Grand Slam * Stats & News
Updated: 24 april 2017
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2017
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar
(Tekst & Foto: Marco Stoovelaar)

Sparks Haarlem boekt twee ruime zeges tegen Talent Team
English

HAARLEM - Oolders Omaco Sparks Haarlem stond op zondag (23 april) tegenover het Talent Team Holland in een double-header en won tweemaal ruim. De regerend kampioen won met 12-0 in de opener, met 12-1 in de volgende wedstrijd en sloot beide ontmoetingen af via de mercy-rule.

In de opener sloeg Maaike Blaauwgeers 3-uit-3 voor Sparks Haarlem. Acht van de negen startende speelsters kregen minimaal één binnengeslagen punt op hun naam.

In de tweede inning sloeg Anne Blaauwgeers een inside-the-park-homerun, scoorde drie punten en sloeg er ook drie binnen. Jenny Kinburn had eveneens drie binnengeslagen punten.

Een week geleden verloor het Talent Team hun eerste twee wedstrijden eveneens via de mercy-rule.

(23 april)

Compleet Speelschema
Talent Team Holland vs. Oolders Omaco Sparks Haarlem (game one)
Sparks Haarlem scoorde twee punten in elk van de eerste drie innings.

In de eerste inning opende Kehli Washington met vier wijd en kwam Maaike Blaauwgeers via een stootslag-honkslag op het honk. Met één uit scoorden zij na een opofferingsslag van Karin Tuk en een fout op een grounder van Virginie Anneveld.

Twee runs werden toegevoegd in de tweede inning. Anne Blaauwgeers begon met vier wijd, stal het tweede honk, schoof op na een doorgeschoten bal en scoorde op een grounder van Tammie Lijbers. Onaisha Franka sloeg hierna een honkslag en scoorde later na een honkslag van Maaike Blaauwgeers om er een 4-0 stand van te maken.

In de derde inning kwamen de honken vol te staan toen Karin Tuk begon met een tweehonkslag, Virginie Anneveld vier wijd kreeg en Kingsley Avery een honkslag sloeg. Tuk en Anneveld scoren vervolgens beiden op een opofferingsslag van Anne Blaauwgeers. Sparks Haarlem liet in deze inning twee loopsters achter, maar stond nu wel met 6-0 voor.

In de vierde inning werden nog eens vijf punten toegevoegd om het mercy-rule puntenverschil van 10 te bereiken. Sparks Haarlem kwam in deze slagbeurt tot vijf honkslagen, waaronder puntscorende honkslagen van Virginie Anneveld en Kingsley Avery en 2-run singles van Onaisha Franka en Kehli Washington.

Het Talent Team bereikte in drie van de vier gespeelde innings het honk, maar wist niet tot scoren te komen.

De ploeg werd op rij uitgeschakeld in de eerste inning door starter Leonella Elizabeth. In de tweede slagbeurt opende Uchenna Jong Loy met een tweehonkslag in haar eerste slagbeurt in de hoogste afdeling. Ze strandde, want Elizabeth schakelde de volgende drie slagvrouwen met drie slag uit.

In de derde inning, met twee uit, sloeg Yindi Beekveldt een honkslag en kreeg Britt Amersfoort vier wijd, maar opnieuw maakte een strikeouts een einde aan de slagbeurt.

Rebecca Soumeru gooide de vierde inning voor Sparks Haarlem. Een drie-slag-doorgeschoten-bal en een fout stelde de eerste twee Talent Team-slagvrouwen in staat de honken te bereiken. Hierna gooide Soumeru drie slag op de volgende twee slagvrouwen, waarna een foul-out de wedstrijd afsloot.Talent Team Holland - Oolders Omaco Sparks Haarlem 0-12 (4 inn.) (game 1)
RHE
Oolders Omaco Sparks Haarlem2226 -12111
Talent Team Holland0000 -022
pitchers Sparks Haarleminn.SOBBHRER
Leonella Elizabeth, W (2-0)3712--

Rebecca Soumeru13----

pitchers Talent Teaminn.SOBBHRER
Roos-Marijn Kramer, L (0-1)1.1-2243

Myrthe Kesseler1.2 (*)13444

Isanthe Rouwenhorst111544
(*) - Kesseler gooide op twee slagvrouwen in de vierde inning
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Bob Gieskens, 1B-Robin Stoevelaar.
Official Scorer-Rienette Hamers.
Play-by-Play Scorer-Huub Nelissen.
Public Address Announcer-Wouter Hoos.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijs-14:00 uur.
Speeltijd-1:33 uur.
Locatie-Veld Sparks Haarlem, Noordersportpark, Haarlem.

Game Notes:
Uchenna Jong Loy en Myrthe Kesseler (beiden Talent Team Holland) debuteren in de hoogste afdeling.
Uchenna Jong Loy (Talent Team Holland) slaat een tweehonkslag in haar eerste slagbeurt.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 10,3° C; windrichting west-noordwest;
windsnelheid 21 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 61%.
Talent Team Holland vs. Oolders Omaco Sparks Haarlem (game two)
...Anne Blaauwgeers...
...7e inside-the-park-HR...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
In de tweede wedstrijd kwam Sparks Haarlem in de eerste inning tot een rally van vijf punten, die werden gescoord op twee rake klappen. Lead-off hitter Kehli Washington bereikte het honk na een fout en Maaike Blaauwgeers sloeg een honkslag, waarna beiden scoorden op een driehonkslag van Jenny Kinburn. Hierna volgde een zeldzame situatie, want er werd een tweehonkslag geslagen, maar de loopster op het derde honk kon hierop niet scoren! Karin Tuk sloeg een pop-fly richting korte stop-gebied. Daar werd de bal niet gevangen en hoewel Kinburn de kans had te scoren bleef ze op het derde honk staan, terwijl Tuk het tweede honk wist te bereiken met een infield-tweehonkslag! Hierna maakte Anne Blaauwgeers goed contact en dreunde de bal het linksveld in voor een 3-run, inside-the-park-homerun om de stand op te voeren naar 5-0.

Anne Blaauwgeers sloeg haar laatste homerun op 29 augustus 2015 tegen DSS en dat was een inside-the-park grand slam homerun! Dit was haar achtste homerun op het hoogste niveau, maar ook de zevende inside-the-park-homerun in haar loopbaan!

Het Talent Team scoorde hun enige punt van de dag in de 2e2. Uchenna Jong Loy begon met een honkslag, schoof op na een opofferingsstootslag van Isa Smit en een grounder van Nina Oomes, waarna ze scoorde op een honkslag van Rhowan Stuart.

Sparks Haarlem reageerde met twee punten in de derde inning. Anne Blaauwgeers opende met een honkslag, schoof op na een wilde worp en scoorde op een driehonkslag van Kingsley Avery. De laatste scoorde even later het volgende punt op een grounder van Onaisha Franka.

Een 3-run rally volgde in de vierde slagbeurt. Met twee uit leverde Karin Tuk een RBI-double af en later in de slagbeurt droeg Tammie Lijbers bij met een 2-run single. Anne Blaauwgeers scoorde in deze inning haar derde punt in de wedstrijd.

In de vijfde bereikte Sparks Haarlem voor de tweede keer vandaag een verschil van 10 punten. Onaisha Franka en Virginie Anneveld begonnen met honkslagen en scoorden vervolgens op een honkslag van Maaike Blaauwgeers en een 'force play-grounder' van Jenny Kinburn.

Sparks Haarlem-pitcher Rebecca Soumeru kreeg drie nullen op rij in de derde en vierde inning (vijf strikeouts), maar zag het Talent Team weer op het honk komen in de 2e5. Met één uit kreeg Rhowan Stuart vier wijd en sloeg Lisa de Vries een honkslag. Ze kwamen in scoringspositie na een opofferingsstootslag van Emma de Brouwer, maar bleven achter toen de inning en de wedstrijd eindigden met een strikeout.Talent Team Holland - Oolders Omaco Sparks Haarlem 1-12 (5 inn.) (game 2)
RHE
Oolders Omaco Sparks Haarlem50232 -12110
Talent Team Holland01000 -144
pitcher Sparks Haarleminn.SOBBHRER
Rebecca Soumeru, W (2-0)581411

pitchers Talent Teaminn.SOBBHRER
Lisa Hop, L (0-1)2.121676

Nicole van Eijl2.2-1553

Homerun: Sparks Haarlem: Anne Blaauwgeers (1)(1e,3-run,inside-the-park,op Hop).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Robin Stoevelaar, 1B-Bob Gieskens.
Official Scorer-Rienette Hamers.
Play-by-Play Scorer-Huub Nelissen.
Public Address Announcer-Wouter Hoos.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-16:00 uur.
Speeltijd-1:27 uur.
Locatie-Veld Sparks Haarlem, Noordersportpark, Haarlem.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 9,9° C; windrichting west-noordwest;
windsnelheid 16 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 59%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2017 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.