Grand Slam * Stats & News
Updated: 23 mei 2017
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2017
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Tex Town Tigers wint tweemaal van Talent Team
English

ENSCHEDE - Tex Town Tigers won zondag (21 mei) beide wedstrijden van hun double-header tegen het Talent Team Holland. Tex Town Tigers won met 7-0 en 9-2 en sloot beide wedstrijden af via de mercy-rule.

In de opener bleef de wedstrijd drie innings langs puntloos, maar daarna sloeg TTT in de vierde en vijfde slagbeurt toe.

In de tweede wedstrijd brak TTT een 1-1 stand in de derde inning. Laura Wissink sloeg 3-uit-3 met een homerun, scoorde driemaal en had twee binnengeslagen punten.

Met twee overwinningen klom Tex Town Tigers naar een gedeelde tweede plaats.

(21 mei)

Compleet Speelschema
Tex Town Tigers vs. Talent Team Holland (game one)
In de opener bleven de eerste drie innings puntloos, maar het was Tex Town Tigers dat de kans kreeg de score te openen.

In de tweede helft van de eerste inning raakte Talent-starter Nicole van Eijl Annemiek Jansen met een worp met n uit, waarna ze vier wijd gooide op Nadine Marinus en de honken vol kreeg toen Laura Wissink via een fout op het honk kwam. De rookie volgde met drie slag voor Lindsey Meadows en kreeg een 'force play-grounder' die de slagbeurt afsloot.

Van Eijl kreeg drie nullen op rij in de tweede inning en werd gesteund met een dubbelspel in de derde.

Maar in de 2e4 opende de thuisploeg de score. Met twee uit sloeg Jasmine Peters een honkslag. Nicole van Eijl volgde met drie slag voor Aafje van Baal, naar die bereikte het eerste honk toen de derde slagbal in een wilde worp eindigde. Een foute aangooi volgde, zodat er loopsters 'op de hoeken' kwamen te staan en een punt werd gescoord toen Danille ten Donkelaar een honkslag sloeg. Een fout in het outfield volgde op Ten Donkelaar's honkslag wat zorgde voor loopsters op het tweede en derde honk en een honkslag van Myrthe Smid maakte er daarna 2-0 van.

Intussen kwam Lindsey Meadows geen moment in de problemen als werpster voor TTT en kreeg geen enkele loopster in scoringspositie. Ze stond slechts twee slagvrouwen tot de honken toe en gooide tienmaal drie slag. In de 1e1 kreeg ze een openings stootslag-honkslag tegen van Onaisha Franka, maar die ging even later uit bij een steelpoging. Meadows volgde met twee strikeouts. In de tweede inning kreeg ze een one-out single tegen van Tammie Lijbers, maar gooide daarna wederom tweemaal drie slag. Na de honkslag van Lijbers schakelde Meadows de volgende elf slagvrouwen op rij uit.

TTT bereikte het mercy-rule puntenverschil in de 2e5 door vijfmaal te scoren. Olivia Hornstein begon met een tweehonkslag, schoof op na een wilde worp en scoorde op een infield-hit van Annemiek Jansen. Toen de laatste gedwongen werd uitgeschakeld nam Sanne Debognies de pitching over voor het Talent Team. Ze werd begroet met een puntscorende tweehonkslag van Laura Wissink. Met twee uit werd het volgende punt gescoord na een fout. Cheyenne Scheffer voegde een puntscorende honkslag toe, net als Danille ten Donkelaar en dat verhoogde de stand naar 7-0 om de wedstrijd af te sluiten.Tex Town Tigers - Talent Team Holland 7-0 (5 inn.) (game 1)
RHE
Talent Team Holland00000 -024
Tex Town Tigers00025 -790
(twee uit toen een verschil van 7 punten werd bereikt in de vijfde inning)
pitchers Talent Teaminn.SOBBHRER
Nicole van Eijl, L (0-2)4.121643

Sanne Debognies0.1--33-

pitcher Tex Town Tigersinn.SOBBHRER
Lindsey Meadows, W (7-3)510-2--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Bob Gieskens, 1B-Wout van der Horst.
Official Scorer-Brigitta Zaal.
Play-by-Play Scorer-Huub Nelissen.
Public Address Announcer-Jesse Maduro.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-1:08 uur.
Locatie-Sportpark 'De Kroedkotten', Enschede.

Game Notes:
Keedy Florentina (Talent Team) debuteert in de hoogste afdeling.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 19,5° C; windrichting zuidwest;
windsnelheid 8 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 37%.
Tex Town Tigers vs. Talent Team Holland (game two)
Tex Town Tigers opende de score in de tweede helft van de eerste inning op starter Isanthe Rouwenhorst. Met n uit gooide ze vier wijd op Annemiek Jansen, die opschoof op een grounder en daarna scoorde op een honkslag van Laura Wissink.

Het Talent Team kwam langszij in de 1e2, maar verzuimde meer punten toe te voegen en liet drie loopsters achter. Met n uit kwam Charlotte Drijvers na een fout op het honk en kwamen de honken vol te staan toen Lisa Hop een honkslag en Yindi Beekveldt volgde met een stootslag-honkslag. De gelijkmaker werd gescoord toen TTT-starter Lindsey Meadows vier wijd gooide op Lisa de Vries. Een strikeout en een gedwongen nul sloten daarna de slagbeurt af, zodat er drie loopsters achterbleven.

In de 2e2 was het TTT dat twee loopsters in scoringspositie achterliet. Met twee uit sloegen Danille ten Donkelaar en Lizzy Uytendaal beiden een honkslag, gevolgd door een fout, zodat er loopsters op het tweede en derde honk kwamen te staan. De twee strandden toen er een vangbal volgde.

In de 1e3 kreeg het Talent Team een nieuwe kans de wedstrijd hun kant op te draaien, maar liet wederom drie loopsters achter. Anna-B Bartels nam de TTT-pitching over en gooide vier wijd op Tammie Lijbers met n uit. Met twee uit kreeg ze de honken vol toen Charlotte Drijvers en Lisa Hop honkslagen sloegen, maar een grounder sloot de slagbeurt af.

TTT sloeg daarna toe met drie (onverdiende) punten in de 2e3. Annemiek Jansen opende met een honkslag en Nadine Marinus kwam na een fout op het honk. Nadat de twee waren opgeschoven na een wilde worp kwamen de honken vol te staan toen Laura Wissink vier wijd kreeg. Een punt werd daarna gescoord toen Lindsey Meadows werd geraakt door een worp. Na een binnenhoog werden de volgende punten gescoord op een 'force play-grounder' van Cheyenne Scheffer en een honkslag van Anna-B Bartels.

Het Talent Team liet een loopster achter op het tweede honk in de voerde, maar scoorde uiteindelijk een punt in de vijfde. Met n uit sloeg Uchenna Jong Loy toen een tweehonkslag, schoof op na een grounder van Charlotte Drijvers en scoorde op een fout.

Met een 4-2 voorsprong nam TTT meer afstand door driemaal te scoren op vijf honkslagen met twee uit in de 2e5 op Myrthe Kesseler, die de pitching in de voorgaande slagbeurt had overgenomen. Laura Wissink begon met een honkslag, bereikte het derde honk na een wilde worp met twee uit en scoorde na een honkslag van Cheyenne Scheffer. De honken kwamen vol te staan toen Anna-B Bartels en pinch-hitter Aafje van Baal ook een honkslag sloegen. Twee punten werden toegevoegd toen Olivia Hornstein volgde met een 2-run double.

Het verschil van zeven punten werd bereikt in de 2e6. Laura Wissink opende met haar derde homerun van het seizoen en dat leidde tot een werpsterswissel. Isanthe Rouwenhorst keerde terug als pitcher, maar kreeg de honken vol. Lindsey Meadows kreeg vier wijd, Jasmine Peters sloeg een honkslag (gevolgd door een fout) en Cheyenne Scheffer kreeg eveneens vier wijd. Meadows werd daarna gedwongen uitgeschakeld op de plaat na een grounder van Anna-B Bartels, maar een honkslag van Aafje van Baal bracht Peters binnen, verhoogde de stand naar 9-2 en sloot de wedstrijd af.Tex Town Tigers - Talent Team Holland 9-2 (6 inn.) (game 2)
RHE
Talent Team Holland010010 -273
Tex Town Tigers103032 -9132
(n uit toen een verschil van 7 punten werd bereikt in de zesde inning)
pitchers Talent Teaminn.SOBBHRER
Isanthe Rouwenhorst, L (0-3)3-2541

Myrthe Kesseler2 (*)-1644

Isanthe Rouwenhorst (re-entry)0.1-2211
(*) - Kesseler gooide op n slagvrouw in de zesde inning

pitchers Tex Town Tigersinn.SOBBHRER
Lindsey Meadows23121-

Anna-B Bartels, W (2-1)41151-

Homerun: Tex Town Tigers: Laura Wissink (3)(6e,solo,op Kesseler).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Wout van der Horst, 1B-Bob Gieskens.
Official Scorer-Brigitta Zaal.
Play-by-Play Scorer-Huub Nelissen.
Public Address Announcer-Jesse Maduro.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-15:40 uur.
Speeltijd-1:47 uur.
Locatie-Sportpark 'De Kroedkotten', Enschede.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 20,2° C; windrichting zuidwest;
windsnelheid 8 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 41%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2017 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.