Grand Slam * Stats & News
Updated: 23 mei 2017
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2017
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Sparks Haarlem deelt opnieuw double-header
English

ENSCHEDE - Oolders Omaco Sparks Haarlem heeft opnieuw dit seizoen een double-header gedeeld. Op zaterdag (20 mei) won de titelverdediger met 7-1 in de opener tegen Tex Town Tigers, maar verloor daarna de volgende wedstrijd met 3-1.

Het is de vijfde keer dit seizoen dat Sparks Haarlem de punten deelde in een double-header, waarvan drie tegen Tex Town Tigers. Sparks Haarlem won slechts tweemaal beide wedstrijden in een double-header en dat was tegen DSS en het Talent Team Holland.

In de opener kwam Sparks Haarlem tot 11 honkslagen, waaronder drie van Anne Blaauwgeers en Karin Tuk, terwijl Virginie Anneveld drie punten binnensloeg.

In de tweede wedstrijd liet Lindsey Meadows drie van de zes honkslagen van haar ploeg noteren, was ze ook de winnende werpster en gooide ze negenmaal drie slag.

(20 mei)

Compleet Speelschema
Tex Town Tigers vs. Oolders Omaco Sparks Haarlem (game one)
In de eerste wedstrijd opende Sparks Haarlem de score met twee punten in de eerste slagbeurt. Kehli Washington begon met vier wijd, waarna Jenny Kinburn een honkslag sloeg met één uit. Beiden scoorden met twee uit toen Virginie Anneveld een tweehonkslag sloeg langs de linksveld-lijn.

Tex Town Tigers-starter Daniëlle ten Donkelaar kreeg drie nullen op rij in de tweede inning, maar Sparks Haarlem nam meer afstand in de derde slagbeurt door driemaal te scoren.

In de derde inning opende Kehli Washington met een honkslag, stal het tweede honk en bereikte het derde honk toen Anne Blaauwgeers een stootslag-honkslag sloeg. Ze scoorde toen er een foute aangooi nadat Blaauwgeers het tweede honk stal. Op de foute bereikte Blaauwgeers zelf het derde honk en scoorde het volgende punt op een hiernavolgende tweehonkslag van Jenny Kinburn. Toen volgende slagvrouw Maxime van Dalen een honkslag sloeg werd een werpsterswissel toegepast. Anna-Bè Bartels nam het over, maar zij kreeg een opofferingsslag tegen van Virginie Anneveld en dat verhoogde de stand naar 5-0, maar Sparks Haarlem liet ook loopsters achter op het tweede en derde honk.

Leonella Elizabeth gooide het hele duel voor Sparks Haarlem. Het was haar eerste 7-inning complete wedstrijd sinds 20 juli 2013 toen ze alle zeven innings gooide als werpster van Alcmaria Victrix. Toen gooide ze eveneens een complete wedstrijd tegen Tex Town Tigers in Enschede en won met 5-1. In dat duel speelden haar huidige teamgenoten Maxime van Dalen, Maaike Blaauwgeers en Desiree Adriaansz eveneens voor Alcmaria Victrix. In de Alkmaarse ploeg speelden toen ook Jessie van Aalst, Brenda Beers, Shareday Christina (allen Olympia Haarlem), Sophie Bugter (DSS) en Kimberly Jones (Terrasvogels). Anne Blaauwgeers, die eveneens uitkomt voor Sparks Haarlem, speelde toen in Italië, maar kwam ook uit in een aantal wedstrijden voor Alcmaria Victrix.

De rechtshander kreeg een one-out double tegen van Lindsey Meadows in de tweede inning, maar zij strandde later op het derde honk. Na drie nullen op rij in de derde slagbeurt moest Elizabeth TTT's enige punt toestaan in de vierde. Met één uit bereikte Nadine Marinus het honk na een fout, maar werd gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Laura Wissink. Lindsey Meadows volgde met een nieuwe tweehonkslag die Wissink binnenbracht en er een 5-1 stand van maakte.

Sparks Haarlem pakte het punt weer terug in de vijfde. Maxime van Dalen begon toen met vier wijd en scoorde op een one-out double van Karin Tuk.

Sparks Haarlem scoorde weer een punt in de zevende. Maxime van Dalen begon toen weer met vier wijd. Haar pinch-runner Desiree Adriaansz bereikte het derde honk na een tweehonkslag van Karin Tuk, waarna ze scoorde op een grounder van Kingsley Avery om de stand op 7-1 te brengen.

Tex Town Tigers kreeg nog een paar loopsters in hun laaste drie slagbeurten, maar wist niet meer tot scoren te komen.Tex Town Tigers - O.O. Sparks Haarlem 1-7 (game 1)
RHE
Oolders Omaco Sparks Haarlem2030101-7111
Tex Town Tigers0001000-151
pitcher Sparks Haarleminn.SOBBHRER
Leonella Elizabeth, W (3-1)73151-

pitchers Tex Town Tigersinn.SOBBHRER
Daniëlle ten Donkelaar, L (0-2)2 (*)-1655

Anna-Bè Bartels3-1311

Cheyenne Scheffer213211
(*) - Ten Donkelaar gooide op vier slagvrouwen in de derde inning
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Peter Vonk, 1B-Arie Nokkert.
Official Scorer-Huub Nelissen.
Play-by-Play Scorer-Dieks Bannink.
Public Address Announcer-Renate van Stigt.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-15:00 uur.
Speeltijd-1:59 uur.
Locatie-Sportpark 'De Kroedkotten', Enschede.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 16,5° C; windrichting zuidwest;
windsnelheid 14 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 58%.
Tex Town Tigers vs. Oolders Omaco Sparks Haarlem (game two)
In de tweede wedstrijd van vandaag was het Tex Town Tigers dat als eerste toesloeg in de eerste inning. De thuisploeg scoorde toen tweemaal op Ginger de Weert, die het hele duel gooide voor Sparks Haarlem. De rechtshander begon met vier wijd voor lead-off hitter Olivia Hornstein, die daarna in scoringspositie kwam via een opofferingsstootslag van Annemiek Jansen. Met twee uit scoorde ze het eerste punt na een tweehonkslag van Laura Wissink, die op haar beurt scoorde op een hiernavolgende honkslag van Lindsey Meadows.

De wedstrijd was een pitching-duel tussen De Weert en Lindsey Meadows, die de hele wedstrijd gooide voor TTT. Sparks Haarlem liet vijf hits noteren, TTT sloeg er zes.

Meadows kreeg drie nullen op rij in de eerste en derde inning, terwijl Sparks Haarlem een loopster op het eerste en tweede honk achterliet in de tweede slagbeurt. Ze kreeg vervolgens een onverdiend punt tegen in de vierde inning. Met één uit sloeg Maxime van Dalen een honkslag en met twee uit stal ze het tweede honk en scoorde even later toen Karin Tuk na een fout op het honk kwam.

In de vijfde en zesde inning kreeg Sparks Haarlem een kans tot scoren te komen, maar Lindsey Meadows wist dat te voorkomen.

In de vijfde opende Tammie Lijbers met een honkslag en Onaisha Franka volgde met een stootslag-honkslag. Met één uit volgde een 'force play-grounder', waarna Meadows afsloot met een strikeout met een loopster op het derde honk.

In de zesde begon Maxime van Dalen met een driehonkslag, maar strandde op het derde honk. Ze kon eerst niet scoren na een grounder. Hierna kreeg Karin Tuk vier wijd en stal haar pinch-runner Anne Blaauwgeers het tweede honk, maar dit keer sloot Meadows af met twee strikeouts.

TTT voegde nog een 'insurance run' toe in de 2e6. Annemiek Jansen begon met een honkslag, schoof op na een doorgeschoten bal en een grounder, waarna ze scoorde op een opofferingsslag van Laura Wissink om er een 3-1 stand van te maken.

Lindsey Meadows kreeg drie nullen op rij in de 1e7 en sloot de wedstrijd af met naar negende strikeout.Tex Town Tigers - O.O. Sparks Haarlem 3-1 (game 2)
RHE
Oolders Omaco Sparks Haarlem0001000-150
Tex Town Tigers200001X-361
pitcher Sparks Haarleminn.SOBBHRER
Ginger de Weert, L (0-3)661633

pitcher Tex Town Tigersinn.SOBBHRER
Lindsey Meadows, W (6-3)79151-
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Arie Nokkert, 1B-Peter Vonk.
Official Scorer-Huub Nelissen.
Play-by-Play Scorer-Dieks Bannink.
Public Address Announcer-Jesse Maduro.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-17:35 uur.
Speeltijd-1:28 uur.
Locatie-Sportpark 'De Kroedkotten', Enschede.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 17,7° C; windrichting zuidwest;
windsnelheid 14 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 46%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2017 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.