Grand Slam * Stats & News
Updated: 23 mei 2017
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2017
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Terrasvogels en Roef! delen; Bonnet gooit No-Hitter
English

SANTPOORT-ZUID - Terrasvogels en Roef! deelden hun double-header op zaterdag (20 mei). Terrasvogels boekte een 7-0 shutout in de opener en sloot de wedstrijd af via de mercy-rule in 4½ inning. In de tweede wedstrijd maakte Terrasvogels een vroege 2-0 achterstand ongedaan, maar stond met lege handen, want Roef! hernam de leiding en won met 6-4.

In de opener gooide Danielle Bonnet een 5-inning No-Hitter met acht strikeouts. Het was de tweede keer dit seizoen dat Roef! hitloos bleef. Op 22 april was het Dagmar Bloeming, die Roef! zonder honkslagen hield in wat tot nu toe de enige overwinning van DSS is. Het toeval wil dat de initialen van beide pitchers 'DB' is, maar ook dat het aantal letters in hun naam hetzelfde is (14).

Ondanks de nederlaag bleef Terrasvogels op de tweede plaats staan in gezelschap van Oolders Omaco Sparks Haarlem, die hun double-header vandaag tegen Tex Town Tigers ook deelde.

Met de winst van vandaag bleef Roef! op de vijfde plaats staan en nam meer afstand van het op de zesde plaats staande DSS.

(20 mei)

Compleet Speelschema
Terrasvogels vs. Roef! (game one)
In de opener schakelde Dani Bonnet acht slagvrouwen met drie slag uit en gooide een 5-inning No-Hitter. Slechts één loopster van Roef! wist in scoringspositie te komen en dat gebeurde gelijk in de eerste helft van de eerste inning. Bonnet gooide toen vier wijd op lead-off hitter Wies Ligtvoet, die met één uit het tweede honk stal en het derde honk bereikte naar een grounder, maar daarna achterbleef.

In de volgende vier innings bereikten nog slechts twee slagvrouwen het honk op de rechtshander. In de tweede inning gooide ze vier wijd op Eva van Knegsel met twee uit en in de derde kwam Wies Ligtvoet na een fout op het honk met één uit. Hierna schakelde Bonnet de laatste acht slagvrouwen op rij uit.

Terrasvogels besliste het duel in de eerste inning door vijfmal te scoren op Mikayla Endicott. Vier punten waren onverdiend dankzij twee kostbare fouten. De thuisploeg kreeg de honken vol toen Katharina Szalay begon met een honkslag, Ella Krommendijk volgde met een stootslag-honkslag en Suka Van Gurp vier wijd kreeg met één uit. Twee punten werden even later gescoord toen er een fout werd gemaakt op een grounder van Kimberly Jones. Het volgende punt kwam tot stand toen een opofferingsstootslag van Dervisa Mutic ook eindigde in een fout. Met loopsters op het tweede en derde honk leverde Jessica Waasdorp een 2-run double af om de stand op te voeren naar 5-0.

Terrasvogels scoorde nog twee punten in de tweede inning. Gabi Obia begon met een stootslag-honkslag, maar werd gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Katharina Szalay. De laatste scoorde toen Ella Krommendijk volgde met een tweehonkslag. Krommendijk schoof op naar het derde honk na een vangbal en scoorde het volgende punt na een honkslag van Suka Van Gurp om er een 7-0 stand van te maken.

En zo bereikte Terrasvogels een mercy-rule puntenverschil en hield dat vast, want Dani Bonnet hield Roef! van de honken. In de derde en vierde inning liet Terrasvogels totaal nog drie loopsters achter, maar de zeven punten waren genoeg om het duel af te sluiten na 4½ inning.Terrasvogels - Roef! 7-0 (4½ inn.) (game 1)
RHE
Roef!00000 -002
Terrasvogels5200X -771
pitchers Roef!inn.SOBBHRER
Manon van Alebeek- (*)-----

Mikayla Endicott, L (2-5)431773
(*) - Van Alebeek was aangekondigd als startende pitcher, maar werd vervangen toen 2e1 begon

pitcher Terrasvogelsinn.SOBBHRER
Dani Bonnet, W (6-3)582---
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Mariana Atanasova, 1B-Martin Lemstra.
Official Scorer-Rienette Hamers.
Play-by-Play Scorer-Feiko Drost.
Public Address Announcer-Wouter Hoos.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-1:07 uur.
Locatie-Sportpark 'De Elta', Santpoort-Zuid.

Game Notes:
Dani Bonnet (Terrasvogels) gooit een No-Hitter.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 16,5° C; windrichting west-zuidwest;
windsnelheid 23 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 57%.
Terrasvogels vs. Roef! (game two)
In de tweede wedstrijd nam Roef! een vroege 2-0 voorsprong, maar Terrasvogels antwoordde met drie punten. Roef! hernam de leiding, hield die vast en won met 6-4, hoewel de ploeg werd 'outhit' met 10-8. Isa Los sloeg 3-uit-4 voor Roef!, waaronder een homerun, en miste alleen een tweehonkslag om 'for-the-cycle' te slaan.

In de eerste helft van de eerste inning sloeg Kim Donkers een tweehonkslag met één uit op starter Micaela Whitney. De Amerikaanse rechtshander kreeg daarna een 2-run homerun tegen van Isa Los die Roef! een snelle voorsprong opleverde. Een vangbal volgde en Whitney sloot af met een strikeout.

Terrasvogels reageerde met drie punten op vier honkslagen op starter Marjolein Merkx. Katharina Szalay opende met een stootslag-honkslag, schoof op na een foute aangooi en een grounder, waarna ze scoorde na een honkslag van Lizzie Clarijs. Suka Van Gurp volgde met een honkslag, maar werd gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Kimberly Jones. Met loopsters op het eerste en derde honk kwamen de honken vol te staan toen Merkx vier wijd gooide op Jessica Waasdorp. Even later nam Terrasvogels een 3-2 voorsprong toen Kelly Koeman een 2-run single afleverde. Waasdorp probeerde het derde honk te bereikten op Koeman's klap en werd daar uitgeschakeld, maar Terrasvogels had de leiding genomen.

Nadat MIcaela Whitney drie nullen op rij had gekregen in de tweede inning verzuimde Terrasvogels meer afstand te nemen in de tweede helft van de slagbeurt. Sanne Korpel begon met een infield-hit en Gabi Obia kwam na een fout op het honk. De twee schoven op naar het tweede en derde honk na een opofferingsstootslag van Katharina Szalay, maar bleven achter toen er twee grounders volgden.

Roef! hernam de leiding in de 1e3. Lead-off hitter Naftely Pietersz werd geraakt door een worp en Wies Ligtvoet kwam via een infield-hit op het honk. De eerste werd even later uitgegeven wegens hinderen na een grounder van Kim Donkers. Met loopsters op het eerste en tweede honk leverde Isa Los opnieuw een belangrijke honkslag af, want haar klap maakte er 3-3 van. Cindy van der Zanden volgde met een nieuwe puntscorende honkslag en schoof op na een outfield-fout. Dit bleek uiteindelijk de beslissende klap, want het zette Roef! op een 4-3 voorsprong die de ploeg in het restant van het duel vasthield. Met loopsters op het tweede en derde honk werd Los uitgeschakeld op een 'comeback-grounder' van Eva van Knegsel nadat ze in een rundown kwam tussen de plaat en het derde honk. Whitney sloot af met een strikeout.

In de 2e3 maakte Roef! een 'inning-ending double play' op een line drive van Jessica Waasdorp en voegde daarna weer een punt toe in de 1e4. Ilse van Kerkoerle begon met vier wijd, stal het tweede honk met twee uit en scoorde op een driehonkslag van Wies Ligtvoet, wat ook leidde tot een werpsterswissel. Femke Duffhues nam het over van Micaela Whitney en sloot de inning af toen er een vangbal volgde.

Vanaf de 2e4 kreeg Terrasvogels de kans het duel in eigen voordeel om te draaien, maar slaagde daar niet in. In de vierde tot en met zesde inning liet de ploeg zeven loopsters achter en scoorde slechts eenmaal.

In de vierde, met twee uit, sloegen Gabi Obia en Katharina Szalay beiden een honkslag, maar bleven achter. In de vijfde, met één uit, kreeg Suka Van Gurp vier wijd en sloeg Kimberly Jones een tweehonkslag. Met twee uit en het eerste honk open kreeg Kelly Koeman opzettelijk vier wijd om een gedwongen loop te creëren. De inning eindigde toen Marjolein Merkx afsloot met een strikeout.

In de zesde verkleinde Terrasvogels de achterstand naar 5-4. Gabi Obia begon met een tweehonkslag en Katharina Szalay kreeg vier wijd, gevolgd door een werpsterswissel. Mikayla Endicott nam het over en kreeg de honken vol met nul uit toen Ella Krommendijk het honk bereikte met een stootslag-honkslag. Een punt werd daarna gescoord op een opofferingsslag van Lizzie Clarijs, maar twee loopsters bleven achter toen er een strikeout en pop-up volgden.

Roef! scoorde nog een 'insurance run' in de 1e7 op Dani Bonnet en het was wederom Isa Los, die een belangrijke bijdrage leverde. Met één uit kreeg Kim Donkers vier wijd en scoorde op een driehonkslag van Isa Los. Bonnet sloot af met twee strikeouts, maar Roef! stond nu met 6-4 voor.

In de 2e7 sloot Mikayla Endicott de wedstrijd af met drie opeenvolgende nullen en kreeg een save op haar naam.Terrasvogels - Roef! 4-6 (game 2)
RHE
Roef!2021001-682
Terrasvogels3000010-4101
pitchers Roef!inn.SOBBHRER
Marjolein Merkx, W (4-3)5 (*)15944

Mikayla Endicott, SV (2)21-1--
(*) - Merkx pitched to two batters in the sixth inning

pitchers Terrasvogelsinn.SOBBHRER
Micaela Whitney, L (2-1)3.251655

Femke Duffhues2.11-1--

Dani Bonnet121111
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Martin Lemstra, 1B-Mariana Atanasova.
Official Scorer-Rienette Hamers.
Play-by-Play Scorer-Feiko Drost.
Public Address Announcer-Wouter Hoos.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-15:35 uur.
Speeltijd-1:54 uur.
Locatie-Sportpark 'De Elta', Santpoort-Zuid.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 13,8° C; windrichting west-zuidwest;
windsnelheid 21 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 76%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2017 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.