Grand Slam * Stats & News
Updated: 1 augustus 2017
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2017
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Rein Merkx)

Roef! breidt winning streak uit met tweemaal winst tegen DSS
English

HAARLEM - Roef! voegde zaterdag (29 juli) weer twee overwinningen toe door de double-header bij DSS te winnen met minimale uitslagen, 1-0 en 3-2. De tweede wedstrijd werd in de achtste inning beslists.

Met de twee overwinningen verlengde Roef! hun winning streak naar zeven wedstrijden. Met 28 punten staat Roef! nu op gelijke hoogte met Terrasvogels, dat de derde plaats inneemt, maar de ploeg speelde drie wedstrijden meer en staat daardoor dus op de vierde plek.

De DSS vs. Roef! double-header was de enige die voor vandaag op het programma stond.

(29 juli)

Compleet Speelschema
DSS vs. Roef! (game one)
Na een loopster op het tweede honk te hebben achtergelaten in de eerste helft van de eerste inning opende Roef! de score in de tweede slagbeurt. Isa Los begon met een honkslag, bereikte het derde honk op een opofferingsstootslag van Eva van Knegsel en scoorde op een honkslag van Naftely Pietersz. Dit zou het enige punt in de wedstrijd blijven.

In de volgende innings kwam Roef! nog maar eenmaal in scoringspositie op Quincey Catsburg, die het hele duel gooide voor DSS. De rechtshander, die drie nullen op rij kreeg in derde en vierde inning, kreeg een one-out, ground-rule double tegen van Manoa Weijgertse in de vijfde. Ze bereikte het derde honk op een pinch-hit single van Manon van Alebeek, maar de twee loopsters bleven daarna achter.

DSS kreeg drie scoringskansen op de Amerikaanse rechtshander Mikayla Endicott. Na op rij te zijn uitgeschakeld in de eerste inning kreeg de ploeg de eerste twee slagvrouwen op het honk in de tweede slagbeurt met een 1-0 achterstand. Morgan Sampson en Denice van Dijk begonnen met honkslagen, maar daarna schakelde Endicott de volgende drie slagvrouwen met drie slag uit!

DSS ging weer op rij uit in de derde, waarna de volgende loopster in scoringspositie kwam in de vierde. Met één uit sloeg Morgan Sampson wederom een honkslag en schoof op na een doorgeschoten bal, maar strandde opnieuw.

DSS kreeg de grootste scoringskans in de 2e5 toen het de honken vol kreeg met nul uit! Annemiek de Rover begon met een honkslag, waarna Stephanie Ruiter volgde met een stootslag-honkslag. De honken kwamen vol te staan toen een opofferingsstootslag van Dominique Burger geen nul opleverde. En zo had DSS een goede kans tot scoren te komen en het duel in eigen voordeel om te draaien. Echter, een line drive van volgende slagvrouw Noa Brand werd gevangen door korte stop Wies Ligtvoet, die daarna een dubbelspel maakte op het derde honk. Een vangbal op fout gebied sloot de slagbeurt af.

In de resterende twee slagbeurten kreeg een DSS-slagvrouw vier wijd met twee uit, maar beide keren bleven zij achter op het eerste honk.DSS - Roef! 0-1 (game 1)
RHE
Roef!0100000-160
DSS0000000-050
pitcher Roef!inn.SOBBHRER
Mikayla Endicott, W (7-8)7625--

pitcher DSSinn.SOBBHRER
Quincey Catsburg, L (3-4)731611
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Gerrit-Jan van der Hoeven, 1B-Martin Lemstra.
Official Scorer-Brendy De Smet.
Play-by-Play Scorer-Ben Goorts.
Public Address Announcer-Bert Daniëls.
Scoreboard Operator-Bert Daniëls.
Aanvangstijd-14:02 uur.
Speeltijd-1:40 uur.
Locatie-Pim Mulier Sportpark, Haarlem.

Game Notes:
Werner Angermann 'Acting Head Coach' van DSS als waarnemer voor de afwezige Hoofd Coach Norman Ames.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 21,6° C; windrichting west-zuidwest;
windsnelheid 29 kmu; windkracht 5 Bft; luchtvochtigheid 59%.
DSS vs. Roef! (game two)
De tweede wedstrijd had een extra inning nodig, duurde twee uur en 23 minuten en zodoende verliet iedereen het veld kort voor zeven uur.

DSS opende de score in de tweede helft van de tweede inning op starter Marjolein Merkx, die drie nullen op rij had gekregen in de eerste slagbeurt. In de tweede kreeg ze een lead-off single tegen van Morgan Sampson, maar die werd gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Denice van Dijk. Hierna dreunde Lisa Waasdorp de bal het links-midveld in voor een driehonkslag en dat bezorgde DSS een 1-0 voorsprong. Waasdorp strandde op het derde honk.

Dagmar Bloeming had een prima optreden voor DSS, maar stond uiteindelijk met lege handen. De ervaren rechtshander schakelde 13 slagvrouwen met drie slag uit, gaf slechts één vrije loopweg en stond zeven honkslagen toe. Echter, ze kreeg ook drie punten tegen, maar daarvan was er maar één verdiend.

Bloeming gooide probleemloos in de eerste drie innings, waarna ze de gelijkmaker moest toestaan in de vierde. Cindy van der Zanden opende met een honkslag, schoof op na een opofferingsstootslag van Manoa Weijgertse, stal het derde honk, waarna ze scoorde toen Kim Donkers het honk bereikte na een fout. Haar pinch-runner Maureen van Poorten schoof op toen er geen nul werd gemaakt op een velderskeus-grounder van Isa Los. De twee strandden later op het tweede en derde honk.

DSS liet twee loopsters achter in hun vierde slagbeurt, waarna het de kans kreeg meer punten te scoren in de vijfde. Met één uit sloeg Melissa de Greef een honkslag en kreeg Noa Brand vier wijd. Areke Spel volgde met een honkslag, De Greef probeerde te scoren, maar werd uitgeschakeld op de plaat. Met loopsters op het tweede en derde honk werd een gedwongen loop opgezet via opzettelijk vier wijd voor Sophie Bugter. De gedwongen nul kwam inderdaad en sloot de slagbeurt af.

...Cindy van der Zanden...
...2 honkslagen, 3 runs...
...2 gestolen honken...
(© Foto: Rein Merkx)
Roef! nam een 2-1 voorsprong in de zesde inning. Cindy van der Zanden begon opnieuw met een honkslag en stal het tweede honk. Met één uit scoorde ze toen er een fout volgde op een infield-hit van Kim Donkers. Een wilde worp en vier wijd volgden, maar Bloeming sloot af met twee strikeouts.

In de 2e6 sloeg Lisa Waasdorp een honkslag voor DSS met één uit, wat leidde tot een werpsterswissel. Met een 2-1 voorsprong werd er niet voor gekozen de Amerikaanse Mikayla Endicott in te brengen, maar Gini Ketelaars, die de inning prima afsloot. Ze zag eerst Waasdorp het tweede honk stelen, maar een vangbal en strikeout volgden.

In de 2e7 zette Roef! Endicott wel in, maar die kwam in de problemen. Ze gooide vier wijd op Melisssa de Greef en Noa Brand, die opschoven na een opofferingsstootslag van Areke Spel. Endicott volgde met een strikeout, maar kreeg daarna de honken vol toen ze ook vier wijd gooide op Morgan Sampson. Hierna gaf Endicott haar aan Denice van Dijk haar vierde vrije loop in deze inning weg en dat leverde het gelijkmakende punt op. Met de honken nog altijd vol eindigde de inning toen Lisa Waasdorp werd uitgevangen.

Roef! hernam de leiding in de 1e8 en het was opnieuw Cindy van der Zanden, die scoorde. Dit keer was ze de tie-break loopster en scoorde ze op een lead-off single van Manoa Weijgertse. Een opofferingsstootslag van Kim Donkers zorgde voor loopsters op het tweede en derde honk. Nadat Dagmar Bloeming haar 13e slagvrouw met drie slag had uitgeschakeld voorkwam de DSS-verdediging meer punten, want er volgde een dubbelspel. Eva van Knegsel werd uitgevangen door rechtsveldster Denice van Dijk, die daarna Weijgertse op de plaat uitschakelde toen de probeerde te scoren.

DSS was niet meer in staat terug te komen in de eigen achtste slagbeurt en dus leed de ploeg vandaag twee nederlagen met één punt verschil.DSS - Roef! 2-3 (8 inn.)(game 2)
RHE
Roef!00010101-370
DSS01000010-263
pitchers Roef!inn.SOBBHRER
Marjolein Merkx5.123611

Gini Ketelaars, H (2)0.21----

Mikayla Endicott, BS (1), W (8-8)214-11

pitcher DSSinn.SOBBHRER
Dagmar Bloeming, L (6-11)8131731
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Martin Lemstra, 1B-Gerrit-Jan van der Hoeven.
Official Scorer-Brendy De Smet.
Play-by-Play Scorer-Ben Goorts.
Public Address Announcer-Bert Daniëls.
Scoreboard Operator-Bert Daniëls.
Aanvangstijd-16:17 uur.
Speeltijd-2:23 uur.
Locatie-Pim Mulier Sportpark, Haarlem.

Game Notes:
Werner Angermann 'Acting Head Coach' van DSS als waarnemer voor de afwezige Hoofd Coach Norman Ames.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 20,6° C; windrichting zuid-zuidwest;
windsnelheid 27 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 63%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2017 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.