Grand Slam * Stats & News
Updated: 2 mei 2017
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2017
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar
(Tekst & Foto: Marco Stoovelaar)

Tex Town Tigers wint tweemaal van DSS
English

ENSCHEDE - Tex Town Tigers won zaterdag (29 april) tweemaal van DSS en klom daarmee naar de vierde plaats, die nu wordt gedeeld met Terrasvogesl. Tex Town Tigers won met 2-1 en 9-2.

Een week geleden verloor TTT beide wedstrijden van FysioExpert Olympia Haarlem na de openers te hebben gedeeld tegen Oolders Omaco Sparks Haarlem.

Voor DSS was dit de vierde en vijfde nederlaag van het seizoen in de eerste zes wedstrijden. Vorige week won de Haarlemse ploeg met 4-0 in hun tweede duel tegen Roef!, de enige zege voor de ploeg op dit moment.

(29 april)

Compleet Speelschema
Tex Town Tigers vs. DSS (game one)
De opener van de double-header van vandaag bood veel spanning, want het was een 'close game' die pas in de tweede helft van de zevende inning werd beslist. Tex Town Tigers stond met 1-0 voor na twee innings, DSS kwam langszij in de eerste helft van de zevende alleen maar om te zien hoe de thuisploeg de wedstrijd even later besliste.

Tex Town Tigers werd met 7-5 'outhit' en maakte drie verdedigende fouten, maar verliet het veld toch als overwinnaar.

DSS kreeg een kans de score te openen in de eerste helft van de eerste inning op starter Anna-Bè Bartels, want het kreeg de eerste twee slagmensen op de honken. Lead-off hitter Lisa Waasdorp kwam na een fout op het honk en Morgan Sampson sloeg een honkslag, maar de volgende drie slagvrouwen werden uitgeschakeld.

...Aafje van Baal...
...'walk-off single'...
(© Marco Stoovelaar)
Tex Town Tigers strandde een loopster op het eerste honk in de eerste inning, maar opende daarna de score in de volgende slagbeurt op Dagmar Bloeming met het scoren van een onverdiend punt. Lead-off hitter Nadine Marinus kwam na een foute aangooi op het tweede honk, stal het derde honk met één uit en scoorde op een 2-out single van Aafje van Baal. De laatste stal even later het tweede honk, maar ging uit bij een steelpoging van het derde honk.

Hierna wisten beide teams niet tot scoren te komen. TTT liet een loopster achter op het tweede honk in de derde en een andere op het derde honk in de vijfde inning.

DSS kwam weer in scoringspositie in de 1e6 op Lindsey Meadows, die de pitching tijdens de vijfde inning had overgenomen. Lead-off hitter Morgan Sampson kwam na een fout op het honk en schoof op na een one-out single van Sophie Bugter, maar zij bleven achter.

DSS kwam wel tot scoren in de 1e7. Lindsey Meadows begon de inning met de 1.300e strikeout in haar loopbaan, waarna een grounder volgde. Met twee uit werd Melissa de Greef geraakt door een worp, waarna de honken vol kwamen toen Lisa Waasdorp infield-hit sloeg en Morgan Sampson vier wijd kreeg. Noa Brand volgde met een honkslag door het midden die de stand in balans bracht. Waasdorp werd ook doorgestuurd, maar zij werd op de plaat uitgeschakeld na een prima aangooi van midveldster Jasmine Peters, waardoor de inning ten einde kwam.

In de 2e7 opende Lindsey Meadows met een honkslag, schoof op na een opofferingsstootslag van Jasmine Peters en scoorde het winnende punt op een 'walk-off single' van Aafje van Baal.Tex Town Tigers - DSS 2-1 (game 1)
RHE
DSS0000001-172
Tex Town Tigers0100001-253
(één uit toen het winnende punt werd gescoord in de zevende inning)
pitcher DSSinn.SOBBHRER
Dagmar Bloeming, L (1-3)6.171521

pitchers Tex Town Tigersinn.SOBBHRER
Anna-Bè Bartels4.11-4--

Lindsey Meadows, W (2-2)2.231311
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Gerrit-Jan van der Hoeven, 1B-Robin Stoevelaar.
Official Scorer-Rienette Hamers.
Play-by-Play Scorer-Ingrid Oosterveld (Tex Town Tigers).
Public Address Announcer-Bertil Haage.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-15:00 uur.
Speeltijd-1:48 uur.
Locatie-Sportpark 'De Kroedkotten', Enschede.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Halfbewolkt, 11,5° C; windrichting west-zuidwest;
windsnelheid 8 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 43%.
Tex Town Tigers vs. DSS (game two)
In de tweede wedstrijd boekte Tex Town Tigers een meer overtuigende 9-2 overwinning en sloot de wedstrijd in de zesde inning af via de mercy-rule. In deze wedstrijd kwam de thuisploeg tot elf honkslagen, waaronder drie van Annemiek Jansen en Laura Wissink, die ook homerde, net als Lindsey Meadows.

DSS opende de score in de eerste helft van de eerste inning met één punt, maar het had meer kunnen zijn, want er stonden loopsters op het tweede en derde honk met slechts één uit. Lead-off hitter Noa Brand werd geraakt door een worp en schoof op na een opofferingsstootslag van Morgan Sampson en een honkslag van Sophie Bugter. Brand scoorde toen Feline Poot het honk bereikte na een fout. Met Bugter op het derde honk stal Poot het tweede honk, maar zij bleven achter.

De voorsprong was van korte duur, want Tex Town Tigers antwoordde met twee punten in hun eerste slagbeurt. Olivia Hornstein begon met een honkslag en scoorde het gelijkmakende punt toen Annemiek Jansen volgde met een driehonkslag. Even later scoorde de laatste na een doorgeschoten bal.

DSS kwam langszij in de derde inning. Morgan Sampson begon met vier wijd. Hierna nam Lindsey Meadows het werpen over van starter Cheyenne Scheffer. Zij begon met een strikeout, maar kreeg daarna een RBI-double tegen van Feline Poot, die zelf op het derde honk werd uitgeschakeld toen ze van haar klap een driehonkslag probeerde te maken.

In de 2e3 sloeg Tex Town Tigers toe met vier punten om de wedstrijd hun kant op te draaien. Annemiek Jansen opende met haar tweede driehonkslag in de wedstrijd en werd de eerste speelster dit seizoen die dat presteeerde. Hierna kreeg Jasmine Peters vier wijd en volgde Laura Wissink met een 3-run homerun. Met één uit sloeg Lindsey Meadows haar derde homerun van het seizoen en dat bezorgde TTT een 6-2 voorsprong, maar leidde ook tot een werpsterswissel.

In de 1e4 kreeg DSS loopsters op het tweede en derde honk met één uit. Dominique Burger sloeg toen een tweehonkslag en Melissa de Greef's honkslag werd gevolgd door een outfield-fout. Even later werd Burger op de plaat uitgeschakeld bij een poging te scoren op een grounder richting derde honk van Quincey Catsburg, waarna een grounder de slagbeurt afsloot.

DSS zag weer twee loopsters achterblijven in de vijfde inning. Met één uit sloegen Sophie Bugter en Feline Poot honkslagen en schoven op naar het tweede en derde honk na een doorgeschoten bal, maar bleven daarna achter.

Tex Town Tigers nam meer afstand door tweemaal te scoren in de vijfde inning. Met één uit had de ploeg Nadine Marinus (velderskeus) en Lindsey Meadows (honkslag plus fout) op het tweede en derde honk staan. En lukte het DSS niet om te scoren, TTT deed dat wel. Een opofferingsslag van Aafje van Baal en pinch-hit honkslag van Danielle ten Donkelaar stelden beide loopsters in staat te scoren en de voorsprong op te voeren naar 8-2.

In de 1e6 liet DSS voor de derde opeenvolgende keer twee loopsters achter, waarna TTT even later het mercy-rule verschil van zeven punten bereikte. Met twee uit kreeg Jasmine Peters drie slag, maar kwam via een wilde worp op het honk. Ze schoof daarna op na een honkslag van Laura Wissink. Na een 'double-steal' scoorde Peters op een 'walk-off single' van Nadine Marinus om de wedstrijd af te sluiten.Tex Town Tigers - DSS 9-2 (6 inn.) (game 1)
RHE
DSS101000 -282
Tex Town Tigers204021 -9113
(twee uit toen een verschil van zeven punten werd bereikt in de zesde inning)
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Svenja de Lincel, L (0-2)2.113566

Quincey Catsburg3.14-632

pitchers Tex Town Tigersinn.SOBBHRER
Cheyenne Scheffer2 (*)11221

Lindsey Meadows, W (3-2)4516--
(*) - Scheffer gooide op één slagvrouw in de derde inning

Homeruns: Tex Town Tigers: Laura Wissink (1)(3e,3-run,op De Lincel), Lindsey Meadows (3)(3e,solo,op De Lincel).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Robin Stoevelaar, 1B-Gerrit-Jan van der Hoeven.
Official Scorer-Rienette Hamers.
Play-by-Play Scorer-Ingrid Oosterveld (Tex Town Tigers).
Public Address Announcer-Jesse Maduro.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-17:10 uur.
Speeltijd-1:54 uur.
Locatie-Sportpark 'De Kroedkotten', Enschede.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Halfbewolkt, 10,9° C; windrichting west-zuidwest;
windsnelheid 8 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 44%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2017 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.