Grand Slam * Stats & News
Updated: 24 juli 2017
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2017
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Rein Merkx)

Roef! naar top-4 na tweemaal winst tegen Terrasvogels
English

SPIJKENISSE - Roef! kwam zaterdag (22 juli) tot twee overwinningen tegen Terrasvogels en klom daardoor naar de top-4 van de Golden League. Door de dubbele overwinning staat Roef! nu op de vierde plaats, terwijl Tex Town Tigers naar de vijfde positie zakte. Tex Town Tigers had vandaag geen wedstrijden op het programma staan.

Roef! won met 2-0 en 5-2 om hun winning streak te verlengen naar vijf wedstrijden. Voor vandaag had Terrasvogels de minste tegenpunten toegestaan in de competitie met 64. De ploeg staat nu in deze categorie op de tweede plaats, want het is nu Oolders Omaco Sparks Haarlem dat met 67 de minste tegenpunten heeft. Sparks Haarlem kwam vandaag niet in actie. Door het verlies in de tweede wedstrijd werd Terrasvogels als laatste ploeg uitgeschakled voor de eerste plaats. Dat heeft tot gevolgd dat koploper FysioExpert Olympia Haarlem winnaar werd van de reguliere competitie. Hierdoor plaatste de ploeg zich voor deelname aan een Europa Cup-toernooi van volgend jaar en mag het de beslissende tweede speeldag organiseren van de Play-Offs die volgt op de reguliere competitie.

De double-header van vandaag werd voor beide teams op onbekend terrein gespeeld. Het was zelfs een onbekend locatie in de hoogste afdeling, want de wedstrijden werden gespeeld op het veld van Spikes in Spijkenisse.

Dit weekeinde is het thuisveld van Roef! in Moergestel niet beschikbaar, omdat daar sinds donderdag het Junior League Softball Europe & Africa Regional Tournament wordt gespeeld. Hoewel bekend was dat dit evenement in Moergestel zou plaatsvinden werd er desondanks toch een competitie thuis double-header van Roef! op deze dag vastgesteld. De programmering werd niet aangepast en dus kwam de double-header in zicht terwijl Roef! niet over het thuisveld kon beschikken. De club besloot de double-header te verhuizen naar Spijkenisse, op zo'n 100 kilometer afstand ten noordwesten van Moergestel.

Het was de eerste keer dat een vrouwen double-header uit de hoogste afdeling in Spijkenisse werd gespeeld. Echter, het complex is nu ook al enige seizoenen de locatie voor de hoogste mannen-softbalcompetitie, want Spikes speelt op het hoogste niveau. Het is ook het decor vor het International Easter Cup Men Softball Tournament, dat in april van dit jaar voor de tweede keer werd georganiseerd. Marcel Swarttouw, één van de coaches van Roef!, speelde en coachte in het verleden bij Spikes in de mannensoftbal-hoofdklasse.

(22 juli)

Compleet Speelschema
Roef! vs. Terrasvogels (game one)
In de opener zorgden werpsters Mikayla Endicott (Roef!) en Micaela Whitney (Terrasvogels) voor een pitching-duel. Endicott kwam tot acht keer drie slag en stond maar twee hits toe, Whitney gooide viermaal drie slag en stond maar drie honkslagen toe. Endicott gooide vijfmaal vier wijd, Whitney gaf vier vrije lopen weg.

Terrasvogels kwam verschillende keren in scoringspositie, maar wist niet te scoren. De ploeg kwam voor het eerst in scoringspositie in de eerste helft van de eerste inning. Katharina Szalay begon met een stootslag-honkslag, stal het tweede honk, schoof op na een grounder, maar bleef daarna achter.

Roef! opende de score daarna in de eigen eerste slagbeurt. Wies Ligtvoet begon met vier wijd en bereikte het derde honk toen er een fout werd gemaakt op een opofferingsstootslag van Cindy van der Zanden. Nadat de laatste het tweede honk had gestolen werden de volgende twee slagvrouwen uitgeschakeld, maar een doorgeschoten bal zorgde daarna voor het eerste punt. Hierna kreeg Roef! nog de honken vol toen Isa Los en Eva van Knegsel beiden vier wijd kregen, maar de drie loopsters bleven achter.

In de 1e2 kreeg Terrasvogels de kans langszij te komen. Met twee uit kregen Jeske Meewisse en Kelly Koeman vier wijd. De twee schoven op na een wilde worp, maar bleven achter op het tweede en derde honk toen een slagbeurt een einde aan de slagbeurt maakte.

Na een korte regen-onderbreking liet Roef! een loopster achter op het tweede honk in de 2e2, net als Terrasvogels dat deed in de 1e3.

Roef! kwam weer in scoringspositie in de 2e5 en voegde toen een 'insurance run' toe. Wies Ligtvoet begon met een honkslag, stal het tweede honk en scoorde haar tweede punt in het duel op een 2-out single van Kim Donkers.

Terrasvogels liet hun tweede honkslag in het duel noteren in de 1e6 toen Ella Krommendijk er één sloeg met twee uit, maar zij ging later gedwongen uit. De ploeg kreeg hun laatste honkloopster in de zevende inning toen pinch-hitter Sanne Korpel vier wijd kreeg met twee uit. Ze bleef achter, want een line drive van Katharina Szalay werd daarna gevangen door derde honkvrouw Manoa Weijgertse en maakte een einde aan de wedstrijd.Roef! - Terrasvogels 2-0 (game 1)
RHE
Terrasvogels0000000-021
Roef!100010X-230
pitcher Terrasvogelsinn.SOBBHRER
Micaela Whitney, L (5-4)644321

pitcher Roef!inn.SOBBHRER
Mikayla Endicott, W (6-8)7852--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Peter Vonk, 1B-Albert Tolen.
Official Scorer-Brendy De Smet.
Play-by-Play Scorer-Alex van den Berg.
Public Address Announcer-Rieke Dirks.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-2:15 uur.
Speeltijd-1:41 uur.
Locatie-Sportpolderpark, Sportpark Hekelingen, Spijkenisse (veld Spikes).

Game Notes:
13-minuten 'rain-delay' halverwege de tweede inning met een 1-0 voorsprong voor Roef!
Wedstrijd gespeeld op het veld van Spikes in Spijkenisse.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 22,5° C; windrichting zuid-zuidwest;
windsnelheid 21 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 60%.
Roef! vs. Terrasvogels (game two)
In de tweede wedstrijd keerde Micaela Whitney terug als startende pitcher voor Terrasvogels. De ploeg moet het momenteel even doen zonder pitcher Dani Bonnet, die vanwege studie-verplichtingen niet inzetbaar is.

Roef! opende de score opnieuw in de tweede helft van de eerste inning en scoorde dit keer tweemaal. Wies Ligtvoet begon met een stootslag-honkslag, stal het tweede honk en scoorde op een one-out triple van Manoa Weijgertse. Hierna leverde Kim Donkers een puntscorende honkslag af om er een 2-0 stand van te maken.

...Kim Donkers...
...3 honkslagen, 3 RBI's...
(© Foto: Rein Merkx)
Nadat beide ploegen op rij waren uitgeschakeld in de tweede inning kwam Terrasvogels voor het eerst in scoringspositie op starter Marjolein Merkx in de eerste helft van de derde slagbeurt. Met één uit sloeg Gabi Obia een honkslag en kreeg Dervisa Mutic vier wijd. De twee schoven op na een opofferingsstootslag van Katharina Szalay, maar bleven daarna achter.

In de 2e3 was het Roef! dat verzuimde te scoren en drie loopsters achterliet. Met twee uit kreeg Manoa Weijgertse vier wijd, waarna Kim Donkers en Isa Los (infield-hit) beiden een honkslag sloegen. Een grounder maakte daarna een einde aan de slagbeurt.

Beide teams werden weer op rij uitgeschakeld in de vierde. Terrasvogels halveerde de achterstand daarna in de vijfde. Suka Van Gurp opende met een driehonkslag en wist te scoren toen daar een fout op volgde. Met twee uit kreeg Dervisa Mutic vier wijd en sloeg Katharina Szalay een honkslag, maar zij bleven achter.

Roef! nam vervolgens meer afstand en besliste het duel door driemaal te scoren in de 2e5. Wies Ligtvoet begon wederom met een stootslag-honkslag en stal het tweede honk. Met één uit bereikte Manoa Weijgertse het honk op een velderskeus-grounder, waarna beide loopsters scoorden toen Kim Donkers (die 3-uit-3 sloeg) volgde met een driehonkslag. Haar pinch-runner Maureen van Poorten scoorde even later het volgende punt op een 2-out single van Eva van Knegsel om de stand op 5-1 te brengen.

Terrasvogels pakte een punt terug in de 1e6, maar het had meer kunnen zijn, want de ploeg kreeg de honken vol met nul uit. Kimberly Jones, Ella Krommendijk en Jessica Waasdorp sloegen allemaal een honkslag. Met één uit leverde Sanne Korpel een puntscorende honkslag af, maar twee pop-flies maakten en einde aan de slagbeurt, zodat er drie loopsters achterbleven.

Met een 5-2 voorsprong gooide Mikayla Endicott de zevende inning voor Roef! Met twee uit kreeg ze een honkslag tegen van Kimberly Jones, maar sloot de wedstrijd daarna af met een strikeout.Roef! - Terrasvogels 5-2 (game 2)
RHE
Terrasvogels0000110-280
Roef!200030X-581
pitchers Terrasvogelsinn.SOBBHRER
Micaela Whitney, L (5-5)551855

Femke Duffhues1-----

pitchers Roef!inn.SOBBHRER
Marjolein Merkx, W (6-6)622721

Mikayla Endicott, SV (3)11-1--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Albert Tolen, 1B-Peter Vonk.
Official Scorer-Brendy De Smet.
Play-by-Play Scorer-Alex van den Berg.
Public Address Announcer-Rieke Dirks.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-16:40 uur.
Speeltijd-1:52 uur.
Locatie-Sportpolderpark, Sportpark Hekelingen, Spijkenisse (veld Spikes).

Game Notes:
Wedstrijd gespeeld op het veld van Spikes in Spijkenisse.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 23,1° C; windrichting zuid-zuidwest;
windsnelheid 21 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 58%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2017 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.