Grand Slam * Stats & News
Updated: 27 juni 2017
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2017
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Fred Versluis & Marco Stoovelaar)

Opnieuw Nederlandse shutout, waarna regen toeslaat in ItaliŽ
English

BOLLATE / CARONNO PERTUSELLA / BOVISIO-MASCIAGO / RHO (ItaliŽ) - Op Dag 2 van het Europees Kampioenschap boekte het Nederlands Softbal Team maandag (26 juni) de derde shutout-overwinning. In de middag won Oranje met 7-0 van Slowakije.

De ploeg had vervolgens 's avonds moeten spelen tegen Duitsland in Caronno Pertusella. Echter, in de namiddag trokken zware onweersbuien met bliksen over de regio. Op dat moment waren er vier wedstrijden aan de gang. Die werden gestaakt, terwijl de twee avondwedstrijden werden afgelast, omdat de speellocaties onbespeelbaar waren geworden. Alle wedstrijden zijn doorgeschoven naar dinsdag. De vier gestaakte wedstrijden worden dan uitgespeeld.

Hierdoor zal het Nederlands Team dinsdag vrijwel zeker drie wedstrijden moeten spelen. De ploeg speelt eerst in de middag tegen Ierland en sluit de voorronde later af met het inhaalduel tegen Duitsland. Wanneer alles volgens plan verloopt zal Oranje op de eerste of tweede plaats in hun poule eindigen, zodat het 's avonds de eerste wedstrijd van de Tweede Ronde moet spelen.

Tegen Slowakije sloeg Nederland zes honkslagen. Damishah Charles scoorde drie van de zeven Nederlandse punten. Slowakije sloeg slechts ťťn honkslag op twee pitchers.

Titelverdediger ItaliŽ kwam in Poule A tot een 11-0 shutout tegen Zwitserland, waarna ook hun avondduel tegen Frankrijk werd geschrapt.

(26 juni)

Complete Schedule
Nederland vs. Slowakije

Leonella Elizabeth had ook nu weer een goed optreden voor Nederland. De rechtshander startte en schakelde acht slagvrouwen met drie slag uit in de 3 2/3 inning die ze gooide, stond geen honkslagen toe en kreeg haar tweede overwinning op haar naam.

Oranje opende de score met een punt in de eerste inning op Mariama GombikovŠ, die het hele duel gooide voor Slowakije. Brenda Beers begon met vier wijd, maar ging uit bij een steelpoging. Hierna kwam Damishah Charles na een outfield-fout op het honk en bereikte het derde honk toen Jessie van Aalst volgde met een tweehonkslag. Even later scoorde Charles het eerste punt op een grounder van Lindsey Meadows, maar Van Aalst bleef achter op het derde honk.

Nederland kwam weer op de honken in de tweede inning, maar liet toen twee loopsters achter, want de Slowaakse verdediging maakte een aantal goede nullen. Virginie Anneveld begon met vier wijd, maar werd gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Suka Van Gurp, die eveneens gedwongen uitging na een grounder van Shareday Christina. Anne Blaauwgeers volgde met een stootslag-honkslag en de twee loopsters schoven op naar het tweede en derde honk na een wilde worp, maar GombikovŠ sloot af met een strikeout.

...Damishah Charles...
...3 gescoorde punten...
(© F: Marco Stoovelaar)
...Leonella Elizabeth...
...2e overwinning...
(© F: Marco Stoovelaar)
Nederland besliste het duel met een 5-run rally met twee uit in de derde slagbeurt op drie honkslagen. Damishah Charles begon met een honkslag, stal het tweede honk en bereikte het derde honk na een vangbal. Lindsey Meadows werd daarna geraakt door een worp en werd uitgeschakeld op een grounder van Maxime van Dalen, maar dat stelde wel Charles in staat te scoren. Virginie Anneveld volgde met een honkslag (die Van Dalen naar het derde honk bracht) en stal het tweede honk, waarna Suka Van Gurp een 2-run single afleverde. Nadat ook Van Gurp het tweede honk had gestolen kreeg Shareday Christina vier wijd en de twee scoorden toen een klap van Anne Blaauwgeers eindigde in een outfield-fout.

In de 2e4 werd het zevende Oranje-punt toegevoegd en dat bezorgde de ploeg een voorsprong die voldoende was om het duel via de mercy-rule te kunnen afsluiten. Damishah Charles begon en kwam na een fout op het honk. Ze schoof op na een grounder en scoorde haar derde punt in de wedstrijd op een 2-out double van Maxime van Dalen.

Leonella Elizabeth kreeg drie nullen op rij in de eerste inning. In de volgende slagbeurt begon ze met een strikeout, waarna ze vier wijd gooide op Monika CambŠlovŠ, die opschoof na een wilde worp. Elizabeth schakelde de volgende twee slagvrouwen weer met drie slag uit. De rechtshander kreeg weer drie opeenvolgende nullen in de derde.

In de vierde inning begon Elizabeth met tweemaal drie slag om haar totaal op te voeren naar acht. Hierna gooide ze vier wijd op Dominika RampŠckovŠ en werd afgelost door Ginger de Weert. Die werd begroet met een honkslag van Monika CambŠlovŠ, wat een einde aan de No-Hitter maakte. Met loopsters op het eerste en tweede honk eindigde de inning met een grounder.

In de vijfde kreeg De Weert drie nullen op rij, waaronder twee strikeouts, om de wedstrijd af te sluiten.


...De speelsters van het Nederlands Team luisteren naar het Volkslied...

...Leonella Elizabeth en Ginger de Weert gooiden voor Nederland...

...Brenda Beers gaat uit bij een steelpoging in de eerste inning...
...Ze wordt getikt door korte stop Dominika Mešt'anovŠ...

...Links: Damishah Charles scoort in de 3e inning, ze scoorde driemaal in dit duel...
...Rechts: Maxime van Dalen en Virginie Anneveld (achtergrond) scoren beiden in de 3e inning...

...Links: Anne Blaauwgeers in gesprek met Hoofd Coach Juni Francisca...
...Rechts: Virginie Anneveld, Shareday Christina en Maxime van Dalen hebben plezier...
(© Alle Foto's: Fred Versluis)Nederland - Slowakije 7-0 (4½ inn.)
RHE
Slowakije00000 -013
Nederland1051X -760
pitcher Slowakijeinn.SOBBHRER
Miriama GombikovŠ, L (0-2)423673

pitchers Nederlandinn.SOBBHRER
Leonella Elizabeth, W (2-0)3.282---

Ginger de Weert1.12-1--
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Akos Farkas (Hongarije), 1B-Natalia Kasapova (Rusland),
3B-Michael Renggli Zwitserland).
Official Scorers-Paolo Lugarini (ItaliŽ), Domenica Ferrera (ItaliŽ).
Technical Commissioner-Anna Di Luca (ItaliŽ).
Aanvangstijd-15:45 uur.
Speeltijd-1:35 uur.
Locatie-Field #2, Bollate (ItaliŽ).

Game Notes:
Derde wedstrijd in de historie tegen Slowakije.
Derde overwinning in de historie tegen Slowakije.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2017 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.