Grand Slam * Stats & News
Updated: 2 mei 2017
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2017
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Fred Versluis)

Sparks Haarlem deelt double-header met Roef!
English

HAARLEM - Titelverdediger Oolders Omaco Sparks Haarlem deelde zaterdag (29 april) hun double-header tegen Roef!, dat dit seizoen debuteert in de hoogste afdeling. Sparks Haarlem boekte in de een opener een 7-0 shutout tegen Roef! 7-0, maar werd daarna zelf puntloos gehouden in de tweede wedstrijd met een 5-0 stand.

Het was de derde opeenvolgende week waarin Sparks Haarlem een double-header deelde. De ploeg deed dat op Opening Day tegen Tex Town Tigers, waarna een week geleden werd gedeeld tegen Terrasvogels.

Roef! was het seizoen begonnen met drie opeenvolgende nederlagen, waarna een week geleden de eerste overwinning werd geboekt tegen DSS.

(29 april)

Compleet Speelschema
Oolders Omaco Sparks Haarlem vs. Roef! (game one)
In de opener maakte de Amerikaanse rechtshander Monica Perry haar debuut in een Sparks Haarlem-uniform. Ze gooide negenmaal drie slag en stond slechts één honkslag toe. Roef! bereikte alleen in de eerste inning het honk op Perry. Met één uit sloeg Kim Donkers een honkslag en met twee kreeg Manon van Alebeek vier wijd. Hierna schakelde Perry de volgende 13 slagvrouwen op rij uit.

Voor Monica Perry was dit haar eerste Hoofdklasse-optreden sinds 2013 toen ze met Terrasvogels landskampioen werd. In dat jaar versloeg Terrasvogels Sparks Haarlem in een spannende en aantrekkelijke Holland Series. De ploeg won het beslissende duel op het Noordersportpark, het veld van Spark Haarlem en dezelfde locatie waar Monica Perry vandaag haar rentree maakte in de hoogste afdeling. In de voorgaande drie seizoenen stond ze wel als 'roster player' op de ledenlijst van Terrasvogels. Echter, Perry kon in deze seizoenen niet voor de ploeg gooien, omdat ze toen uitkwam in de Italiaanse competitie, wat ze ook dit jaar weer zal doen.

Nadat Roef! twee loopsters had achtergelaten in de eerste helft van de eerste inning kwam Sparks Haarlem tot een rally van vijf punten in hun eerste slagbeurt op Marjolein Merkx. Kehli Washington opende met een honkslag en schoof op na een wilde worp en een stootslag-honkslag van Anne Blaauwgeers. De honken kwamen vol te staan toen Jenny Kinburn werd geraakt door een worp. Even later werd het eerste punt gescoord toen Maxime van Dalen vier wijd kreeg in haar eerste slagbeurt van het seizoen. Ze had in de voorgaande wedstrijden moeten toekijken vanwege een blessure. Met de honken nog altijd vol werd het volgende punt gescoord na een doorgeschoten bal. Een opofferingsslag van Virginie Anneveld en een honkslag van Karin Tuk verhoogden de stand daarna naar 4-0.

Drie punten werden toegevoegde in de derde inning op twee driehonkslagen. Jenny Kinburn begon met een honkslag, maar werd gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Maxime van Dalen. Haar herstel werd vervolgens getest, want ze scoorde helemaal vanaf het eerste honk op een driehonkslag van Virginie Anneveld. Met twee uit kreeg Karin Tuk vier wijd, waarna de Nieuw-Zeelandse Kingsley Avery volgde met een 2-run triple om er een 7-0 stand van te maken.


...Links: Hoofd Coaches Peter van Dalen en Jeroen Swers in gesprek met Umpires Peter Vonk en Arie Nokkert...
...Rechts: Monica Perry maakte haar debuut voor Sparks Haarlem en stond slechts één honkslag toe...

...Links: Virginie Anneveld in het slagperk voor Sparks Haarlem...
...Rechts: Maaike Blaauwgeers scoort het eerste punt in de eerste inning...
(© Alle Foto's: Fred Versluis)Oolders Omaco Sparks Haarlem - Roef! 7-0 (4½ inn.) (game 1)
RHE
Roef!00000 -010
Oolders Omaco Sparks4030X -760
pitchers Roef!inn.SOBBHRER
Marjolein Merkx, L (1-2)322676

Gini Ketelaars1-----

pitcher Sparks Haarleminn.SOBBHRER
Monica Perry, W (1-0)5911--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Peter Vonk, 1B-Arie Nokkert.
Official Scorer-Harumi Ueda.
Play-by-Play Scorer-Jeanette van Drunen.
Public Address Announcer-Wouter Hoos.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-1:00 uur.
Locatie-Noordersportpark, Haarlem.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 12,7° C; windrichting noord-noordwest;
windsnelheid 8 kmu (4,2); windkracht 1 Bft; luchtvochtigheid 51%.
Oolders Omaco Sparks Haarlem vs. Roef! (game two)
In de tweede wedstrijd waren de rollen omgekeerd en boekte Roef! een 5-0 shutout tegen Sparks Haarlem. Winnende pitcher Mikayla Endicott gooide zesmaal drie slag en stond slechts drie honkslagen toe.

Het is bijzonder zeldzaam dat Sparks Haarlem niet minstens eenmaal tot scoren komt in een wedstrijd. De laatste keer dat Sparks Haarlem puntloos werde gehouden was een jaar geleden toen op 7 mei met 1-0 werd verloren van Terrasvogels. Overigens is Terrasvogels de enige ploeg (!) die Sparks Haarlem sinds 2010 in een competitiewedstrijd puntloos wist te houden. In dat jaar boekte Terrasvogels twee shutouts (1-0 en 5-0), waarna een andere volgde in 2012 (5-0). Het duurde daarna vier jaar voordat Sparks Haarlem vorig seizoen opnieuw tegen een shutout aanliep.

Sparks Haarlem kwam slechts eenmaal in scoringspositie en ook dat is opmerkelijk. Met één uit in de tweede inning sloeg Virginie Anneveld een honkslag en stal het tweede honk met twee uit, maar bleef daarna achter. In de vierde inning, met één uit, sloeg Karin Tuk een honkslag. Hierna schakelde pitcher Mikayla Endicott de volgende negen slagvrouwen op rij uit. Virginie Anneveld liet daarna haar tweede honkslag noteren met één uit in de zevende, maar strandde dit keer op het eerste honk.

Roef! liet een loopster achter in de eerste en tweede inning, maar werd op rij uitgeschakeld in de derde door Rebecca Soumeru.

Roef! sloeg daarna toe met vijf punten in de vierde inning. Met één uit kregen Manon van Alebeek en Eva van Knegsel beiden vier wijd. En daarna begon het slagwerk en het scoren. Isa Los (one-run) en Mikayla Endicott (two-run) sloegen back-to-back puntscorende doubles en rookie Sophie Verdaasdonk volgde met een puntscorende honkslag, haar eerste hit in de hoogste afdeling. Dat zorgde voor een werpsterswissel, want Monica Perry nam het over van Rebecca Soumeru. Perry gooide vier wijd op Naftely Pietersz, waarna Wies Ligtvoet volgde met een puntscorende stootslag-honkslag om er een 5-0 stand van te maken. Roef! liet drie loopsters achter, maar had een beslissende voorsprong genomen.


...Links: Rebecca Soumeru startte de tweede wedstrijd voor Sparks Haarlem...
...Rechts: Virginie Anneveld slaat een honkslag in de 2e inning; Naftely Pietersz is de catcher, Arie Nokkert de umpire...

...Virginie Anneveld steelt het 2e honk in de 2e inning; Korte stop Wies Ligtvoet kan dat niet voorkomen...
...Umpire Peter Vonk en 2B Cindy van der Zanden volgen de actie op de achtergrond...

...Links: Tammie Lijbers maakt contact voor Sparks Haarlem...
...Rechts: Einde wedstrijd...
(© Alle Foto's: Fred Versluis)Oolders Omaco Sparks Haarlem - Roef! 0-5 (game 2)
RHE
Roef!0005000-590
Oolders Omaco Sparks Haarlem0000000-031
pitchers Roef!inn.SOBBHRER
Manon van Alebeek- (*)-----

Mikayla Endicott, W (1-2)7613--
(*) - Van Alebeek was aangekondigd als startende pitcher, maar werd vervangen toen 2e1 begon

pitchers Sparks Haarleminn.SOBBHRER
Rebecca Soumeru, L (2-1)3.122555

Monica Perry3.2314--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Arie Nokkert, 1B-Peter Vonk.
Official Scorer-Harumi Ueda.
Play-by-Play Scorer-Jeanette van Drunen.
Public Address Announcer-Wouter Hoos.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-15:30 uur.
Speeltijd-1:43 uur.
Locatie-Noordersportpark, Haarlem.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 12,6° C; windrichting noord-noordwest;
windsnelheid 8 kmu; windkracht 1 Bft; luchtvochtigheid 48%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2017 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.