Grand Slam * Stats & News
Updated: 2 mei 2017
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2017
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2017 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Fred Versluis)

Sparks Haarlem voorkomt dubbele nederlaag tegen Tex Town Tigers
English

HAARLEM - Oolders Omaco Sparks Haarlem voorkwam zondag (30 april) een dubbele nederlaag tegen Tex Town Tigers, maar deelde desondanks hun vierde van vijf gespeelde double-headers dit seizoen.

In de opener stond Sparks Haarlem met 2-0 achter toen de tweede helft van de zevende inning begon. De ploeg kwam toen tot een rally van drie punten om met 3-2 te winnen.

In de tweede wedstrijd wist Tex Town Tiger een 3-1 voorsprong vast te houden en won met 4-3. Met de winst klom de Enschedese ploeg naar de top-4 van de Golden League. De ploeg deelt nu de derde plek met Roef!, dat vandaag tweemaal won van het Talent Team Holland.

Vandaag maakte pitcher Kirsten Scheele haar rentree in de ploeg van Sparks Haarlem, nadat ze aanvankelijk na vorig seizoen was gestopt. De ervaren rechtshander kwam uit 'retirement' om voor wat extra pitching te zorgen, want zowel Ginger de Weert en Leonella Elizabeth konden dit weekeinde niet worden ingezet. Op zaterdag gooide de Amerikaanse rechtshander Monica Perry in twee wedstrijden, terwijl 'veteraan' Rebecca Soumeru vandaag in beide wedstrijden gooide na ook al op zaterdag te hebben gegooid. Monica Perry is nu weer teruggekeerd naar Italië om haar seizoen daar weer te hervatten. Een week geleden, vanwege andere blessures (of herstel daarvan) bij een aantal positie-speelsters, was utility player Kiki Draaijer aan de ploeg toegevoegd voor de double-header tegen Terrasvogels, maar het was niet nodig voor haar om in actie te komen. Ook zij was na vorig seizoen gestopt.

De double-header van vandaag was naar voren geschoven in het programma, vanwege de deelname van Sparks Haarlem aan het toernooi om de European Premiere Cup later dit jaar.

(30 april)

Compleet Speelschema
Oolders Omaco Sparks Haarlem vs. Tex Town Tigers (game one)
De opener was een pitching-duel tussen Rebecca Soumeru (Sparks Haarlem) en Lindsey Meadows (Tex Town Tigers). En het duel leek de kant van Tex Town Tigers op te gaan, want de ploeg stond met 2-0 voor toen de tweede helft van de zevende inning begon.

Soumeru kreeg drie nullen op rij in de eerste inning, maar moest twee punten toestaan in de tweede slagbeurt. Laura Wissink opende met haar tweede homerun in twee dagen en zorgde daarmee voor het eerste punt. Hierna kreeg Lindsey Meadows vier wijd, schoof op na een grounder en scoorde op een tweehonkslag van Aafje van Baal om TTT op een 2-0 voorsprong te zetten.

In de volgende twee innings liet TTT een loopster achter op het eerste honk, waarna men weer in scoringspositie kwam in de vijfde en zesde. In de 1e5 maakte Sparks Haarlem Hoofd Coach Peter van Dalen zes verdedigende positie-wissels. De enige speelsters die op hun posities bleven staan waren pitcher Rebecca Soumeru, catcher Karin Tuk en rechtsveldster Desiree Adriaansz. In de vijfde, met twee uit, kreeg Annemiek Jansen vier wijd en sloeg Nadine Marinus een honkslag, maar zij bleven achter op het eerste en derde honk. In de zesde opende Lindsey Meadows met vier wijd en sloeg Jasmine Peters en honkslag. Meadows' pinch-runner Cheyenne Scheffer en Peters bereikten het tweede en derde honk na een opofferingsstootslag. De inning eindigde met een dubbelspel. Terwijl slagvrouw Danielle ten Donkelaar drie slag kreeg vertrek Scheffer richting plaat, maar werd uitgetikt door catcher Karin Tuk.

Met een 2-0 achterstand kwam Sparks Haarlem voor het eerst in scoringspositie in de tweede inning. Met één uit sloeg Virginie Anneveld een honkslag en met twee uit kreeg Karin Tuk vier wijd, maar zij bleven achter. In de vierde inning liet de thuisploeg opnieuw een loopster in scoringspositie achter. Maxime van Dalen begon toen met vier wijd en schoof op na een opofferingsstootslag met één uit, maar de inning eindigde met een strikeout. Sparks Haarlem kwam dicht bij het eerste punt in de zesde. Kehli Washington begon met een honkslag, schoof op na een grounder en een vangbal, maar bleef op het derde honk achter toen Lindsey Meadows wederom afsloot met een strikeout.

Nadat Tex Town Tigers op rij was uitgeschakeld in de 1e7 stond de Enschedese ploeg nog altijd met 2-0 voor. Even later sloeg Sparks Haarlem toe met vier harde honkslagen, resulterend in drie punten en de winst. Kingsley Avery begon met een driehonkslag en scoorde toen Karin Tuk volgde met een tweehonkslag. Pinch-hitter Maaike Blaauwgeers zorgde vervolgens met een honkslag voor loopsters 'op de hoeken'. Blaauwgeers stal daarna het tweede honk en met één uit was het haar tweelingzus Anne Blaauwgeers die een 'walk-off, 2-run single' afleverde om de wedstrijd af te sluiten!


...Links: Rebecca Soumeru gooide het hele duel voor Sparks Haarlem in de opener...
...Rechts: Kendra van Vliet maakte haar Hoofdklasse-debuut als linksveldster voor Sparks Haarlem...

...Anne Blaauwgeers maakt contact voor Sparks Haarlem...

...Links: Catcher Karin Tuk tikt Cheyenne Scheffer uit in een dubbelspel in de 6e inning...
...Danielle ten Donkelaar rent richting 1e honk, terwijl Rebecca Soumeru de plaat overneemt...
...Rechts: Kingsley Avery opent de 7e inning met een driehonkslag; Laura Wissink is de catcher, Arjan de Wever de umpire...

...Maaike Blaauwgeers gaat het winnende punt scoren voor Sparks Haarlem, onder toeziend oog van...
...umpire Arjan de Wever, Hoofd Coach Peter van Dalen, catcher Laura Wissink en...
...Tex Town Tigers-Hoofd Coach Jaap Braakman in de dug-out...

...Maaike Blaauwgeers scoort het winnende punt voor Sparks Haarlem in de zevende inning...
(© Alle Foto's: Fred Versluis)Oolders Omaco Sparks Haarlem - Tex Town Tigers 3-2 (game 1)
RHE
Tex Town Tigers0200000-260
Oolders Omaco Sparks Haarlem0000003-370
(één uit toen het winnende punt werd gescoord in de zevende inning)
pitcher Tex Town Tigersinn.SOBBHRER
Lindsey Meadows, L (3-3)6.163733

pitcher Sparks Haarleminn.SOBBHRER
Rebecca Soumeru, W (3-1)743622

Homerun: Tex Town Tigers: Laura Wissink (2)(2e,solo,op Soumeru).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Arjan de Wever, 1B-Rob Veldkamp.
Official Scorer-Feiko Drost.
Play-by-Play Scorer-Alex van den Berg.
Public Address Announcer-Wouter Hoos.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-1:54 uur.
Locatie-Noordersportpark, Haarlem.

Game Notes:
Nicky Uytendaal (Tex Town Tigers) en Kendra van Vliet (Sparks Haarlem) debuteren in de hoogste afdeling.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 16,9° C; windrichting zuidoost;
windsnelheid 32 kmu; windkracht 5 Bft; luchtvochtigheid 37%.
Oolders Omaco Sparks Haarlem vs. Tex Town Tigers (game two)
Na afloop van vorig seizoen zette Kirsten Scheele een punt achter haar loopbaan na 16 jaar op het hoogste niveau te hebben gespeeld. Vandaag was ze weer terug in pak en startte de tweede wedstrijd voor Sparks Haarlem. De rechtshander gooide viermaal drie slag, maar gaf ook vijf vrije lopen weg en moest zeven honkslagen toestaan.

Scheele kreeg twee honkslagen tegen met twee uit in de eerste inning. Annemiek Jansen en Laura Wissink sloegen toen een honkslag, maar bleven achter. In de tweede inning sloeg Jasmine Peters een honkslag met één uit en kreeg Myrthe Smid vier wijd met twee uit, maar ook zij strandden. In beide innings maakte een 'comeback-grounder' naar Scheele een einde aan de slagbeurt.

Intussen werd ze gesteund met een punt in de eerste inning. Met één uit werd Kehli Washington geraakt door een worp, stal het tweede honk en scoorde op een 2-out double van Jenny Kinburn.

In de 1e3 sloeg TTT toe met drie punten. Met één uit kwamen de honken vol te staan toen Annemiek Jansen en Laura Wissink een honkslag sloegen en Nadine Marinus vier wijd kreeg. Hierna kreeg ook Lindsey Meadows vier wijd en bracht het gelijkmakende punt binnen. Een honkslag van Jasmine Peters en een opofferingsslag van Aafje van Baal maakten er daarna een 3-1 stand van.

In de 2e3 kreeg Sparks Haarlem loopsters op het eerste en derde honk met twee uit, maar liet ze achter.

In de vierde inning lieten beide teams een loopsters in scoringspositie achter. Voor Tex Town Tigers sloeg rookie Nicky Uytendaal (die debuteerde in de eerste wedstrijd) haar eerste honkslag in de hoogste afdeling met één uit en schoof op toen Annemiek Jansen vier wijd kreeg. Na een binnenhoog eindigde de inning toen een line drive van Nadine Marinus werd gevangen. Voor Sparks Haarlem opende Karin Tuk met een honkslag en schoof op na een doorgeschoten bal, maar strandde eveneens.

Nadat TTT wederom een loopster in scoringspositie had achtergelaten in de vijfde voegde de ploeg een 'insurance run' toe in de zesde op Rebecca Soumeru, die in de voorgaande inning het werpen had overgenomen. Met twee uit sloeg Annemiek Jansen een honkslag en scoorde op een tweehonkslag van Laura Wissink. Een honkslag van Nadine Marinus zorgde daarna voor loopsters op het tweede en derde honk, maar ook zij bleven uiteindelijk achter. Echter, TTT stond wel met 4-1 voor.

Sparks Haarlem leek wederom een comeback-overwinning te boeken in de 2e6. Met één uit sloeg Jenny Kinburn een honkslag en Karin Tuk een tweehonkslag, gevolgd door een puntscorende honkslag van Kingsley Avery die er een 4-2 stand van maakte. Hierna nam Lindsey Meadows de pitching over van starter Anna-Bè Bartels. Met pinch-hitter Virginie Anneveld in het slagperk stal Avery het tweede honk dat werd gevolgd door een foute aangooi, waardoor Tuk kon scoren en de achterstand terugbracht naar 4-3. Avery kon niet opschuiven op een grounder van Anneveld, waarna een vangbal de slagbeurt afsloot.

Met één uit in de 2e7 kwam pinch-hitter Rebecca Soumeru op het honk via een infield-hit. Dit keer wist TTT de minimale voorsprong vast te houden, want de wedstrijd toen een line drive van Kehli Washington naar korte stop Myrthe Smid resulteerde in een 'game-ending double play'.


...Links: Kirsten Scheele keerde terug in pak en startte de tweede wedstrijd voor Sparks Haarlem...
...Rechts: Umpires Arjan de Wever en Rob Veldkamp...

...Onaisha Franka steelt het tweede honk voor Sparks Haarlem in de derde inning...

...Jenny Kinburn slaat een honkslag en scoort voor Sparks Haarlem in de 6e inning...
...Aafje van Baal is de catcher, Rob Veldkamp de umpire...

...Links: Kingsley Avery steelt het 2e honk in de 6e inning en glijdt langs korte stop Myrthe Smid...
...Rechts: Op de foute aangooi in de situatie links scoort Karin Tuk en kijken catcher Aafje van Baal,...
...on-deck hitter Virginie Anneveld en umpire Rob Veldkamp toe...
(© Alle Foto's: Fred Versluis)Oolders Omaco Sparks Haarlem - Tex Town Tigers 3-4 (game 2)
RHE
Tex Town Tigers0030010-4101
Oolders Omaco Sparks Haarlem1000020-360
pitchers Tex Town Tigersinn.SOBBHRER
Anna-Bè Bartels, W (1-0)5.152532

Lindsey Meadows, SV (1)1.2--1--

pitchers Sparks Haarleminn.SOBBHRER
Kirsten Scheele, L (0-1)4 (*)45733

Rebecca Soumeru32-311
(*) - Scheele gooit op één slagvrouw in de vijfde inning
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Rob Veldkamp, 1B-Arjan de Wever.
Official Scorer-Feiko Drost.
Play-by-Play Scorer-Alex van den Berg.
Public Address Announcer-Wouter Hoos.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-16:10 uur.
Speeltijd-2:02 uur.
Locatie-Noordersportpark, Haarlem.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 16,1° C; windrichting zuidoost;
windsnelheid 32 kmu; windkracht 5 Bft; luchtvochtigheid 35%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2017 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.