Grand Slam * Stats & News
Updated: 17 juli 2017
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2017
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Rein Merkx & Marco Stoovelaar)

Roef! en Tex Town Tigers houden elkaar puntloos
English

MOERGESTEL - Roef! en Tex Town Tigers boekten op zaterdag (15 juli) een shutout tegen elkaar en deelden hun double-header bij de hervatting van het seizoen in de Golden League.

Het seizoen werd onderbroken na de wedstrijden gespeeld op 17 en 18 juni voor het Europees Kampioenschap in Bollate (Italië). Dat evenement werd op zaterdag 1 juli afgesloten en het Nederlands Softbal Team veroverde toen de titel na winst in de Finale tegen Italië met 7-1. Er stonden ook geen wedstrijden op het programma in de hoogste afdeling in het weekeinde van 8 en 9 juli.

In de opener van vandaag bleef de wedstrijd zes innings lang puntloos. Tex Town Tigers kwam daarna tot een rally van zes punten in de eerste helft van de zevende inning om met 6-0 te winnen.

In de tweede wedstrijd was het Roef! dat tot scoren kwam. Met een 4-0 voorsprong na vijf innings bereikte de ploeg het mercy-rule verschil van zeven punten in de tweede helft van de zesde inning. Roef! kwam tot 14 honkslagen, waaronder vier van Wies Ligtvoet. Winnende pitcher Mikayla Endicott stond slechts drie hits toe.

Voor Tex Town Tigers volgt nu opnieuw een onderbreking, want het heeft de komende twee weekends geen wedstrijden op het programma staan. De ploeg speelt de volgende wedstrijden op 5 augustus.

(15 juli)

Compleet Speelschema
Roef! vs. Tex Town Tigers (game one)
De opener van vandaag bleef zes innings lang puntloos in wat een pitching-duel was tussen Marjolein Merkx en Lindsey Meadows. Merkx stond slechts twee honkslagen toe als starter voor Roef!, terwijl Meadows het hele duel gooide voor Tex Town Tigers. Zij stond vijf honkslagen toe in de eerste zes innings.

Marjolein Merkx gooide zes solide innings en stond TTT slechts tweemaal toe in scoringspositie te komen. De rechtshander schakelde de eerste elf slagvrouwen op rij uit, waarna haar Perfect Game en No-Hitter eindigde toen Annemiek Jansen via een stootslag-honkslag het honk bereikte met twee uit in de vierde. Ze wist het tweede honk te bereiken toen daar een foute aangooi op volgde, maar strandde daarna.

In de vijfde opende Lindsey Meadows voor TTT met een honkslag en kwam in scoringspositie na een opofferingsstootslag van Nadine Marinus, maar bleef ook achter op het tweede honk.

Roef! sloeg een honkslag in elk van de eerste vijf innings en liet eveneens twee loopsters achter in scoringspositie in de eerste zes slagbeurten. In de eerste inning opende Wies Ligtvoet met een honkslag en stal het tweede honk, maar bleef achter. In de tweede inning was het Isa Los die begon met een honkslag, maar zij strandde op het eerste honk.

...Daniëlle ten Donkelaar...
...2-run single...
(© F: Marco Stoovelaar)
Cindy van der Zanden en Naftely Pietersz sloegen beiden een honkslag met twee uit in respectievelijk de derde en vierde inning, maar kwamen ook niet verder dan het eerste honk. In de vijfde kreeg Roef! hun tweede loopster in scoringspositie. Met één uit kwam Gini Ketelaars na een infield-hit op het honk en schoof op na een grounder, maar strandde.

En zo had nog geen loopster het derde honk bereikt toen de zevende inning begon.

Dat veranderde in de 1e7 toen Tex Town Tigers tot een rally van zes punten kwam met twee uit! Slechts twee van de punten waren verdiend. Hoewel Marjolein Merkx het prima deed werd ze in de zevende inning afgelost door Mikayla Endicott, maar die kwam in de problemen. De Amerikaanse rechtshander werd begroet met een lead-off single van Laura Wissink. Die bereikte het tweede honk nadat een stootslag van Lindsey Meadows eindigde in een pop-fly en werd gevangen. Vervolgens werd Nadine Marinus geraakt door een worp, waarna een binnenhoog de tweede nul opleverde. Wissink stal even later het derde honk en toen de worp een doorgeschoten bal werd schoof Marinus ook op en had TTT loopsters op het tweede en derde honk. De honken kwamen vol te staan toen pinch-hitter Anna-Bè Bartels eveneens werd geraakt door een worp. De score werd daarna geopend toen pinch-hitter Daniëlle ten Donkelaar een 2-run single afleverde. Nog eens twee punten werden daarna gescoord toen Olivia Hornstein het honk bereikte na een fout, die de derde nul had kunnen opleveren. Volgende slagvrouw Lizzy Uytendaal sloeg een honkslag en Annemiek Jansen volgde met een puntscorende honkslag die er een 5-0 stand van maakte. Een doorgeschoten bal zorgde voor het zesde punt, waarna een strikeout de lange en productieve slagbeurt afsloot.

In de 2e7 gooide Lindsey Meadows vier wijd op Mikayla Endicott met twee uit, maar zij werd gedwongen uitgeschakeld om een einde aan de wedstrijd te maken.Roef! - Tex Town Tigers 0-6 (game 1)
RHE
Tex Town Tigers0000006-660
Roef!0000000-053
pitcher Tex Town Tigersinn.SOBBHRER
Lindsey Meadows, W (8-7)7125--

pitchers Roef!inn.SOBBHRER
Marjolein Merkx63-2--

Mikayla Endicott, L (3-8)11-462
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Bob Gieskens, 1B-Gerrit-Jan van der Hoeven.
Official Scorer-Feiko Drost.
Play-by-Play Scorer-Maaike Houtkamp.
Public Address Announcer-Rieke Dirks.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-1:47 uur.
Locatie-Sportpark 'Stokeind', Moergestel.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 20,2° C; windrichting west-zuidwest;
windsnelheid 11 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 55%.
Roef! vs. Tex Town Tigers (game two)
In de tweede wedstrijd startte Mikayla Endicott voor Roef! en deed het prima. Na zes punten te hebben moeten toestaan in de zevende inning van de voorgaande wedstrijd gooide ze nu het hele duel, stond slechts drie honkslagen toe en kreeg een shutout op haar naam.

Aanvallend kwam Roef! tot veertien honkslagen op drie pitchers, waaronder vier van Wies Ligtvoet. Ze werd daarmee pas de derde speelsters dit seizoen met vier honkslagen in één wedstrijd. De eerste die dat presteerde was Katharina Szalay (Terrasvogels) op 22 april. Jessica Waasdorp (ook Terrasvogels) werd de tweede speelsters met een '4-hit game' op 10 juni.

Roef! opende de score snel, want de ploeg kwam driemaal tot scoren in de tweede helft van de eerste inning op starter Anna-Bè Bartels. Wies Ligtvoet begon met een honkslag, maar werd gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Cindy van der Zanden, die op haar beurt het eerste punt ging scoren toen volgende slagvrouw Manoa Weijgertse een driehonkslag sloeg. Met twee uit werd het volgende punt gescoord na een honkslag van Isa Los, die later het derde punt in de inning scoorde toen er een outfield-fout volgde op een honkslag van Eva van Knegsel.

Met twee uit in de tweede inning sloeg Wies Ligvoet weer een honkslag. Ze probeerde vervolgens te scoren op een tweehonkslag van Cindy van der Zanden, maar werd op de plaat uitgeschakeld.

...Wies Ligtvoet...
...4 honkslagen...
...1 run, 2 RBI's...
(© Foto: Rein Merkx)
Roef! voegde weer een punt toe in de derde slagbeurt toen, met één uit, Kim Donkers en Isa Los back-to-back doubles sloegen.

De thuisploeg bereikte de honken opnieuw in de vierde, maar liet toen twee loopsters achter. Sophie Mollee begon met een honkslag en Wies Ligtvoet kwam op het honk via een stootslag-honkslag, maar zij bleven achter.

Roef!-pitcher Mikayla Endicott stond slechts één slagvrouw tot de honken toe in de eerste vier innings. Met twee uit in de tweede inning kreeg ze een honkslag tegen van Nadine Marinus, maar sloot daarna af met een strikeout.

Tex Town Tigers kwam voor het eerst in scoringspositie in de vijfde inning. Met één uit kreeg Nadine Marinus vier wijd en sloeg Aafje van Baal een honkslag, maar dit keer volgden twee strikeouts. Endicott gooide zevenmaal drie slag in dit duel.

Nadat TTT een loopster had achtergelaten op het eerste honk in de 1e6 bereikte Roef! even later het verschil van zeven punten.

In de 2e6 begon Sophie Mollee met een honkslag, waarna haar pinch-runner Gini Ketelaars opschoof na een wilde worp. Ze bereikte het derde honk na een honkslag van Britt Remmers, die even later het tweede honk stal. Beiden scoorden toen Wies Ligtvoet haar vierde honkslag in de wedstrijd afleverde. Dat werd gevolgd doot twee fouten, zodat Ligtvoet het derde honk kon bereiken. Na een werpsterswissel en met één uit scoorde Ligtvoet het laatste punt op een walk-off single van Manoa Weijgertse, die een einde aan de wedstrijd maakte, omdat het mercy-rule puntenverschil was bereikt.

Met de puntendeling van de double-header van vandaag blijven Tex Town Tigers en Roef! elkaars rivaal voor de vierde plaats op de ranglijst. De vier beste ploegen plaatsen zich voor de Play-Offs en spelen om het kampioenschap. De ploeg die op de laatste plaats eindigt speelt een best-of-one Promotie/Degradatie Play-Off tegen de nummer twee van de Silver League. Roef! staat vier punten voor op DSS, dat momenteel de zesde plaats inneemt.Roef! - Tex Town Tigers 7-0 (game 2)
RHE
Tex Town Tigers000000 -033
Roef!301003 -7140
(één uit toen een verschil van zeven punten werd bereikt in de zesde inning)
pitchers Tex Town Tigersinn.SOBBHRER
Anna-Bè Bartels, L (3-4)41-1043

Daniëlle ten Donkelaar1-1332

Cheyenne Scheffer0.1--1--

pitcher Roef!inn.SOBBHRER
Mikayla Endicott, W (4-8)6713--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Gerrit-Jan van der Hoeven, 1B-Bob Gieskens.
Official Scorer-Feiko Drost.
Play-by-Play Scorer-Maaike Houtkamp.
Public Address Announcer-Rieke Dirks.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-16:20 uur.
Speeltijd-1:32 uur.
Locatie-Sportpark 'Stokeind', Moergestel.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 20,6° C; windrichting west-zuidwest;
windsnelheid 13 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 58%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2017 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.