Grand Slam * Stats & News
Updated: 16 september 2017
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2017
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Openingsdag Play-Offs verregend
English

HAARLEM - Op zaterdag (16 september) stonden de eerste drie wedstrijden op het programma van de Play-Offs in de Golden League. Echter, de drie wedstrijden werden allemaal afgelast wegens de ongunstige weersomstandigheden.

De drie wedstrijden zouden allemaal worden gespeeld op het veld van Oolders Omaco Sparks Haarlem, dat het recht op organisatie verdiende door op de tweede plaats te eindigen in de reguliere competitie van de Golden League. Alle wedstrijden op Dag 2 van Play-Offs, die zondag op het programma staan, worden gespeeld op het veld van FysioExpert Olympia Haarlem, dat eerste werd in het reguliere seizoen.

Rond half negen in de ochtend werd de openingswedstrijden tussen de twee finalisten van vorig jaar Sparks Haarlem en Terrasvogels afgelast vanwege de stevige regen. Het had de heel voorgaande nacht ook geregend en dus werd de wedstrijd, die om 11:00 uur moest beginnen, geschrapt. De wedstrijd is opnieuw vastgesteld voor komende dinsdagavond op het veld van Sparks Haarlem.

Gehoopt werd de volgende twee wedstrijden zaterdagmiddag wel te kunnen spelen. Echter, rond 11 uur werd besloten om ook deze twee wedstrijden niet door te laten gaan. Het regende nog altijd, maar het was inmiddels ook onmogelijk geworden het veld nog speelklaar te krijgen.

In de middag moest Sparks Haarlem spelen tegen Roef!, dat zich op 2 september als vierde ploeg had geplaatst voor de Play-Offs. Dat duel is nu verschoven naar zondag, Dag 2 van de Play-Offs, waarop de wedstrijden worden gespeeld op het complex van Olympia Haarlem. De wedstrijd is aan het speelschema toegevoegd en wordt nu het vierde duel dat zondag wordt gespeeld en volgt op de drie eerder vastgestelde wedstrijden. Aanvankelijk was de inhaalwedstrijd voor woensdagavond gepland op het veld van Roef!, maar verzocht werd (en akkoord bevonden) het duel te verplaatsen naar zondag.

De eerste speeldag van de Play-Offs had moeten worden afgesloten met de wedstrijd tussen Olympia Haarlem en Roef! om 4 uur. Dit duel is nu opnieuw vastgesteld voor komende donderdagavond op het veld van Olympia Haarlem.

Wanneer de wedstrijden van zondag ook zouden verregenen zullen de opnieuw vastgestelde inhaalwedstrijden weer wijzigen. In dat geval worden er twee wedstrijden gespeeld op dinsdag, woensdag en donderdag.

Vorig jaar werd de Play-Off Ronde onder veel betere weersomstandigheden gespeeld. Op 24 en 25 september was het respectievelijk 23° en 24° Celsius. Een jaar geleden eindigde de Play-Offs in een gelijke stand tussen de top-3, waardoor er in de daaropvolgende week nog een reeks van drie beslissingswedstrijden gespeeld moest worden. Een week later werd de tweede speeldag van de Season's Finals onderbroken door regen en werden twee wedstrijden afgelast, die een week later alsnog werden gespeeld.

De twee beste ploegen van de Play-Offs plaatsen zich voor de best-of-three Holland Series, die voor komend weekeinde op het programma staat. Dat zal gebeuren tijdens het Season's Finals Weekend, waarbij alle beslissende wedstrijden worden gespeeld op het veld van Roef! in Moergestel.

Intussen verstoorde de regen ook het programma in de Promotie-Poule en Degradatie-Poule van de Silver League. Hoofddorp Pioniers verzekerde zichzelf inmiddels van de eerste plaats, maar de tweede plaats is nog altijd onbeslist. Theoretisch zijn er nog altijd vier ploegen in de race voor deze positie, namelijk De Glaskoning Twins, Birds, Amsterdam Pirates en Euro Stars. Alle vastgestelde wedstrijden verregenden vandaag en worden komende dinsdag en donderdag ingehaald. Ook voor zondag staan er inhaalwedstrijden op het programma van eerder afgelaste wedstrijden.

De ploeg die op de tweede plaats eindigt ontmoet DSS komende zaterdag op de Season's Finals in Moergestel. DSS eindigde op de zesde plaats in de Golden League en moet daardoor deelnemen aan de Promotie/Degradatie Play-Off. De winnaar van dat duel ontmoet Hoofddorp Pioniers op zondag in de Promotie/Degradatie Finale. Nadat DSS de laatste wedstrijden in de reguliere competitie speelde op 3 september moet de ploeg drie weken (!) wachten om komend weekeinde weer in actie te komen.

Komend weekeinde wordt ook de Promotie/Degradatie van de Silver League/Eerste Klasse in Moergestel beslist. In de Silver League delen Ban-Topa Future Stars en HCAW momenteel de vierde plaats in de Silver League Degradatie-Poule. De ploeg die vijfde wordt degradeert, de ploeg die vierde wordt ontmoet de nummer twee uit de Eerste Klasse op zaterdag. De Eerste Klasse-kampioen ontmoet dan zondag de winnaar van dit duel. Momenteel zal Gophers op de eerste of tweede plaats eindigen in de Eerste Klasse, maar de tweede plaats is nog niet beslist.

(16 september)

Compleet SpeelschemaOolders Omaco Sparks Haarlem - Terrasvogels afgelast
RHE
Terrasvogels -000
Oolders Omaco Sparks Haarlem -000
pitcher Terrasvogelsinn.SOBBHRER
..........------

pitcher Sparks Haarleminn.SOBBHRER
..........------
Stand Play-Offs
Eindstand Competitie
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Aangestelde Umpires: HP-Gerrit-Jan van der Hoeven, 1B-Martin Lemstra.
Aangestelde Official Scorer-Ben Goorts.
Aangestelde Play-by-Play Scorer-Marco Stoovelaar.
Public Address Announcer-Wouter Hoos.
Scoreboard Operator-.
Geplande Aanvangstijd-11:00 uur.
Speeltijd-0:00 uur.
Locatie-Noordersportpark, Haarlem.
Game Notes:
Game 1 van Dag 1 van de Play-Offs die gespeeld zou worden op het veld van Sparks Haarlem in Haarlem.
Wedstrijd afgelast wegens regen.
Wedstrijd opnieuw vastgesteld voor dinsdag 19 september in Haarlem (veld Sparks Haarlem), aanvang 20:30 uur.


Roef! - Oolders Omaco Sparks Haarlem afgelast
RHE
Oolders Omaco Sparks Haarlem -000
Roef! -000
pitcher Sparks Haarleminn.SOBBHRER
..........------

pitcher Roef!inn.SOBBHRER
..........------
Stand Play-Offs
Eindstand Competitie
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Aangestelde Umpires: HP-Bob Gieskens, 1B-Gerrit-Jan van der Hoeven.
Aangestelde Official Scorer-Brigitta Zaal.
Aangestelde Play-by-Play Scorer-Ben Goorts.
Public Address Announcer-Wouter Hoos (Sparks Haarlem).
Scoreboard Operator-.
Geplande Aanvangstijd-13:30 uur.
Speeltijd-0:00 uur.
Locatie-Noordersportpark, Haarlem (veld Sparks Haarlem).
Game Notes:
Game 2 van Dag 1 van de Play-Offs die gespeeld zou worden op het veld van Sparks Haarlem in Haarlem.
Wedstrijd afgelast wegens veldcondities en regen.
Wedstrijd opnieuw vastgesteld voor zondag 17 september in Haarlem (veld Olympia Haarlem), aanvang 18:30 uur.


FysioExpert Olympia Haarlem - Roef! afgelast
RHE
Roef! -000
FysioExpert Olympia Haarlem -000
pitcher Roef!inn.SOBBHRER
..........------

pitcher Olympia Haarleminn.SOBBHRER
..........------
Stand Play-Offs
Eindstand Competitie
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Aangestelde Umpires: HP-Martin Lemstra, 1B-Bob Gieskens.
Aangestelde Official Scorer-Marco Stoovelaar.
Aangestelde Play-by-Play Scorer-Brigitta Zaal.
Public Address Announcer-Wouter Hoos (Sparks Haarlem).
Scoreboard Operator-.
Geplande Aanvangstijd-16:00 uur.
Speeltijd-0:00 uur.
Locatie-Noordersportpark, Haarlem (veld Sparks Haarlem).
Game Notes:
Game 3 van Dag 1 van de Play-Offs die gespeeld zou worden op het veld van Sparks Haarlem in Haarlem.
Wedstrijd afgelast wegens veldcondities en regen.
Wedstrijd opnieuw vastgesteld voor donderdag 21 september in Haarlem (veld Olympia Haarlem), aanvang 20:00 uur.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2017 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.