Grand Slam * Stats & News
Updated: 24 april 2017
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2017
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Olympia Haarlem voegt twee overwinningen toe in Enschede
English

ENSCHEDE - FysioExpert Olympia Haarlem won op zaterdag (22 april) met 7-2 en 10-1 van Tex Town Tigers om ongeslagen te blijven.

Een week geleden opende Olympia Haarlem het seizoen met vier overwinningen. De ploeg won zaterdag tweemaal van DSS, waarna de volgende dag beide wedstrijden werden gewonnen tegen het Talent Team Holland.

Tex Town Tigers deelde hun Opening Day double-header tegen Oolders Omaco Sparks Haarlem.

(22 april)

Compleet Speelschema
Tex Town Tigers vs. FysioExpert Olympia Haarlem (game one)
De opener bleef vier innings puntloos en was niet alleen een pitchersduel, maar zelfs een dubbele Perfect Game! Starters Lindsey Meadows (Tex Town Tigers) en Ellen Roberts (Olympia Haarlem) schakelden beiden alle 12 slagvrouwen uit die zij in deze vier innings tegenover zich hadden gekregen.

De Perfect Game van Meadows eindigde in de eerste helft van de vijfde inning. Na haar 13e opeenvolgende slagvrouw te hebben uitgeschakeld kreeg de rechtshander een honkslag tegen van Dinet Oosting. Met twee uit stal haar temporary runner Brenda Beers het tweede honk en scoorde het eerste punt na een tweehonkslag van Rachel van Veen.

Olympia Haarlem brak de wedstrijd daarna open met een 5-run rally in de zesde inning. Tomoko Goda begon als pinch-hitter en kreeg vier wijd, waarna Shareday Christina volgde met een honkslag. Beide loopsters scoorden toen volgende slagvrouw Eva Voortman ook een honkslag sloeg. Hierna nam Anna-BŤ Bartels de pitching over, maar gooide vier wijd op MariŽlle Vleugels nadat Voortman het derde honk had gestolen. Emma Wůjcik kwam vervolgens in de wedstrijd als pinch-runner voor Vleugels en volgden Jessie van Aalst en Dinet Oosting met puntscorende honkslagen. Met Van Aalst op het derde honk en Oosting op het eerste werd een double-steal uitgevoerd, resulterend in een nieuw punt. Met nog altijd nul uit kreeg Brenda Beers vier wijd, maar daarna maakten een gedwongen nul en een dubbelspel een einde aan de slagbeurt.

Olympia Haarlem scoorde hun zevende punt in de zevende inning in wederom een double-steal situatie. Met ťťn uit nam Cheyenne Scheffer de pitching over en gooide vier wijd op Masha Meloni. Die bereikte het derde honk nadat er een fout was gemaakt op een 'force play-grounder' van pinch-hitter Roos-Marijn Kramer. Na het bereiken van het honk werd Kramer vervangen door Eva Voortman, die via de re-entry regel terugkeerde als pinch-runner. De laatste stal even later het tweede honk en tegelijkertijd scoorde Meloni.

De Perfect Game van Ellen Roberts bleef zes innings lang intact. In de 2e7 verloor ze niet alleen haar Perfect Game, maar ook haar No-Hitter en ShutOut eindigden. Na 19 opeenvolgende slagvrouwen te hebben uitgeschakeld kreeg de Australische pitcher honkslagen tegen van Lizzy Ebbe en Annemiek Jansen. De honken kwamen vol te staan toen Nadine Marinus via een fout het honk bereikte. Met twee uit werden twee onverdiende punten gescoord na een honkslag van Laura Wissink. Hierna sloot Robert de wedstrijd af met drie slag voor landgenote Jasmine Peters, haar teamgenoot in de Australische Nationale Ploeg.Tex Town Tigers - FysioExpert Olympia Haarlem 2-7 (game 1)
RHE
FysioExpert Olympia Haarlem0000151-761
Tex Town Tigers0000002-231
pitcher Olympia Haarleminn.SOBBHRER
Ellen Roberts, W (3-0)77-32-

pitchers Tex Town Tigersinn.SOBBHRER
Lindsey Meadows, L (1-2)5 (*)41444

Anna-BŤ Bartels1.1-2222

Cheyenne Scheffer0.212-1-
(*) - Meadows gooide op drie slagvrouwen in de zesde inning
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Arjan de Wever, 1B-Mariana Atanasova.
Official Scorer-Ben Goorts.
Play-by-Play Scorer-Ingrid Oosterveld (Tex Town Tigers).
Public Address Announcer-Jesse Maduro.
Scoreboard Operator-Andrť Wissink.
Aanvangstijd-15:00 uur.
Speeltijd-2:00 uur.
Locatie-Sportpark 'De Kroedkotten', Enschede.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 9,5° C; windrichting noordwest;
windsnelheid 27 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 49%.
Tex Town Tigers vs. FysioExpert Olympia Haarlem (game two)
In de tweede wedstrijd besliste Olympia Haarlem de wedstrijd met een 6-run rally in de eerste inning en zou het duel na vijf innings afsluiten via de mercy-rule.

Shareday Christina begon de eerste inning voor de bezoekende ploeg met een honkslag en scoorde het eerste punt toen Brenda Beers volgde met een tweehonkslag. Een honkslag van MariŽlle Vleugels bracht vervolgens Beers over de plaat en dat zorgde voor een wel hele snelle pitcherswissel. Lindsey Meadows nam het over van starter DaniŽlle ten Donkelaar, maar gooide vier wijd op Jessie van Aalst, volgde met een wilde worp en kreeg daarna een 2-run single tegen van Dinet Oosting, die er een 4-0 stand van maakte. Hierna voegde Eva Voortman een puntscorende honkslag toe en zou zelf gaan scoren op een fout. Meadows schakelde de volgende drie slagvrouwen uit, maar Olympia Haarlem had een comfortabele 6-0 voorsprong genomen.

Olympia scoorde het volgende punt in de tweede inning toen Brenda Beers opende met een honkslag en scoorde op een one-out triple van Jessie van Aalst.

Tex Town Tigers werd in de eerste inning op rij uitgeschakeld door MariŽlle Vleugels en scoorde hun enige punt daarna in de 2e2. Laura Wissink begon toen met een tweehonkslag, schoof op na een grounder en scoorde op een honkslag van Nadine Marinus.

Olympia Haarlem scoorde nog eens twee punten in de derde om er een 9-1 stand van te maken. Voormalig TTT-speelster Amber Krijgsman (die via velderskeus op het honk was gekomen) stal toen het tweede honk, schoof op na een doorgeschoten bal en scoorde op een tweehonkslag van Emma Wůjcik, die even later zelf scoorde na een opofferingsslag van Shareday Christina.

Na op rij te zijn uitgeschakeld in de vierde scoorde Olympia hun tiende punt in de wedstrijd in de vijfd toen Eva Voortman een punt liet aantekenen na een fout.

Tex Town Tigers kwam in scoringspositie in de derde en vierde inning, maar slaagde er niet in de achterstand te verkleinen. In de derde sloegen Olivia Hornstein en Lizzy Ebbe een honkslag met ťťn uit, maar bleven achter. In de vierde, met ťťn uit, sloeg Nadine Marinus een honkslag en kwam Aafje van Baal na een fout op het honk, maar strandden eveneens.

Met een 10-1 achterstand werd de thuisploeg op rij uitgeschakeld in de 2e5. En daarmee kwam er een einde aan de wedstrijd via de 7-punten verschil mercy-rule.Tex Town Tigers - FysioExpert Olympia H'lem 1-10 (5 inn.) (game 2)
RHE
FysioExpert Olympia Haarlem61201 -10102
Tex Town Tigers01000 -153
pitcher Olympia Haarleminn.SOBBHRER
MariŽlle Vleugels, W (2-0)54-511

pitchers Tex Town Tigersinn.SOBBHRER
DaniŽlle ten Donkelaar, L (0-1)- (*)--333

Lindsey Meadows542774
(*) - Ten Donkelaar gooide op drie slagvrouwen in de eerste inning
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Mariana Atanasova,1B-Arjan de Wever.
Official Scorer-Ben Goorts.
Play-by-Play Scorer-Ingrid Oosterveld (Tex Town Tigers).
Public Address Announcer-Jesse Maduro.
Scoreboard Operator-Andrť Wissink.
Aanvangstijd-17:35 uur.
Speeltijd-1:29 uur.
Locatie-Sportpark 'De Kroedkotten', Enschede.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 8,9° C; windrichting noordwest;
windsnelheid 26 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 48%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2017 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.