Grand Slam * Stats & News
Updated: 17 april 2017
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2017
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Olympia Haarlem boekt twee mercy-rule overwinningen
English

HAARLEM - FysioExpert Olympia Haarlem speelde op zondag (16 april) de volgende twee wedstrijden van het nieuwe seizoen in de hoogste afdeling en boekte twee mercy-rule overwinningen tegen het Talent Team Holland.

Op zaterdag opende Olympia Haarlem met twee overwinningen tegen DSS. Olympia Haarlem kwam in de opener tegen DSS tot een 2-0 shutoyr, waarna met 8-3 werd gewonnen in de tweede wedstrijd van de double-header.

Vandaag won Olympia Haarlem met 10-0 en 8-1 en sloot beide wedstrijden af via de punten-verschil mercy-rule.

Dit seizoen wordt het Talent Team Holland gevormd door het Onder-19 team voor wie het Golden League-seizoen deel uitmaakt van de voorbereidingen op het Wereldkampioenschap Junioren, dat in juli zal plaatsvinden in Clearwater, Florida (USA). De ploeg staat onder leiding van Saskia Kosterink, die in januari werd aangesteld als nieuwe Hoofd Coach.

(16 april)

Compleet Speelschema
FysioExpert Olympia Haarlem vs. Talent Team Holland (game one)
Aanvankelijk werd Olympia Haarlem in de eerste twee innings puntloos gehouden door Talent Team-starter DaniŽlle ten Donkelaar. De rechtshander, die ook uitkomt voor Tex Town Tigers, schakelde de eerste twee slagvrouwen die ze tegenover zich kreeg uit, waarna vier wijd volgde voor Dinet Oosting, maar die strandde op het eerste honk. In de twede inning kreeg Ten Donkelaar een lead-off single tegen van MariŽlle Vleugels en zag Shareday Christina het honk bereiken na een fout. Twee vangballen volgden en ze sloot af met een strikeout.

In de derde en vierde inning kwam Olympia Haarlem tot een rally van vijf punten.

Het Talent Team kwam alleen in de 1e4 in scoringspositie. Met ťťn moest pitcher Ellen Roberts honkslagen incasseren van Britt Amersfoort en Feline Poot, die daarna opschoven na een doorgeschoten bal. Ze bleven achter toen Roberts volgde met haar zevende strikeout en een vangbal de slagbeurt afsloot.

Cheska Ham begon de derde Olympia-beurt met een honkslag. Nadat Ten Donkelaar de volgende slagvrouw had uitgeschakeld met drie slag sloeg Dinet Oosting een tweehonkslag en werd Nicole van Eijl ingebracht als nieuwe werpster. Vorig seizoen maakte Van Eijl haar debuut op het hoogste niveau toen ze in ťťn wedstrijd uitkwam voor Twins. De rookie werd begroet met een 2-run double van Jessie van Aalst en dat zette de eerste rally in beweging. Van Aalst schoof op na een wilde worp, waarna ze scoorde toen MariŽlle Vleugels het honk bereikte via een fout. Honkslagen van Shareday Christina en Tomoko Goda zorgden daarna voor de volgende twee punten en dat maakte er een 5-0 stand van.

In de vierde begonnen Cheska Ham en pinch-hitter Amber Krijgsman met vier wijd. Een puntscorende honkslag van Dinet Oosting, 2-run triple van Jessie van Aalst en RBI-single van MariŽlle Vleugels volgden en verhoogden de stand naar 9-0. Met ťťn uit en Vleugels op het tweede honk werd Sanne Debognies de nieuwe TTH-pitcher. Zij kreeg een puntscorende 'walk-off single' tegen van Rachel van Veen die er een 10-0 stand van maakte en de wedstrijd afsloot.FysioExpert Olympia H'lem - Talent Team Holland 10-0 (4 inn.) (g1)
RHE
Talent Team Holland0000 -032
FysioExpert Olympia Haarlem0055 -10100
(ťťn uit toen een verschil van 10 punten werd bereikt in de vierde inning)
pitchers Talent Teaminn.SOBBHRER
DaniŽlle ten Donkelaar, L (0-1)2.121322

Nicole van Eijl1-2686

Sanne Debognies- (*)--1--
(*) - Debognies gooide op ťťn slagvrouw in de vierde inning

pitcher Olympia Haarleminn.SOBBHRER
Ellen Roberts, W (2-0)47-3--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Gerrit-Jan van der Hoeven, 1B-Martin Lemstra.
Official Scorer-Dieks Bannink.
Play-by-Play Scorer-Brigitta Zaal.
Public Address Announcer-Eric de Vries.
Scoreboard Operator-Peter Warmerdam.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-1:18 uur.
Locatie-Nol Houtkamp Sportpark, Haarlem.

Game Notes:
Opening Weekend Seizoen 2017.
Britt Amersfoort, Yindi Beekveldt, Sanne Debognies, Tanisha van Krevel, Rose Mwaro and Lisa de Vries (allen Talent Team Holland) debuteren in de hoogste afdeling.
Saskia Kosterink (Talent Team Holland) debuteert als Hoofd Coach in de hoogste afdeling.
Rose Mwaro (Talent Team Holland) slaat een honkslag in haar eerste slagbeurt.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 9,2° C; windrichting west-noordwest;
windsnelheid 27 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 70%.
FysioExpert Olympia Haarlem vs. Talent Team Holland (game two)
Net als de dag ervoor besliste Olympia Haarlem de tweede wedstrijd met een ruime rally in de eerste inning. Op zaterdag scoorde de ploeg viermaal in hun eerste slagbeurt tegen DSS, vandaag was het een rally van zes punten.

Masha Meloni opende met een driehonkslag, waarna Eva Voortman volgde met een stootslag-honkslag, wat resulteerde in het eerste punt. Maranca Ham volgde met een nieuwe honkslag en twee runs werden toegevoegd op een driehonkslag van Shareday Christina, die even later zelf scoorde na een wilde worp. Hierna sloeg Dinet Oosting een honkslag en Jessie van Aalst een tweehonkslag. Een grounder van Stephanie Pearce leverde het volgende punt op. Na een honkslag van Emma Wůjcik kreeg Amber Krijgsman vier wijd. Dat zorgde voor volle honken, maar werd ook gevolgd door een foute aangooi en dat stelde Van Aalst in de gelegenheid het zesde punt te scoren. Het leidde ook tot een werpsterswissel, want Kim Horsten nam het over van Isanthe Rouwenhorst. Beiden debuteerden op het hoogste niveau. Een gedwongen nul en vangbal maakten een einde aan de inning, maar Olympia Haarlem had een comfortabele voorsprong genomen.

Kim Horsten hield Olympia in de volgende twee innings puntloos. Ze kreeg een one-out double tegen van Shareday Christina in de tweede, maar die strandde op het derde honk, waarna drie opeenvolgende nullen volgden in de derde slagbeurt.

Het Talent Team scoorde hun eerste punt in het seizoen 2017 in de eerste helft van de tweede inning op MariŽlle Vleugels. De honken kwamen vol te staan toen Feline Poot, DaniŽlle ten Donkelaar en Ismay Poot (stootslag) allen een honkslag lieten noteren. Na een binnenhoog en een strikeout scoorde de voorste loopster na een wilde worp, maar de andere twee bleven achter.

In de 2e4 bereikte Olympia Haarlem het mercy-rule verschil van zeven punten op nieuwe werpster Sanne Debognies. Masha Meloni en Eva Voortman begonnen de slagbeurt met honkslagen. Hierna volgden Maranca Ham en pinch-hitter Rachel van Veen met puntscorende honkslagen die er een 8-1 stand van maakten.FysioExpert Olympia H'lem - Talent Team Holland 8-1 (4½ inn.) (g2)
RHE
Talent Team Holland01000 -141
FysioExpert Olympia Haarlem6002X -8120
pitchers Talent Teaminn.SOBBHRER
Isanthe Rouwenhorst, L (0-1)0.1-1765

Kim Horsten2.2--1--

Sanne Debognies1--422

pitcher Olympia Haarleminn.SOBBHRER
MariŽlle Vleugels, W (1-0)53-411
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Martin Lemstra, 1B-Gerrit-Jan van der Hoeven.
Official Scorer-Dieks Bannink.
Play-by-Play Scorer-Brigitta Zaal.
Public Address Announcer-Eric de Vries.
Scoreboard Operator-Frans Homringhausen.
Aanvangstijd-15:50 uur.
Speeltijd-1:05 uur.
Locatie-Nol Houtkamp Sportpark, Haarlem.

Game Notes:
Opening Weekend Seizoen 2017.
Emma de Brouwer, Kim Horsten and Isanthe Rouwenhorst (allen Talent Team Holland) debuteren in de hoogste afdeling.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 10,1° C; windrichting west-noordwest;
windsnelheid 27 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 67%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2017 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.