Grand Slam * Stats & News
Updated: 18 juni 2017
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2017
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Fred Versluis)

Sparks Haarlem boekt twee shutouts tegen Talent Team
English

HAARLEM - Oolders Omaco Sparks Haarlem liet op zondag (18 juni) twee shutouts in de boeken opnemen tegen het Talent Team Holland door met 12-0 en 3-0 te winnen.

Aanvankelijk had Sparks Haarlem ook een wedstrijd op het programma staan voor zaterdagmiddag, een inhaalduel tegen Terrasvogels. Die ontmoeting werd in de vijfde inning gestaakt door hevige regen op 6 juni en moet in zijn geheel worden overgespeeld. Echter, die wedstrijd is nu doorgeschoven en staat nu op het programma voor dinsdag 8 augustus.

Na de wedstrijden van vandaag wordt het seizoen onderbroken, want het Nederlands Softbal Team reist maandag (19 juni) af naar Italië voor deelname aan het Europees Kampioenschap in Bollate. Het toernooi gaat op zondag 25 juni van start. In de voorronde speelt Oranje in Poule B en ontmoet achtereenvolgens Griekenland, Litouwen, Slowakije, Duitsland en Ierland.

De reguliere competitie in de Golden League wordt weer hervat op zaterdag 15 juli.

Komend weekeinde begint de tweede helft in de Silver League. Een week geleden vielen de laatste beslissingen om de top-6 te bepalen die zal uitkomen in de Promotie-poule. De onderste vijf teams vormen de Degradatie-poule. De Glaskoning Twins, Birds, Hoofddorp Pioniers, Amsterdam Pirates, Euro Stars en Onze Gezellen plaatsten zich voor de top-6. Nadat de laatste wedstrijden waren gespeeld op zaterdag (17 juni) eindigde Onze Gezellen op een gedeelde zesde plaats met Neptunus en Centrals. Echter, een week geleden verzekerde Onze Gezellen zich al van een plek in de top-6 door hun tweede wedstrijd van de double-header tegen Amsterdam Pirates te winnen. Wat er gisteren ook gebeurde en met wie Onze Gezellen ook gelijk zou eindigen het zou allemaal in het voordeel van de Haarlemse ploeg zijn.

In de opener van vandaag kwam Sparks Haarlem tot negen honkslagen, terwijl het Talent Team er slechts één sloeg. Karin Tuk sloeg 3-uit-3, twee doubles en een homerun, scoorde driemaal en sloeg drie punten binnen.

In de tweede wedstrijd sloeg Sparks Haarlem slechts zes honkslagen, maar daaronder wederom een homerun van Karin Tuk. Virginie Anneveld sloeg 2-uit-3.

(18 juni)

Compleet Speelschema
Talent Team Holland vs. FysioExpert Olympia Haarlem (game one)
In de opener besliste Sparks Haarlem de wedstrijd in een lange eerste slagbeurt, waarin acht punten werden gescoord op slechts vier honkslagen, waaronder een 'baseclearing triple'. Er waren ook drie vrije lopen, tweemaal geraakt werpster en twee wilde worpen, wat resulteerde in vele honkloopsters en wat bijdroeg aan de punten.

Kehli Washington opende de inning met vier wijd en stal het tweede honk. Hierna kreeg ook Anne Blaauwgeers vier wijd en toen startende pitcher Roos-Marijn Kramer de twee loopsters in staat stelde op te schuiven na een wilde worp werd ze vervangen door Nicole van Eijl. Washington scoorde daarna het eerste punt op een doorgeschoten bal en Maxime van Dalen kreeg vier wijd. Karin Tuk volgde met een RBI-double en Virginie Anneveld voegde een puntscorende honkslag toe. Met één uit kwamen de honken vol te staan toen Kingsley Avery werd geraakt door een worp. Onaisha Franka leverde daarna een puntscorende honkslag af en met twee uit werd het volgende punt gescoord na een wilde worp. De honken kwamen vol te staan toen Kehli Washington door een worp werd geraakt in haar tweede slagbeurt in de inning. De honken werden vervolgens schoongeveegd toen Anne Blaauwgeers raaksloeg voor een 3-run triple die de stand opvoerde naar 8-0.

Sparks Haarlem voegde twee punten toe in de tweede inning. Karin Tuk begon met een tweehonkslag en bereikte het derde honk op een one-out double van Tammie Lijbers. Beiden scoorden toen Kingsley Avery volgde met een driehonkslag.

In de 2e3 scoorde Sparks Haarlem opnieuw tweemaal. Met één uit sloeg Maxime van Dalen een honkslag en daarna liet Karin Tuk haar vierde homerun van het seizoen noteren. Tien dagen geleden werd ze de eerste speelster in de historie die de grens van 50 homeruns bereikte.

Leonella Elizabeth gooide het hele duel voor Sparks Haarlem in deze mercy-rule wedstrijd. De rechtshander stond slechts één honkslag toe (na een stootslag) die werd geslagen door Yindi Beekveldt met één uit in de eerste inning. Hierna maakte Sparks Haarlem een dubbelspel.

Elizabeth gooide driemaal drie slag in de tweede inning en zag een loopster het derde honk bereiken in de derde slagbeurt. Lisa de Vries begon met vier wijd, stal het tweede honk en bereikte het derde honk op een opofferingsstootslag van Lisa Hop, maar bleef daarna achter. Elizabeth zorgde met drie nullen op rij in de 1e4 voor het einde van de wedstrijd.


...Links: Chantal Versluis was vandaag weer bij het team van Sparks Haarlem...
...Rechts: Anne Blaauwgeers scoort voor Sparks Haarlem in de eerste inning...

...Virginie Anneveld slaat een honkslag en scoort na een wilde worp voor Sparks Haarlem in de 1e inning...

...Tammie Lijbers maakt contact voor Sparks Haarlem...
...Rhowan Stuart is de catcher, Rob Veldkamp is de umpire...

...Links: Leonella Elizabeth gooide het hele duel voor Sparks Haarlem en stond één honkslag toe...
...Rechts: Maxime van Dalen maakt contact voor Sparks Haarlem...

...Karin Tuk wordt begroet na haar homerun in de derde inning...
(© Alle Foto's: Fred Versluis)O.O. Sparks Haarlem - Talent Team Holland 12-0 (3½ inn.)(game 1)
RHE
Talent Team Holland0000 -010
Oolders Omaco Sparks Haarlem822X -1290
pitchers Talent Teaminn.SOBBHRER
Roos-Marijn Kramer, L (0-2)- (*)-2-22

Nicole van Eijl1.111788

Isanthe Rouwenhorst1.12-222

Nina Hendriks0.1-----
(*) - Kramer gooide op twee slagvrouwen in de eerste inning

pitcher Sparks Haarleminn.SOBBHRER
Leonella Elizabeth, W (4-3)4611--

Homerun: Sparks Haarlem: Karin Tuk (4)(3e,2-run,op Rouwenhorst).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Rob Veldkamp, 1B-Gerrit-Jan van der Hoeven.
Official Scorer-Rienette Hamers.
Play-by-Play Scorer-Ben Goorts.
Public Address Announcer-Ben Goorts.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-1:14 uur.
Locatie-Noordersportpark, Haarlem.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 25,9° C; windrichting zuid-zuidoost;
windsnelheid 13 kmu; windkracht 1 Bft; luchtvochtigheid 49%.
Talent Team Holland vs. FysioExpert Olympia Haarlem (game two)
De tweede wedstrijd was een stuk closer dan de eerste en was één van de beste dit seizoen gespeeld door het Talent Team. Sparks Haarlem scoorde het eerste punt in de derde inning, maar besliste het duel pas in de zesde toen tweemaal werd gescoord dankzij opnieuw een homerun van Karin Tuk.

In deze wedstrijd kwam Chantal Versluis dit seizoen voor het eerst in actie voor Sparks Haarlem. Dit jaar speelt ze in haar tweede seizoen in de Italiaanse competitie, maar vandaag was ze weer even terug in Haarlem en speelde in het linksveld.

Talent-starter Lisa Hop gooide vier solide innings, had drie strikeouts en stond maar twee honkslagen toe. De rechtshander schakelde de eerste zes slagvrouwen op rij uit, waarvan twee met drie slag.

In de 2e3 kreeg ze het eerste punt tegen. Kingsley Avery begon met vier wijd en stal het tweede honk, waarna ze het derde honk bereikte op een grounder van Jenny Kinburn. Met twee uit scoorde Avery op een stootslag-honkslag van Kehli Washington.

Ginger de Weert gooide het hele duel voor Sparks Haarlem, had negen strikeouts, stond slechts twee honkslagen toe en schakelde de eerste acht slagvrouwen op rij uit. Met twee uit in de derde inning tekende Rose Mwaro voor de eerste Talent-honkslag en wist het derde honk te bereiken toen daar een outfield-fout op volgde. Zodoende was het Talent Team dicht bij het openen van de score, maar Mwaro bleef achter op het derde honk toen een vangbal de slagbeurt afsloot.

Sparks Haarlem kwam weer in scoringspositie in de vijfde op nieuwe pitcher Kim Horsten. Met één uit sloeg Jenny Kinburn een honkslag en schoof op na een grounder, maar strandde op het tweede honk.

De thuisploeg voegde daarna twee welkome punten toe in de zesde op Daniëlle ten Donkelaar. Met één uit sloeg Maxime van Dalen, waarna Karin Tuk haar 'league-leading' vijfde homerun van het seizoen sloeg en de 52e in haar loopbaan.

Ginger de Weert kreeg drie nullen op rij in de laatste drie innings en schakelde daarbij zes slagvrouwen met drie slag uit. Ze gooide driemaal drie slag in de zesde en sloot de wedstrijd af met twee strikeouts in de zevende.


...Links: Chantal Versluis speelde in haar eerste wedstrijd van het seizoen voor Sparks Haarlem...
...Rechts: Ginger de Weert gooide een complete wedstrijd en stond twee honkslagen toe...

...Kingsley Avery steelt het 2e honk in de 3e inning en duikt terug naar het 3e honk na een pick-off...
...Talent Team-korte stop Feline Poot kan dat in beide acties niet voorkomen...

...Karin Tuk slaat haar 5e homerun van het seizoen in de 6e inning en wordt begroet door Hoofd Coach Peter van Dalen...
(© Alle Foto's: Fred Versluis)O.O. Sparks Haarlem - Talent Team Holland 3-0 (game 2)
RHE
Talent Team Holland0000000-020
Oolders Omaco Sparks Haarlem001002X-361
pitchers Talent Teaminn.SOBBHRER
Lisa Hop, L (0-4)431211

Kim Horsten11-1--

Daniëlle ten Donkelaar11-322

pitcher Sparks Haarleminn.SOBBHRER
Ginger de Weert, W (3-4)79-2--

Homerun: Sparks Haarlem: Karin Tuk (5)(6e,2-run,op Ten Donkelaar).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Gerrit-Jan van der Hoeven, 1B-Rob Veldkamp.
Official Scorer-Rienette Hamers.
Play-by-Play Scorer-Ben Goorts.
Public Address Announcer-Ben Goorts.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-15:45 uur.
Speeltijd-1:32 uur.
Locatie-Noordersportpark, Haarlem.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 27,2° C; windrichting oost;
windsnelheid 14 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 52%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2017 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.