Grand Slam * Stats & News
Updated: 24 juli 2017
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2017
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar
(Tekst & Foto: Marco Stoovelaar)

Olympia Haarlem deelt met DSS, maar wordt competitie-winnaar
English

HAARLEM - Koploper FysioExpert Olympia Haarlem deelde zaterdag (22 juli) hun double-header met DSS. De ploeg verloor de opener met 9-2 in vijf innings, waarna de tweede wedstrijd met 1-0 werd gewonnen.

Ondanks de puntendeling werd Olympia Haarlem winnaar van de reguliere competitie, omdat Terrasvogels vandaag beide westrijden verloor van hun double-header tegen Roef!. Hierdoor werd Terrasvogels als laatste ploeg uitgeschakeld voor de eerste plaats.

Door op de eerste plaats te eindigen mag Olympia Haarlem niet alleen de tweede (en beslissende) speeldag organiseren van de Play-Offs, het verzekerde zichzelf ook van deelname aan een Europa Cup-toernooi van volgend jaar. De ploeg die op de tweede plaats zal eindigen organiseert de eerste speeldag van de Play-Offs, die volgt op de reguliere competitie en zal plaatsvinden in september.

In de opener scoorde DSS acht punten in de eerste twee slagebeurten op acht honkslagen, waaronder een homerun van Denice van Dijk. Morgan Sampson had een belangrijk aandeel in de winst, want ze sloeg 3-uit-3 met een tweehonkslag, scoorde tweemaal en sloeg drie punten binnen, zodat ze verantwoordelijk was voor vijf van de negen punten. Van Dijk sloeg drie punten binnen.

In de tweede inning kwam Olympia Haarlem tot slechts vier honkslagen en scoorde het enige punt in de eerste inning.

(22 juli)

Compleet Speelschema
FysioExpert Olympia Haarlem vs. DSS (game one)
DSS sloeg onmiddellijk toe met drie punten in de eerste helft van de eerste inning op Eva Voortman. De linkshander gooide in haar eerste wedstrijd sinds 13 mei, waarna ze een aantal weken was uitgeschakeld vanwege een voetblessure, die ze opliep tijdens een huiselijk ongelukje. Ze speelde een week geleden weer in haar eerste wedstrijden, maar gooide toen nog niet.

In de eerste inning opende Noa Brand met een tweehonkslag en bereikte het derde honk via een opofferingsstootslag van Areke Spel. Met twee uit sloeg Morgan Sampson een honkslag en bracht Brand binnen, waarna ze zelf scoorde toen Denice van Dijk volgde met een homerun. Een week geleden homerde ze ook tegen Terrasvogels. De homerun was de eerste die Voortman dit seizoen moest incasseren.

In de tweede helft van de eerste inning kreeg DSS-starter Quincey Catsburg een 2-out double tegen van Jessie van Aalst, maar die bleef achter.

...Morgan Sampson...
...3 honkslagen, double,...
...2 runs, 3 RBI's...
(© F: Marco Stoovelaar)
DSS kwam daarna tot een rally van vijf puten in de tweede inning om een comfortabele 8-0 voorsprong te nemen. Met n uit raakte Eva Voortman volgende slagvrouwen Annemiek de Rover en Stephanie Ruiter met een worp. De twee schoven op na een doorgeschoten bal, waarna Noa Brand volgde met een puntscorende honkslag. Met loopsters 'op de hoeken' stal Brand het tweede honk en toen dat werd gevolgd door een foute aangooi kon Ruiter het volgende punt scoren. Met Brand op het derde honk kreeg Areke Spel vier wijd en stal het tweede honk. Nog eens drie punten werden daarna toegevoegd toen Sophie Bugter een opofferingsslag sloeg, Morgan Sampson volgde met een RBI-double en Denice van Dijk raaksloeg voor een puntscorende honkslag.

Olympia Haarlem pakte een punt terug in de 2e2. Brenda Beers begon met een honkslag, stal het tweede honk, schoof op na een wilde worp en scoorde daarna op een opofferingsslag van Tomoko Goda.

In de derde sloeg Jessie van Aalst een driehonkslag voor Olympia met twee uit, maar werd wederom achtergelaten.

DSS voegde weer een punt toe in de vierde. Met twee uit sloeg Sophie Bugter een honkslag en stal het tweede honk, waarna ze scoorde op de derde honkslag in de wedstrijd van Morgan Sampson. Dat verhoogde de stand naar 9-1. De negen punten, die allen verdiende waren, zijn de meeste punten die Eva Voortman moest toestaan sinds 18 mei 2014 toen ze er 11 tegen kreeg van Sparks Haarlem. Dat was ook de laatste wedstrijd waarin de linkshander negen verdiende punten op haar naam kreeg.

In de 2e4 scoorde Olympia hun tweede punt. Brenda Beers begon met een driehonkslag, waarna ze scoorde op een one-out grounder van Tomoko Goda om er een 9-2 stand van te maken. Maar Olympia was niet in staat het mercy-rule puntenverschil uit te wissen en verloor de wedstrijd in vijf innings.FysioExpert Olympia Haarlem - DSS 2-9 (5 inn.)(game 1)
RHE
DSS35010 -980
FysioExpert Olympia Haarlem01010 -251
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Quincey Catsburg, W (3-3)43-422

Svenja de Lincel11-1--

pitcher Olympia Haarleminn.SOBBHRER
Eva Voortman, L (4-1)563899

Homerun: DSS: Denice van Dijk (2)(1e,2-run,op Voortman).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Patrick Reus, 1B-Rob Veldkamp.
Official Scorer-Huub Nelissen.
Play-by-Play Scorer-Robert Meijboom (Olympia Haarlem).
Public Address Announcer-Eric de Vries.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-1:20 uur.
Locatie-Nol Houtkamp Sportpark, Haarlem.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 23,2° C; windrichting zuid;
windsnelheid 23 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 53%.
FysioExpert Olympia Haarlem vs. DSS (game two)
De tweede wedstrijd was min of meer een pitching-duel tussen Ilona Andringa (Olympia Haarlem) en Dagmar Bloeming (DSS), hoewel beiden verschillende loopsters in scoringsposite kregen. Het was Bloeming die de betere stats had, want zij schakelde zeven slagvrouwen met drie slag uit en stond slechts vier honkslagen toe, terwijl Andringa maar driemaal drie slag gooide en acht honkslagen moest incasseren. Desondanks was het Bloeming die het enige punt in de wedstrijd tegen kreeg.

DSS kwam in scoringspositie in de eerste helft van de eerste inning toen Noa Brand begon met vier wijd en het tweede honk stal, maar daarna bleef ze achter.

Olympia Haarlem scoorde daarna wat het enige punt in de wedstrijd zou blijven in de tweede helft van de eerste inning. Met n uit sloeg Shareday Christina een driehonkslag en scoorde op een opofferingsslag van Jessie van Aalst. In de volgende drie innings werd Olympia op rij uitgeschakeld door Dagmar Bloeming.

De thuisploeg kwam weer in scoringspositie in de vijfde. Eva Voortman begon toen met een honkslag en stal het tweede honk. Met n uit probeerde ze het derde honk te bereiken op een honkslag in kort midveld van Emma Wjcik, maar werd daar uitgeschakeld na een aangooi van korte stop Morgan Sampson. Wjcik schoof op de aangooi op, maar strandde op het tweede honk.

In de zesde sloeg Shareday Christina een honkslag met twee uit en stal het tweede honk. Volgende slagvrouw Jessie van Aalst kreeg opzettelijk vier wijd, waarna Bloeming de slagbeurt afsloot met drie slag, maar DSS stond op dat moment nog altijd met 1-0 achter.

DSS kwam in elk van eerste zes innings in scoringspositie, maar wist niet tot scoren te komen.

Met een 1-0 achterstand opende Denice van Dijk de tweede inning voor DSS met een tweehonkslag, maar Ilona Andringa schakelde daarna de volgende drie slagvrouwen uit. In de derde inning sloeg Areke Spel een driehonkslag met twee uit, maar strandde eveneens.

Met n uit in de vierde sloegen Denice van Dijk en Lisa Waasdorp beiden een honkslag, maar bleven achter op het eerste en tweede honk.

DSS kreeg de honken vol in de vijfde. Met n uit sloegen Noa Brand en Areke Spel een honkslag. De eerste werd gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Sophie Bugter, maar hierna kwamen de honken vol te staan toen Morgan Sampson vier wijd kreeg. Echter, een vangbal maakte daarna een einde aan de slagbeurt.

In de zesde inning opende Lisa Waasdorp met een stootslag-honkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van Lorraine Kieft. Waasdorp bereikte daarna het derde honk na een wilde worp, maar bleef daar achter. Hierdoor had DSS nu negen loopsters achtergelaten, waarvan zeven in scoringspositie.

DSS kwam weer op het honk in de 1e7 toen Noa Brand begon met een honkslag, wat werd gevolgd door een pop-fly. Dit was de enige inning waarin de ploeg niet in scoringspositie kwam, want de inning en de wedstrijd eindigde met een dubbelspel.FysioExpert Olympia Haarlem - DSS 1-0 (game 2)
RHE
DSS0000000-080
FysioExpert Olympia Haarlem100000X-140
pitcher DSSinn.SOBBHRER
Dagmar Bloeming, L (6-10)671411

pitcher Olympia Haarleminn.SOBBHRER
Ilona Andringa, W (9-1)7328--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Rob Veldkamp, 1B-Patrick Reus.
Official Scorer-Huub Nelissen.
Play-by-Play Scorer-Huub Rustman (Olympia Haarlem).
Public Address Announcer-Eric de Vries.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-15:50 uur.
Speeltijd-1:37 uur.
Locatie-Nol Houtkamp Sportpark, Haarlem.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 24,3° C; windrichting zuid;
windsnelheid 23 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 55%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2017 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.