Grand Slam * Stats & News
Updated: 17 juli 2017
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2017
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Rein Merkx)

Roef! wint tweemaal ruim van Talent Team
English

MOERGESTEL - Roef! won op zondag (16 juli) met 11-3 en 12-2 van het Talent Team Holland en boekte daarmee twee ruime overwinningen.

De opener was een lange wedstrijd die bijna 2½ uur in beslag nam. Roef! stond slechts met 4-3 voor na drie inningsm, maar nam daarna meer afstand. De ploeg kwam tot 11 honkslagen, waaronder drie van Naftely Pietersz.

In de tweede wedstrijd bereikte Roef! en verschil van 10 punten na vier innings, maar het duurde ook één uur en 47 minuten om die ontmoeting te completeren. Zodoende verlieten de ploegen het veld kort voor zeven uur in de avond na om 14:00 uur met de opener te zijn begonnen! In dit duel sloeg Roef! 10 honkslagen, waaronder drie van Manoa Weijgertse, die vier punten binnensloeg.

Deze week zal het Talent Team naar Florida (USA) afreizen om als Nederlands Junioren Team deel te nemen aan het Wereldkampioenschap. De ploeg speelt hun volgende competitiewedstrijden weer op 6 augustus.

(16 juli)

Compleet Speelschema
Talent Team Holland vs. Roef! (game one)
In de opener kwam Roef! tot elf honkslagen, waaronder drie van Naftely Pietersz (één double), die tweemaal scoorde en twee punten binnensloeg.

Beide teams scoorden eenmaal in de eerste inning.

In de eerste helft van de eerste inning kreeg Manoa Weijgertse vier wijd met twee uit voor Roef!. Ze schoof op na een wilde worp, stal het derde honk en scoorde na een honkslag van Isa Los.

Het Talent Team kwam langszij in hun eerste slagbeurt. Yindi Beekveldt sloeg toen een honkslag met één uit, schoof op na een fout, stal het derde honk en scoorde de gelijkmaker op een grounder van Feline Poot.

Roef! hernam de leiding in de tweede inning toen Naftely Pietersz opende met een tweehonkslag en scoorde op een 2-out triple van Wies Ligtvoet. De ploeg nam wat meer afstand in de derde inning met het toevoegen van twee punten. Met twee uit sloegen Isa Los en Eva van Knegsel beiden een honkslag. Nadat de twee een double-steal hadden uitgevoerd scoorden ze na een honkslag van Naftely Pietersz om er een 4-1 stand van te maken.

...Naftely Pietersz...
...3 honkslagen, double...
...2 runs, 2 RBI's...
(© Foto: Rein Merkx)
Maar in de tweede helft van de derde inning verkleinde het Talent Team de achterstand naar 4-3. Lead-off hitter Ismay Poot werd geraakt door een worp, waarna Onaisha Franka het honk bereikt via een stootslag-honkslag. Nadat de twee waren opgeschoven op een opofferingsstootslag scoorde Ismay een punt op een opofferingsslag van haar zus Feline Poot. Even later werd het volgende punt gescoord toen Uchenna Jong Loy het honk bereikte na een fout.

Vanaf de vierde inning hield Roef! het Talent Team puntloos en voegde zelf nog eens zeven punten aan hun totaal toe.

In de vierde kwam Wies Ligtvoet op het honk na een fout en scoorde later na een nieuwe fout. In de volgende slagbeurt werd weer een punt gescoord toen Isa Los opende met vier wijd en later scoorde op een wilde worp.

In de zesde scoorde Roef! drie punten om de stand op te voeren naar 9-3. Met de honken vol en nul uit werd het eerste punt gescoord toen Manoa Weijgertse vier wijd. Kim Donkers volgde met een puntscorende honkslag, waarna het volgende punt werd toegevoegd op een 'force play-grounder' van Isa Los. De innings eindigde met een dubbelspel. Met loopsters op het tweede en derde honk zorgde derde honkvrouw Tammie Lijbers voor een gedwongen nul op het derde honk, waarna ze bal op tijd bij eerste honkvrouw Charlotte Drijvers kreeg om het dubbelspel te completeren.

Een 2-run double van Charlotte Haen verhoogde de stand naar 11-3 in de eerste helft van de zevende inning.

Mikayla Endicott gooide de tweede helft van de zevende inning voor Roef! en kreeg drie nullen op rij om een einde te maken aan de lange wedstrijd die bijna 2½ uur in beslag nam.Talent Team Holland - Roef! 3-11 (game 1)
RHE
Roef!1121132-11112
Talent Team Holland1020000-342
pitchers Roef!inn.SOBBHRER
Marjolein Merkx, W (5-6)4.1--331

Gini Ketelaars, H (1)1.2-11--

Mikayla Endicott1-----

pitchers Talent Teaminn.SOBBHRER
Lisa Hop, L (0-5)2.2-2644

Daniëlle ten Donkelaar2-1-21

Nicole van Eijl2.113555

Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Patrick Reus, 1B-Arjan de Wever.
Official Scorer-Brigitta Zaal.
Play-by-Play Scorer-Jeanette van Drunen.
Public Address Announcer-Rieke Dirks.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-2:25 uur.
Locatie-Sportpark 'Stokeind', Moergestel.

Game Notes:
Wedstrijd gespeeld op het veld van Roef! in Moergestel.
Weersomstandigheden bij aanvang: Halfbewolkt, 21,5° C; windrichting zuidwest;
windsnelheid 16 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 78%.
Talent Team Holland vs. Roef! (game two)
Roef! nam een vroege 3-0 voorsprong in de eerste inning, maar het Talent Team kwam aanvankelijk weer terug, net zoals in het eerste duel. Maar vanaf de tweede inning bleef Roef! scoren en sloot het duel af via de mercy-rule.

In de eerste helft van de eerste inning scoorde Roef! drie punten. Wies Ligtvoet opende met een honkslag, stal het tweede honk, schoof op na een opofferingsstootslag van Cindy van der Zanden en scoorde het eerste punt op een honkslag van Manoa Weijgertse. Puntscorende honkslagen van Isa Los en Naftely Pietersz verhoogden de stand later in de slagbeurt naar 3-0.

Het Talent Team pakte twee punten terug in de eigen eerste slagbeurt. De ploeg kreeg de honken snel vol toen Onaisha Franka begon met een honkslag, Yindi Beekveldt volgde met een stootslag-honkslag en Charlotte Drijvers vier wijd kreeg. Met twee uit werden twee punten gescoord na een honkslag van Rhowan Stuart, maar dat zouden de enige punten blijven voor het Talent Team in deze wedstrijd.

Roef! nam meer afstand via een 4-run rally in de tweede inning. Met één uit kwamen de honken vol te staan toen Wies Ligtvoet (gestolen honk, wilde worp) een honkslag sloeg en Cindy van der Zanden (gestolen honk) en Manoa Weijgertse beiden vier wijd kregen. Hierna volgde Kim Donkers met een 2-run single en voegde Isa Los een puntscorende honkslag toe. Met de honken nog altijd vol werd het volgende punt gescoord toen Sophie Mollee vier wijd kreeg om er een 7-2 stand van te maken.

in de derde verhoogden een honkslag van Manoa Weijgertse en een opofferingsslag van Isa Los de stand naar 9-2.

Het verschil van 10 punten werd bereikt in de vierde inning, waarin Roef! weer driemaal tot scoren kwam. Met twee uit werd een punt gescoord toen Cindy van der Zanden via een fout het honk bereikte en Manoa Weijgertse volgde daarna met een 2-run double om er een 12-2 stand van te maken.

In dit duel sloeg Roef! tien honkslagen, waaronder drie van Manoa Weijgertse, die vier punten binnensloeg. Wies Ligtvoet en Cindy van der Zanden scoorden beiden drie punten.Talent Team Holland - Roef! 2-12 (4 inn.) (game 2)
RHE
Roef!3423 -12101
Talent Team Holland2000 -233
pitchers Roef!inn.SOBBHRER
Mikayla Endicott, W (5-8)362322

Gini Ketelaars1-----

pitchers Talent Teaminn.SOBBHRER
Roos-Marijn Kramer, L (0-3)1.1-3777

Nicole van Eijl0.1-2---

Lisa Hop1.2-224-

Daniëlle ten Donkelaar0.2--11-
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Arjan de Wever, 1B-Patrick Reus.
Official Scorer-Brigitta Zaal.
Play-by-Play Scorer-Jeanette van Drunen.
Public Address Announcer-Rieke Dirks.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-17:01 uur.
Speeltijd-1:47 uur.
Locatie-Sportpark 'Stokeind', Moergestel.

Game Notes:
Wedstrijd gespeeld op het veld van Roef! in Moergestel.
Weersomstandigheden bij aanvang: Halfbewolkt, 21,8° C; windrichting west;
windsnelheid 16 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 76%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2017 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.