Grand Slam * Stats & News
Updated: 16 april 2017
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2017
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Franco Bagattini)

Olympia Haarlem opent nieuw seizoen met tweemaal winst
English

HAARLEM - FysioExpert Olympia Haarlem opende het nieuwe seizoen op zaterdag (15 april) met twee overwinningen tegen DSS. Olympia Haarlem kwam tot een 2-0 shutout tegen DSS in de opener, waarna met 8-3 werd gewonnen in de tweede wedstrijd van de double-header.

Vorig seizoen schakelde DSS Olympia Haarlem uit tijdens de Play-Offs Ronde. Hierdoor plaatste Olympia zich niet voor het Kampioens-weekeinde, terwijl DSS dat wel deed, maar toen in de volgende ronde ook werd uitgeschakeld.

In de afgelopen twee weken won Olympia Haarlem twee internationale toernooien. Twee weken geleden won de ploeg het J.C.J. Mastenbroek Toernooi in Enschede en vorige week was het de organisator en winnaar van het Jan de Wit Toernooi. In het eerste evenement won Olympia Haarlem in de Finale met 3-1 van landskampioen Oolders Omaco Sparks Haarlem. In de Finale van het tweede toernooi won de ploeg met 6-0 van Roef!, dat vandaag debuteerde in de Golden League, maar tweemaal te kort kwam tegen Terrasvogels.

(15 april)

Compleet Speelschema
FysioExpert Olympia Haarlem vs. DSS (game one)
De opener was een pitching-duel tussen Eva Voortman (Olympia Haarlem) en Dagmar Bloeming (DSS). Beiden gooiden het hele duel en beiden stonden zes honkslagen toe. Linkshander Voortman gooide negenmaal drie slag, rechtshander Bloeming kwam tot zes strikeouts. De twee internationals gaven geen vrije lopen weg.

En zo bleef het duel vijf innings langs puntloos, maar daarna scoorde Olympia Haarlem tweemaal in de zesde.

DSS bereikte in zes van de zeven innings de honken, maar wist niet tot scoren te komen. Olympua kreeg één honkloopster in de eerste drie innings, liet twee loopsters achter in de vierde en sloeg daarna toe in de zesde.

In de eerste helft van de eerste inning sloeg Morgan Sampson een tweehonkslag met één uit voor DSS, maar strandde op het tweede honk. Hiermee, om 14:03 uur, werd Morgan Sampson de eerste speelster die in het nieuwe Golden League-seizoen een honkslag sloeg. De volgende keer dat DSS een loopster in scoringspositie kreeg was in de vijfde inning. Lead-off hitter Lorraine Kieft kwam toen na een fout op het honk en schoof op na een opofferingsstootslag van rookie Feline Poot, die vandaag in de hoogste afdeling debuteerde. Kieft bereikte daarna nog het derde honk na een OSS van Melissa de Greef, maar bleef daarna achter.

Dagmar Bloeming, de Beste Pitcher van vorig seizoen, schakelde de eerste acht slagvrouwen op rij uit, waarvan vier met drie slag. Met twee uit in de derde kreeg ze een honkslag tegen van Maranca Ham, maar sloot af met haar derde strikeout in deze inning.

In de vierde zag Olympia Haarlem vier opeenvolgende slagvrouwen de honken bereiken. Brenda Beers begon met een honkslag, maaf werde gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Mariëlle Vleugels, die op haar beurt gedwongen werd uitgeschakeld op een klap van Jessie van Aalst. Die bereikte even later het derde honk na een honkslag van Dinet Oosting, die daarna het tweede honk stal. De inning eindigde toen Bloeming Voortman met drie slag uitschakelde.

Olympia Haarlem besliste het duel met twee uit in de zesde. Met één uit sloegen Brenda Beers en Mariëlle Vleugels een honkslag. Beers werd vervolgens gedwongen op het derde honk uitgeschakeld op een grounder van Jessie van Aalst, maar daarna volgde Dinet Oosting met een 2-run triple die de thuisploeg op voorsprong zette.

In de 1e7 kreeg Eva Voortman een lead-off double tegen van Denice van Dijk, maar zij kon niet opschuiven op een infield-hit van pinch-hitter Stephanie Ruiter. Met twee loopsters op de honken volgde Voortman met een strikeout, waarna Van Dijk werd uitgeschakeld bij een steelpoging. Een nieuwe strikeout sloot vervolgens de wedstrijd af.FysioExpert Olympia Haarlem - DSS 2-0 (game 1)
RHE
DSS0000000-060
FysioExpert Olympia Haarlem000002X-261
pitcher DSSinn.SOBBHRER
Dagmar Bloeming, L (0-1)66-622

pitcher Olympia Haarleminn.SOBBHRER
Eva Voortman, W (1-0)79-6--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Rob Veldkamp, 1B-Bianca Dweelaard.
Official Scorer-Jeanette van Drunen.
Play-by-Play Scorer-Robert Meijboom (Olympia Haarlem).
Public Address Announcer-Eric de Vries.
Scoreboard Operator-Frans Homringhausen.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-1:31 uur.
Locatie-Nol Houtkamp Sportpark, Haarlem.

Game Notes:
Opening Day Seizoen 2017.
Feline Poot (DSS) en Tomoko Goda (Olympia Haarlem) debuteerden in de hoogste afdeling.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 10,3° C; windrichting west-noordwest;
windsnelheid 35 kmu; windkracht 5 Bft; luchtvochtigheid 67%.
FysioExpert Olympia Haarlem vs. DSS (game two)
In de tweede wedstrijd besliste Olympia Haarlem de wedstrijd sneller. De ploeg kwam tot een rally van vier punten in de eerste inning en voegde er drie aan toe in de tweede slagbeurt, waarna nog slechts één punt werd gescoord in het restant van de wedstrijd.

In de eerste helft van de eerste inning was het opnieuw Morgan Sampson, die tekende voor de eerste honkslag in de wedstrijd. Dit keer sloeg ze een honkslag met één uit, maar ze bleef wederom achter.

In de tweede helft van de eerste inning sloeg Olympia Haarlem toe met zes honkslagen op starter Svenja de Lincel. De eerste vijf slagvrouwen lieten allen een honkslag noteren. Shareday Christina en Jessie van Aalst begonnen met honkslagen, waarna Dinet Oosting volgde met een puntscorende honkslag. De honken kwamen vol te staan na een stootslag-honkslag van Brenda Beers en twee punten werden toegevoegd toen Mariëlle Vleugels een tweehonkslag sloeg. Met loopsters op het tweede en derde honk schakelde De Lincel de Australische Ellen Roberts uit met drie slag in haar eerste slagbeurt. Roberts debuteerde en was de winnende werpster voor Olympia. Hierna leverde een stootslag-honkslag van Eva Voortman het vierde punt op.

Drie punten werden toegevoegd in de tweede inning. Shareday Christina begon opnieuw met een honkslag en scoorde op een hiernavolgende driehonkslag van Jessie van Aalst. De laatste vertrok om te scoren op een grounder van Dinet Oosting en deed dat ook toen er een foute aaangooi volgde. Met twee uit werd de voorsprong opgevoerd naar 7-0 op een honkslag van Eva Voortman.

...Ellen Roberts als pitcher voor Australië...
...tijdens het Wereldkampioenschap 2014...
...in Haarlem...
(© Foto: Franco Bagattini)
Olympia-pitcher Ellen Roberts kreeg drie nullen op rij in de tweede inning, maar moest daarna twee punten toestaan in de derde slagbeurt. De rechtshander gooide op bekend terrein. In 2014 was ze één van de pitchers in de Nationale Ploeg van Australië dat toen het brons won tijdens het Wereldkampioenschap, wat toen werd georganiseerd op het complex van Olympia Haarlem. Later dit jaar zal Roberts afreizen naar de USA om te gaan spelen in de professionele National Pro Fastpitch.

In de derde inning, met een 7-0 voorsprong, maakte Olympia's Hoofd Coach Stanley Doney een aantal verdedigende wijzigingen. In deze beurt kreeg Ellen Roberts ook een paar problemen. Feline Poot opende met een infield-hit, haar eerste honkslag in de hoogste afdeling. Met één uit sloeg ook Noa Brand een honkslag, net als Morgan Sampson, die daarmee Poot binnensloeg. Even later gooide Roberts twee wilde worpen en dat resulteerde in het volgende punt, maar de inning eindigde toen een dubbelspel volgde.

Olympia Haarlem pakte een punt terug in de vierde inning toen Brenda Beers opende met een homerun. Dat zorgde voor een werpsterswissel, want Quincey Catsburg nam het over van Svenja de Lincel.

DSS scoorde nog een punt in de vijfde, nadat nog eens drie verdedigende wissels waren gemaakt in de Olympia-ploeg. Lead-off hitter Feline Poot kwam na een fout op het honk, maar werd gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Noa Brand. Die scoorde met twee uit op een tweehonkslag van Morgan Sampson, die 3-uit-4 sloeg in dit duel en vijf honkslagen liet noteren in de double-header. Met een .714 gemiddelde (5-uit-7) is ze na de eerste reeks van het nieuwe seizoen de beste slagvrouw in de Golden League.

In de 2e5, met twee uit, kreeg Olympia Haarlem een kans om nog wat te scoren, want het kreeg de honken vol toen Rachel van Veen, Tomoko Goda (haar eerste Hoofdklasse-honkslag) en Stephanie Pearce allen een honkslag sloegen. De drie loopsters bleven achter toen Quincey Catsburg met een strikeout.

In het restant van de wedstrijd werd vervolgens niet meer gescoord.FysioExpert Olympia Haarlem - DSS 8-3 (game 2)
RHE
DSS0020100-371
FysioExpert Olympia Haarlem430100X-8131
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Svenja de Lincel, L (0-1)3 (*)421088

Quincey Catsburg33-3--
(*) - De Lincel pitched to one batter in the fourth inning

pitcher Olympia Haarleminn.SOBBHRER
Ellen Roberts, W (1-0)7101732

Homerun: Olympia Haarlem: Brenda Beers (1)(4e,solo,op De Lincel).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Bianca Dweelaard, 1B-Rob Veldkamp.
Official Scorer-Jeanette van Drunen.
Play-by-Play Scorer-Huub Rustman (Olympia Haarlem).
Public Address Announcer-Eric de Vries.
Scoreboard Operator-Ben Dernison.
Aanvangstijd-16:00 uur.
Speeltijd-1:55 uur.
Locatie-Nol Houtkamp Sportpark, Haarlem.

Game Notes:
Opening Day Seizoen 2017.
Ellen Roberts (Olympia Haarlem) debuteert in de hoogste afdeling.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 11,3° C; windrichting west-noordwest;
windsnelheid 35 kmu; windkracht 5 Bft; luchtvochtigheid 68%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2017 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.