagen.

Tot nu toe eindigde alle acht wedstrijden van het Talent Team via de mercy-rule. Vorig weekeinde had het Talent Team geen wedstrijden op het programma staan.

(13 mei)

Compleet Speelschema
Talent Team Holland vs. Terrasvogels (game one)
Terrasvogels kwam tot een rally van tien punten met twee uit (!) in de eerste helft van de eerste inning om een dominerende voorsprong te nemen en het duel te beslissen. In de inning werden slechts vijf honkslagen genoteerd, maar daaronder was wel een grand slam homerun. Met één uit kwamen de honken vol te staan toen Talent-starter Daniëlle ten Donkelaar een infield-single tegen kreeg van Ella Krommendijk, Lizzie Clarijs met een worp raakte en vier wijd gooide op Suka Van Gurp. Hierna zorgde een strikeout voor de tweede nul. Maar daarna begon de rally. Een wilde worp resulteerde in het eerste punt en Dervisa Mutic volgde met een 2-run triple. De honken kwamen daarna vol te staan, want volgende slagvrouwen Sanne Korpel en Kelly Koeman kregen beiden vier wijd. Dat bracht Jessica Waasdorp in het slagperk en zij dreunde de tweede worp die ze zag over de omheining in links-midveld voor een grand slam homerun! Dat verhoogde de stand naar 7-0. In haar tweede slagbeurt in de inning bereikte Katharina Szalay het honk via een stootslag-honkslag en kreeg Ella Krommendijk vier wijd. Lizzie Clarijs volgde met een puntscorende tweehonkslag en nog eens twee punten werden toegevoegd toen Suka Van Gurp na een foute aangooi het honk bereikte. Met Terrasvogels op een 10-0 voorsprong kwam de lange slagbeurt eindelijk ten einde na een vangbal op fout gebied.

Het scoren van Terrasvogels stopte daarmee niet, want de ploeg scoorde nog eens twee punten in elk van de volgende drie innings.

Met een 10-0 achterstand kwam het Talent Team dicht bij een punt in hun eerste slagbeurt op starter Dani Bonnet. Onaisha Franka begon met een infield-hit en stal het tweede honk. Nadat Bonnet tweemaal drie slag had gegooid stal ze het derde honk, maar bleef daar achter.

In de tweede slagbeurt van Terrasvogels bereikte lead-off hitter Dervisa Mutic het honk na een fout en kreeg Sanne Korpel vier wijd. Met één uit leverde Jessica Waasdorp een puntscorende honkslag af en dat leidde ook tot een werpsterswissel. Kim Horsten nam het over, maar kreeg de honken vol toen Katharina Szalay een honkslag sloeg. Het volgende punt werd even later gescoord op een honkslag van Ella Krommendijk. De inning eindigde met een fraai dubbelspel nadat korte stop Feline Poot een line drive had gevangen van Lizzie Clarijs.

...Rhowan Stuart en Jessica Waasdorp sloegen beiden de...
...eerste homerun van hun loopbaan...
(© Foto: Johan Korpel)
Het Talent team scoorde daarna hun eerste punt in de tweede inning. Met twee uit werd Nina Oomes geraakt door een worp en daarna werd Yindi Beekveldt's honkslag gevolgd door twee fouten, resulterend in een punt.

In de derde inning droegen drie fouten bij aan nog eens twee punten voor Terrasvogels. Suka Van Gurp opende en kwam na een fout op het honk, waarna ze later scoorde toen een nieuwe fout volgde op een honkslag van Rhowan Stuart. Met één uit schoof Stuart op na een wilde worp en scoorde op een 2-out double van Kelly Koeman.

In de 2e3 scoorde het Talent Team hun twee punt op twee prima klappen. Met twee uit sloeg Feline Poot een tweehonkslag en scoorde op een hiernavolgende driehonkslag van Uchenna Jong Loy, die zelf op het derde honk strandde.

In de vierde scoorde Terrasvogels de laatste twee punten. Met één uit sloeg Lizzie Clarijs een honkslag en scoorde toen Rhowan Stuart homerde met twee uit.

Het Talent Team scoorde nog een punt in de 2e4. Nina Oomes begon met een honkslag en stal het tweede honk. Ze schoof op na een grounder en scoorde daarna op een honkslag van Onaisha Franka.

Het positieve voor het Talent Team was dat de drie punten de meeste waren die ze tot nu toe scoorden dit seizoen in één wedstrijd.


...De Terrasvogels-speelsters met speciale roze 'zonne-strepen' vanwege Moederdag...

...Jessica Waasdorp wordt begroet na haar grand slam-homerun in de 1e inning; het was haar 1e Hoofdklase-homerun...

...Links: Rhowan Stuart wordt begroet na haar eerste Hoofdklasse-homerun...
...Rechts: Sanne Korpel als loopster op het 2e honk voor Terrasvogels...

...Links: Onaisha Franka slaat een infield-hit in de 4e inning; Kelly Koeman wacht op de ball...
...Rechts: Femke Duffhues en Ella Krommendijk vieren de winst; In Game 2 slaat Krommendijk twee triples...
(© Alle Foto's: Johan Korpel)Talent Team Holland - Terrasvogels 3-16 (4 inn.) (game 1)
RHE
Terrasvogels(10)222 -16132
Talent Team Holland0111 -365
pitchers Terrasvogelsinn.SOBBHRER
Dani Bonnet22-21-

Femke Duffhues, W (1-1)2-1422

pitchers Talent Teaminn.SOBBHRER
Danielle ten Donkelaar, L (0-2)1.1156129

Kim Horsten2.2--742

Homeruns: Terrasvogels: Jessica Waasdorp (1)(1e,grand slam,op Ten Donkelaar), Rhowan Stuart (1)(4e,2-run,op Horsten).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Arjan de Wever, 1B-Robin Stoevelaar.
Official Scorer-Dieks Bannink.
Play-by-Play Scorer-Maaike Houtkamp.
Public Address Announcer-Wouter Hoos.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-1:27 uur.
Locatie-Sportpark 'De Elta', Santpoort-Zuid (veld Terrasvogels).

Game Notes:
Wedstrijd gespeeld op het veld van Terrasvogels in Santpoort-Zuid.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 16° C; windrichting west;
windsnelheid 29 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 72%.
Talent Team Holland vs. Terrasvogels (game two)
In de tweede wedstrijd opende Terrasvogels de score opnieuw in de eerste inning, maar dit keer scoorde de ploeg slechts twee punten. Met één uit sloeg Ella Krommendijk een honkslag en scoorde op een 2-out triple van Suka Van Gurp, die later zelf scoorde na een wilde worp.

Het Talent Team kreeg twee honkloopsters in hun eerste slagbeurt op Micaela Whitney. Met één uit raakte ze Kim Horsten met een worp, waarna Feline Poot een honkslag sloeg, maar de Amerikaanse rechtshander sloot daarna af met twee strikeouts.

In de 1e2 kwam Terrasvogels tot een rally van zes punten op starter Isanthe Rouwenhorst. Dervisa Mutic opende met een honkslag en Kelly Koeman werd geraakt door een worp. Na een double-steal kwamen de honken vol te staan toen Jeske Meewisse vier wijd kreeg. Met één uit werd een punt gescoord op een honkslag van Katharina Szalay en hierna veegde Ella Krommendijk de honken schoon met een 3-run triple. Zelf scoorde ze het volgende punt op een hiernavolgende honkslag van Lizzie Clarijs. Met twee uit sloeg Jessica Waasdorp een honkslag. Volgende slagvrouw Dervisa Mutic bereikte het honk via een infield-hit en dat werd gevolgd door een foute aangooi, maar eindigde ook in een 'inning-ending rundown'. De honkslag en fout stelden Clarijs in staat te scoren, terwijl Waasdorp het derde honk bereikte. Nadat de bal richting derde honk werd gegooid probeerde Mutic het tweede honk te bereiken, maar werd vervolgens uitgeschakeld in een rundown.

In de 2e2 openden Ismay Poot en Britt Amersfoort met een infield-hit voor het Talent Team, maar bleven achter.

Voor Terrasvogels sloegen Jeske Meewisse en Gabi Obia een honkslag met één uit in de 2e3. Nadat Lisa Hop de pitching had overgenomen maakte de Talent-verdediging een 'inning-ending double play'.

Terrasvogels voegde daarna nog een punt toe in de vierde. Ella Krommendijk opende met een driehonkslag in de wedstrijd en scoorde op een 2-out single van Jessica Waasdorp.

Ella Krommendijk werd de vierde speelster dti seizoen die twee driehonkslagen sloeg in één wedstrijd. Vorig seizoen waren er drie speelsters die een 'two-triple game' hadden en in 2015 was er slechts één. Krommendijk werd de tweede speelster van Terrasvogels dit seizoen die tot deze prestatie kwam. De andere was Suka Van Gurp, die twee triples sloeg op 6 mei. De laatste keer dat Terrasvogels twee speelsters had met een 'two-triple game' was in 2014.

Met een 9-0 achterstand scoorde het Talent Team hun enige punt in de 2e5 op Femke Duffhues, die de pitching in deze inning overnam voor Terrasvogels. Aanvankelijk werden twee loopsters gedwongen uitgeschakeld, maar een foute aangooi stelde Onaisha Franka in staat te scoren met twee uit.Talent Team Holland - Terrasvogels 1-9 (5 inn.) (game 2)
RHE
Terrasvogels26010 -9121
Talent Team Holland00001 -161
pitchers Terrasvogelsinn.SOBBHRER
Micaela Whitney, W (2-0)49-4--

Femke Duffhues1--21-

pitchers Talent Teaminn.SOBBHRER
Isanthe Rouwenhorst, L (0-2)2.1111087

Lisa Hop2.222211
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Robin Stoevelaar, 1B-Arjan de Wever.
Official Scorer-Dieks Bannink.
Play-by-Play Scorer-Maaike Houtkamp.
Public Address Announcer-Wouter Hoos.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-16:00 uur.
Speeltijd-1:29 uur.
Locatie-Sportpark 'De Elta', Santpoort-Zuid (veld Terrasvogels).

Game Notes:
Wedstrijd gespeeld op het veld van Terrasvogels in Santpoort-Zuid.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 17° C; windrichting west-zuidwest;
windsnelheid 29 kmu; windkracht 5 Bft; luchtvochtigheid 76%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2017 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.