Grand Slam * Stats & News
Updated: 16 april 2017
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2017
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Fred Versluis)

Tex Town Tigers opent sterk tegen Sparks Haarlem
English

HAARLEM - Opening Day begon met een verrassing voor regerend kampioen Oolders Omaco Sparks Haarlem en wellicht ook voor tegenstander Tex Town Tigers op zaterdag (15 april).

In de opener stond Tex Town Tigers na drie innings met 1-0 achter, kwam langszij en voegde nog eens zes punten toe om tot een overtuigende 7-1 overwinning te komen. Sparks Haarlem werd op slechts twee honkslagen gehouden door Lindsey Meadows, die ook twee homeruns sloeg.

In de volgende wedstrijd stond Tex Town Tigers wederom en kwam ook nu weer op gelijke hoogte wat resulteerde in een verlenging. De Enschedese ploeg nam een 2-1 voorsprong in de achtste inning, maar Sparks Haarlem antwoordde met twee runs om met 3-2 te winnen.

Voor aanvang van de eerste wedstrijd werden de speelsters geïntroduceerd. Hierna was er een moment stilte ter nagedachtenis aan Olga Lablans, die in januari onverwachts overleed. Olga Lablans was niet alleen vele jaren Official Scorer, maar is ook zeer actief geweest als vrijwilligster binnen Sparks Haarlem en SC Haarlem, de waarmee Sparks in 2001 fuseerde. Olga Lablans was zeer geliefd en bekend, ook bij verschillende speelsters van beide teams, die voor Jong Oranje uitkwamen toen Olga daarvan Team Manager was.

(15 april)

Compleet Speelschema
Oolders Omaco Sparks Haarlem vs. Tex Town Tigers (game one)
'Veteraan'-rechtshander Lindsey Meadows had een ouderwets sterk optreden voor Tex Town Tigers. Ze domineerde in de cirkel, gooide een 2-hitter, droeg aanvallend bij met drie honkslagen, waaronder twee homeruns en sloeg vier punten binnen.

Echter, Meadows en Tex Town Tigers keken na drie innings tegen een 1-0 achterstand aan.

In de tweede helft van de eerste inning opende Kehli Washington voor Sparks Haarlem en bereikte het tweede honk na een foute aangooi. Ze schoof op naar het derde honk op een grounder van Maaike Blaauwgeers en scoorde op een opofferingsslag van Jenny Kinburn. Maar dit zou ook het enige punt zijn dat Sparks Haarlem in deze wedstrijd scoorde.

De landskampioen liet loopsters achter op het tweede en derde honk in de tweede inning. Lead-off hitter Virginie Anneveld kwam na een fout op het honk en Anne Blaauwgeers sloeg een tweehonkslag met één uit, maar de volgende twee slagvrouwen werden uitgeschakeld. Anneveld speelde in slechts vier innings in deze wedstrijd, want ze is herstellende van een blessure, die haar de afgelopen twee weken tijdens de laatste voorbereidingen op het seizoen aan de kant hield. Daarnaast moet Sparks Haarlem het ook doen zonder de linkshandige slagvrouw Maxime van Dalen, die herstellende is van een spierblessure in haar been. Gehoopt was dat de ervaren infieldster Chantal Versluis vandaag voor de ploeg kon spelen voordat ze voor haar tweede seizoen naar Italië vertrekt. Echter, ook zij is licht geblesseerd en was dus niet inzetbaar.

Sparks Haarlem-starter Ginger de Weert kreeg geen honkslagen tegen en stond slechts één slagvrouw (vier wijd) tot de honken toe in de eerste drie innings, maar zag Tex Town Tigers langszij komen in de vierde. Met één uit kreeg Annemiek Jansen vier wijd en sloeg Nadine Marinus een honkslag, wat zorgde voor loopsters op het tweede en derde honk. Lindsey Meadows volgde met een puntscorende honkslag, maar twee loopsters bleven achter toen De Weert afsloot met twee strikeouts.

In de vijfde inning nam TTT een 2-1 voorsprong. Myrthe Smid opende met een tweehonkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van Kimberley Zehnder. Hierna sloeg Olivia Hornstein een infield-hit (haar eerste Golden League honkslag), die werd gevolgd door een foute aangooi, zodat Smid het leidende punt kon scoren.

TTT sloeg daarna toe met vier punten in de zesde inning. Nadine Marinus begon met vier wijd en daarna maakte Lindsey Meadows goed contact, want ze sloeg een 2-run homerun in het midveld. Dat verhoogde de stand naar 4-1 en leidde tot een werpsterswissel, want Rebecca Soumeru verving Ginger de Weert. De Australische Jasmine Peters volgde met haar eerste Golden League-honkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van Aafje van Baal. Myrthe Smid sloeg even later een infield-hit, maar dat hield Peters op het tweede honk. Even later werden twee punten toegevoegd op een pinch-hit single van Daniëlle ten Donkelaar en een opofferingsstootslag van Olivia Hornstein.

Tex Town Tigers maakte er een 7-1stand van toen Lindsey Meadows haar tweede homerun in de wedstrijd sloeg met twee uit in de zevende inning.

Vanaf de derde inning bereikte Sparks Haarlem nog maar twee keer de honken en kreeg nog slechts één loopster in scoringspositie. Na een lead-off single van Onaisha Franka in de vifjde inning schakelde de dominerende Meadows de volgende negen slagvrouwen op rij uit om de wedstrijd af te sluiten. En daarmee onderstreepte TTT dat het de beste ploeg was in de seizoensopener.


...Voor de wedstrijd was er een moment stilte ter nagedachtenis aan Olga Lablans...
...Links staan Tex Town Tigers Assistent Coach Rick Tuk en Hoofd Coach Jaap Braakman, Umpires Bob Gieskens...
...en Britt Nielandt en Sparks Haarlem Hoofd Coach Peter van Dalen...

...Ginger de Weert (links) en Rebecca Soumeru gooiden voor Sparks Haarlem...
(© Foto's: Fred Versluis)Oolders Omaco Sparks Haarlem - Tex Town Tigers 1-7 (game 1)
RHE
Tex Town Tigers0001141-792
Oolders Omaco Sparks Haarlem1000000-121
pitcher Tex Town Tigersinn.SOBBHRER
Lindsey Meadows, W (1-0)76221-

pitchers Sparks Haarleminn.SOBBHRER
Ginger de Weert, L (0-1)5 (*)53543

Rebecca Soumeru22-433

Homeruns: Tex Town Tigers: Lindsey Meadows 2 (2)(6e,2-run,op De Weert; 7e,solo,op Soumeru).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Bob Gieskens, 1B-Britt Nielandt.
Official Scorer-Leo van den Brun.
Play-by-Play Scorer-Stefan Slinger.
Public Address Announcer-Wouter Hoos.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-1:54 uur.
Locatie-Noordersportpark, Haarlem.

Game Notes:
Opening Day Seizoen 2017.
Olivia Hornstein, Jasmine Peters, Kimberly Zehnder (allen Tex Town Tigers) en Kingsley Avery (Sparks Haarlem) debuteerden in de hoogste afdeling.
Rick Tuk (Tex Town Tigers) maakte zijn debuut als Coach in de hoogste afdeling.
Weeromstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 10,3° C; windrichting west-noordwest;
windsnelheid 35 kmu; windkracht 5 Bft; luchtvochtigheid 67%.
Oolders Omaco Sparks Haarlem vs. Tex Town Tigers (game two)
De tweede wedstrijd van de double-header was een 'close game' en eindigde bijna opnieuw in winst voor Tex Town Tigers. Met een 2-1 achterstand in de achtste inning scoorde Sparks Haarlem tweemaal met één uit om met 3-2 te winnen en de wedstrijd na twee uur en 20 minuten af te sluiten.

TTT-starter Cheyenne Scheffer kreeg drie nullen op rij in de eerste inning, waarna ze een lead-off single tegen kreeg van Karin Tuk in de tweede inning. Echter, haar temporary runner strandde op het tweede honk.

In de derde inning opende de thuisploeg de score. De ploeg scoorde slechts eenmaal, maar het had meer kunnen zijn en drie loopsters bleven achter. Anne Blaauwgeers begon met een driehonkslag en Onaisha Franka kreeg vier wijd. Hierna nam Lindsey Meadows de pitching over bij TTT met loopsters op het eerste en derde honk. Franka vertrok richting tweede honk, terwijl Blaauwgeers probeerde te scoren, maar werd uitgeschakeld. In deze situatie schoof Franka op naar het derde honk en werd even later ook op de plaat uitgeschakeld bij een poging te scoren op een grounder voor de catcher van Kehli Washington. Terwijl Franka werd uitgeschakeld schoof Washington op naar het tweede honk, bereikte het derde honk na een honkslag van Maaike Blaauwgeers en scoorde het eerste punt na een honkslag van Jenny Kinburn. De honken kwamen vol te staan toen Karin Tuk vier wijd kreeg, maar een vangbal sloot de slagbeurt af, zodat er drie loopsters achterbleven. Lindsey Meadows zorgde voor drie nullen op rij in de vierde en vijfde inning.

TTT kwam langszij in de vierde ining, maar liet ook drie loopsters achter. Sparks-starter Leonella Elizabeth had geen problemen in de eerste drie innings. In de vierde moest de rechtshander drie honkslagen incasseren. Annemiek Jansen begon met een honkslag, waarna Lindsey Meadows een honkslag sloeg met één uit. Met twee uit bracht Aafje van Baal het gelijkmakende punt binnen met een honkslag. Vier wijd voor Myrthe Smid zorgde voor volle honken, maar Elizabeth sloot daarna af met haar zesde strikeout.

Beide teams kregen weer een scoringskans in de zesde beurt. Voor TTT sloegen Aafje van Baal en Myrthe Smid een honkslag met twee uit. Rebecca Soumeru nam hierna de pitching over en sloot de slagbeurt af.

Voor Sparks Haarlem begon Jenny Kinburn met een honkslag, maar strandde later op het derde honk.

Doordat de zevende inning ook puntloos voorbij ging volgde een verlenging.

Tex Town Tigers nam toen een 2-1 voorsprong in de 1e8. Tie-break loopster Nadine Marinus schoof op na een opofferingsstootslag van Lindsey Meadows en scoorde op een honkslag van Jasmine Peters.

In de 2e8 antwoordde Sparks Haarlem met twee punten. Tie-break loopster Kehli Washington bereikte het derde honk na een opofferingsstootslag van Maaike Blaauwgeers, waarna ze de gelijkmaker scoorde op een tweehonkslag van Jenny Kinburn, die in dit duel 3-uit-4 sloeg. Vervolgens sloeg Karin Tuk een honkslag door het midden. Kinburn rende richting plaat, sprong op om de tik van catcher Aafje van Baal te ontwijken en scoorde het winnende punt.

Hiermee was Jenny Kinburn verantwoordelijk voor alle drie de punten, want ze scoorde eenmaal en sloeg er twee binnen.


...Links: Catcher Aafje van Baal tikt Anne Blaauwgeers uit in de derde inning...
...Rechts: Leonella Elizabeth startte dit duel voor Sparks Haarlem...

...Links: Midveldster Kehli Washington maakt een prima vangbal in de zesde inning...
...Rechts: Sparks Haarlem Hoofd Coach Peter van Dalen in discussie met HP Umpire Britt Nielandt over de slagzone...

...Links: Sparks Haarlem 2e honkvrouw Onaisha Franka schakelt een slagvrouw uit...
...Rechts: Jenny Kinburn ontwijkt de tik van Aafje van Baal en scoort het winnende punt in de 8e inning...

...Jenny Kinburn ontwijkt de tik van catcher Aafje van Baal en scoort het winnende punt...
...De actie wordt gevolgd door Tammie Lijbers, Home Plate Umpire Britt Nielandt,...
...Sparks Haarlem Hoofd Coach Peter van Dalen en pitcher Lindsey Meadows...
(© Foto's: Fred Versluis)Oolders Omaco Sparks Haarlem - Tex Town Tigers 3-2 (game 2)
RHE
Tex Town Tigers00010001-270
Oolders Omaco Sparks Haarlem00100002-381
(één uit toen het winnende punt werd gescoord in de achtste inning)
pitchers Tex Town Tigersinn.SOBBHRER
Cheyenne Scheffer2 (*)-1211

Lindsey Meadows, L (1-1)5.121621
(*) - Scheffer gooide op twee slagvrouwen in de derde inning

pitchers Sparks Haarleminn.SOBBHRER
Leonella Elizabeth5.284611

Rebecca Soumeru, W (1-0)2.11111-
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Britt Nielandt, 1B-Bob Gieskens.
Official Scorer-Leo van den Brun.
Play-by-Play Scorer-Stefan Slinger.
Public Address Announcer-Wouter Hoos.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-16:20 uur.
Speeltijd-2:20 uur.
Locatie-Noordersportpark, Haarlem.

Game Notes:
Opening Day Seizoen 2017.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 11,3° C; windrichting west-noordwest;
windsnelheid 35 kmu; windkracht 5 Bft; luchtvochtigheid 68%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2017 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.