Grand Slam * Stats & News
Updated: 31 mei 2017
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2017
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Gerard Koeman & Fred Versluis)

Terrasvogels wint tweemaal van Sparks Haarlem
English

HAARLEM - Terrasvogels won beide wedstrijden van hun double-header tegen Oolders Omaco Sparks Haarlem op een hete zaterdagmiddag (27 mei) in Haarlem. Terrasvogels won met 2-1 en 3-1.

Vandaag was een recordzettende hete dag in de maand mei in Nederland, want het werd vrijwel overal in het land 30 graden (of meer).

In de opener, waarin beide teams slechts vier honkslagen lieten noteren, scoorde Terrasvogels beide punten in de tweede inning, dankzij een honkslag en vier wijd met volle honken.

In de tweede wedstrijd, brak Terrasvogels een puntloze stand in de vijfde inning door tweemaal te scoren en voegde een punt toe in de zevende. Terrasvogels sloeg 10 honkslagen, waaronder twee tweehonkslagen van Suka Van Gurp, die alledrie de punten binnensloeg.

Door de dubbele nederlaag zakte Sparks Haarlem naar de vierde plaats. De meeste speelsters op het Sparks Haarlem-roster komen uit voor het Nederlands Softbal Team, terwijl anderen in nationale jeugdploegen spelen. De ploeg heeft ook een Zweedse en Nieuw-Zeelandse international. Desondanks domineert de ploeg niet zoals het in het verleden heeft gedaan en heeft reeds negen wedstrijden verloren, terwijl het seizoen net halverwege is. De negen nederlagen zijn de meeste van Sparks Haarlem sinds er tienmaal werd verloren in 2009. Vorig jaar verloor de ploeg acht wedstrijden.

(27 mei)

Compleet Speelschema
Oolders Omaco Sparks Haarlem vs. Terrasvogels (game one)
De opener was een pitching-duel tussen Leonella Elizabeth (Sparks Haarlem) en Dani Bonnet (Terrasvogels), die beiden vier honkslagen toestonden. Elizabeth schakelde negen slagvrouwen met drie slag uit, maar gooide ook vijfmaal vier wijd, Bonnet had slechts twee strikeouts en gaf drie vrije lopen weg.

...Winnende werpster Dani Bonnet...
(© Foto: Gerard Koeman)
Sparks Haarlem kreeg een kans de score te openen in de tweede helft van de eerste inning, maar verzuimde dat te doen. Kehli Washington begon met een honkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van Anne Blaauwgeers. Volgende slagvrouw Maxime van Dalen kreeg vier wijd en Washington bereikte het derde honk toen de vierde wijdbal eindigde in een doorgeschoten bal. Washington probeerde even later te scoren op een grounder richting kort van Virginie Anneveld, maar werd uitgeschakeld op de plaat. Een grounder volgde en twee loopsters bleven achter.

Leonella Elizabeth kreeg drie nullen op rij in de eerste helft van de eerste inning, maar moest twe punten toestaan in de volgende slagbeurt. Lizzie Clarijs begon met een driehonkslag en scoorde op een one-out single van Suka Van Gurp. De honken kwamen vol te staan toen Elizabeth vier wijd gooide op Jessica Waasdorp en Dervisa Mutic (met twee uit). Hierna gooide de rechtshander ook vier wijd op Kimberly Jones en dat bracht de stand op 2-0. Drie loopsters bleven achter toen een line drive van volgende slagvrouw Gabi Obia werd gevangen door Elizabeth.

In de derde inning maakte Sparks Haarlem een dubbelspel. In de vierde inning liet Elizabeth drie gecallde strikeouts noteren!

Dani Bonnet kreeg drie opeenvolgende nullen in de tweede inning, zag Sparks Haarlem een loopster achterlaten op het tweede honk in de derde, maar kreeg een punt tegen in de vierde. Virginie Anneveld opende met vier wijd en schoof op na een opofferingsstootslag van Kingsley Avery en een honkslag van Karin Tuk. Met loopsters 'op de hoeken' werd de tweede nul genoteerd nadat Jenny Kinburn werd uitgegeven, omdat ze was geraakt door de door haar geslagen bal. Even later werd Tuk's temporary runner Jenny Kinburn uitgeschakeld in een rundown, maar Anneveld kon scoren voordat de derde nul werd gemaakt.

In de 1e5 kreeg Terrasvogels een kans wat meer afstand te nemen. Dervisa Mutic begon met een honkslag en schoof op na een wilde worp, waarna Kimberly Jones vier wijd kreeg. Hierna eindigde een stootslag-poging in een vangbal, waarna een line drive van Katharina Szalay werd gevangen. Bij een poging Mutic op het tweede honk in een dubbelspel uit te schakelen volgde een foute aangooi en dat resulteerde in loopsters op het tweede en derde honk, maar Leonella Elizabeth sloot vervolgens af met een strikeout.

In de 2e6 was het Sparks Haarlem dat twee loopsters achterliet. Met twee uit sloegen Virginie Anneveld en Kingsley Avery (stootslag) beiden een honkslag, maar strandden op het eerste en tweede honk.

In de 2e7 kreeg Dani Bonnet weer drie opeenvolgende nullen en sloot de wedstrijd af met een strikeout.


...Links: Kimberly Jones maakt contact voor Terrasvogels in de eerste inning; Catcher is Karin Tuk...
...Rechts: Gabi Obia tiks Kehli Washington uit in de eerste inning; Op de achtergrond staat Kingsley Avery...

...Lizzie Clarijs rent richting 3e honk en glijdt veilig langs 3e honkvrouw Virginie Anneveld met een driehonkslag in de 2e inning...

...Links: Suka Van Gurp brengt Lizzie Clarijs binnen met een puntscorende honkslag in de 2e inning...
...Rechts: Even later begroet Lizzie Clarijs Suka Van Gurp nadat die ook heeft gescoord in de 2e inning...

...Links: Winnende werpster Dani Bonnet gooide het hele duel Terrasvogels...
...Rechts: Lizzie Clarijs wordt bij een steelpoging uitgeschakeld door korte stop Jenny Kinburn in de 3e inning...

...Links: Temporary runner Jenny Kinburn wordt uitgeschakeld door 1e honkvrouw Kelly Koeman in de 4e inning...
...Rechts: Dervisa Mutic bereikt het 3e honk na een foute aangooi in de 5e inning...

...Links & Midden: Terrasvogels 2B Suka Van Gurp vangt op fraaie wijze een foutbal om de 6e inning mee af te sluiten...
...Rechts: De speelsters van Terrasvogels vieren de overwinning...
(© Alle Foto's: Gerard Koeman)

...Links: Leonella Elizabeth gooide het hele duel voor Sparks Haarlem...
...Rechts: Virginie Anneveld scoort het enige punt voor Sparks Haarlem in de 4e inning...
(© Beide Foto's: Fred Versluis)Oolders Omaco Sparks Haarlem - Terrasvogels 1-2 (game 1)
RHE
Terrasvogels0200000-240
Oolders Omaco Sparks0001000-141
pitcher Terrasvogelsinn.SOBBHRER
Dani Bonnet, W (7-3)723411

pitcher Sparks Haarleminn.SOBBHRER
Leonella Elizabeth, L (3-2)795422
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Patrick Reus, 1B-Bob Gieskens.
Official Scorer-Stefan Slinger.
Play-by-Play Scorer-Jeanette van Drunen.
Public Address Announcer-Wouter Hoos.
Scoreboard Operators-Brian de Groot, Anne Kroezen.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-1:45 uur.
Locatie-Noordersportpark, Haarlem.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 28,5° C; windrichting zuid-zuidoost;
windsnelheid 24 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 41%.
Oolders Omaco Sparks Haarlem vs. Terrasvogels (game two)
In de tweede wedstrijd 'outhitte' Terrasvogels Sparks Haarlem met 10-5, waaronder twee doubles van Suka Van Gurp, die allen punten van haar ploeg binnensloeg.

Terrasvogels kwam gelijk in de eerste helft van de eerste inning in scoringspositie op starter Ginger de Weert. Met één uit gooide ze vier wijd op Ella Krommendijk, waarna ze en stootslag-honkslag tegen kreeg van Katharina Szalay. Maar de eerste werd daarna gedwongen uitgeschakeld op het derde honk en een strikeout sloot de slagbeurt af.

...Winnende werpster Micaela Whithey...
(© Foto: Gerard Koeman)
Sparks Haarlem kreeg hun eerste loopster in scoringspositie in de 2e2 op Micaela Whitney, die het hele duel gooide voor Terrasvogels. Virginie Anneveld begon met een honkslag en stal het tweede honk met twee uit, maar dit keer was het Whitney die afsloot met een strikeout.

Terrasvogels kwam dicht bij het openingspunt in de 1e4. Lizzie Clarijs begon met een infield-hit en Suka Van Gurp kreeg vier wijd. Hierna sloeg Rhowan Stuart een honkslag. Clarijs werd doorgestuurd om te scoren, maar werd op de plaat uitgeschakeld en twee loopsters bleven achter.

Nadat Sparks Haarlem voor de tweede opeenvolgende inning op rij was uitgeschakeld sloeg Terrasvogels met twee punten toe met twee uit in de vijfde. Met één uit sloeg Kimberly Jones een honkslag en met twee uit liet ook Katharina Szalay een honkslag noteren. De honken kwamen vol te staan toen Lizzie Clarijs vier wijd kreeg en dat leidde tot een werpsterswissel. Rebecca Soumeru nam het over, maar werd begroet met een 2-run ground-rule double van Suka Van Gurp.

Terrasvogels kreeg weer een scoringskans in de zesde, maar liet toen drie loopsters achter.

Vanaf de tweede inning schakelde Micaela Whitney tien slagvrouwen op rij uit, waarna ze Sparks Haarlem weer de honken zag bereiken in de 2e6. Kehli Washington begon met een honkslag en Anne Blaauwgeers volgde met een stootslag-honkslag. Met één uit schoven de twee op na een grounder, maar bleven daarna achter.

In de 1e7 voegde Terrasvogels een 'insurance run' toe. Lizzie Clarijs begon met vier wijd en scoorde op een hiernavolgende tweehonkslag van Suka Van Gurp om er een 3-0 stand van te maken. Met één uit kreeg Jessica Waasdorp vier wijd, maar Rebecca Soumeru schakelde de volgende twee slagvrouwen met drie slag uit.

Sparks Haarlem pakte een punt terug in de 2e7. Karin Tuk en Kingsley Avery begonnen met honkslagen. De laatste werd gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Onaisha Franka, maar dat bracht Tuk's pinch-runner Maaike Blaauwgeers naar het derde honk. Met loopsters 'op de hoeken' volgde een double-steal en zo kwam Blaauwgeers tot scoren. Maar hierna gooide Micaela Whitney drie slag op de volgende slagvrouw, waarna de wedstrijd eindigde met een 'comeback-grounder'.


...Links: Winnende werpster Micaela Whitney gooide het hele duel voor Terrasvogels...
...Rechts: Lizzie Clarijs wordt uitgeschakeld door catcher Anne Blaauwgeers in de 4e inning...

...Links: Kimberly Jones bereikt veilig het 2e honk en glijdt langs 2B Onaisha Franka in de 5e inning...
...Rechts: Jones scoort daarna als Suka Van Gurp volgt met een 2-run double...

...Links: Na te hebben gescoord wordt Kimberly Jones begroet door Jeske Meewisse...
...Rechts: Lizzie Clarijs rent richting 3e honk (en scoort) in de 7e inning...

...Lizzie Clarijs scoort op een nieuwe double van Suka Van Gurp (links) en wordt begroet door Gabi Obia (rechts) in de 7e inning...
(© Alle Foto's: Gerard Koeman)

...Links: Ginger de Weert startte voor Sparks Haarlem...
...Rechts: Anne Blaauwgeers duikt terug naar het eerste honk...
(© Beide Foto's: Fred Versluis)Oolders Omaco Sparks Haarlem - Terrasvogels 1-3 (game 2)
RHE
Terrasvogels0000201-3100
Oolders Omaco Sparks0000001-151
pitcher Terrasvogelsinn.SOBBHRER
Micaela Whitney, W (3-1)771511

pitchers Sparks Haarleminn.SOBBHRER
Ginger de Weert, L (0-4)4.253622

Rebecca Soumeru2.122411
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Bob Gieskens, 1B-Patrick Reus.
Official Scorer-Stefan Slinger.
Play-by-Play Scorer-Jeanette van Drunen.
Public Address Announcer-Wouter Hoos.
Scoreboard Operator-Brian de Groot.
Aanvangstijd-16:15 uur.
Speeltijd-2:12 uur.
Locatie-Noordersportpark, Haarlem.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 29,8° C; windrichting zuid-zuidoost;
windsnelheid 23 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 39%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2017 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.